Ligde galibiyet serisinin başladığı maç olması dileğiyle.
Genç Erkekler Türkiye Şampiyonları & MVP - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.
Bakarsanız anlarsınız neden bahsettiğimi.
Sene basindan beri tek bir lig macini dahi rahat seyredemedik. Valla kabus gibi bir sene.
Takımla ilgili hiçbir ümidim kalmadı. Erceg'i savunmasından ötürü 40 atsa da sevmiyorum. Sinan'ın sayı atmasa da hastasıyım. Ben de büyük çoğunluk gibi ''hücum maç savunma ise şampiyonluk kazandırır'' görüşündeyim. Burada amacım Mahmuti-Ataman tartışması yaratmak değil. Mahmuti takımları daha dengeliydi. Ataman takımları değişken. Tavanı ve tabanı görebiliyoruz. Tabi ki playoffta her şeyi değiştirebiliriz ancak bu sezon bu çok zor gözüküyor. Elimizdeki oyuncu grubuyla savunmayı en üst seviyeye çekmek imkansız. Erceg öleceğini bilse savunma yapmaz. Euroleague'de savunduğu adamları MVP yapmaya ant içmiş. Micov, Pocius savunma yapamayan adamlar. Anca takım yaparsa. Arroyo aynı şekilde savunmada sorunlu. Bilmiyorum. Umudum çok kırıldı son zamanda. Biri savunma yapsa diğeri yapmıyor. O yapacak olsa diğer ikisinin dünya umurunda değil. Tamam tüm takım savunma yapsın demiyoruz ama savunmayı yeterli seviyeye çekmek için bu oyuncu topluluğuyla belli bir standart yakalamak çok zor.
Alpaslan, Bu maç başlığında yazdığın için eleştirilerini bu maç özelinde alıyorum. Bu maç bence iyi savunma yaptık. Bu savunmayı yapan takıma haksızlık yapmamak lazım. üstelik ERceg de savunma da dikkatli ve istekliydi. Maçı kaçırdım tekrarını izledim şimdi durdurup ileri geri alarak izledim bazı pozisyonları. Takımın sıkıntısı belli ama artık nidir bindir onu söylemeyeceğim. Bir yararı olmadığı gibi başka bir şey bilmiyo musun denmeye de başlayabilir. Tek diyeceğim Allah Sİnan'ın ayaklarına güç versin. Sezonun kilit oyuncusu o ve micov. İyi oynarlarsa maçlar bizim için kolaylaşır
Sorun takımın hücum takımı olmasından ziyade ağır kalması şampiyon olduğu sene de baya baya hücum ederek şampiyon oldu. Hücum ettikçe, savunma yaptı. Ama bu takım hücum ettikçe, savunma yapamıyor savunmayı tamamen unutuyor. Attığımız sayının anonsu bitmeden sayı yediğimizi bilirim.
Dün sadece belirli aralıklarda iyi oynadık. Sürekli aynı şeyleri konuşur olduk, aynı konuları anlamakta zorluk çekiyoruz. Dün seriyi yediğimiz dönemdeki beşimiz Arroyo-Ender-Micov-Erceg-Kerem. Hoca baya da ısrar etti. Mola almama konusunu söylemeye bile gerek yok. Hocanın mola takıntısı var bu apaçık. Tamam maçı Micovun şutları ile kazandık ama maç oraya gelmeden bile kopartabilirdik. Hoca dün Micova karşı gösterdiği sabrı Maricede göstermeli. Tamam Marici hiçbirimiz tutmadı ama madem aldık ona top indirmezsek adamı nasıl forma sokacağız. Dün hoca aldı kenara bir daha da almadı. Sabır gösterecekse Marice göstermeli.
Koç gerçektende bazen garip, anlamlandıramadığımız işlere imza atıyor. Maç içinde iyi oynayan bir adamı ufak bir hatasında bir daha oyuna almıyor, ya da tam tersi maçı öldürme noktasına getiren adamlara maç sonuna kadar sabredebiliyor. Sadece dünkü maçla ilgili değil bu, hep dediğimiz gibi koçun genel formsuzluğu. Nolan disiplinsizdi eyvallah dedik, Aradori'nin de üzerine pek düşülmedi bence o da artık son zamanalarda bıraktı zaten. Pocius da öyle olacak gibi, geçen hafta iyi gidiyordu İbb maçında sonra kayboldu, bu hafta sınıra takıldı Mariç'i aldık maç kadrosuna ama Mariç için oyunda kalabilmesi için ne yaptık hiçbir şey. Belki şartlarımız iyi değil, alabildiğimiz oyuncular bunlar ama bu malzemeden daha iyi bir şey de ortaya çıkarılabilirdi bence bu zamana kadar.Dün sadece belirli aralıklarda iyi oynadık. Sürekli aynı şeyleri konuşur olduk, aynı konuları anlamakta zorluk çekiyoruz. Dün seriyi yediğimiz dönemdeki beşimiz Arroyo-Ender-Micov-Erceg-Kerem. Hoca baya da ısrar etti. Mola almama konusunu söylemeye bile gerek yok. Hocanın mola takıntısı var bu apaçık. Tamam maçı Micovun şutları ile kazandık ama maç oraya gelmeden bile kopartabilirdik. Hoca dün Micova karşı gösterdiği sabrı Maricede göstermeli. Tamam Marici hiçbirimiz tutmadı ama madem aldık ona top indirmezsek adamı nasıl forma sokacağız. Dün hoca aldı kenara bir daha da almadı. Sabır gösterecekse Marice göstermeli.
Artık ligde her maç çok önemli .Biraz toparlansak ikinci yarı oldukça iyi bir fikstürümüz var . Sekiz maçı içeride oynayacağız ve üst gruptaki altı takımdan dördü ( FBÜ,Daçka .Banvit ve KSK ) İpekçi'ye gelecek sadece BJK ve Efes deplasman ayrıca kalan bes deplasmanda da ortam olarak pek sert deplasmanlar değiller .İpekçide 9/9 ! yaparsak 2-3 ilk dörde Kapağı atarız ilk ikiyi zorlarız diye düşünüyorum .Tabi "toparlanırsak".Ayrıca deplasman olan Efes maçı başta olmak üzere İpekçi'de destek şart
Efes i yenemeyiz fanatik lik yapmanın bir anlamı yok tarafsız bakalım bencede keşke bizde olsa Furkan ile cedi çok iyi oyuncular