TBL 15. Hafta | Galatasaray CC 76 - 92 Türk Telekom

Re: TBL | Galatasaray: 76 - Türk Telekom: 92

Sevgili Eyüp Yıldız forumdan ayrıldığını iddia eden, hatta forumdan ayrılıyorum "Son Yazı" başlıklı bir konu açan eşhasın yazısını paylaşmış. Eyüp Yıldız'ın kullanıcı hesabıyla kendi yorumunu yapınca ve altına imza atınca yazı yazmamış mı oluyor?! :) Sahi, bu arkadaşımız daha evvel birkaç defa "bir daha yazmayacağım" dememiş miydi?!

Koray hoca ile henüz altı maç kazanmadık. (iki lig F.bahçe Ülker, Aliağa ve iki Avrupa maçı kazandık Dexia, Khimik) Sürekli yanlış enformasyon paylaşımı yapmayınız!..

Bir koç maç içinde değerlendirilirken aldığı ve almadığı molalara, yaptığı hamlelere, oyun stratejisine ve oyuncularla diyaloğuna bakılır. Hiçbir gerekçe göstermeden, sadece "yetersiz" diyerek yapılan eleştiriler ya kasıt taşıyordur, ya da bilgiden yoksundur. Neye göre, kime göre, neden yetersiz deyince cevap veremeyen, salt kendi keyfini gözetenler!.. Burada kimin kasıtlı eleştiri yaptığını az-çok gördük!

İyi giden takımı herkes yönetir, iyi koç, kötüye giden takıma müdahale edip maç kazandırır. Bundan evvelki dört maç tüm oyuncular azami performans gösterek oynadı ve Koray hocanın işini kolaylaştırdı. Dün oyuncular biraz düşüş gösterince Koray hocanın hamle yapmadığına, olayı seyrettiğine tanık olduk. Hamle yapmış diyen arkadaşlar, yaptığı hamleleri anlatsın ki bilelim... Yaptığı hamleleri anlatamıyorlarsa, hamle yapmış demelerinin ne tür bir manası olabilir?!

İkinci periyodun ilk beş dakikası kötü ötesi idi ve maalesef Koray Mincinozlu oyuna hiçbir müdahale etme gereği duymadı. Telekom'un serisi nasıl başladı? Polat'ı oyundan çıkarttıktan sonra Erdem'i oyuna aldı ve Dudley'e karşı 4 numara oynattı. Telekom hücumunda Erdem Dudley'i çekerek sportmenlik dışı faul yaptı ve bu pozisyon çöküşün başlangıcı oldu. Cemal oynayabilecek durumdayken Dudley'in karşısına Erdem'i koymak büyük bir hatadır! Koray hocanın hatalarını başka bir konuda özetle yazmıştım, dolayısıyla geçiyorum... viewtopic.php?p=228425#p228425

Eğer bu takımın üç transfere ihtiyaç duyduğunu düşünenler varsa, demek ki kadroyu yeterli görmüyorlar. Kadro yeterli değilse neden Murat Özyer'i eleştirdiler? Hani bu takımın, bu kadroyla, bu kadar harcamayla şampiyon olması lazımdı?! Şimdi transfer yapılmazsa yazık olura döndük, değil mi?!.. :) İşte bayan basketbol takımında yaşanan sorunlara kendi çözümlerinin ilaç olacağını sananların reçetesi... Yenilgi alıyorsanız bolca transfer yapın...

Şahsi fikrim şu an takıma sadece bir transfer yapılması gerektiği yönünde. O da Zizic'ten boşalan uzun rotasyonuna kaliteli ve atletik bir oyuncudur... Sezon ortasında üç oyuncu almak demek, takımın tüm kimyasıyla oynamak demektir. Üç oyuncu alınca kimi göndereceksiniz? Gönderemeyecekseniz o oyuncular oynamadığı için sorun çıkartmaz mı?! Huzursuzluk olan yerde başarı gelmez. Geçen sezon Efes'in yaşadıklarını hatırlatırım...

Daha evvel de belirttiğim gibi, ben, asla Murat ÖZYER'e birileri kumpas kurduğu için misilleme yapacak bir düşüncede değilim. Bu Galatasaray'a zarar verir. Koray hocanın takımın başında iken başarılı olmasını çok istiyorum, zira onun başarısı demek Galatasaray'ın başarısı demektir.

Ancak Murat Özyer'i eleştirdiğimiz gibi, Koray Mincinozlu'yu da eleştireceğiz. Eğer siz Murat Özyer'i eleştirdiğiniz gibi Koray Mincinozlu'yu eleştirmezseniz burada bir yanlış vardır. O vakit size derler ki, bu maçın bahanesi varsa, başka maçların da bahanesi vardı!.. O zaman neden hocayı savunmak için bahane üretmediniz? Ağabeyler Murat Özyer'i beğenmiyor diye mi?..

Sahi siz çok biliyorsunuz... Dejan Milojevic 3 numara oynayınca çok etkili oluyordu, değil mi?! :)

Hakikaten basketbolu belaltına indirmemek lazım!.. Üstüne birde etrafa tehdit saçıp, insanları aşağılamamak lazım!

Not: Mithat Duran'a aylar önce hoşçakal demiştim. Uzun zamandır cevap vermedim, vermeyecektim de... Ancak ben cevap vermedikçe, laf öbeği sarmalı oluşturdu. Kendisiyle asla polemiğe girmek gibi bir maksadım yok, çünkü daha evvel beni hiç tanımadan, hakkımda ahkâm kesmeye kalktı; sürekli yanlış bilgiler vermeye ve konuları saptırmaya devam etti. Mütemadiyen yanlış enfemasyon paylaşan, insanları yanlış beklentiler içine sokan, zora girince tehditler savuran bir kişiyle diyaloğa giremezdim. Zira münazara adabıyla olur!.. Bugün cevap vermiş bulundum. Ancak diliyorum ki bir daha bu tür bir diyaloğa girmek zorunda kalmam.

Ahmed selam!

Mithat bana bu yazıyı mesaj atınca bende herkesle paylaşmak istedim, yazıya verdiğin cevaba saygı duyuyorum, ama bence yazıp yazmaması ile ilgili yorum yapman doğru değil, kendi hür iradesi ile isterse yazar isterse yazmaz, yaşadığı sıkıntılardan dolayı yazmayacağım demesi ve sonra yazması vs... kendisini bağlar.

Ayrıca şunuda belirteyim, bu yazı sadece bana attığı bir maç yorumu, kendisine sormadan foruma koyanda benim.

'Bak yazdın işte, yazdın işte' diye yazarak bir yanlışı ortaya çıkarmış olmuyorsun bence.

Bir çok konuda Mithat, Önder, Gökçe, Volkan Özger vs... arkadaşlarla farklı düşündüğüm oldu, hatta Mithat'ın Mihriban hanımla yaptığı tartışmadan sonra kendisini çok ciddi bir şekilde eleştirdim, ama hiç bir zaman fikirlerine saygı duymamazlık etmedim, ve onların yazma özgürlüğünü savundum, bugünde savunacağım.

Herkes özgürce, hakaret etmeden, küfür etmeden, kısaca forum kuralları
dahilinde istediğini yazmalı......

özellikle bir gün bekledim maç sonunda kızgınlıkla birşeyler yazmak istemedim. Ahmet Salih beye teşekkürler içimizden geçen herşeyi ifade etmiş..
başkalarını eleştirdiğimiz duruma kendimizin düşmesinide istemem bu takımın koçu Koray hocadır... takımın başında koray hoca olduğuna göre tek yapılması gereken onu sahiplenmek yanlışlarını görmesi için söylemek...
istifa etmesi için yada gönderilmesi için altını oymak değil..

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Ahmed selam!

Mithat bana bu yazıyı mesaj atınca bende herkesle paylaşmak istedim, yazıya verdiğin cevaba saygı duyuyorum, ama bence yazıp yazmaması ile ilgili yorum yapman doğru değil, kendi hür iradesi ile isterse yazar isterse yazmaz, yaşadığı sıkıntılardan dolayı yazmayacağım demesi ve sonra yazması vs... kendisini bağlar.

Ayrıca şunuda belirteyim, bu yazı sadece bana attığı bir maç yorumu, kendisine sormadan foruma koyanda benim.

'Bak yazdın işte, yazdın işte' diye yazarak bir yanlışı ortaya çıkarmış olmuyorsun bence.

Bir çok konuda Mithat, Önder, Gökçe, Volkan Özger vs... arkadaşlarla farklı düşündüğüm oldu, hatta Mithat'ın Mihriban hanımla yaptığı tartışmadan sonra kendisini çok ciddi bir şekilde eleştirdim, ama hiç bir zaman fikirlerine saygı duymamazlık etmedim, ve onların yazma özgürlüğünü savundum, bugünde savunacağım.

Herkes özgürce, hakaret etmeden, küfür etmeden, kısaca forum kuralları
dahilinde istediğini yazmalı......

Merhaba,

Yazıp yazmaması beni alakadar etmiyor. Ben, sadece size yazmış olduğunu da bilemem, eğer siz bu yazıyı herkesle paylaşıyorsanız ve bu mesajda bana atfen bir söz öbeği varsa cevap hakkı doğmuştur.

Sevgili Eyüp, maalesef kendinizle çelişmişsiniz. "yazıya verdiğin cevaba saygı duyuyorum, ama bence yazıp yazmaması ile ilgili yorum yapman doğru değil, kendi hür iradesi ile isterse yazar isterse yazmaz, yaşadığı sıkıntılardan dolayı yazmayacağım demesi ve sonra yazması vs... kendisini bağlar." Hem demişsiniz ki yazıp yazmaması kendini bağlar, hem de yaptığım yorumu eleştirmişsiniz. O halde benim yaptığım yorum da beni bağlar! Aynı durumda beni neden savunmuyorsunuz?

Bir kişi birkaç defa bırakıyorum dedikten sonra, sürekli sözünden dönüyorsa burada bir yanlış vardır. Siz bu yanlışı eleştirmiyorsunuz da, yorum yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Sizce bu ne kadar doğru?!

"Bak işte yazdın, sözünden döndün" gibi bir davranışta bulunup ayıbını yüzüne vurmak istemezdim ama, bu beyefendi sürekli yanlış bilgi yayıyor. Siz neden bu yanlış bilgilere tepki vermediniz de, bana tepki gösterdiniz?!

Kanımca Mithat Duran ile aranızdaki muhabbet hasebiyle bana karşı objektif olamadınız.

Sevgili Eyüp, size gönülden taraftarlığınızdan ötürü saygı duyuyorum. İyi bir Galatasaraylısınız. Lütfen sizinle tartışmayalım.

Sevgiler

bazen böyle günler olur...

bize düşen görev darruşafaka maçında takımımıza bu kötü günü unutturmak ve unutmak...

sonuçta bu takım bizim...sevinirkende bizim üzülürkende bizim...

oley oley oley oley Şampiyon Cim Bom Bom...

Ahmed dostum!

Ben yeri geldiğinde Mithat'ıda eleştiriyorum, en son Mihriban hanımla yaptığı tartışmayı eleştirdim, ayrıca kendisi ile bir çok konuda farklı düşünüyorum, sabahlara kadar tartıştığımı hatırlarım, bunları unutmayın lütfen.

Sizin aranızdaki polemikleride takip ediyorum, tek isteğim birbirinizi rencide etmeden tartışmanız.

Ayrıca kendisini bağlar şeklinde yorumladığım konu gerçekten kendisi ile ilgili olduğundandır, bu forumun kuralları belli, paşa gönlü bilir yazıp yazmama konusunu, bu forumu bıraktım diyip geri dönen birtek kendisi değil üstelik, insanlar et ve kemikten yaratılıyor, ve bazı anlar agresif kararlar alabilirler, bunu bende yaşadım, eminim sizde yaşamışınızdır.

Kimsenin avukatı değilim, sadece Mithat'ın maç yorumlarını sevdiğim için forumla paylaşmak istedim, olay bundan ibaret.

Kendinize iyi bakın :)

Ahmed Salih' Alıntı:
Daha evvel de belirttiğim gibi, ben, asla Murat ÖZYER'e birileri kumpas kurduğu için misilleme yapacak bir düşüncede değilim.

Bu birileri kimler acaba ?. Kumpas kurulduğu delillerle sabit bir gerçek mi ? Yoksa bir düşünce mi sadece ?

Ahmed Abinin delili var mı bilmiyorum ancak ben düşündüğüm ismi bireysel değil de grup olarak adlandırayım bu kumpascıları.
Liseliler...Bu kulubu ele geçirmek isteyen liseler.
Geçmişle şimdiyi karşılaştırmak amacında değilim ancak Murat Hoca takımın başındayken acımasız eleştiriler yapılırken, Koray Hoca'yı eleştirdiğimizde neden aldığı molaları sorguluyorsunuz diyen fikirde ben artniyet düşünüyorum başka da birşey gelmiyor aklıma.
Sonuçta Patron o ve eleştirme hakkımız var yanılıyor muyum ?

Ahmed Abinin demek istediği bu, ben gördüklerimi eleştiririm, isime göre yapmam dediğini anladım ve bunun da sizin tarafınızdan anlanıldığından eminim...

Kutay Çamcı' Alıntı:
Bu birileri kimler acaba ?. Kumpas kurulduğu delillerle sabit bir gerçek mi ? Yoksa bir düşünce mi sadece ?

Sevgili Kutay, bir laf vardır: "Rüşvetin belgesi olmaz" derler.

Ben de size kumpasın belgesini sunamam. Gidip birilerinin gizli kamera görüntülerini, yahut ses kayıtlarını sunacak değilim. "Murat Özyer'e kumpas kuralım" gibi imzalı bir sözleşme de olamaz, değil mi?! Ancak uzun zamandır yapılan yıpratma ve karalama kampanyası son derece aşikardı. "Ağabeylerin" ve onların icazetinde olanların Murat Özyer'i kişisel sebeplerden ötürü beğenmediğini söylemem yeterince açık mı?..

Murat Özyer'i sizde eleştiriyordunuz ama, sizi kastetmedim. Lütfen üzerinize alınmayın. Son Beşiktaş maçından sonra Murat Özyer'in görevden alınabileceğini ben de belirttim. Takıma kim faydalı olacaksa, kim farklı bir vizyon getirecekse o gelsin istedim...

Murat Özyer'i eleştirmek ayrı şey, yaptığı iyi şeyleri yok sayıp, her türlü kötü ithamda bulunmak ayrı şey.

Burak Barut' Alıntı:
Ahmed Abinin delili var mı bilmiyorum ancak ben düşündüğüm ismi bireysel değil de grup olarak adlandırayım bu kumpascıları.
Liseliler...Bu kulubu ele geçirmek isteyen liseler.
Geçmişle şimdiyi karşılaştırmak amacında değilim ancak Murat Hoca takımın başındayken acımasız eleştiriler yapılırken, Koray Hoca'yı eleştirdiğimizde neden aldığı molaları sorguluyorsunuz diyen fikirde ben artniyet düşünüyorum başka da birşey gelmiyor aklıma.
Sonuçta Patron o ve eleştirme hakkımız var yanılıyor muyum ?

Ahmed Abinin demek istediği bu, ben gördüklerimi eleştiririm, isime göre yapmam dediğini anladım ve bunun da sizin tarafınızdan anlanıldığından eminim...

İkinci kısma sonuna kadar katılıyorum.Zaten onla ilgili yazmadım.Sanırım o kısmı bana değil tartışmanın gelenine yönelik.

Diğer kısımla ilgili bilgim yok o yüzden sordum . İddalar ciddi olunca tahmin mi sadece yoksa ötesinde mi diye merak ettim.Ahmet bey'e sordum

Tabi bu başkası fikrini söyleyemez demek değil

Ekleme: Ahmet bey'de yazmış . Üzerime alınmadım Ahmet bey sordum sadece.

Erdem Türetkenin 4 numara oynamısının garipsenmesi çok ilginç hele ki bir mağlubiyet sonucu hemen hoca zaafı olarak gösterilmesi. Nerdeydiniz 4-5 maçtır iyi yada kötü oynarken Koray hoca napıyorsun Erdem 4 numara oynarmı bitircekmisin diye.Eleştri yapılırken biraz yapıcı olalım formsuz Erdem oynatılırmı denilse birşey söylenmez , sene başından beri 4 oynatılan adam bu maca gelince oyuna sokulunca macı Erdem 4 oynatıldı diye yenilginin sebebi olarak gösterilmesi manidar. :roll:

Telekom karşısında sakatlarımızın coklugundan dolayı kaybettik , hocamızında oyunun stratejisini kurgularken yanlışları oldu tempoyu macın başından düşürerek oynasaydık belki de oyundan kopmayıp macı sonuna kadar baş başa götürme şansımız olabilirdi ama olmadı.Eksik oyuncularımızın sayısı fazla olması alınan yenilgide takıma büyük bir hasar vereceğini düşünmüyorum sonucta karşımızda sıradan bir takım yoktu.Ben inanıyorum sakat oyuncularımızın düzelmesi ve yeni alınacak sadece tek bir 5 numara transferiyle son yıllarda beklediğimiz final serisini görebiliriz. ;)

boyle seyler icin yazmiyorum, ama sitede basketbol bilgisine en cok saygi duydugum kisi olan ahmed beyin, kucuk de olsa bir anlasmazlik noktasinda taraf oldugunu gorunce, konu basligi telekom maci da olsa konuya kenarindan kosesinden dahil olmam gerektigini dusundum..

daha onceden neler yasandigina dair konuya hakim olamadigimdan, uzun uzadiya yazmayacagim, murat hoca ve koray hoca dahilinde yapilan tartismalara..

benim derdim biraz baska, daha once de bahsetmistim paylasamadigimiz seyin ne oldugunu anlayamadigimi, ortak bir sevda ugruna caba harcarken..

ahmed bey teknik konularda yazdiklariyla, bir cok gozden kacirdigim noktayi farketmemi ve hatta basketbol uzerine olan cehaletimi gizlememe yardimci olmustur paylastiklariyla.. ve hatta gonul rahatligiyla soyleyebilirim ki bu konudaki bilgisine ve durusuna da hayranimdir..

bu yuzden konu mithat duranin gidis donusu olunca, konu daha fazla uzamadan gorusumu paylasmak istedim ozellikle mithat duran icin geri donmeli yazisi yazdigim su gunde..

evet mithat duran sivri cikislariyla bazi tartismalara girmistir simdiye kadar, ve kirdigi kisilerde olmustur site icerisinde.. fakat gerek bazi konulara olan hakimiyeti gerekse galatasaraya olan hizmetleri ve sarsilmaz bagliligi gozonune alininca, dogru bir iletisim olusturulursa gayet yararli olabilecegini de defalarca gostermistir..

orada da yazdigim gibi, gokkusaginin bir rengidir..

dolayisiyla donmesi zaruri ve kacinilmazdir. daha once de bu karari almis olmasi ve geri donmesi ise bence bir zaaf olarak gorulmemeli galatasaraya dair olan hepimize ait buyuk sevginin degisik bir tarzda yansimasi olarak kabul edilmelidir.. keza ayni durumu yasadigim icin, az cok o psikolojiyi anlayabildigimi dusunuyorum..

ayrica degil mithat duranin, volkan ozgerin, alper gulgenin ve bir vasitayla siteden uzaklasmis olan herkesin de, belirli sartlar olusmasi dahilinde bu dar yelpazeye geri donmelerinin hepimiz adina da daha guzel ve anlamli olacagi kanaatindeyim, cunku karakterimiz, durusumuz ne olursa olsun, neticede galatasarayliyiz biz, ve basketbolu seviyoruz, dolayisiyla adresimiz burasi, gsbasket..

son olarak, konunun ana basligi olan murat hocanin ayrilmasi ve yerinin koray hocayla durdurulmasi meselesine gelirsek, sartlar ne olursa olsun eurocup da yasanan agir basarisizliktan sonra zaten bu donem icin miadinin doldugunu dusunen birisi olarak bu yol ayriligi zaten kacinilmazdi diye dusunmekteyim, yoksa hepimiz biliyoruz ki basari gelseydi, ne liseliler gonderebilirdi murat hocayi ne da baska biri..

yerine koray hocanin gelmesi ise, idari bir karardir ve muhasebesi bizler tarafindan sene sonunda yapilacaktir.. evet ahmed beyin dedigi gibi erdem turetkenin yaptigi sportmenlik disi faul macin kopmasina neden olmustur ve bunun sorumlusu dudley i, erdem ile tutmaya calisan koray hocanin oyuna yaptigi yanlis mudaheledir, ama kisisel gorusum cok da fazla alternatifinin olmamasi da hafifletici bir sebeptir.. ancak sunu da belirtmeliyim ki, sartlar ne kadar zorlu olursa olsun, burasi galatasaray oldugu icin, sampiyonluga ulasilamamasi halinde koray hoca benim nazarimda basarisiz olacaktir, cunku sartlari bildigi halde bu gorevi kabul etmek, galatasaray camiasinda sampiyonluk sozu vermek anlamina gelmektedir..

sozun ozu, ahmed bey cekincelerini bildirmistir ve bunda gayet haklidir, zaten yukarida da belirttigim gibi teknik konulardaki bilgisine saygim sonsuzdur, mithat bey ise oyle ya da boyle sitemiz icin degerdir, kaybedilmemesi gerekir..

birbirimizi sevmek zorunda degiliz, ama birbirimizin alanina saygi duyup, sevdamiz icin ortak emek vermek zorundayiz, elele..

saygilarimla

yine bir Telekom maçı ve yine hüsran...

yahu senelerdir şu Telekom'dan çektiğimizi liglerdeki hiçbir takımdan çekmedik. öyle ya da böyle adamlar içerde dışarda sürekli olarak bizi yeniyorlar, hem de maçların çoğunda hiç zorlanmadan.bakın şimdiden söylüyorum,2.yarıdaki Ankara maçında da ne yaparsak yapalım, ister tam kadro çıkalım,istersek de kadroyu tamamen yenileyip 10 kişilik bir eoruleague kadrosu kuralım, sonuç yine aynı olacaktır... siz buna ister uğursuzluk deyin,ister büyü, isterseniz de ne derseniz deyin,adamlar bizimle oynadıkları her maça psikolojik olarak yeneceklerinden son derece emin çıkıyorlar ve bu rahatlığın da etkisiyle attıkça atıyorlar.

bu işin psikolojik tarafı, gelelim teknik tarafına...

kabul etmek gerekirse takımımızın kadrosu, büyük maçlar alacak ve üst üste kritik maçlar oynayacak derinliğe ve kaliteye sahip değil. bir tek Atkins'in (Milo'yu saymıyorum,o zaten haftalardır yok) kadroda olmayışı da bu yenilginin tek sebebi değil.

Erdem Türetken, Cemal Nalga, Murat Kaya gibi Türk oyuncu alternatifleriyle şampiyonluğa oynamak, bana göre hayallerin de ötesinde bir olay.

Erdem zaten yetenekleri son derece kısıtlı oyuncularımızdan biri, ama buna rağmen bunun farkında olamayıp yapamayacağı her türlü işe soyunuyor. sanırım ki kendi gözünde o bir yıldız. saçma sapan hücüm tercihlerinin dışında Telekom maçında aldığı kasti faul kelimenin tam anlamıyla saçmalığın ağababasıydı.

Cemal Nalga, çok iyi niyetle oynamasına rağmen hiçbir zaman ne gerçek bir 5 numara ne de gerçek bir 4 numara olamayacak bir uzun. şampiyonlukta rakibimiz olan diğer takımların aynı mevkideki yabancı/yerli alternatifleri düşünüldüğünde takımdaki zayıf halka diyebilirim.

Murat Kaya, Büyük Kolej'de oynadığı dönemde Ankara'da yakından takip ettiğim, beğendiğim ve Galatasaray'a geldiğinde çok sevindiğim bir şutördü. ama maalesef "küçük takımların büyük oyuncusu" tarifine uygun, Galatasaray'a geldiğinden beri basketboluna hiçbir katkı yapamayan ve hatta giderek kötüleşen bir grafik çiziyor.

tüm bunları gözönüne koyduktan sonra, beni en çok sinirlendiren şeyi söylemek istiyorum. Erdem ve Cemal'in faul isabetinde yaşadığı problemler beni çıldırtıyor. yahu insan biraz zaafı olan yönlerini geliştirmek için çaba gösterir, çalışır. bu kadar kötü faul attığınızı sağır sultanlar bile duyuyorsa, biraz çalışın da bunu gidermeye çalışın be kardeşim. bu zaaf diğer tüm eksikler gibi antrenmanlardan sonra bıkmadan usanmadan serbest atış çalışmakla düzeltilebilir. rakip takımın bu ikisi oyundayken alacağı en basit önlem bunları atış anında faulle durdurmak. nasıl olsa boş atıyorlar.

yahu hepimiz iyi/kötü spor yaptık,basketbol oynadık. ulan ben amatör halimle eleştirilere dikkat edip eksik yönlerim neyse onları düzeltmek için ekstra çaba sarfeder, onlara yönelik çalışma yapardım.

bu paşalar ise Galatasaray gibi bir takımın kadrosunda yer bulup sonra kulaklarının üstüne yatıyorlar. sonra da aramızdaki bazı arkadaşlar çıkıp bunların niye milli olamadıklarını sorguluyor. bırakın allah aşkına...

şimdi hiçkimse bana Fenerbahçe maçında oynanan ekstra oyundan sözedip, o zaman böyleyken böyleydi masalları anlatmasın. o maç her zaman değişik bir motivasyon ve gayretle oynanır. asıl güç ve performans diğer kritik maçlarda ortaya çıkar.

sonuçta harcanan bu kadar paraya ve yapılan yatırıma rağmen, bana göre Galatasaray basketbol takımının bu sene yapacağı en iyi iş, ilk dörde girip yine yarı finalde süpürülmek olacaktır.

herkese sevgiler...

Ali Abi yine içimi kararttın ya...

16. şampiyonluğumuzu kutlarken 2007´de memleketi terk etmek gerekir, Fenerbahçe tüm branşlarda şampiyon olacaktır dedin; futbolda ve basketbolda şampiyon oldular, voleybolda finalde kaybettiler.

Umarım bu sefer yanılırsın da en azından finali görür bu takım. Çok zor biliyorum ama...

Türk Telekom´a karşı alınan yenilgilerin ardından, faşizan bir yaklaşım olmasına rağmen "yenemiyorsan bünyene kat" fikri kafama yatmaya başladı : )

Ali Alpar' Alıntı:
yine bir Telekom maçı ve yine hüsran...

yahu senelerdir şu Telekom'dan çektiğimizi liglerdeki hiçbir takımdan çekmedik. öyle ya da böyle adamlar içerde dışarda sürekli olarak bizi yeniyorlar, hem de maçların çoğunda hiç zorlanmadan.bakın şimdiden söylüyorum,2.yarıdaki Ankara maçında da ne yaparsak yapalım, ister tam kadro çıkalım,istersek de kadroyu tamamen yenileyip 10 kişilik bir eoruleague kadrosu kuralım, sonuç yine aynı olacaktır... siz buna ister uğursuzluk deyin,ister büyü, isterseniz de ne derseniz deyin,adamlar bizimle oynadıkları her maça psikolojik olarak yeneceklerinden son derece emin çıkıyorlar ve bu rahatlığın da etkisiyle attıkça atıyorlar.

bu işin psikolojik tarafı, gelelim teknik tarafına...

kabul etmek gerekirse takımımızın kadrosu, büyük maçlar alacak ve üst üste kritik maçlar oynayacak derinliğe ve kaliteye sahip değil. bir tek Atkins'in (Milo'yu saymıyorum,o zaten haftalardır yok) kadroda olmayışı da bu yenilginin tek sebebi değil.

Erdem Türetken, Cemal Nalga, Murat Kaya gibi Türk oyuncu alternatifleriyle şampiyonluğa oynamak, bana göre hayallerin de ötesinde bir olay.

Erdem zaten yetenekleri son derece kısıtlı oyuncularımızdan biri, ama buna rağmen bunun farkında olamayıp yapamayacağı her türlü işe soyunuyor. sanırım ki kendi gözünde o bir yıldız. saçma sapan hücüm tercihlerinin dışında Telekom maçında aldığı kasti faul kelimenin tam anlamıyla saçmalığın ağababasıydı.

Cemal Nalga, çok iyi niyetle oynamasına rağmen hiçbir zaman ne gerçek bir 5 numara ne de gerçek bir 4 numara olamayacak bir uzun. şampiyonlukta rakibimiz olan diğer takımların aynı mevkideki yabancı/yerli alternatifleri düşünüldüğünde takımdaki zayıf halka diyebilirim.

Murat Kaya, Büyük Kolej'de oynadığı dönemde Ankara'da yakından takip ettiğim, beğendiğim ve Galatasaray'a geldiğinde çok sevindiğim bir şutördü. ama maalesef "küçük takımların büyük oyuncusu" tarifine uygun, Galatasaray'a geldiğinden beri basketboluna hiçbir katkı yapamayan ve hatta giderek kötüleşen bir grafik çiziyor.

tüm bunları gözönüne koyduktan sonra, beni en çok sinirlendiren şeyi söylemek istiyorum. Erdem ve Cemal'in faul isabetinde yaşadığı problemler beni çıldırtıyor. yahu insan biraz zaafı olan yönlerini geliştirmek için çaba gösterir, çalışır. bu kadar kötü faul attığınızı sağır sultanlar bile duyuyorsa, biraz çalışın da bunu gidermeye çalışın be kardeşim. bu zaaf diğer tüm eksikler gibi antrenmanlardan sonra bıkmadan usanmadan serbest atış çalışmakla düzeltilebilir. rakip takımın bu ikisi oyundayken alacağı en basit önlem bunları atış anında faulle durdurmak. nasıl olsa boş atıyorlar.

yahu hepimiz iyi/kötü spor yaptık,basketbol oynadık. ulan ben amatör halimle eleştirilere dikkat edip eksik yönlerim neyse onları düzeltmek için ekstra çaba sarfeder, onlara yönelik çalışma yapardım.

bu paşalar ise Galatasaray gibi bir takımın kadrosunda yer bulup sonra kulaklarının üstüne yatıyorlar. sonra da aramızdaki bazı arkadaşlar çıkıp bunların niye milli olamadıklarını sorguluyor. bırakın allah aşkına...

şimdi hiçkimse bana Fenerbahçe maçında oynanan ekstra oyundan sözedip, o zaman böyleyken böyleydi masalları anlatmasın. o maç her zaman değişik bir motivasyon ve gayretle oynanır. asıl güç ve performans diğer kritik maçlarda ortaya çıkar.

sonuçta harcanan bu kadar paraya ve yapılan yatırıma rağmen, bana göre Galatasaray basketbol takımının bu sene yapacağı en iyi iş, ilk dörde girip yine yarı finalde süpürülmek olacaktır.

herkese sevgiler...

İyi güzel yazmışsın hoş yazmışsında bir malubiyette bu kadar umutsuz olmak, birden takımı yerden yere vurmak saçmalık.....
F.Ülker maçını neden saymayalım? Üstelik hocanın değiştiği bir maç...
O maçta Milo hariç tam kadro sayılırdık.Ekstra motivasyon olsaydı ardından gelen Aliağa,Deixa,Khimki gibi önemli galibiyetlerde ekstra mı motivaston?
Cemal ve Murat gibi iki milli oyuncuya yaptığın eleştirilere hiç katılmıyorum.
Bu arada rakip takımların uzunları Semih,Vidmar,Kaya,Lang...
Hiçbirinin orta mesafe şutu yok,dripling yapamaz,kendi pozizyonunu hazırlayamaz.Savunmada Cemal'in bu saydıklarımdan özellikle Vidmardan çok da fazla artısı var üstelik.
Sadece Atkins değil, Zizic takımda bir boşluk yarattı orasıda boş kaldı bu da önemsiz eksik?
Cemal maçta sakat sakat oynadı...
Milo da yok..Rakip de ligin en iyi pota altı oyuncularının ve PG'lerinin toplandığı takım.Bir galibiyet şu şartlar altında mucizeydi, olmadı...
Özellikle son cümlen tamamiyle yazının art niyetli yazdığın izlemini verdi.O gün geldiğinde görücez bakalım, kim kimi süpürüyor...

Onur,

önceden için çok mu aydınlıktı da benim yazıyı okuyunca karardı :)

maalesef görünen köy kılavuz istemez. karşımızda Fenerbahçe maçı hariç (o maçın havası her zaman çok farklıdır) hedef ilan edilen hiçbir maçı kazanamayan, kazanmayı bırak o tip maçlarda mücadele bile edemeyen, bir-ikisi dışında kişisel olarak son derece kısıtlı yeteneklere sahip oyuncularla donanmış bir kadro var. çok düşünüyorum da bu kadrodan şampiyonluk uman arkadaşlarım benim göremediğim ne gibi özelliklerini görüyor bu takımın, bir türlü işin içinden çıkamıyorum. bu takımın şampiyon olabilmesi için şu şartların oluşması gerekiyor: her maça Fener maçına çıkıyormuş gibi motive olmak ve oyuncuların hedef maçlarda kapasitelerinin üzerine çıkarak oynaması... haa bir de rakip olarak gördüğümüz takımların kötü günlerinde olmaları. eee kabul etmek gerekirse bu koşullar her zaman oluşacak koşullar olmasa gerek...

inan bana tahminimde yanılmayı ve Galatasaray'ı sene sonunda ligin zirvesinde görebilmeyi ne kadar çok istediğimi bilemezsin. ama maalesef realite bunu göstermiyor.

bu arada;

Emrah Bakın,

art niyet? nasıl yani? anlamadım... beğenmediğin yazıları yazanların hepsini artniyetli olarak mı algılıyorsun? buraya yazan hiçkimsenin artniyetli yazmadığını varsayıyorum. Galatasaray'ın yarı finalde süpürülmesiyle ilgili fikrimi dileğim değil tahminim olarak yazdım ve beni bu sonuca götüren doneleri dilimin döndüğünce sıraladım. bunda nasıl bir art niyet sezdin ve neye dayanarak böyle bir iddiada bulunuyorsun? lütfen bir anlat da anlayalım. fikrimi beğenmediysen dilinin döndüğünce karşı savlarını ortaya koyarsın, ben de senin fikirlerini okurum, beğenirim ya da beğenmem. ama ne olursa olsun merak etme yazılarında bir art niyet aramak haddim değildir. lütfen üsluba biraz daha dikkat !!!!

herkese sevgiler...

ben skor taraftarı istemiyorum burada.eğer bi maçta kazanıp göklere çıka rıp bi maçta kaybedince yerin dibine sokuluyorsa oyuncular, koç vs. yanlışlıktır bu .ben bi galibiyetle galatasaraylı olmadım nede bi yenilgiyle vazgeçmem galatasaraylı olmaktan.

Ali Alpar' Alıntı:
maalesef görünen köy kılavuz istemez. karşımızda Fenerbahçe maçı hariç (o maçın havası her zaman çok farklıdır) hedef ilan edilen hiçbir maçı kazanamayan, kazanmayı bırak o tip maçlarda mücadele bile edemeyen, bir-ikisi dışında kişisel olarak son derece kısıtlı yeteneklere sahip oyuncularla donanmış bir kadro var. çok düşünüyorum da bu kadrodan şampiyonluk uman arkadaşlarım benim göremediğim ne gibi özelliklerini görüyor bu takımın, bir türlü işin içinden çıkamıyorum. bu takımın şampiyon olabilmesi için şu şartların oluşması gerekiyor: her maça Fener maçına çıkıyormuş gibi motive olmak ve oyuncuların hedef maçlarda kapasitelerinin üzerine çıkarak oynaması... haa bir de rakip olarak gördüğümüz takımların kötü günlerinde olmaları. eee kabul etmek gerekirse bu koşullar her zaman oluşacak koşullar olmasa gerek...

inan bana tahminimde yanılmayı ve Galatasaray'ı sene sonunda ligin zirvesinde görebilmeyi ne kadar çok istediğimi bilemezsin. ama maalesef realite bunu göstermiyor.

bu arada;

Emrah Bakın,

art niyet? nasıl yani? anlamadım... beğenmediğin yazıları yazanların hepsini artniyetli olarak mı algılıyorsun? buraya yazan hiçkimsenin artniyetli yazmadığını varsayıyorum. Galatasaray'ın yarı finalde süpürülmesiyle ilgili fikrimi dileğim değil tahminim olarak yazdım ve beni bu sonuca götüren doneleri dilimin döndüğünce sıraladım. bunda nasıl bir art niyet sezdin ve neye dayanarak böyle bir iddiada bulunuyorsun? lütfen bir anlat da anlayalım. fikrimi beğenmediysen dilinin döndüğünce karşı savlarını ortaya koyarsın, ben de senin fikirlerini okurum, beğenirim ya da beğenmem. ama ne olursa olsun merak etme yazılarında bir art niyet aramak haddim değildir. lütfen üsluba biraz daha dikkat !!!!

herkese sevgiler...

Arkadaşım, son cümleni bir daha oku, süpürülmeyi tamamiyle bir temenni niteliğinde dile getirmişsin.Eğer gerçekten GS'lıysan ve yarı finalde süpürülmeyi temenni ediyorsan bende bunda art niyet algılarım hiç kusura bakma...
Ayrıca Hedef maç diyorsun, zaten senin hesabında topu topu üç adet hedef maç var.Biri F.Ülker maçı, onu saymayın diyorsun ekstra motivasyondan dolayı iptal ettik maçı, fakat 3 eksik + Zizic'in boşluğu + Cemal'in sakat sakat oynayıp 8.5 kişi çıktığımız maç sonrasında rahatça sanki herşey tamammış gibi felaket tellahlığı yapıyorsun.
Diğer hedef maçı Efes zaten aylar önce Budunocts maçının hemen sonrası ve Murat Özyer döneminde oynanmış bir maçtı.
Madem evet, art niyetim yok diyorsun bu takım F.Ülker maçından sonra tüm maçlarını kazandı.Neden o maçların herhangi birinin ertesinde kalkıp bu yorumu yapmadın? Neden F.Ülker maçında arkadaşlar galibiyeti önemsemeyin, ekstra motivasyondan kazandık, biz bundan çok zayıfız diyemedin?
Bu kadar sert eleştiriler için neden bu maçı bekledin? Eğer 2. yarı tüm seriler 1-1 olursa senden bu kadar sert eleştiriler içinde bir özür beklerim...

Emrah Bakın' Alıntı:
[quote="Ali Alpar":pzgwt70b]

bu arada;

Emrah Bakın,

herkese sevgiler...

Arkadaşım, son cümleni bir daha oku, süpürülmeyi tamamiyle bir temenni niteliğinde dile getirmişsin.Eğer gerçekten GS'lıysan ve yarı finalde süpürülmeyi temenni ediyorsan bende bunda art niyet algılarım hiç kusura bakma...
Ayrıca Hedef maç diyorsun, zaten senin hesabında topu topu üç adet hedef maç var.Biri F.Ülker maçı, onu saymayın diyorsun ekstra motivasyondan dolayı iptal ettik maçı, fakat 3 eksik + Zizic'in boşluğu + Cemal'in sakat sakat oynayıp 8.5 kişi çıktığımız maç sonrasında rahatça sanki herşey tamammış gibi felaket tellahlığı yapıyorsun.
Diğer hedef maçı Efes zaten aylar önce Budunocts maçının hemen sonrası ve Murat Özyer döneminde oynanmış bir maçtı.
Madem evet, art niyetim yok diyorsun bu takım F.Ülker maçından sonra tüm maçlarını kazandı.Neden o maçların herhangi birinin ertesinde kalkıp bu yorumu yapmadın? Neden F.Ülker maçında arkadaşlar galibiyeti önemsemeyin, ekstra motivasyondan kazandık, biz bundan çok zayıfız diyemedin?
Bu kadar sert eleştiriler için neden bu maçı bekledin? Eğer 2. yarı tüm seriler 1-1 olursa senden bu kadar sert eleştiriler içinde bir özür beklerim...[/quote:pzgwt70b]

Emrah,

burayı okuyan herkes o cümlenin isteğim değil tahminim olduğunu anlamıştır tahmin ediyorum (tabii senden başka).ayrıca anlamaman üzerine bunun tahminim olduğunu sana cevaben yazdığım mesajda da tekrarlamıştım.

2. mesajına arkadaşım diye başlamışsın, ne zaman arkadaş olduğumuzu hatırlayamadım.

bunun dışında yazdıklarımdan dolayı ne için ve kimden özür dileyeceğim? seriler 1-1 olmazsa sen benden özür dileyecek misin? böyle birşeyi ben senden isteyebilir miyim?

buraya ne zaman yazıp ne zaman yazmayacağım konusunda karar verecek olan sen misin? ister yenildiğimiz zaman istersem yendiğimiz zaman yazarım. bunun kararını ancak ben veririm. ben sana 'şu gün yazmadın da,bugün neden yazdın?' diye soru sorsam nasıl karşılarsın?

kusura bakma da başkalarına cevaben bu tip mesajları atarken önce yazdıklarını yollamadan bir kere daha oku, mantık süzgecinden geçir ve uygun bulursan gönder.kendine hitap edilmesinden rahatsızlık duyacağın tarzla kimseye mesaj atma lütfen...

bir kere daha üsluba dikkat diyorum !!!

kal sağlıkla...