TBL 15. Hafta │ Galatasaray MP 90 - 72 Aliağa Petkim

Kutay geçmiş olsun,

O kadar ileri gideceğini tahmin edemedik hakemin. Maçı iki taraflı (Aliağa da tüm isyanlarında son derece haklı) katlettikten sonra bide dayı dayı tribünden adam aldırmak çok yakışmış sayın Moğulkoç'a! Zaten bu abilerin hepsi sadece İpekçide küfürbaz ve artist oluyorlar.

Tekrar geçmiş olsun. Bidaha ki maç konuşuruz.

Geçen seneden sonra bu sene de aynı ithamla içimizden birinin şikayet edilmesi sonucu bunlara dur demek gerekiyor ama malesef gerekli tepkiyi veremiyoruz. Üçüncü defa olursa bu sefer işler daha ileriye gidecek diye korkuyorum.

Alperen eşlik etti bana sadece ilginç bir deneyim oldu benim adıma karakolda çalışan polis memurlarının işinin epey zor olduğunu görmüş oldum bizim mesele kalp krizleri ile dolu bir acilde boğaz ağrısı ile gelmek gibi olduğu için oradaki süreci çok uzatmadım.

Asıl mesele şu maçın hakemi ya yalan söylüyor yada ciddi sıkıntıları var benim kendisine O.Ç. A.A.K dediğim gibi iddaalarda bulunmuş ki ben bu kelimeleri kimseye karşı kullanmam.Zaten maç sonunda beni işaret ettiğinde benim dışımda kimse beni kast ettiğini anlamadı güvenlik görevlileri olayı anlaya kadar çıksam on kez çıkardım ama bekledim.Ortada açık bir iftira var umarım bizim bölümün çekimleri falan vardır birilerinin elinde.Tam tersi görüntü yada ses kaydının olması çok daha iyi olur benim ağzımdam ne o ifadele rçıktı nede küfür kapsamında herhangi bir kelime çıktı

şahitlik lazımsa şahitlik yapabilirim sizin için.birisinin o hakem bozuntusuna haddini bildirmesi gerekiyor

Hakemler molalarda ortam gergin olsa bile bir araya gelip sakşnmiş gibi yapıyorlar muhtemelen çalışılmış ve yapmacık bir durum çok gergin bir anda yine yaptılar bende yüksek sesle size seminerlerde mi öğretiyorlar bunu diye bağırdım o sırada göz göze geldik ne dediğimi duyduğunu bile sanmıyorum ama egosu balaon gibi şişkin olduğu için herhalde etkilendi zaten söylediğim birşeyle itham etse sorun değil karakola gitmek de sorun değil zaten beni kast ettiğini kimse anlamadı ben kendim beni diyor ben gelicem dedim ama isnat ettiği sözlerin hepsi gerçek dışı ve iftira tüm maç beni öekmiş bir kamera olsa o kelimelerin tek birini göstermesi mümkün değil yani maçlarda bir sıkı yönetim durumu var gibi herhangi bir hakem canı sıkılığ şu şu bana küfür etti diye bilir.Suç teşkil etsin etmesin gerçeğe uygun herhangi bir ithamda bulunsa hiç sorun değil isnat ettiği kelimelerle karışabilecek benzeri birşey de söylemedim.Muhtemelen bişi duymadı küfür ettiğimi sandı ve o sandığı şeye inanıp böyle bir beyanda bulundu.Zaten dikkat etti iseniz maç boyunca da Mahmuti ile kendine göre bir ego mücadelesine girdi.Demek ki maçı yönetirkende her sandığını kesin gerçek olarak görüyor.Muhtemelen o "kendinen abarılı emin" duruşun altında böyle bir mekanizma var.

Dİğer bir noktada benim herhangi bir adli kaydım yok işim gücüm belli vs ama ne bileyim herşey insanlar için adli kaydı sabıkası olan biri de aynı kişi tarafından haksız yere suçlanabilirdi o zaman süreç farklı da işleyebilirdi.

Diğer bir noktada sonradan şikayet edeceği kadar gariz ve açık küfürü duydu ise o anda müdalele etmesi hatta anons yapması gerekirdi birşey duymadı yani

Kutay Abi,

Moğulkoç sadece Mahmuti ile değil her coachla ve oyuncuyla savaş halinde zaten.Yönetip iki benchi de çıldırtmadığı maç var mı acaba? MHK neden Moğulkoç'a az ve önemsiz maçlarda görev veriyor deniyordu, basketfaul'de. Arkasında başka şey vardır yoktur bilemem; ama ben MHK başkanı olsam bu adama bir tane maç vermem, çünkü bu şekilde gestapo şefliği usulü hakemlik olmaz, olmadığını da görüyoruz. Yönettiği her maçtan sonra tartışmalar yaşanıyor. İki yıl önceki Fener-Erdemir maçını da yanılmıyorsam kendisi yönetti.

Her maç teknik faul vermek için fırsat kollayan, sadece yönetimiyle değil yüz ifadesi, mimikleri, vücut diliyle bu kadar negatif enerji yayıp maçı geren başka bir hakem görmedim. Euroleague'de en gergin maçları yöneten hakemler bile kararları sürekli açıklayıp teknik faule son çare olarak başvururken, bu arkadaşın şu tutumunun yorumunu da mesleğin itibariyle sana bırakıyorum. Hareketleri, maç sırasındaki halinin ve psikolojisinin de normal olduğuna kesinlikle inanmıyorum.

Kutay abi geçmiş olsun.Yabancı olduğumuz bir durum değil maalesef.
Hakemlerin sapıttığı bölümde Aliağa'nın öne fırlaması korku ve stres yaratsa da tribünün sahaya çökmesi TV'den çok hoş gözüktü.Belirtmeden geçemedim.
Top 16 öncesi ilk yarıyı hedeflerimize uygun şekilde bitirdik.Final adayı iki rakibimize pisi pisine kaybetsek de onların takıldığı takımlara göz açtırmadık.İkinci yarının başındaki Banvit-Karşıyaka-Efes deplasmanlarında bir mağlubiyet lüksümüz var.