İsteyen yazar, istemeyen yazmaz. Ben, kimseye yazmasın diyemem. Böyle bir hakkım yok. Forumda yazılarını beğeniyle okuduğum birçok arkadaş var. Ancak maalesef kasıtlı olduğu aşikar olan yazılar da var... Sizi anlıyorum, birleştirici düşüncelerinize ve nazik üslubunuza müteşekkirim. Tabii ki Galatasaraylılık ortak noktamız. Ancak yapılan bazı şeyleri görmezden gelemeyiz...
Kanımca Cemal kesinlikle takımdaki en zayıf halka değildir.
21 yaşında, geçen sezona kıyasla ciddi gelişmeler var. Nasıl oluyorda bu yaştaki bir oyuncuya, hiçbir zaman ne gerçek uzun forvet, ne gerçek bir pivot olamaz diyebiliyorsunuz? Hangi veriye dayanıyorsunuz? Evet, Cemal'in pivot özellikleri şu an için zayıftır ama, hiçbir zaman pivot olamaz demek, böyle bir kesin kanıya varmak ne denli doğru?! Kanaatimce Cemal bazı özelliklerini geliştirmesi halinde iyi bir uzun forvet olabilir.
Cemal, Türkiye'deki en agresif ve sert yerli uzunlardan biri. Zamanlaması hayli iyi olduğu için en iyi hücum ribaundu ve en iyi blok tehdidi oluşturan oyunculardan biri. -son maçta rahatsız olmasına rağmen ligin en iyi uzunlarına sahip Telekom'a karşı 5 hücum ribaundu yapmış- Pota altında pozisiyonları bitirişi önemli ölçüde gelişmiş. Fiziksel olarak kuvvetli ve süratli koşabiliyor.
Evet, Cemal'in eksikleri var ama, takımın en zayıf halkası demek kabul edilebilir gibi değil! Cemal, şutunu ve top kontrolünü geliştirirse, kanımca iyi bir Euroleague takımında oynayabilecek düzeye erişebilir.
F.bahçe Ülker'deki Vidmar'a ve Semih'e karşı Cemal'i tercih ederim.
Kanaatimce şu an en potansiyelli genç yerli uzunlar Oğuz Savaş, Enes Kanter, Ömer Aşık -nasıl döneceği muamma?- ve Cemal Nalga'dır.
Telekom'a karşı psikolojik zaafiyet oluşması ihtimali vardır, buna katılıyorum. Ancak, oynanmamış maçlar için, üstelik "isterseniz on tane Euroleague oyuncusu ile kadro kurun, yine mağlubiyet kaçınılmazdır" demek enteresan... O halde Telekom'a karşı hiçbir maça çıkmamak lazım! Ne de olsa yenilmeye mahkum oluyormuşuz... Bu mantığa göre Telekom olduğu sürece sittin sene şampiyon olmak mümkün değil. Zira biz on Euroleague oyuncusu alsakta, Telekom yine bizi her maçta yenecekmiş!
Tam konsatrasyonla ve formda bir takımla, Telekom'u, hatta Telekom'dan çok daha iyi takımları yenebileceğimizi düşünüyorum.
Emrah Bakın Bey hoş bir şampiyonluk serüveni anlatmış. TDK Manresa 1997-1998 sezonunda Tau'yu finalde 3-1 geçerek şampiyon olmuştu. O yıl İspanya'da herkes şaşkınlık içindeydi, zira takımların arasındaki kadro kalitesi arasında amiyane tabirle dağlar kadar fark vardı. O kadroyla kıyaslarsak bizim şampiyon olmamız asla namümkün değildir.
Tarih boyunca Manresa'dan başka sürpriz yapan birçok takım olmuştur. En güncel örneği Partizan'dır. Partizan'ın kadrosuna bakın, çoğu oyuncuyu tanımazsınız ama, giderler CSKA'yı evinde yenerler; Madrid'i perişan ederler... Onları başarılı kılan şey, başarılı olmaları gerektiğine inanmaları ve inandıkları yolda tek vücut halinde irade göstermeleridir.
İç keşakeş biterse, belki bizde şampiyon olabiliriz...