TBL 16. Hafta │ Galatasaray MP 63 - 58 Olin Edirne

Atış kaçtı 58 56 son 1.40

Andric çizgide 2de0

İnanılmaz şeyler oldu.Üst üste boş hücumlar son 26 Jaka çizgide. 60 56 mola geldi

Geçen sene, bu sene Olin ile olanları unutup, Oktay Hoca'ya ettikleri küfürleri unutup, Olinlilerle karşılıklı tezahürat eden zihniyet nasıl bir zihniyettir. Çözemedim yahu, ''Bizim sorunumuz yok'' nasıl bir cahillik, unutkanlıktır..

Dünkü maça gelen insanlarla daha önce küfür eden kişilerin aynı kişiler olduğununu nereden çıkardık ki zaten.Ben hemen olinlilerin önünde idim çoğunluk aile bayan ve çocuktu zaten küfür etme potansiyeli olan bir grup olin kümeye diye bağrılınca Türkiye sizinle gurur duyuyor demez karşılık olarak sanırım .Kaldı ki gözlerim beni yanıltmadı ise bir çoğunun boynunda bir tarafında olin arması diğer tarafında sarı kırmızı renkler ve Galatasaray arması olan kaşkol vardı.

Bu işin bir sınır var mı ? Birileri terbiyesizlik yaptı diye tüm Edirnelilere falan düşman mı olucaz ne yaparsak unutkanlık sayılmaz.Yada bu kinin bir süresi olacak mı ? Ayrıca Mahmuti'nin Fenerbahçe maçından sonraki açıklamalarının satıraralarına dikkat etmek lazım .

Dünkü maça gelen taraftarın geçen sene küfür eden topluluk olduğunu söylemedim zaten. Onların olup olmaması önemli değil. Biz de kalkıp zaten onlara küfür falan etmedik zaten, sadece yaşananları unutmadığımızı belirtmek, vurgulamak gerekirdi. Olin kümeye diye bağırarak bunu belirtmek de normal bir durum. Geçen sene yaşananlar, yapılanlar ortada iken hiçbir şey olmamış gibi ''bizim onlarla sorunumuz yok'' mantığı ile, Olin taraftarı ile karşılıklı tezahürat yapmak, benim mantığımın aldığı bir durum değil. Olin gibi geçen sene sıkıntı yaşadığımız bir takım olmasına da gerek yok, herhangi bir rakip taraftarı ile bu karşılıklı tezahürat olayını yapmaya lüzum yok, çünkü bu işin bir mantığı yok. Kaldı ki Olin'le yapmanın hiçbir mantığı yok.

Pardon ama bir grup Beşiktaşlı çıkıp Metin Oktay'a küfür etti diye, nasıl Beşiktaş'a tavır koyuyorsak, bir grup Olinli Oktay Mahmuti'yi küfür etti diye, veya kendi akıllarınca geçen sene bizden kaçtılar muhabbeti yaptılar diye tavır koymamız, bunu unutmamamız normal bir durumdur. Asıl normal olmayan bu yapılanları unutup, o küfür edenler bunlar değildi, bunlar tanıdık, bizim onlarla sorunumuz yok diyip karşılık tezahürata girişmektir.

Dünkü maça gelen taraftarın geçen sene küfür eden topluluk olduğunu söylemedim zaten. Onların olup olmaması önemli değil. Biz de kalkıp zaten onlara küfür falan etmedik zaten, sadece yaşananları unutmadığımızı belirtmek, vurgulamak gerekirdi. Olin kümeye diye bağırarak bunu belirtmek de normal bir durum. Geçen sene yaşananlar, yapılanlar ortada iken hiçbir şey olmamış gibi ''bizim onlarla sorunumuz yok'' mantığı ile, Olin taraftarı ile karşılıklı tezahürat yapmak, benim mantığımın aldığı bir durum değil. Olin gibi geçen sene sıkıntı yaşadığımız bir takım olmasına da gerek yok, herhangi bir rakip taraftarı ile bu karşılıklı tezahürat olayını yapmaya lüzum yok, çünkü bu işin bir mantığı yok. Kaldı ki Olin'le yapmanın hiçbir mantığı yok.

Pardon ama bir grup Beşiktaşlı çıkıp Metin Oktay'a küfür etti diye, nasıl Beşiktaş'a tavır koyuyorsak, bir grup Olinli Oktay Mahmuti'yi küfür etti diye, veya kendi akıllarınca geçen sene bizden kaçtılar muhabbeti yaptılar diye tavır koymamız, bunu unutmamamız normal bir durumdur. Asıl normal olmayan bu yapılanları unutup, o küfür edenler bunlar değildi, bunlar tanıdık, bizim onlarla sorunumuz yok diyip karşılık tezahürata girişmektir.

Bu konuda normalin ne olduğunu bilmiyorum ama mormalin her zaman doğru olan olmadığını biliyorum.Neyin normal olduğunu değil neyin doğru yada olması gereken olduğunu tartışıyoruz kendimize göre tabi birileri bir yanlış yaptı diye kin tutmak yada kan davası gütmek doğru değil bana göre karşınızda o gruptan farklı ve size dostluk elini uzatan bir grup var Tutku beyin dediği gibi bir nevi özür diliyorlar.Özrü kabul etmenin ne mantıksızlığı olduğunu anlamış değilim.

Tavır kültürü yapılan yanlışları yıllarca unutmama kültürü her kişilsel ve toplumsal anlamda hep zarar vermişti bu topraklarda pek mantıklı bir tarafı da yoktur sadece zarar verir çoğu zaman ki dediğim gibi karşıda ailelerden oluşan bir grup varken özrü kabul etmek büyüklüktür bana kalırsa

Yalnız olay kan davası, kin boyutlarında değil. Orada ne küfür edildi, ne de daha başka bir durum yaşandı. Sadece ve sadece geçmişte yaşananların unutulmadığına dair, bir ''Olin kümeye'' tezahüratı yapıldı. Bu da bence normal ve olması gereken bir durum. Orada olan topluluğun zaten farklı tarzda olduğu belliydi, onlara karşı bir davranışta değildi yapılan. Hatta maç öncesi ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' tezahüratlarını garip ve hafiften yaşananlarını unutturmak amacıyla yapılmış bir hareket olduğunu düşünsem de, alkışlandı o hareketleri. Ama geçen sene yaşananlardan sonra bu kadar tepki de olmazsa benim açımdan yanlış olurdu, ben unutamıyorum şahsen, bunu kin, kan davası vs. olarak da algılamamak gerekir.

Asıl rahatsız olunması gereken durum, en azından bir Galatasaray taraftarı olarak beni rahatsız eden durum, rakip takım taraftarı ile karşılıklı tezahürat yapılması, hele hele Olinliler ile..

Kan davası bir mecaz kan davası boyutunda olmadığı zaten açık kan davasından kasın yapılan bir davranışı unutmuyoruz-unutmamalıyız tarzının devamı.Yoksa kimsenin kimseyi kesip-biçme gibi bir niyeti olmadığının herkes farkında.Kin kısmına gelince onu yapmamlıydık bunu unutmamalydık çe çabuk unutuyoruz söylemleirnin altında bir duygusal alt yapı olmalı o duyguda olumlu bir duygu olamaz hali ile öfke -devam eden kızgınlık hali bir yıl önceki olayla ilgili ise kronikleşmiş ve yoğun olmasada kin halini almıştır malum kin öfke halinin uzun süre devamıdır.O an olan biten birşeye değil uzun süre önce olmuş birşeye karşı olumsuz duygunun devamı halidir.

Bir yıl önce birileri terbiyesiz davrandı diye ailelerden oluşan ve senden özür dilemiş bir grubu maçın sonunda jest yapmak neden rahatsız edici anlamış değilim hele birileri terbiyeslik yaptı diye kafa "olinliler" gibi bir kavramı yerleştirmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.Olin küpeye diye bağrıldı karşı taraf hala Türkiye sizinle gurur diyor demeye devam etti kişilsel sorunlarda bile uzatılan dostluk elini geri çevirmemek lazımken.Başka birilerinin yapmış olabileceği bir yanlışı dün salonda olan gruba maledip uzattıkları dstluk elini ısrarla havada bırakmanın kime yada neye faydası olduğunu anlamış değilim.Dediğim gibi bu benim bakış açım zaten