TBL 15. Hafta | Efes Pilsen 72 - 59 Galatasaray CC

Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

bence hite yerine yaratıcı nicholas gibi penetre edebilen bi oyuncu ve uzun hüseyin gibi güçlü bi 5 numara alınmalı. böyle hiç bir yol kat edemeyiz
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emrah Öner' Alıntı:
bence hite yerine yaratıcı nicholas gibi penetre edebilen bi oyuncu ve uzun hüseyin gibi güçlü bi 5 numara alınmalı. böyle hiç bir yol kat edemeyiz

emrin olur yarın konusurum hocayla
HİÇ Bİ YOL KATEDEMEYİZ dimi?

nası bu kadar emin konusabiliyosunuz ya herkes basketbol uleması anasını satıyım..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emrah Öner' Alıntı:
bence hite yerine yaratıcı nicholas gibi penetre edebilen bi oyuncu ve uzun hüseyin gibi güçlü bi 5 numara alınmalı. böyle hiç bir yol kat edemeyiz
:D :D :D :D sadece gülüyorum hite ı gönderelim diyenlere :D :D :D :D
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Salondaki taraftarı televizyondan görünce tüylerim diken diken oldu. alınan iyi sonuçlar en sonunda taraftarımızı salona çekti. bu konuda emeği geçen tüm arakadaşlara teşekkürler. tabi bu taraftarın slona girmesinde yaşanan sıkıntılara efes yönetiminden önce el atmayan kendi yöneticilerimize de sevgilerimizi iletelim. Taraftar neden gelmiyor diye sorarken, gelen taraftara yöneticilerimizin ne kadar sahip çıktıklarının muhasebesini de yapmak gerekir.

Taraftar yenilgiye rağmen takımına sahip çıkarken, Murat Hoca'nın oyuncuları tribünün davetine icap etmemeye zorlamamasını ben de anlamadım ve üzüldüm. Ama herhalde bir bildiği avrdır diyelim.

Bu maçın kaybedilmesine en çok gelen taraftar için üzüldüm. Son 10 yılda bu kadar ateşli ve bu kadar çok sayıda taraftarımız olan kaç maç oynadığımızı bilemiyorum. parmakla bile sayılamayacak kadar az sayıda olabilir. Galibiyet gelen taraftarları da ödüllendirmek olacaktı. Umarım bir küskünlük olmaz.

İkinci olarak ise bütün ilk yarı boyunca oyucnularımızın yetenekleri ötesinde yaptıkalrı mücadelenin taçlandırılacağı bir maçtı. bu tacı alamamalarına da üzüldüm. Tüm rakiplerimizi bir bir devirmiş olacaktık.

3. olarak ise hem lig sıralmasını hem de play-off eşleşmesinde avantaj sağlayabileceğimiz bir maçı kaybettik. Bu açıdann da çok üzüldüm.

4. olarak ise Efes'i bu sene belki de en kötü olduğu durumda yakalamıştık. Bizim önemli eksiklerimiz vardı ama onlar da hem yaralı ehm de eksiktiler.

Maçtan sonra çok sinirlendiğim için hemen yazmadım. Öfkeyle yazmamak gerektiğine inanıyorum.

Yukarıda yazılanları okuyunca Cemal eleştirilerini anlamak da gerçekten güçlük çekiyorum. Cemalden ne yapması bekleniyordu ve ne yapamadı. %50 civarında bir yüzdeyle hücum etti. Ne yapsın, smacı kaçırdı. yapmış olsa ne olacaktı ki?

Başka bir topic'te yazmıştım. Bu maçı kaybedeceğimizi tahmin ediyorum ama kaybetsek dahi ilk yarı itibariyle takım başarılıdır. Ancak bu başarının play-off'larda devam edip etmeyeceği konusunda bir takım tereddütler olmasına engel değildir.

Önce maça ilişkin gözlemlerimi daha sonra da genel oalrak neler yapılabileceği husunda bir kaç kelam edeceğim.

Efes'e baktığımızda en önemli ik şutörünün olmadığını görüyoruz. biz de ise tufi ver Hüseyin yoktu. Tufan'ı gönüllerimiz arasa da geçen haftalarda belki gözlerimiz o kadar aramadı. Ama Hüseyin'i dün çok aradık. Hüseyin'in mücadelesi takım arkadaşarına ek bir motivasyon ve hırs getiriyordu. Hüseyin'i en çok da o nedenle aradık. Sanki o ek hırs yeterince yoktu gibi geldi bana. Ama her şeye rağmen düştüğümüz anlarda gerçekten karakterimizi ortaya koyarak ayağa kalkmayı başardık. Yediğimiz yumruklara karşı yumruklarla cevap verdik. Bu, takım olma yolunda olduğumuzun en önemli deliliydi.

Efes ve bizim eksiklerimizi ve mevcut kadro yapılarımızı değerlendirdiğimizde bu maçı kazanmak için tek şansımızın ancak yarı saha baskılı alan savunması olduğunu düşünüyordum. Ribauntlarda sorun yaşamamak için alan savunması yapmak zorundaydık. Dönem dönem alan savunması tercihi yapmış olsak da bunu yanlış beşle yaptığımızı düşünüyorum. Alan savunmasının temel özelliklerinden birisi kısa oyuncualrın kulaç uzunluğu ve ortayı kapatacak oyuncunun fiziğidir. Biz de bu kulaca sahip kısa oyuncu cenk ve ortaya kapatacak fiziğe de Fatih sahipti. Bu anlamda Cenk ve Fatih'in olduğu bir beşle alan savunması yapmak bence anlamlı olurdu. Ama bunu yapmadık.Alan savunmasında ortayı kapatamıyorsan savunmanın bir anlamı kalmaz. ribaunt bile alamazsın. uzun oyuncualrımızın size'ları da yetersiz kalınca sadece ribaunt almak da değil "net ribaunt" da alamadık ve hızlı hücuma kalkamadık. Çarpıcı bir istatistik vereyim. biz de en çok ribaunt alan oyucnular gaines ve owens 4'er ribaunt almışlar. Rakibin kısaları olan wright ve penn de 4'er ribaunt almışlar. Ciddi riabunt zaafı olan Ermal bile ribauntlarda muhtemelen ilk kez çift haneli rakamlara ulaşmıştır. Net ribauntun bizim takım açısından önemi tempolu oyunumuzun önkoşulu olmasındandır. Ribauntlarda daha rahat olan efes bizim oynamamız gereken tepmoyu dönem dönem yakaladı.

mağlubiyetlerden ders çıkartmak gerektiğini inanırım. Efes'e baktığımızda (avrupada oynadığı ve ligde tv'nin yayınladığı her maçı seyrettiğimden dolayı gönül rahatıyla yazabilirim) Woods'un takım savunmasına katkısının çok az olduğunu görebiliyoruz. maccabi'nin yedek pivotu basit post up'lar ile vasat pivot hareketleri yaparak Woods'a basketbol dersi vermişti. Bizde bunu yapacak bir uzuna ihtiyaç var. Bizim uzunlarımız post up yaparak değil, yüzü dönük hücum ediyorlar. Kendilerinden size'lı oyunculara karşı varlık göstermeleri zor oluyor. Ancak ikili oyunlarla pota dibinde topla buluşturabilirsek sayı imkanına kavuşabiliyoruz. Böyle olmayınca ya dışardan ya da yüsek posttan şut atmak zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla hücumumuz şuta bağımlı kalıyor. ama kısa oyuncularımıza baktığımızda öyle çok kendi şutlarını yaratabilen oyuncular olmadıklarından, içeride de zayıf kaldığımızda içeri dışarı oynayamayarak zor şutlara kalıyoruz. Bu nedenle pivot oyununu becerebilen, sırtı dönük sayı üretebilen fizikli bir oyuncuya ihtiyacımız var. Kısa pozisyonda da Tufan'ın sakatlık sonrası katkısı ve Cenk'in performansına göre belki de skorer bir üç numaraya da gerek doğabilir. Bu konuda en azından Tufan ve Cenk'in kendilerini bulacaklarını düşünmek mantıklı ancak size'lı uzun açığımız gün gibi ortada. Murat Hoca'nın rakiplerin transferlerine göre hareket edeceğim demesinin altıda yatan faktör de bu olsa gerek. Aslında bizim kısaların da neler yapacağını tam görmek istiyor. Sene başından beri aynı şeyi söylüyorum ama Owens ya da Gaines'in pivota kayabilecek bir fiziği olsa aslında önemli bir sorun kalkacaktı. Bir yabancı tranferi ile yapılacak iş iki yabancıyla halledilmek zorunda kalıyor. Elinde 5 tane uzun varken 6. uzuna gerek duyuyorsun. Transfer yanlışı dediğim şey bu ama bir türlü anlaşılmıyor. "yok gaines şu kadar attı" "yok owens bu kadar tuttu"ya çekiliyor. Aslında Owens demişken şöyle fb maçı haricinde büyük maçlarda ben tatmin edici bir performansını hatırmalmıyorum. Neyse hepi topu beş yabancı oyuncu transfer hakkımız var. İyi kullanmak lazım.

Aslında sene başından beri Fatih'in hazır tutulmaması önemli bir sorun. Dünya altıncısı olan milli takımın ilk beç başalayan ve ortalama 10-15 dakika civarı süre olan oyuncusu nasıl bizde gereksiz bir oyuncu görünümüne kavuştuğunu anlamış değilim. ya teknik ekibin ya da Fatih'in bu konuda ciddi kabahati olduğuınu düşünüyorum.

Sonuçta beşiktaşı deplasmanda yendik. Rakiplerimize kendi sahamızda maç kaybetmedik. İkinci yarıda kendi evimizde beşiktaş ve efes'e yenilmezsek bu maç kayıp olmamış olur. Bu nedenle de çok da üzülmemek gerekir. Son tahlilde ilk yarı itibariyle takımımız çok başarılıdır. Umalım ikinci yarıda da bu başarısını devam ettirir.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

NBA'de New Jersey taraftarlari Hite'in takimdan kesilen son adam oldugunu ogrenince mutsuz olyor,biz ise gonderelim diyoruz..Dogru ya,New Jersey Nets'ten daha iyi bir takimiz.. :D

Altini bulduk,inciyi ariyoruz:)

Nicholas mi,Papalukas mi kim NBA'de oynamis ki bunlarin icinden??Bir gosterin derim...

Ayrica Hite tam bir takim oyuncusu...NBA'deki bir cok Cony gibi kendini dusunerekten oynamiyor.Sadece tek olumsuz noktasi eger maclarda gununde degilse sutlarinda sorun oluyor.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emir Kalyoncu' Alıntı:
NBA'de New Jersey taraftarlari Hite'in takimdan kesilen son adam oldugunu ogrenince mutsuz olyor,biz ise gonderelim diyoruz..Dogru ya,New Jersey Nets'ten daha iyi bir takimiz.. :D

Altini bulduk,inciyi ariyoruz:)
Çok doğru söylemişsin abi..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bunu Semih Ural'ın yazdığına karşılık yazıyorum.

Öncelikle Hite ın büyük hedefleri olan bir takımın oyuncusu olmadığını düşündüğümü söylemiştim ki,ilk geldiği günde aradığımız oyuncunun o olmadığı yorumunu yapmıştım.İyi bir oyuncu olsa bile bizim aradığımız yada beklediğimiz oyuncu değildi bana göre.

İkincisi;sanırım bu bir taraftar forumu.Bu platform oyuncular,teknik kadro,idareciler ve de taraftarlar hakkında yorum yapmak üzere kurulmuş bir site.Şimdi ben burada beğenmediğim ya da büyük hedefler için yeterli görmediğim bir oyuncuyu eleştiremeyecekmiyim.Ne demek herkes bi mağlubiyetten sonra basketbol uleması oldu.

Ben 29 yaşındayım ve 14 senedir bu takımın maçlarına giderim.Abdi İpekçide 40 kişi,Ayhan Şahenk te 20 kişiye oynadığımız az maç görmedim.Anadolu yakasından zamanında 3 vasıta abdi ipekçiye giderdim takımı desteklemek için.Övgüye gelince tüm oyuncuları övdüğümüz gibi yanlışlık görüncede eleştirmek en doğal hakkımız.Yoksa yazmaya ne gerek var bu foruma düşündüğümüzü söyleyemiyeceksek.

Attığım ilk maç postunda ayrıca Fatih ve Cemal in arkasında olduğumu ve daha çok süre alırlarsa bu takım için çok iyi alternatif uzunlar olduklarını ve yabancı bi pivota gerek olmadığını da yazmıştım.
laf olsun diye kuru kuruya eleştiri yapmıyoruz.Kimse sahibi değil bu takımın,herkes,hepimiz sahibiyiz.
Ben yanlış gördüğümde kendime göre eleştiririm.Hite büyük hedefleri olan GALATASARAY için en azından şu aşamada yeterli gözükmüyor.Ama bekliycez avrupa basketboluna alışması için,o yönde tavsiyeler aldık,bekliyoruz bakalım umarım mahçup eder beni.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bence 1 oyuncuyu olumsuz elestirebilmemiz icin 1 sezon beklememiz lazim derim...10-12 macla henuz bir sey diyemeyiz ki Hite Avrupa basketboluna yabanci oldugu halde..

Solomonun'da Efes'teki ilk yillarini animsatirim..! Ya Trajan Langdon??Efeste oynarken berbatti.Ya simdi CSKA'da?? Avrupanin en iyisi 2 numarasi bence... Hite'de Langdonun gectigi yoldan gecmeli bir keresinde aynen Dee Brown gibi....

Gaines'i niye elestirmiyor kimse?Cunku Yillardir Avrupadada ondan..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emrah Öner' Alıntı:
bence hite yerine yaratıcı nicholas gibi penetre edebilen bi oyuncu ve uzun hüseyin gibi güçlü bi 5 numara alınmalı. böyle hiç bir yol kat edemeyiz
Tabi gönderelim ya hatta Dee , Owens , Gaines ' ı da gönderelim bunlar iyi değil bize Nash , Kobe , KG filan lazım :)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

onur bey,

eleştiri yapılmamalı diye bişey yazmamışız. yazmam da asla. burda yeri geldiğinde herkes takımı eleştiriyo ben de dahil. ama bu kadar acımazsız eleştiriler olmamalı. dediğiniz gibi takımın 20-40 kişiye oynadıgı maçlarda burda yazan kişi sayısı da 15-20 yi geçmiyo. ama bu ilk maglubiyette hemen saldırıya gecmek olmamalı..

bu maça gelene kadar 2 maglubiyet almışız ve ikisi de ligin alt sıralarındaki ekipler. sezon bası yasadıgımız sıkıntılar malum. ama oralarda da eleştirdik bazı şeyleri, yanlış gördüklerimizi..

bu takım fenerii yendi hite vardı bu takımda dee vardı gaines owens vardı. bu takım besiktası akatlarda 3000 kişi önünde eze eze yenerken yine aynı oyuncular vardı. bu takım telekomu yenerken yine aynı oyuncular sahadaydı. dün efese yenilirken de bu oyuncular oynadı yine. üstelik ilk kez bu kadar kötü ve etkisiz oynadık.

ama kalkıp daha bu ilk ciddi maglubiyette su yetersiz KESİNLİKLE gönerilmeli, bu bilmemnen bu olursa HAYATA BU TAKIMDAN bişey olmaz gibi eleştiriler bence eleştiriden ziyade farklı anlamlar taşıyodur.

bu işin hite la da olucagını dee yle de olucagını bu takım bundan önce bizlere kaç defa gösterdi. şimdi ilk kötü sonucta asıp kesmenin manasını acıklayabilirmisiniz? kaldı ki yenildiğimiz takım efes pilsen ve takıma baktıgınızda yarısı yabancı geri kalan yarsı da ülkenin en önemli oyuncuları. oturmuş bi kadro yapısı var. biz ise daha yeni kurulmuş ve maç yaptıkça arasındaki uyum daha da artan bi ekibiz.

tüm bunları göz ardı edip, takımın birbirine nası alıştıgını göz ardı edip kişisel olarak oyunculara sallamak işin kolayına kaçmak oluyo.

uzun yıllar sonra avrupaya cıkıp 7de 5 yapmak ligde 15te 12 yapmak ve bunu avrupa basketbolunu daha yeni yeni ögrenen oyuncularla yaomak.. bu basarıyı alkışlamak yerine takımdan oyuncu yollamaya calısanlar..

kusura bakmasın kimse ben kabul etmiyorum bu eleştirileri. şu anda köstek olan değil destek olan tarafta olmalıyız.

muratın dediği gibi sene basında kim hayal ederdi bugünü o zaman bu tabloyu ortaya koysalar kim kabul etmezdi. ama bugün kısıtlı bütçeye ragemn bu basarıyı ortaya koyan takımı alkışlamak yerine takımı hadi takımı gectim herkes gözüne kestirdiği oyuncuları biyerlere gönderme telası içinde.

evet gecmiş sayfaları iyi okursanız herkesin basketbol uleması kesildiğini görürsünüz. ben de sizin gibi bugün ayhan sahenke gitmek için 4 vasıta değiştirip saatlerce yol katedip gidiyorum ama bu bana herhangi bi oyuncuyu takımdan yollama hakkını vermiyo yada acımasızca eleştirme hakkını.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Unutmayalim ki,bu takimin eger kimyasini bozan varsa(bazi arkadaslarin dedigi gibi),gonderilmesi gereken varsa!! bu Hite veya Dee degil..Turk oyuncularimizdan bir veya bir kacidir...Oysaki Yabancilarimizin dunku oyunda 59 sayinin kacini attigina bakmanizi dikkatinizi cekerim...

Hite,Dee gidene kadar Turk oyuncularimizin katkisina bakalim..Cenk,Erdem,Cemal,Fatih...Bu oyunculardan ne kadar katki aldik dunku macta??Yabancilarimiza ne kadar destek verdiler..?? Bunlara bir bakmaliyiz derim.

Hite'in bir ust versiyonu New Jerseyin ilk 5 inde oynayan 2 numaradir..Boyle bir ismi de alamayacagimiza gore....Dee Brown gonderilirse demekki yerine daha iyi birisi gelmeli,o zaman Dee Brown'un Utah'ta ki bir ustu Deron Williams...:)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Unutmayalim ki,bu takimin eger kimyasini bozan varsa(bazi arkadaslarin dedigi gibi),gonderilmesi gereken varsa!! bu Hite veya Dee degil..Turk oyuncularimizdan bir veya bir kacidir...Oysaki Yabancilarimizin dunku oyunda 59 sayinin kacini attigina bakmanizi dikkatinizi cekerim...

Hite,Dee gidene kadar Turk oyuncularimizin katkisina bakalim..Cenk,Erdem,Cemal,Fatih...Bu oyunculardan ne kadar katki aldik dunku macta??Yabancilarimiza ne kadar destek verdiler..?? Bunlara bir bakmaliyiz derim.
türk oyuncularımızdan bir tek cüneyt pes etmedi bence
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Yanlız Blatt çok iyi analiz etmiş hücumumuzu. Neyi iyi yapıyorsak ezberlemiş ve takımını o yönde çalıştırıp hazırlamış. Helal olsun.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

4 yabanci ile bir yere kadar geliyorsun..Farkin 4-5 sayiya indigi anlarda T.C vatandasi bir oyuncumuzun sorumlulugu ele alip,yabancilarimizin yukunu hafifletmesi gerekirdi.Ne Hite durmadan zor atislar kullanacakti,ne de Owens 3.faulunu alacakti..Eger bu ismi gecen Turk pasaportu tasiyan oyuncularimizdan bir veya bir kaci yeteneklerini sergileseydi,12-13 sayi ile degil belkide son topta maci kaybedecektik.. Yani yabancilarimizda bir yere kadar boyle guclu takimlara karsi..!
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Yahu bir mac kaybediyoruz şu yetersiz bu yetersiz anlamıyorum kimi alacaz bu takıma.
Yalnız iyi bir 5 numara acilen gerekli.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emrah Öner' Alıntı:
bence hite yerine yaratıcı nicholas gibi penetre edebilen bi oyuncu ve uzun hüseyin gibi güçlü bi 5 numara alınmalı. böyle hiç bir yol kat edemeyiz

Gerçekten Hite' ı yollayalım diyenlere gülüyorum. O zaman Hİte iyi oynadığı zaman çok yükseklere sıçrıyo çok iyi atıyo demicektiniz. Bi 5 numara yeterli olur, Hüseyin' in yedeği, Fatih' le Cemal' le olucak iş değil, Cemal bu 3 sene de iyi yerlere geldi savunma yönünde ama hücum da çok zayıf. Lideriz değişen bişi yok, böle devam etsin hayırlısıyla..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

İlk yarıyı lider bitirerek önemli bir iş başardık öncelikle doğrusunu söylemek gerekirse hiç beklemediğim bir sonuç oldu benim için,Murat Özyer yaptıklarıyla bizleri utandırdı bir yerde elindeki kadroya göre çok iyi işler çıkardığını düşünüyorum.

Efes maçına gelince karşımızda oynayan takım bir EL takımı ve kadrosu oldukça egniş kaç tane yabancıları var ben sayamadım:)Çok sert bir takım olmakla beraber bizim ikili oyunlarımıza hiç müsade etmediler devamlı uzun oyuncu dışarı çıkarak ne Cüneyt'in bildiğimiz o dr.üçlüklerine ne de Dee'nin uzun mesafeli atışlarına izin verdiler.Zaten bunları yapmayı başardığımız sayılı dakikalarda maçı kafa kafaya getirdik ama o dış atışların o süreçte girmesiyle ilgili süreçten her halde devamlı dış atışa yöneldik ve çok saçma hücumlar denemeye başladık yani hatırlıyorumda Murat Kaya bile üçlük çizgisini gördü önünde savunmacı var ribauntta bizdeb tek kişi vardı atış kullandı.Bunun yanında içeriyi hiç kullanamadık devamlı dışardan attık yani akılda kalan çok az boyalı alan hücumumuz var,bunları yapsak topu içeri indirsen doğru dürüst belki gelen ikili sıkıştırmalarla topu dışarı çıkarıp daha rahat şutlar bulabilirdik.

Oyuncu bazında baktığımız zaman yabancılarımızın Gaines dışında çoğu beni şaşırttı özellikle Owens,o usta olduğu atışları çembere zor deydi onun bu kadar etkisiz olduğu bir maçı kazanmamız zaten imkansız gibi çünkü bizim takımın anahtar oyuncusunun Owens olduğunu düşünüyorum.Hite top çalma,ribaunt bir şeyler yapmaya çalıştı ama maç boyunca bulamadığımız o boş şutları bulamayınca o da fazla katkı yapamadı ve oldukça şanssızdı yanlış hatırlamıyorsam basket olmaması zor iki topu çemberi yalayıp çıktı.Dee zaten perdelemelerden sonraki atış pozsiyonlarını bulamadı ve ilginçtir çoğu boş kaldığı pozisyonda potaya bakmayı denemedi.

Blatt takımını gayet iyi hazırlamış maça bizim bütün hücum aksiyonlarımızı iyi durdurdu ve yaptıkları Efes gibi bir takım için fazla olan top kayıpları olmasa belkide fark daha da büyürdü.Efes takımı bir de Maccabi maçından 48 saat sonra böyle bir maça çıktı gerçekten tebrik etmek gerek EL takımı olmak demek böyle oluyor iyide oynasa kötü de oynasa tempoyu bir yerinden yakalamaya çalışıyor.Bizim için şanssız bir nokta Penn'in adeta bütün sene yatıp son 2,3 maçta şaha kalkması o maçlardan birininde bize denk gelmesi olması ve Wright aynı şekilde çok kritik atışları soktu ve maça ortak olmamızı engelledi.

Sakat olduğu süre içerisinde ilk defa Tufan'ı aradım bu maç içerisinde.Fatih ve Cemal ikilisi gerçekten bu tür maçlarda o yükü kaldıramıyorlar yani Ermal'ın arkasına Cemal'i verirsen olmaz zaten 10 hücumun 7'sinde ezilir.Fatih'i niye Cemal'in yerine düşünmedi yine bir soru işareti savunma anlamında gayet iyi işler yapabilirdi Fatih hücum aksiyonu hiç yok ama karşı tarafın pota altı hücumlarını daha da kesebilirdi.Cenk bir girdi sonra görünmedi Murat Kaya girdi akılda fazla kalmadı yine,Cüneyt savaşmaya aynen devam ediyor ama bu tür maçlarda tek başına bu yükü kaldırması zor.Cemal ile ilgili olarakta bu smaçları nasıl kaçırmayı beceriyor şaşıyorum gerçekten hem de öyle yerlerde kaçırıyor ki maçın hep kırılma noktaları bu maçla birlikte Telekom maçıydı yanlış hatırlamıyorsam orada da aynı şey oldu ve denize dökecekken rakibi maça ortak oldular.

Hüseyin'e ayrı bir parantez açılması lazım bir kaptan nasıl gemiyi yönetir aynen öyle yönetiyor Hüseyin içeriden sayı bulmasada yaptığı asistler diğer oyuncularımıza pozisyon bulmakta daha da rahatlatıyor.Futbolun Hagi'si gibi adeta benim gözümde o olmadan gitarın telleri kopmuş gibi oluyor yaz başında yazdığım yazıda da üstüne basarak belirtmiştim o zaman Hüseyin adı geçmiyordu şampiyonluktan yukarılara oynamaktan bahsediliyordu ve bunun için Hüseyin'in alınması gerektiğini söylemiştik gerçektende yanıltmıyor bizleri,takımı çok iyi ateşliyor ve çoğu oyuncunun performansıda yükseliyor.Bu tarz Galatasaray'lı olan tribünlerle iletişimi max. çıkaran oyuncuları senelerdir bekledik ve en sonunda bunu sağladık ve böyle bir general oyuncumuz oldu.Keşke Tunçeri'de burada olsaydı da bu Galatasaraylılık ruhuyla ilklere imza atsaydı.

Bu sezonun hayalkırıklıkları arasında tabi ki Türkiye Kupası var alabilme ihtimalimizin en yüksek olduğu seneydi belki ama büyük fırsatı teptik,Charleroi maçı başka bir üzücü nokta şu an daha rahat olabilirdik ve en sonunda da şu deplasmanda kaybettiğimiz iki maç gerçekten çok kötü oldu bizim için.Baktığımızda fikstür bizim biraz bizim zor deplasmanlar oynayacağımızı gösteriyor Banvit,Antalya,Karşıyaka,Ülker ve Telekom gerçekten işimiz oldukça zor.Buradan sonra neler yapabileceğimizi göreceğimiz bence ligdeki sıralamadan çok bu maçlarda ki oynayacağımız oyun ve skorlar bizim seviyemizi belli edecektir çünkü çoğu maçı içeride oynadık.

Bir 5 numara her ne kadar Murat Özyer play off zamanı diye ısrar etsede çok acil lazım artık Efes maçında bu ayyuka çıktı Hüseyin'in arkasında güvenilecek adam olmadığı görüldü,eğer bu maçlar 5 numarada ki küçük nüans farklarıyla rakide dönerse o zaman play off'un hiçbir anlamı kalmaz çünkü gireceğimiz sıra aşağıya düşeceği için zor rakiplerle oynayıp eğer gidebilirsek finale kadar boşu boşuna yıpranmış oluruz ama akıllı bir hamle ile en az zararla çıkarız buradan.Hem şöyle bir şeyde aklıma gelmiyor değil alınan yabancı play off'a kadar oynar eğer aşı tutmazsa zaten araştırmada olacağımızdan play off zamanı daha iyi ve istenilen oyuncu alınabilir.

En son olarak salonun dolu olması gerçekten mükemmeldi bir de buna galibiyet eklenseydi tarihi günlerden biri olacaktı şunu söylemekten bıktık artık şu Seyrantepe'ye niye kapalı bir spor salonu yapılmıyor anlayamıyorum o güzelim proje ne hale gelmiş biz karlıyken zararla duruma düşmüşüz.Mihriban hanım yakınıyor seyirci gelmiyor diye şu salon projesi olsa federasyonla ortak hareket edip uyduğu zamana futbol maçının olduğu güne bayan basket maçını koyarsın futbol biletleriyle kombine olarak satarsın ayrıca futbol maç bileti satmadan üstüne 3 milyon fazla koyarak ikisine de girmesine olanak sağlarsın isteyen gelir siteyen gelmez o ayrı konu ama salonla stad yanyana olsa en azından 1000 kişi o salonda yerini alır maç bitincede 10 dk.yürür max. stadta olan yerini alır.Yani bunları düşünmek bu kadar mı zor Galatasaray'ın branşlarını dağıtmak yerine bir çatı altında toplamak gerekli ve bunları düşünen başkan yönetici konbinasyonu lazım.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Şu forumda son günlerde sıkça görmeye başladım bu kelimeyi.Çok saygısızca birşey kimse kusura bakmasın.Herkes her oyuncuyu beğenmek zorunda değil.Bir daha bu şekilde yaklaşan kişiyi uzaklaştırmak zorunda kalıcam.

Barış Acun' Alıntı:
[quote="Emrah Öner":1sbjj48v]bence hite yerine yaratıcı nicholas gibi penetre edebilen bi oyuncu ve uzun hüseyin gibi güçlü bi 5 numara alınmalı. böyle hiç bir yol kat edemeyiz

Gerçekten Hite' ı yollayalım diyenlere gülüyorum. O zaman Hİte iyi oynadığı zaman çok yükseklere sıçrıyo çok iyi atıyo demicektiniz. Bi 5 numara yeterli olur, Hüseyin' in yedeği, Fatih' le Cemal' le olucak iş değil, Cemal bu 3 sene de iyi yerlere geldi savunma yönünde ama hücum da çok zayıf. Lideriz değişen bişi yok, böle devam etsin hayırlısıyla..[/quote:1sbjj48v]
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur Bey cevabını vermiş olmakla birlikte ona karşı ciddi bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Onur bey bir değerlendirme yapmış. Hite'n büyük hedeflerin oyuncusu olmadığını söylemiş. Bunu tartışabiliriz. Görüşlerine katılmıyorum ve neden katılmadığım konusunda argümanlarımı sunacağım. Ama alaya alan cevaplar verilmesinden rahatsız oldum. (ed. bunları yazdıktan sonra Murat Bey'in uyarısını gördüm. bu konuda moderatörlerin ellerine sopa almalarının vakti geldiğini düşünürken uyarıyı görmek beni ziyadesiyle mutlu etti)

Ben Hite?ın yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Hite öz olarak çok skorer bir oyuncu değil ama çok iyi savunmacıdır. Hatta Ömer?den bile potansiyel olarak iyi savunmacıdır. Şutu ve penetresi de Ömer?den iyidir. Ama maalesef sıkıştığımız anlarda yabancı oyuncu olması ve skorer guard pozisyonunda oynaması nedeniyle kendine şut yaratmaya çalışan bir tarzda oynamak zorunda kalıyor ya da öyle hissediyor. Halbuki Hite?ın savunma kimliğine daha fazla başvursak çok daha verim alabileceğimizi düşünüyorum. Hite hem sürati ve çabukluğu ve hem de atletik özellikleriyle takıma özellikle savunamda çok fazla katkı yapacağını düşünüyorum. Bu anlamda basden?in geçen sene Fener?e yaptığı katkıya benzer bir katkıyı Hite alabiliriz. Tabi bunu zaman gösterecek.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Solomonun'da Efes'teki ilk yillarini animsatirim..! Ya Trajan Langdon??Efeste oynarken berbatti.Ya simdi CSKA'da?? Avrupanin en iyisi 2 numarasi bence

Emir kardeşim Hite'ı savunmanı anlıyorum ama onu savunurken solomon ile langdon'a giydirmen yakışıksız olmuş. haklı olsan neyse ama işkembeden de bu kadar sallanmaz ki. efes'te solomon ve langdon kariyerlerinin en iyi günlerinden birini yaşadılar. Langdon Efes'teki sayı ortalamalarını CSKA'da bir daha yakalayamadı. Bunda CSKA'daki derin kadronun da mutlaka etkisi vardır. ama Efes de langdon "berbat"tı diyorsun ki kusura bakma ama böyle yorum olmaz. Solomon da Langdon da efes de oynarken 14,5 civarında sayı ortalamaları tutturdular. Solomon Efes'e gelmeden önce uleb sayı kralıydı. dünkü çocuk değildi. Keza langdonda efes'e gelmeden önce benetton'da 15 civarı sayı ortalaması ile oynayan Avrupa?nın saygı duyulan off-guardlarından biriydi.

Sana sadece şunu söyleyebilirim. Daha doğrusu kendi yazdığın bir mesajı sana hatırlatıyım. O mesajda arkadaşa tavsiye ettiklerini kendine uygula!

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Ne yazik ki!! Su yazdigin mesaji bir kendin tekrardan oku derim.Gercekten 3-5 kere oku.

Sevgili dostum Onur Yavuz, forumda yazacak bazı insanlar için "akbabalar" demiş. Biz Cüneyt için olumlu anlamda; isterse köpek gibi savunma yapar, bağlamında birşeyler yazdığımızda haklı olarak yakışıksız bulmuştu. Doğrusu ben de Onur Yavuz'un "akbabalar" benzetmesini onun güzel Türkçesine yakıştıramadım.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

O mesajda Hite'in Avrupada ilk kez oynayacagindan ve alismasinin uzun surebileceginden bahsettim Hite'i elestiren arkadaslara.. Hite'in yolunun su an icin Solomon'un Langdon'in yolu ile ayni benzer oldugunu tekrar ustune basa basa soyluyorum.Ayrica Hite'i niye Langdon ile kiyaslamim ki??Bu arada Efes'te Langdon bir Nicholas kadar oynamiyordu,Langdon'in Efes'te oynadigi mac 3-5'i gecmez!!

Zaten yillar yilidir Efes'i yabancilar basamak olarak goruyorlar!!! Su an Langdon'i Avrupanin en iyi 2 numarasi yapan kosul ise CSKA'nin coachu Messina'dir!

Bir coach bu kadar oyuncusunun performansini max yapar!
 

Üst