Tbl | 16.hafta | Galatasaray Odeabank: 85 - Trabzonspor M. P.: 66

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 16. haftasında Trabzonspor Medicalpark ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadele 30 Ocak 2016, Cumartesi günü saat 16.30’da oynanacak.

Maç: Galatasaray Odeabank – Trabzonspor Medicalpark

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Tarih: 30.01.2016 Saat: 16.30

Yayın: Lig TV2

Eurocup N Grubu’nda üç galibiyet ve bir yenilgi alarak liderliğini sürdüren Galatasaray Odeabank, son olarak Macaristan deplasmanında Szolnoki Olaj ile karşı karşıya geldi. Düşük tempoyla başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğini 18-13 önde geçen Ergin Ataman’ın öğrencileri, ikinci çeyrekte Vladimir Micov’un 15 sayıyla öne çıktığı ilk 20 dakikayı 35-32 önde tamamladı. Başa baş geçen üçüncü çeyreği 47-45 önde tamamlayarak final periyoduna giren Sarı-Kırmızılılar, son çeyrekte maça ağırlığı koyduğu karşılaşmadan 74-54 galip ayrılmasını bildi. Vladimir Micov 25 sayı, transferi hafta arasında açıklanan Curtis Jerrells 12 sayı ve Blake Schilb 11 sayıyla oynadı.

Dört maç sonunda 260 sayı yiyen Galatasaray Odeabank, Eurocup son 32 turunda en az sayı yiyen takım konumunda. Sarı-Kırmızılılar çıktığı 14 karşılaşmada maç başı 86.7 sayı ortalamasıyla oynayarak Eurocup’ın en çok skor üreten ikinci takımı oldu.

Nenad Markovic yönetimindeki Trabzonspor Medicalpark, STBL’de aldığı yedi galibiyet ve sekiz yenilgiyle puan durumunda sekizinci sırada bulunuyor. Trabzon temsilcisi Dwight Hardy önderliğinde geçiş oyunlarında etkili oynayabiliyor.

Pota altı kapışması güzel olacak. Davis'den önemli katkı bekliyorum, Dorsey yine formunu devam ettirir. Jerrells da çift hanelerde atacak gibi hissediyorum.

Micovda olmayacak sanırım çok çok zor maç olacak. Dorseyin katkısı çok önemli olacak. 4 numara daha çok lasme oynar. Keşke davise de lig lisansı çıkarsa idik

Ciddi oynadığımız zaman bizi bu ligde yenebilecek takım yok.Çok iyi bir takımımız var ve kenar yönetim ile oyuncuların üzerlerine düşen tek görev potansiyellerini parkeye yansıtmaları. Yeter ki ciddiyet içinde oynayalım.

Bugün her bakımdan zor bir maça çıkacağız. Micov'un buyukannesi vefat etmiş maçta oynayacak çok iyi bir profesyonel umarım iyi bi maç çıkarır. Davis oynamayacak lig lisansı çıkarılmadı. Özellikle Hardy'e ozel önlem almamız lazım özellikle perde cikislarinda. Ayni zamanda stipanovic e de özel onlem almak lazim. Ts her ne kadar deplasmanda sorun yaşasada her anlamda dikkatli olmak lazım. Bugün haftasonu ve lutfen maça gidelim bu takıma artık sahip çıkalım biz bir vücut olunca ligde ve Avrupa da cok özel bir takımiz.

Kötü başladık. Schilbb ve sinanın top kayıpları ve şut sokamamak sıkıntı şuan. İki hazırlanan köşe şutunu göksenin sokamadı. Ama bir iyi şey var ergin hoca tam zamanında mola aldı.

Yaaa hemen kötü yorumlar ben anlamıyorum. Laubalilik derken dorseyin orta mesafe şut seçimi hariç yanlış hücum yok gibi. İki top girmedi. Sinan ve schilbb topu elinden kaçırdı hemen maça gelmemişiz laubali ben anlamıyorum bu forumu cidden.
Bizim takımın enerji sorunu var bu da oyuncuların kişiliği ile ilgili. İyi savunöa yaparken bile sertlik göstermiyoruz mesela. Kimse sert faul yapmıyor mesaj vermek için bile. Gibi gibi...