TBL 15. Hafta l Ted Ankara Kolejliler: 67 - Galatasaray: 75

Allah kızılyıldız deplasmanında yardımcımız olsun. Maçla ilgili söylenecek pek bir şey yok, bugün bile rahat kazanamadık. Her iki yönde de takım oyunu yerlerde. İşimiz çok zor ya.

Sonunda mac kazanıyoruz. Ama rakip takımın hatalarından kazandık. Yine kötü oynadık bence takım bir türlü oturmadı. Hoca da gerçekten formsuz, daha çok tıkanmış gibi o üzüyor aslında. Nur Germen ve Osman Sakallıoğlu ikilisi asla basket maçı anlatmamalılar. Nur Germen mal gibi yorumlar yapıyor. Osman da genel olarak maçı takip edemiyor bu maç çok olmadı ama genel olarak maçı takip etmekte zorlanıyor. Ahhh ahh murat kosava lardan kimlere kaldık.

vQjRa6.jpg

Nur germen"in galatasaray gecmisini biliyorum . İyi veya kötü yorumcu olabilir . Bu tarişilir ; meselede bu degil zaten . Gerek eurolig, gerekse lig maclarimizin özellikle bu adama anlattirilmasi artik kabak tadi verdi ..Galatasaray"in maclarini cok ekstrem durumlar olmadigi sürece düzenli takip eden birisiyim .. Eger biraz insan psikolojisi'nden anliyorsan nur germen kesinlikle iyi niyetli degil . Macın son 2 dakikası ozellikle dikkat ettim . Macı kopardık yine morardı ve sustu .. Umarım maclarımızı Tufan ersoz gibi genc , dinamik ve 'pozitif' bir isim anlatir .. Macı mı izleyecegiz Nur germen'in Galatasaray düsmanligini mi ..

Yalniz Furkan'ın gidisinden sonra Patrick young transferi tamamen piyango oldu .. Macın özellikle ilk ceyreginde bazı pozisyonlarda peş peşe 3-4 ribaunt aldı .. Serbest atış yüzdesi ve 'parmak ucu' hassasiyetini düzeltirse NBA'da cok ciddi işler yapabilir .. Onu izlemek büyük keyif . Keşke Maric tranferide young'un yarısı kadar isabetli olsaydı diyemeden geçemiyor insan.

Bu takımda ben oyuncu olsam , maçtan sonra Arroyoyu döverim. Şaka bir yana bu sene takıma çok zarar veriyor , hadi savunası yok am hücum da çok kötü ve aşırı egoist , içeri yeterince top inmiyor.

Nur Germen hiç kimseyi kolay kolay beğenmiyor, hep oyun içindeki olumsuzlukları görüyor. Her takım için böyle.

Erceg bu takım için ne kadar önemli ve değişilmez bir oyuncu olduğunu bir daha kanıtladı. Ataman'ın sisteminde Erceg çok çok değerli bizim için.

Zor oldu, bocaladığımız zamanlar oldu, hoca yine mola almayı unuttu ama son dakikalar hem iyi savunduk hem iyi hücum ettik ve kazanmasını bildik. Tebrikler takımımıza.

Maç sonucu ile ilgili resmi sitede bilgi yok. fenerbahçe taraftarı caferağa'da Genç takımın üstüne torpil atıyor maç erteleniyor sitede haber yok. Yazık.

Takımla ilgili hiçbir ümidim kalmadı. Erceg'i savunmasından ötürü 40 atsa da sevmiyorum. Sinan'ın sayı atmasa da hastasıyım. Ben de büyük çoğunluk gibi ''hücum maç savunma ise şampiyonluk kazandırır'' görüşündeyim. Burada amacım Mahmuti-Ataman tartışması yaratmak değil. Mahmuti takımları daha dengeliydi. Ataman takımları değişken. Tavanı ve tabanı görebiliyoruz. Tabi ki playoffta her şeyi değiştirebiliriz ancak bu sezon bu çok zor gözüküyor. Elimizdeki oyuncu grubuyla savunmayı en üst seviyeye çekmek imkansız. Erceg öleceğini bilse savunma yapmaz. Euroleague'de savunduğu adamları MVP yapmaya ant içmiş. Micov, Pocius savunma yapamayan adamlar. Anca takım yaparsa. Arroyo aynı şekilde savunmada sorunlu. Bilmiyorum. Umudum çok kırıldı son zamanda. Biri savunma yapsa diğeri yapmıyor. O yapacak olsa diğer ikisinin dünya umurunda değil. Tamam tüm takım savunma yapsın demiyoruz ama savunmayı yeterli seviyeye çekmek için bu oyuncu topluluğuyla belli bir standart yakalamak çok zor.

Takımla ilgili hiçbir ümidim kalmadı. Erceg'i savunmasından ötürü 40 atsa da sevmiyorum. Sinan'ın sayı atmasa da hastasıyım. Ben de büyük çoğunluk gibi ''hücum maç savunma ise şampiyonluk kazandırır'' görüşündeyim. Burada amacım Mahmuti-Ataman tartışması yaratmak değil. Mahmuti takımları daha dengeliydi. Ataman takımları değişken. Tavanı ve tabanı görebiliyoruz. Tabi ki playoffta her şeyi değiştirebiliriz ancak bu sezon bu çok zor gözüküyor. Elimizdeki oyuncu grubuyla savunmayı en üst seviyeye çekmek imkansız. Erceg öleceğini bilse savunma yapmaz. Euroleague'de savunduğu adamları MVP yapmaya ant içmiş. Micov, Pocius savunma yapamayan adamlar. Anca takım yaparsa. Arroyo aynı şekilde savunmada sorunlu. Bilmiyorum. Umudum çok kırıldı son zamanda. Biri savunma yapsa diğeri yapmıyor. O yapacak olsa diğer ikisinin dünya umurunda değil. Tamam tüm takım savunma yapsın demiyoruz ama savunmayı yeterli seviyeye çekmek için bu oyuncu topluluğuyla belli bir standart yakalamak çok zor.

Alpaslan, Bu maç başlığında yazdığın için eleştirilerini bu maç özelinde alıyorum. Bu maç bence iyi savunma yaptık. Bu savunmayı yapan takıma haksızlık yapmamak lazım. üstelik ERceg de savunma da dikkatli ve istekliydi. Maçı kaçırdım tekrarını izledim şimdi durdurup ileri geri alarak izledim bazı pozisyonları. Takımın sıkıntısı belli ama artık nidir bindir onu söylemeyeceğim. Bir yararı olmadığı gibi başka bir şey bilmiyo musun denmeye de başlayabilir. Tek diyeceğim Allah Sİnan'ın ayaklarına güç versin. Sezonun kilit oyuncusu o ve micov. İyi oynarlarsa maçlar bizim için kolaylaşır