TBL 15. Hafta | Galatasaray CC 76 - 92 Türk Telekom

Re: TBL | Galatasaray: 76 - Türk Telekom: 92

Ali abi,

Türk oyuncu rotasyonu konusunda yazdıklarına yüzde 100 katılıyorum. Malesef senelerdir takım olarak en büyük eksiğimiz kaliteli Türk oyuncu rotasyonunu kuramamak.

Bu sene başında yönetimin yaptığı en büyük hata hoca olayında çok vakit kaybederek bütün yerli oyuncuları elinden kaçırmak oldu. Zaten sonra kıvrak bir hamleyle Polatı KSK nın elinden kaptık :)

Sene sonu için şimdiden bişey söylemem zor ama bir kaliteli yerli ve iyi bir yabancı uzun transferiyle bir anda öne çıkabileceğimizi düşünüyorum şampiyonluk yolunda.

Ali Alpar' Alıntı:
Emrah,

burayı okuyan herkes o cümlenin isteğim değil tahminim olduğunu anlamıştır tahmin ediyorum (tabii senden başka).ayrıca anlamaman üzerine bunun tahminim olduğunu sana cevaben yazdığım mesajda da tekrarlamıştım.

2. mesajına arkadaşım diye başlamışsın, ne zaman arkadaş olduğumuzu hatırlayamadım.

bunun dışında yazdıklarımdan dolayı ne için ve kimden özür dileyeceğim? seriler 1-1 olmazsa sen benden özür dileyecek misin? böyle birşeyi ben senden isteyebilir miyim?

buraya ne zaman yazıp ne zaman yazmayacağım konusunda karar verecek olan sen misin? ister yenildiğimiz zaman istersem yendiğimiz zaman yazarım. bunun kararını ancak ben veririm. ben sana 'şu gün yazmadın da,bugün neden yazdın?' diye soru sorsam nasıl karşılarsın?

kusura bakma da başkalarına cevaben bu tip mesajları atarken önce yazdıklarını yollamadan bir kere daha oku, mantık süzgecinden geçir ve uygun bulursan gönder.kendine hitap edilmesinden rahatsızlık duyacağın tarzla kimseye mesaj atma lütfen...

bir kere daha üsluba dikkat diyorum !!!

kal sağlıkla...

Bak Ali (şimdi oldu herhalde)
Öncelikle seninle arkadaş olmaya meraklı değilim zaten...
Daha fazla polemiğe de girmiycem...
İstediğin zaman yaz, ama yazdıklarına karşı eleştirilere de hazır ol.
Yazacağım zamanı ben seçerim diyorsun, bende kendi üslubumu seçerim kusura bakma.
Üzüldüğüm iki noktadan biri şu cesaretini galibiyetlerde es geçip bu şekilde herhangi bir malubiyetten sonra çıkıp, biri sorduğunda "ben istediğim zaman yazarım, istemediğim zaman yazmam kimseyede sormam" deyip kendini savunman. Bende bu yaptığına fırsatçılık derim o zaman, bende sana soracak değilim nede olsa...
İkinci nokta ise basketbol ile alakalı sorduklarımın hepsini pas geçip üsluba takılman...
Yazdıklarımı okuyorum zaten, senin yazdıklarına gelince eğer dediğin gibi bir tahmin olsaydı "bu takımın yapacağı en iyi şey" demez "malesef" derdin...
Neyse sende salıcakla kal....

Emrah Bakın' Alıntı:
[quote="Ali Alpar":1ebft459]
Emrah,

burayı okuyan herkes o cümlenin isteğim değil tahminim olduğunu anlamıştır tahmin ediyorum (tabii senden başka).ayrıca anlamaman üzerine bunun tahminim olduğunu sana cevaben yazdığım mesajda da tekrarlamıştım.

2. mesajına arkadaşım diye başlamışsın, ne zaman arkadaş olduğumuzu hatırlayamadım.

bunun dışında yazdıklarımdan dolayı ne için ve kimden özür dileyeceğim? seriler 1-1 olmazsa sen benden özür dileyecek misin? böyle birşeyi ben senden isteyebilir miyim?

buraya ne zaman yazıp ne zaman yazmayacağım konusunda karar verecek olan sen misin? ister yenildiğimiz zaman istersem yendiğimiz zaman yazarım. bunun kararını ancak ben veririm. ben sana 'şu gün yazmadın da,bugün neden yazdın?' diye soru sorsam nasıl karşılarsın?

kusura bakma da başkalarına cevaben bu tip mesajları atarken önce yazdıklarını yollamadan bir kere daha oku, mantık süzgecinden geçir ve uygun bulursan gönder.kendine hitap edilmesinden rahatsızlık duyacağın tarzla kimseye mesaj atma lütfen...

bir kere daha üsluba dikkat diyorum !!!

kal sağlıkla...

Bak Ali (şimdi oldu herhalde)
Öncelikle seninle arkadaş olmaya meraklı değilim zaten...
Daha fazla polemiğe de girmiycem...
İstediğin zaman yaz, ama yazdıklarına karşı eleştirilere de hazır ol.
Yazacağım zamanı ben seçerim diyorsun, bende kendi üslubumu seçerim kusura bakma.
Üzüldüğüm iki noktadan biri şu cesaretini galibiyetlerde es geçip bu şekilde herhangi bir malubiyetten sonra çıkıp, biri sorduğunda "ben istediğim zaman yazarım, istemediğim zaman yazmam kimseyede sormam" deyip kendini savunman. Bende bu yaptığına fırsatçılık derim o zaman, bende sana soracak değilim nede olsa...
İkinci nokta ise basketbol ile alakalı sorduklarımın hepsini pas geçip üsluba takılman...
Yazdıklarımı okuyorum zaten, senin yazdıklarına gelince eğer dediğin gibi bir tahmin olsaydı "bu takımın yapacağı en iyi şey" demez "malesef" derdin...
Neyse sende salıcakla kal....[/quote:1ebft459]

art niyetlilik, fırsatçılık... dur bakalım bir sonraki mesajda ne gelecek?

eleştiriye her zaman açığım ama bu tarzla değil. sen eleştirmeyle hakaret etmenin arasındaki farkı bile tam kavrayamamışsın.

basketbolla ilgili sorduğun sorulara yanıt alabilmen için önce hakaret etmeden efendice soru sorman lazım.

aramızdaki farkın ne olduğunu sanırım bu forumu takip eden arkadaşlar anlayabilmişlerdir.

dolayısıyla bundan sonra ne yazsam boş. hani bir laf vardır: bırak dağınık kalsın...

Ali Alpar' Alıntı:
art niyetlilik, fırsatçılık... dur bakalım bir sonraki mesajda ne gelecek?

eleştiriye her zaman açığım ama bu tarzla değil. sen eleştirmeyle hakaret etmenin arasındaki farkı bile tam kavrayamamışsın.

basketbolla ilgili sorduğun sorulara yanıt alabilmen için önce hakaret etmeden efendice soru sorman lazım.

aramızdaki farkın ne olduğunu sanırım bu forumu takip eden arkadaşlar anlayabilmişlerdir.

dolayısıyla bundan sonra ne yazsam boş. hani bir laf vardır: bırak dağınık kalsın...
Bundan sonra mesajım olmayacak merak etme, basketbol tartışmaycaksak gerek yok zaten.Benim bu forumda tek yazma amacım 45 yıldır tutkun olduğum basketbol ve GS...
Ben ısrarla konuyu basketbola taşımaya çalışırken, ne üslupmuş, gerçekten bozuk olsa içim gam yemeyecek...
Ben efendiliği senden öğrenecek değilim.Sorularıma cevap verip vermemen senin seçimin.Kendi yazdıklarını okursan üslubunun benim yazdıklarımdan hiç farkı olmadığını da görürsün...

Emrah Bakın' Alıntı:
[quote="Ali Alpar":3tkxv4ay]art niyetlilik, fırsatçılık... dur bakalım bir sonraki mesajda ne gelecek?

Bundan sonra mesajım olmayacak merak etme, basketbol tartışmaycaksak gerek yok zaten.Benim bu forumda tek yazma amacım 45 yıldır tutkun olduğum basketbol ve GS...
Ben ısrarla konuyu basketbola taşımaya çalışırken, ne üslupmuş, gerçekten bozuk olsa içim gam yemeyecek...
Ben efendiliği senden öğrenecek değilim.Sorularıma cevap verip vermemen senin seçimin.Kendi yazdıklarını okursan üslubunun benim yazdıklarımdan hiç farkı olmadığını da görürsün...[/quote:3tkxv4ay]

nokta...budur !!!

pes ettim, gerçekten beni mat ettin. artık ne söyleyeceğimi bilemiyorum. buna lafın bittiği yer diyorlar herhalde...

fırsatçılık,art niyetlilik söylemlerinden sonra tanrıya çok şükür ki başka bir sıfat eklenmemiş son mesajda. hem ayrıca bu tip söylemler nasıl bozuk üslup oluyormuş ki? ben de öküz altında buzağı arıyorum galiba :)

ne diyeyim Emrah ? hayatta herşey basketbol değil. bir spor adamının bundan önce halletmesi gereken birşeyler vardır.

umarım birgün basketbol tartışabilecek düzeye gelirsin...

Tartışma ha sonlandı, ha sonlanacak diye beklerken uzayıp gidiyor.

Sizler böyle yaparsanız...

Alperen bende sana bunları yakıştıramıyorum, koca koca insanlar küfürsüz ama biraz sert bir şekilde tartışıyorlar, sende araya girip böyle yazıyorsun!

Onur bey forum kuralları dışında bir şey olursa müdahale eder, sen saygısızlık yapma.

Yılını tam hatırlamıyorum ama 1997 yada 1998 olması lazım...
Yer İspanya.Şampiyonluğun en güçlü adayları ise tabiki Real Madrid ve Barselona.Diğer takımlardan çoğu zaman olduğu gibi kadro olarak çok çok üstünler.Her iki takımında ligi 1-2 (veya 1-3) bitirdiği için final dışında eşleşmiyecek olması onları daha çeyrek finalde aslında finalist yapmış durumda.
Fakat play-offların ilk turunda büyük bir süpriz yaşanır,Real Madrid çeyrek finalde Estaduantes'e 2-1 ile elenir.(şu anı bilmiyorum ama o zaman ilk sekiz takım play-off oynardı)
Herkes çeyrek finalde (yanlış hatırlamıyorsam) Badalonayı zor geçen Barselonayı kesin şampiyon ilan eder.
Fakat yarı finalde Barselonanın karşısında kadro olarak aşağıda da olsa her zaman güçlü Tau vardır.Tau Barselonayı elemeyi başarır.
İspanya basınına göre artık şampiyon Tau'dur.
Diğer yarı finalde ise Real'i geçen Estaduantes ise TDK Manresa (tanıdık isimler vardı, Rod Sellers ve Derrick Alston) ile oynamaktadır.Ligi 5. bitiren Manresa Real'i eleyen Estaduantes'i geçer.
Play-off öncesi kimsenin fazla şans tanımadığı 2 takım süpriz bir şekilde finaldedir. Kesin favori kadro ve tecrübe olarak daha üstün olan Tau'dur.Fakat süpriz finalin süprizi de büyük olur.Lig başında veya play-off öncesinde şampiyon olacak dendiğinde herkesin katıla katıla güleceği durumda olan TDK Manresa Tau'yu önce deplasmanda sonra kendi evinde iki maçtada yener ve şampiyon olur...
Bu anlattığım hikaye yada masal değil gerçektir.İnanmayanlar araştırabilir.Belirli bir noktadan sonra başarıyı,şampiyonluğu kağıt üzerindeki kadrolar değil,inanmak belirler.
Ben bu takımda bu inancın ışığını önceki maçlarda gördüm ve şansımız kağıt üzerinde TDK'dan çok daha fazla...
Bu başlıkta daha fazla yorum yapmıycam,sadece kimsenin bir maçta ümidini kesmemesini temenni ederim...

Değerli Savaş, teveccüh göstermişsiniz...

İsteyen yazar, istemeyen yazmaz. Ben, kimseye yazmasın diyemem. Böyle bir hakkım yok. Forumda yazılarını beğeniyle okuduğum birçok arkadaş var. Ancak maalesef kasıtlı olduğu aşikar olan yazılar da var... Sizi anlıyorum, birleştirici düşüncelerinize ve nazik üslubunuza müteşekkirim. Tabii ki Galatasaraylılık ortak noktamız. Ancak yapılan bazı şeyleri görmezden gelemeyiz...

İyi dileklerimle

Kanımca Cemal kesinlikle takımdaki en zayıf halka değildir.

21 yaşında, geçen sezona kıyasla ciddi gelişmeler var. Nasıl oluyorda bu yaştaki bir oyuncuya, hiçbir zaman ne gerçek uzun forvet, ne gerçek bir pivot olamaz diyebiliyorsunuz? Hangi veriye dayanıyorsunuz? Evet, Cemal'in pivot özellikleri şu an için zayıftır ama, hiçbir zaman pivot olamaz demek, böyle bir kesin kanıya varmak ne denli doğru?! Kanaatimce Cemal bazı özelliklerini geliştirmesi halinde iyi bir uzun forvet olabilir.

Cemal, Türkiye'deki en agresif ve sert yerli uzunlardan biri. Zamanlaması hayli iyi olduğu için en iyi hücum ribaundu ve en iyi blok tehdidi oluşturan oyunculardan biri. -son maçta rahatsız olmasına rağmen ligin en iyi uzunlarına sahip Telekom'a karşı 5 hücum ribaundu yapmış- Pota altında pozisiyonları bitirişi önemli ölçüde gelişmiş. Fiziksel olarak kuvvetli ve süratli koşabiliyor.

Evet, Cemal'in eksikleri var ama, takımın en zayıf halkası demek kabul edilebilir gibi değil! Cemal, şutunu ve top kontrolünü geliştirirse, kanımca iyi bir Euroleague takımında oynayabilecek düzeye erişebilir.

F.bahçe Ülker'deki Vidmar'a ve Semih'e karşı Cemal'i tercih ederim.

Kanaatimce şu an en potansiyelli genç yerli uzunlar Oğuz Savaş, Enes Kanter, Ömer Aşık -nasıl döneceği muamma?- ve Cemal Nalga'dır.

Telekom'a karşı psikolojik zaafiyet oluşması ihtimali vardır, buna katılıyorum. Ancak, oynanmamış maçlar için, üstelik "isterseniz on tane Euroleague oyuncusu ile kadro kurun, yine mağlubiyet kaçınılmazdır" demek enteresan... O halde Telekom'a karşı hiçbir maça çıkmamak lazım! Ne de olsa yenilmeye mahkum oluyormuşuz... Bu mantığa göre Telekom olduğu sürece sittin sene şampiyon olmak mümkün değil. Zira biz on Euroleague oyuncusu alsakta, Telekom yine bizi her maçta yenecekmiş!

Tam konsatrasyonla ve formda bir takımla, Telekom'u, hatta Telekom'dan çok daha iyi takımları yenebileceğimizi düşünüyorum.

Emrah Bakın Bey hoş bir şampiyonluk serüveni anlatmış. TDK Manresa 1997-1998 sezonunda Tau'yu finalde 3-1 geçerek şampiyon olmuştu. O yıl İspanya'da herkes şaşkınlık içindeydi, zira takımların arasındaki kadro kalitesi arasında amiyane tabirle dağlar kadar fark vardı. O kadroyla kıyaslarsak bizim şampiyon olmamız asla namümkün değildir.

Tarih boyunca Manresa'dan başka sürpriz yapan birçok takım olmuştur. En güncel örneği Partizan'dır. Partizan'ın kadrosuna bakın, çoğu oyuncuyu tanımazsınız ama, giderler CSKA'yı evinde yenerler; Madrid'i perişan ederler... Onları başarılı kılan şey, başarılı olmaları gerektiğine inanmaları ve inandıkları yolda tek vücut halinde irade göstermeleridir.

İç keşakeş biterse, belki bizde şampiyon olabiliriz...

Ne Telekom'muş harbiden...

Ben hayatımdan 2 şeyi çıkarmaya karar verdim.
İlçe olarak Kadıköy'ü, şirket olarak Telekom'u. :)

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Murat İNAL":2d74ouqn]Telekom insanların sinirini her zaman geriyor. Sanırım tek açıklaması bu.
Birleşsekte bitse bu dert abi :p[/quote:2d74ouqn]
Galatasaray´ımın birleşmeyle adının anılmasına dahi gönlüm hiçbir zaman razı olmadı, olmaz ama "yenemiyorsan bünyene kat" anlayışı -faşizan bakış açısı olmasına rağmen- zaman zaman aklıma gelmiyor değil : )

Ahmed Salih' Alıntı:
İsteyen yazar, istemeyen yazmaz. Ben, kimseye yazmasın diyemem. Böyle bir hakkım yok. Forumda yazılarını beğeniyle okuduğum birçok arkadaş var. Ancak maalesef kasıtlı olduğu aşikar olan yazılar da var... Sizi anlıyorum, birleştirici düşüncelerinize ve nazik üslubunuza müteşekkirim. Tabii ki Galatasaraylılık ortak noktamız. Ancak yapılan bazı şeyleri görmezden gelemeyiz...

21 yaşında, geçen sezona kıyasla ciddi gelişmeler var. Nasıl oluyorda bu yaştaki bir oyuncuya, hiçbir zaman ne gerçek uzun forvet, ne gerçek bir pivot olamaz diyebiliyorsunuz? Hangi veriye dayanıyorsunuz? Evet, Cemal'in pivot özellikleri şu an için zayıftır ama, hiçbir zaman pivot olamaz demek, böyle bir kesin kanıya varmak ne denli doğru?! Kanaatimce Cemal bazı özelliklerini geliştirmesi halinde iyi bir uzun forvet olabilir.

Cemal, Türkiye'deki en agresif ve sert yerli uzunlardan biri. Zamanlaması hayli iyi olduğu için en iyi hücum ribaundu ve en iyi blok tehdidi oluşturan oyunculardan biri. -son maçta rahatsız olmasına rağmen ligin en iyi uzunlarına sahip Telekom'a karşı 5 hücum ribaundu yapmış- Pota altında pozisiyonları bitirişi önemli ölçüde gelişmiş. Fiziksel olarak kuvvetli ve süratli koşabiliyor.

Evet, Cemal'in eksikleri var ama, takımın en zayıf halkası demek kabul edilebilir gibi değil! Cemal, şutunu ve top kontrolünü geliştirirse, kanımca iyi bir Euroleague takımında oynayabilecek düzeye erişebilir.

Kanaatimce şu an en potansiyelli genç yerli uzunlar Oğuz Savaş, Enes Kanter, Ömer Aşık -nasıl döneceği muamma?- ve Cemal Nalga'dır.

Telekom'a karşı psikolojik zaafiyet oluşması ihtimali vardır, buna katılıyorum. Ancak, oynanmamış maçlar için, üstelik "isterseniz on tane Euroleague oyuncusu ile kadro kurun, yine mağlubiyet kaçınılmazdır" demek enteresan... O halde Telekom'a karşı hiçbir maça çıkmamak lazım! Ne de olsa yenilmeye mahkum oluyormuşuz... Bu mantığa göre Telekom olduğu sürece sittin sene şampiyon olmak mümkün değil. Zira biz on Euroleague oyuncusu alsakta, Telekom yine bizi her maçta yenecekmiş!

Tam konsatrasyonla ve formda bir takımla, Telekom'u, hatta Telekom'dan çok daha iyi takımları yenebileceğimizi düşünüyorum.

Emrah Bakın Bey hoş bir şampiyonluk serüveni anlatmış. TDK Manresa 1997-1998 sezonunda Tau'yu finalde 3-1 geçerek şampiyon olmuştu. O yıl İspanya'da herkes şaşkınlık içindeydi, zira takımların arasındaki kadro kalitesi arasında amiyane tabirle dağlar kadar fark vardı. O kadroyla kıyaslarsak bizim şampiyon olmamız asla namümkün değildir.

Tarih boyunca Manresa'dan başka sürpriz yapan birçok takım olmuştur. En güncel örneği Partizan'dır. Partizan'ın kadrosuna bakın, çoğu oyuncuyu tanımazsınız ama, giderler CSKA'yı evinde yenerler; Madrid'i perişan ederler... Onları başarılı kılan şey, başarılı olmaları gerektiğine inanmaları ve inandıkları yolda tek vücut halinde irade göstermeleridir.

sevgili Ahmed,

"kasıtlı olduğu aşikar yazılar var" derken sanırım beni kastederek yazdın. burası bir fikir alış-veriş platformu, adı üstünde forum. herkes kendi inandığı fikirlerini birbiriyle paylaşıyor. hiçkimse kimsenin fikrini desteklemek veya beğenmek zorunda değil. bununla beraber inanmadığı beğenmediği fikirlere dair eleştirilerini, görüşlerini de yazmakta herkes özgür. ama bunu yaparken her negatif yazının altında bir kasıt veya artniyet aramak niye? maalesef bu, buradaki arkadaşların bir kısmında mevcut olan bir düşünce. burada yazan kişilerin büyük bir çoğunluğu Galatasaraylı ve bunların hepsinin ortak sevdası Galatasaray.

yoksa forum kurallarında "Galatasaray takımı ve sporcularıyla ilgili olumsuz düşünceler dile getirilemez" diye bir kural var da ben mi bilmiyorum? o zaman hepimiz her koşulda hep tozpembe şeylerden bahsedelim, sadece güzelliklerden umutlardan konuşalım. yani hani bir deyiş vardır: körler sağırlar birbirini ağırlar. oooohh ne güzel dünya, vur patlasın çal oynasın. yahu böyle birşey kabul edilebilir mi? herkesin kendine göre doğruları vardır ama bunlar dile getirilince kasıt,artniyet aramak neden?

sen Cemal'de ışık görüyorsun, ben göremiyorum, bu kadar basit. ben Telekom'u NBA takımı kadrosuyla çıksak yenemeyiz diyerek bir ironi yapıyorum, ama sen şartlanmışsın ya bununla ilgili bir çuval laf yazıyorsun bana. maçların galipleri kağıt üzerinde olduğu gibi favori takımlar olsaydı, maçların oynanmasına ne gerek vardı? bunu sen biliyorsun da ben bilmiyor muyum?

sözün özü şudur: herkes küfür ve hakaret içermemek kaydıyla her konuda fikrini özgürce yazar. bunların hiçbirinin altında kasıt aramaya gerek yok.

3.şahıslar adına alınganlık göstererek yazı yazmanın mantığı yok. herkes fikirlerini düzgün bir şekilde paylaşsın, bizler de katılmasak bile saygıyla okuyalım.

"herkesten has Galatasaraylı benim" tavrının pratikte kimseye bir faydası olmadı ve bundan sonra da olmayacak. inançlar ve umutlara kimse gem vuramaz ama boşu boşuna umut taşımak da sonunda hayal kırıklığı yaratıyor. bunun çok örneklerini geçtiğimiz yıllarda yaşadık.

Galatasaray'ın alacağı bir şampiyonluk sizler kadar beni de mutlu edecektir.

herkese sevgiler...

Ahmed Salih' Alıntı:

Tarih boyunca Manresa'dan başka sürpriz yapan birçok takım olmuştur.

Tüm yorumlarına katılıyorum.Yazından birkaç yeri aldım.İzninle birkaç şey daha ekliycem.
Sondan başlıycam, çok eskiye gitmeye gerek yok,geçen sene F4 ve final yapan Maccabi geçen sene İsrail de şampiyon olamadı.
O sene Real MAdrid ve Barselonanın kadroları gerçekten dudak uçaklacak cinstendi.Ama şampiyon Efeste beğenilmeyip gönderilen iki uzunun en etkili silah olduğu TDK Manresa oldu.(MVP de Alston oldu diye hatırlıyorum)
Kerem Gönlüm'ü şu an hangi GS'lı istemez? Peki Kerem'in Ted kolej yıllarını hatırlayan var mı?Tek yapabildiği smaç basmak ve mücadele etmekti o kadar.Ayrıca Kerem basketbola 24 yaşında başladı.Cemal henüz kaç yaşında?Kesinlikle Vidmar ve Semih'e karşı Cemal....

Sevgili Alpar,

Kasıtlı yazılar var derken sizi kastetmedim. İsim vermeme luzum yok, hangi yazıları kastettiğimi anlayan anlamıştır. Dikkat ederseniz o kısmı Savaş Beye ithafen yazdım!

Cemal konusunda size katılmadığımı belirtmeme neden bu denli tepki gösterdiğinizi bilemiyorum... Ben ışık görüyorum, sebeplerini açıklıyorum. Siz göremiyorsunuz, olabilir...

3. şahısları savunmaktan kastınız Emrah Bey ile yaşadığınız münakaşa hasebiyle ise emin olun Emrah Beyi savunmadım. Dikkat ederseniz yazının tamamında kendi fikirlerimi belirttim. Emrah Beyle herhangi bir tanışıklığım yoktur.

İroni uzun uzadıya yapılırsa gerçek intibası oluşur. Siz yazının başından sonuna dek kötü bir tablo çizerseniz, bu ironi olmaktan çıkar, iç karartmaya doğru gider, ki Onur bey latifeyle karışık "yine içimi kararttınız" demiş. Ben, yazdıklarınıza cevap verme zorunluğu duydum, zira bu forumda sizin ironi olarak nitelediklerinizi ciddiye alacak arkadaşlarımız bir hayli fazla.

Ben, bugüne kadar asla kimseden daha fazla Galatasaraylıyım demedim. Bu forumda böyle bir şey yazdığımı gören varsa lütfen bizi uyarsın. Bilhassa Galatasaraylılığın kimsenin tekelinde olmadığını defalarca vurgulamaya çalıştık... Galatasaraylıyım diyen Galatasaraylıdır; istediği kadar Galatasaraylı olması kendi iradesine kalmıştır...

Yazının başında kasıtlı yazdığınızı ima ettiğimi düşündüğünüz için agresif bir uslup kullanmışsınız. Olabilir, insanlık halidir... Dilerim bu yazı ile daha iyi algılanmışızdır...

İyi dileklerimle

Emrah Bey, size katılıyorum. Bir oyuncu isterse kendisini her zaman geliştirebilir. Hele hele 21 yaşındaysa ve üstün bir fiziği varsa sakatlık yaşamadığı sürece çalışkanlıkla her yere gelebilir. Siz Kerem Gönlüm'ün ilk yıllarına değinmişsiniz -Kerem'i takdir ediyorum, her zaman kendisini yeniliyor-, ben de Kaya Peker örneğini vereyim... Kaya, Karşıyaka'daki ilk yıllarında, Cemal'in ilk yıllarda olduğundan çok farklı değildi. Kaya, yıllar içinde kendisini geliştirerek Tau Ceramica gibi Avrupa'nın en iyi basketbol kuluplerinden birine transfer olmayı başardı. Buna rağmen hâlâ hücumda eksikleri var... Velhasıl, Cemal, çalışmayı ve kendisini geliştirmeyi öncelik edinirse Kaya'nın yapabildiklerini yapabilir. Hatta iyi karakteri hasebiyle gittiği yerde kalıcı da olabilir.

Transfer döneminde, Cemal için şunu yazmıştım: "Cemal artık sıçrama yapmalı. Ekstra antrenmanlarda günlük asgari 1000 şut, 500 turnike atmalı... Aksi halde yazık eder..." Amerika'da, Balkanlar'da, İtalya'da, İspanya'da sürekli yeni genç yetenekler çıkıyor, çünkü o bölgelerde genç bir oyuncuya öncelikli öğretilen şey çalışması gerektiğidir. İtalya'nın ve Sırbistan'ın son yıllarda geri planda kalması, jenerasyon geçişini iyi yapamamasından kaynaklanıyordu. Ancak onlarda çok kaliteli oyuncular sunmaya başladılar. Bakınız İtalya ve Sırbistan Milli Takımı 3-5 sene içinde yine Avrupa kıtasının final oynama potansiyeli en yüksek takımlarından ikisi olacak. Şimdi diyebilirsiniz ki Cemal'den başlayıp konu nereye gitti... Esasında hepsi iç içe. Cemal'in önceliği bu ülkelerdeki oyuncular gibi "çalışmak ve gelişmek" olursa inanıyorum ki "saygı duyulası" bir oyuncu olacaktır.

Ahmed Salih' Alıntı:
Sevgili Alpar,

Kasıtlı yazılar var derken sizi kastetmedim. İsim vermeme luzum yok, hangi yazıları kastettiğimi anlayan anlamıştır. Dikkat ederseniz o kısmı Savaş Beye ithafen yazdım!

Cemal konusunda size katılmadığımı belirtmeme neden bu denli tepki gösterdiğinizi bilemiyorum... Ben ışık görüyorum, sebeplerini açıklıyorum. Siz göremiyorsunuz, olabilir...

3. şahısları savunmaktan kastınız Emrah Bey ile yaşadığınız münakaşa hasebiyle ise emin olun Emrah Beyi savunmadım. Dikkat ederseniz yazının tamamında kendi fikirlerimi belirttim. Emrah Beyle herhangi bir tanışıklığım yoktur.

İroni uzun uzadıya yapılırsa gerçek intibası oluşur. Siz yazının başından sonuna dek kötü bir tablo çizerseniz, bu ironi olmaktan çıkar, iç karartmaya doğru gider, ki Onur bey latifeyle karışık "yine içimi kararttınız" demiş. Ben, yazdıklarınıza cevap verme zorunluğu duydum, zira bu forumda sizin ironi olarak nitelediklerinizi ciddiye alacak arkadaşlarımız bir hayli fazla.

Ben, bugüne kadar asla kimseden daha fazla Galatasaraylıyım demedim. Bu forumda böyle bir şey yazdığımı gören varsa lütfen bizi uyarsın. Bilhassa Galatasaraylılığın kimsenin tekelinde olmadığını defalarca vurgulamaya çalıştık... Galatasaraylıyım diyen Galatasaraylıdır; istediği kadar Galatasaraylı olması kendi iradesine kalmıştır...

Yazının başında kasıtlı yazdığınızı ima ettiğimi düşündüğünüz için agresif bir uslup kullanmışsınız. Olabilir, insanlık halidir... Dilerim bu yazı ile daha iyi algılanmışızdır...

İyi dileklerimle

sevgili Ahmed,

benim tepkim Cemal hakkındaki fikrine değil, kasıtlı yazılardan bahsederken beni kastettiğini sanmamdı. tahmin edebileceğin gibi birtakım sıkıcı yazışmaların ardından senin yazın geldiği için böyle algıladım. konunun benimle ilgisi olmadığını söylemişsin,dolayısıyla ortada herhangi bir sıkıntı kalmadı.

ironi ise tekrar anlatmaya değmeyecek kadar açıktı ama anlaşıldığı kadarıyla sen onu biraz fazla ciddiye almışsın. sanırım o noktada da bir tereddüt kalmamıştır.

kendini herkesten fazla Galatasaraylı sananlar konusunun da seninle hiçbir ilgisi yok. bu ortaya söylenmiş bir saptamaydı. çünkü forumdaki kimi yazışmalarda bu tip söylemlere bayağı sık rastlanıyor.

bu arada saygı sınırlarını aşmadan karşılıklı yazışabilmenin de mümkün olduğunu güzel yanıtınla ispatlamış olduğun için ayrıca bir teşekkürü hak ediyorsun. demek ki fikirler çatışsa da bunları kavga etmeden,kırıcı olmadan tartışabilmek güzelmiş. herkesin birbirinden öğrenmesi gereken daha bir sürü şey var bu dünyada, ama tabii öğrenmesini bilenler için...

sevgiyle kal...