TBL 15. Hafta | Efes Pilsen 72 - 59 Galatasaray CC

Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

selam arkadaşlar.. bazı haber sitelerinde okudum(belki burda yazan arkadaşlarda olmuştur bilmiyorum) kimse Efes'in iyi savunma yapıp maçı aldığından söz edemez, söz etmesin de zaten; iyi savunma yapıp maç kazanmanın örneğini 2 hafta önce telekom maçında, ortalama attıkları sayı yüzdesini düşürerek telekom'a gösterdik zaten, efes maçında hücum edemedik, adamların savunmasına takıldık denemez, evet yazılanlara katılıyorum; pota altına inip, içerden oynadığımız zaman kazandığımızı defalarca gösterdik, febe maçındaki Hüseyin'i hangimiz aramadı... ayrıca kaçan boş şutlar, kaçırdığımız serbest atışlarla maçı verdik kısacası... Bu maç bize gösterdi ki 5 numara pozisyonundaki bi oyuncumuzun sakatlığı yada eksikliği durumunda b planına ihtiyacımız var, Fatih'e inancım yok bu konuda ne yazık ki, Woods gibi etkili bi uzun karşısında Cemal'in de yetersiz kaldığını gördük, sonuç olarak benzer durumlar için acil bi çözüm gerekiyor sanırım... Bağırmaktan boğazım, topkapı tramvay'a kadar yürürken üşümekten başım ağrısa da halen daha, salonda olmak herşeye bedel, Galatasaray'ımıza değer... not: A.Şahenk'e ulaşmaya çalışırken harcadığımız enerjiyi Abdi İpekçi'yi inleterek kanıtladık sanırım... umarım birileri de farketmiştir bunu
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Burak Barut' Alıntı:
Yarın saat 14'te maçı olan sporcunun taraftarlar içinde hoplayıp zıpladığı nerede görülmüştür ki :? Nerede profosyenellik :?
Yeter burak ya yeter nedir bu senin Işıl takıntın???
Aramızda maç seyredince profesyonelliktenmi çıktı offf.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Maçı kaybettik üzüülmeye değmez.Herkes maç kaybeder ama önemli olan yıkılmamak.Bu takım yıkılır mı yıkılmaz çünkü sağlam temellere dayalı.15 maçta 3 mağlubiyet aldık 12 maç kazandık.Büyük başarıdır bu ! Kimsenin hayl edemeyeceği birşeydi bu sene başında.Takım ikinci yarı ile daha iyi olacak bunu biliyorum. Zaten iyiyiz ama asla yıkılmayan bir takım olacaz.Bu taraftar bizde olduğu sürece bu içten oynayan oyuncularla maç kaybetmeyiz kolay kolay !

Şunu da unutmayalım haftada 2 maç yapan bir takımın haftada 1 maç oynaması da performans düşüklüğüne neden olmuştur.Önemli değil.Efes Fener-Ülker'i de yenecek merak etmesin kimse.Haftaya anvit'i yendik mi hala sağlam durabiliriz.Telekom ile Bjk kapışacak.Rahat olmalıyız strese lüzum yok.

Her yenilgi de ibr oyuncumuzun da tartışılmasına gerek yok...
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

maçtan çıktıktan sonra eve gelememiştim. fazla okumadım ama yine sinirle yazanlar olmuş galiba farkındayım..

bu sene bu takım bizi çok heyecanlandırıyo, beklentilerimiz var. yıllar sonra ilk defa şampiyonluk sözcüğü agzımıza yakışmaya başladı. bu sampiyonlugu gercekten cok istiyoruz. bu maglubiyet bana bu inancımdan ve heyecanımdan hiçbişey kaybettirmedi. abdi ipekçide bu atnosferi görmek beni kat kat daha çok heyecanlandırdı. inşallah 7-8 bin değilde 10 binlerce kişiyi hatta salona sıgmadımız günleri de görürüz.

bu yılın en kötü maçını çıkardık. şutlar girmedi. savunmada bence yeterliydik 72 sayı normal bi sonuc ama 59 sayı bu sene sanırım ilk defa atıyoruz. bu da bize maglubiyeti getirdi. hücumda bu kadar etkisiz oldugumuz bi maç hatırlamıyorum. owens ve gaines sanırım ilk defa bu kadar kötüydü. dee çok etkisiz kaldı.

herkes hüseyin diyo ama eger biz takım oyunu oynuyosak hüseyinin yoklugunu takım kapatmalıydı. ben bugünkü maçtan tek bi sonuc cıkardım. artık fatih solagın bu takımda işi olmamalı. iyi bi galatasaraylı olabilir ama bizler de hepimiz iyi birer galatasaraylıyız. anlaşıp yollar ayrılmalı ve yerine iyi bi 5 numara bulunmalı daha büyük hedefler için. eger sampiyonluk hedefi ve hayalimiz olucaksa cemal ve fatih bu takıma 1er hatta 2ser beden küçükler.

gelelim tribünlere. maçtan yaklasık 1 saat önce girdik. biz girdiğimizde perdeler yerindeydi:) tek kapıdan giriş veriyolardı ama forma atkı saklayıp efes kapısından girdik salona. maç saati yaklaştıkça salon doldu. aslına bakarsanız ben bu doluluk oranına çok sevinirdim ama beklentimiz çok daha fazla oldugu için bos kalan yerler için içim burkuldu biraz :)

güzel tribün oldu iyi destek verildi ama sonucta maglup olduk. besiktas zor bela 79-78 kazanmıs ama buna ragmen devreyi lider bitirdik. önümüzde çok önemli bi 2. devre var. umarım ilk yarı yaptıgımız hataları telafi eder ikinci yarı bizi daha çok mutlu eder takımımız.

bugün Galatasaraya layık olarak takımı destekleyn ve maç sonu alkışlayan herkesi ben de burdan alkışlıyorum..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

bir maç kaybedildi.hemen suçlu aramaya gerek yok.

blatt dersine daha iyi çalışmış.tamam hüseyin büyük eksiklik ama adamlar cüneyte potayı göstermediler,bu da bizim delici gücümüzü,hucumlarımızı etkiledi ve oyundan düştük.
adamların uzunları hep cüneyte perdede önünde kaldılar,hucumda da erman dan madeni bulunca oradan oynadılar.

fazla büyütülecek bir mağlubiyet değil.takım iyi.oyunda 16 sayı geriye düşsekte maçı çavirebilecek gücümüz var.bunu sahada çok net görüyoruz.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Burak Barut' Alıntı:
Yarın saat 14'te maçı olan sporcunun taraftarlar içinde hoplayıp zıpladığı nerede görülmüştür ki :? Nerede profosyenellik :?

Yazmayayım,yazmayayım diyorumama baydın artık.Zaten yazdıklarının arkasında duramadığını Mihriban Oğuz'un yazısının topicinde gördük.Önce saçına laf ediyorsun,sonra yok 1 metre ileride sildirseydi demek istemiştim de,size de Fenerbahçeli yöneticilerle konuşssanız iyi olur demiştim de falan filan.Mesajında Fenerbahçeli younculara tükürenin iyi yaptığını söyledikten sonra hem de.Yarın maçı izlersin,ondan sonra üstün basketbol bilginle yaptığın yorumları hep beraber tartışırız.Işıl,belki böyle otive oluyor sana ne bundan?

Böyle bir üslupla yazdığım için tüm forum üyelerinden özür dilerim;ama dayanamadım artık.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

26.jpg


36.jpg


16.jpg
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Burak Barut' Alıntı:
Yarın saat 14'te maçı olan sporcunun taraftarlar içinde hoplayıp zıpladığı nerede görülmüştür ki :? Nerede profosyenellik :?


Daha önce maçının öncesinde kulübünün bir diğer takımına destek için hoplayan zıplayan sporcu görmediysen dert etme, ben de fotoğrafları var bir ara atarım buraya görmüş olursun.

Gelelim Işıl'ın profesyonellik anlayışına, yada bu konuya hiç gelmeye gerek yok zaten sezon başından beri istikrarlı oyunu ile ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor ama en önemli konu yürek konusu; Galatasaraylılık var Galatasaraylılık var. Birisi forumlarda üstün basketbol bilgisi ile; genç yaşına rağmen ben bu takımı şampiyon yapıcam diyerek canıla başıyla mücadele eden oyuncuyu yerden yere vurur, bir diğeri ise elinden geldiğince Galatasaray formasının terletildiği her yerde gider destek verir, bir de üstüne çıkar sahaya bir görevin ne kadar onurla, gururla ve azimle yapılabilceğini gösterir.

Sen fb maçına, saçına başına takılmaya devam et. Ben kendisinden rica ediyorum saçlarını play off finali maçında daha bi özenerek yapsın, hatta yeni dövmeler de yaptırsın sonra kupayı bir eliyle kaldırırken sende gidip diğer elinden öpersin!

o güne kadarda sağda solda forumda vs ahkam keser durursun dert değil.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

şimdi biraz geri sayfalara dogru gittim. biraz okudum yazıları tepkileri. bu takım bundan çok değil sadece 3-4 ay önce 100-200 kişiye oynarken kimsenin umrunda değildi. şimdi bakıyorum herkes takımın patronu olmuş. o birini yolluyo öteki kadrodısı bırakıyo öbürü hite adam olmaz diyo.

ve ben biliyorum ki bu takım 2 maglubiyet alsa üstüste bu adamlar yine ortadan kaybolup ortalıkta gözükmiycekler bidaha. bu kadar kolay dimi eleştirmek? bu kadar kolay adam asmak?

kötü gününde yanında olmayıp iyi gününde ilk tökezlemede yerden yere vurmak...

bu kişiler benim gözümde galatasaraylı falan da değiller.. aynı maçı kaybediceğini anlayıp otoparktan arabasını erken çıkarıp bi an önce evine gitmek isteyen, maç bitisn de şu takımı bi alkışlıyım diye düsünmeyen zihniyetten hiç bi farkı yok..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Semih ellerine sağlık.

Bütün yorumları okumadım. Sadece göz gezdirdim. Hite kötü, Cemal ve Fatih'ten bir şey olmaz şeklinde yazılar ilişti gözüme.

Buraya gelmemizde pekâlâ ki, Hite'ın büyük payı var. Cemal ve Fatih de, Hüseyin'den boşalan yeri dolduruyor. Onlardan Hüseyin'in başarısını bekleyemeyiz.

Efes'e yenildik diye, Dee'yi de gönderelim o zaman; büyük maçlarda kendi başarısını gösteremiyor diye. Owens da, bu maçta kendisinden beklenmeyecek isabetsizlikte oynadı. Bence Owens gitsin, yeni birisini alalım! Hatta Murat Özyer de gitsin! Takımı iyi yönetemedi!

Kimse bir maçlık eleştiri yapmasın lütfen. Bu takım, ligin en başında ve en iyi şekilde devam edecek.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

fülker iyi bir transfer yaptı sanırım tabı onlar fazla takıp etmıyorum ama 3 numara sorunu cözduler ıbonun gıdısine karsılık


BEKO Basketbol Ligi?nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, son olarak NBA'in Memphis Grizzlies takımında forma giyen Tarance Kinsey?i kadrosuna katarak 5. yabancı oyuncusu transferini gerçekleştirdi.



Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe Ülker forması giyecek olan Tarance Kinsey, hafta başında İstanbul'a gelerek sözleşme imzalayacak.

NCAA kariyerini South Carolina Üniversitesi'nde geçiren 1.98 boyundaki oyuncu NBA'de geçen sezon Memphis Grizzlies tarafından draft edildi.



2006-07 sezonunda Memphis Grizzlies takımı ile 48 maça çıkan ve bu karşılaşmalarının 12'sine ilk beş başlayan Kinsey, 7.7 sayı - 2 ribaunt ve 1.1 top çalma ortalamalarını yakaladı. Bu sezon ise Memphis Grizzlies'de oynadığı 11 maça da yedek başlayan 1984 doğumlu oyuncu, 3.6 sayı - 1.1 ribaunt istatistiklerini yakalamıştı.



Forvet ve oyun kurucu mevkiilerinde görev yapabilen 24 yaşındaki Kinsey, Memphis tarafından 18 Aralık'ta serbest bırakılmıştı.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Burak Barut' Alıntı:
Yarın saat 14'te maçı olan sporcunun taraftarlar içinde hoplayıp zıpladığı nerede görülmüştür ki :? Nerede profosyenellik :?

Burak kusura bakma ama bizim her zaman hayal ettiğimiz oyuncu profilini sergiliyor Işıl. Eleştirilerinin dozunu iyi ayarlayabilmen için 1 hafta dinlenmen iyi olur diye düşündüm.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Öncelikle binlerce insanı bu soğukta ve kar yağışı altında tek kapıya mahkum eden efes yönetimi sizi Allah'a havale ediyorum. İlk periyot bittiğinde hala insanlar içeri girmeye çalışıyordu. Bu yüzden kapılarda görevlilerle tartışan bazı arkadaşlarımızı polis almış ve ciddi şekilde de dövmüşler. Buna kim dur diyecek merak ediyorum !

Takıma inancımdan hiçbirşey kaybetmedim. Hala lideriz. Önemli deplasmanlara çıkacağız ve alacağımız galibiyetler tekrar bizi istediğimiz yere götürecektir.

Çok güzel bir tribün vardı. Ayrıca Işıl' ada idmandan hemen çıkıp maça yetişerek bizler gibi bizim içimizde takımı desteklediği için teşekkür ederim. Daha önce Gs tarihinde böyle yapan bir sporcu oldumu bilmiyorum ama bana Totti' yi anımsattı bir an.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

berbat bir maçtı.çok kötü oynadık.o kadar taraftara yazık.gerçekten uA mükemmel bi organizasyon yapmış.kutluyorum.maçın en güzel anı bence buydu.
neyse önümüze bakacaz.banvit antalya..çok zor maçlar geliyor.haydi hayırlısı.bu arada mayıs ayını iple çekiyorum.çünkü gs miz ankara ya mayısta gelecekmiş.inş. maça gidecem
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Sadece bir mac kaybettik ama bakıyorum hite yetersiz,dee berbat,gönderelim.
Tamam dee bugün iyi oynamadı ama bizim ligde hangi takımın dee gibi bir guardı var bana söyler misiniz?
Hite bana göre bu macın gainesle beraber en iyisiydi.
Pota altında zayıf kaldık hüseyinin eksikliği cok hissedildi.Hüseyin bu takımın hucümda defansta ve en önemlisi hırsıyla takımın en iyisi.Hüseyin olsaydı en az bir 9 sayı atmış en önemlisi takım yerlerde sürünürken hırsıyla bizi maca ortak edebilirdi.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Ya eksiğimiz çok açık aslında..Burda da herkes söylüyordu..Hite Dee gibi isimleri eleştirmek acımasızca gerçekten..Maçtan sonraki ilk mesajımda da yazdım bizim gördüğümüzü hoca da görüyordur merak etmeyin..Bu maçtan sonra transferin süresini azaltacaktır bence..Bize gerekli olan hücumda da savunmada da vasatın üstünde olan bir 5 numara..Farklı yerlere girmeyelim lütfen..Aksi takdirde ileriki haftalarda mahçup olursunuz ;)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bu arada Cemal'in kaçırdığı smaç bence de kader anıydı maçın.(Tüm ihaleyi Cemal'e yıkmak için söylemiyorum)Düzenli skor bulamamamıza rağmen fark 14'ten 5'e inmişti Hite'ın üçlüğüyle.(44-49)Sonraki hücumda Wright el üstü attı yanılmıyorsam.Cemal o smacı kacırınca çeyrek 2-11 seriyle bitti ve son çeyrek telaş yapıp,sırf üçlüğe sarıp geri dönemedik.
Takım 5 büyük maçın 4'ünü alıp hem ekstra yenilgileri telafi etti,dün yenilmemize rağmen hala lideriz.İlk yarı performansımız sene başı beklentilerimize göre süper.Keşke ara verilseydi.Hem Bandırma'ya giderdik,hem de Hüseyin Banvit'e yetişirdi.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bir arkadaşımın dediği gibi,bazı maçları kaybetmek hayırlı olur.Bence bu maçtan çıkarılacak dersler var.Naçizane benim görüşlerim...

- Mutlaka Hüseyin?e iyi bir yedek bulmamız lazım.Cemal Nalga ve F.Solak?ı toplasan Hüseyin?in yarısı etmezler.Mümkünse 2?ni verip iyi bir oyuncu alabiliriz.Mesela Karşıyaka?lı Asım Pars.Cemal Nalga?dan çok ümitlitdim ama maalesef hergeçen gün geriye gidiyor...

- Owens ve Dee Brown performanslarının altındaydı.Ama oyuncuların böyle kötü günleri vardır.Canları saolsun.Yabancılarımızdan yana bir korkum yok.

- Taraftarımız muhteşemdi.Eurolegue maçlarının 500 kişiye oynandığı bir salon uzun zaman sonra gerçek bir taraftar gördü.

- Son olarak bir takım her maçı kazanamaz.Tabi ki bazı maçlar kaybedilecek.Önemli olan takım olabilmek.Beraber savaşabilmek.Bunuda aslanlar fazlasıyla yapıyor
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bazıları gerçekten bu anı heycanla bekliyordu,yenilince hemen olumsuz yorumlara başlamışlar. bu arkadaşlara gerçekten gülüyorum , biz bu maçla yarınlarımızı kurtardık , bunu bile anlamayan arkadaşlar var. ben takımıma her zaman güveniyorum , ne olursa olsun hala lideriz ve bu sene şampiyon olacağız.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bence!!!!

Taraftar olarak alnımızın akıyla çıktık bu işten Türkiye basketbol liginin bu sezonki en kalabalık maçına imzamızı attık eğer play offlarda efesle eşleşirsek o salona sığmayacağız herkesle iddaaya girebilirim bu konuda.

10.000 Bilet satılmış hala medya ve ezik cenahtan bazıları kendilerine fazla gelen(3 binlik bölümümüzü) kısmımızı silmişler ama güneş balçıkla sıvanmaz Telekom maçını 1000 kişiye oynayanlar korkularından sıyrılıp takımımızı ve tribünlerimizi izlesinler!!!!

Yeri geldiğinde A.İpekçiyi dolduracağımızı göstermemiz çok büyük anlam taşıyor inşallah yönetim bu resme bakıp gereken dersleri çıkarırlar sponsorun kralını bulurlar, basketçinin kralını alırlar, salonunda kralını yaparlar hemde 12.000 kişilik!!!!

Gelelim takımımıza!!!

Malesef kötü oynayarak yenildik Efes galibiyeti haketti tebriklerimi yolluyorum.
Hüseyinin sakatlığı bütün takımın ritmini bozmuş vede efesin daha açık baskılı oynamasının önünü açmıştı dolayısıyla dış adamlarımız Dee,Hite,Cüneyt,Murat,Cenk hiç boş şut bulamadılar şut yüzdemizin düşmesine pota altında cemal ve fatihin ezilmeside eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu!!!
Gaines ve Owens ikili oynayacakları vede baskıyı paylaşacakları bir 5 numaralı partner bulamayınca tamamen kendilerine odaklanmış bir savunmayı çözemediler kısaca katkıları sınırlı kaldı.

Moral bozmaya gerek yok biz şampiyonluğun hala en büyük adaylarından biriyiz hedef maçlarımızdan efes dışında hepsini kazandık efeside A.Şahenkte yeneceğimizi düşünürsek play offlara avantajlı girme şanısımız yüksek.
Tufan ve Hüseyinin iyileşmesi iyi bir 5 numara vede bu muhteşem taraftarla şampiyonluk kupasının bir kulbuna sımsıkı yapışmış durumdayız vede inanıyorumki!!!

--------------ŞAMPİYON OLACAĞIZ-----------------
 

Üst