Cesitli mecralarda Popovic'in Spurs'u dogru oynatmadigini bile okuduk elestirenler mutlaka cikar ama en ufak elestiriyi Ataman dusmanligi olarak algilayip gereksiz bir savunma kalkani olusturmak bu tip forumlarda egreti duruyor ondan bahsediyorum. Bugun mactan once Ergin hocayla 5 sene sozlesme uzatilsin ben mutlu olurum, iki saat sonra takimi Efes karsisinda demotive sekilde gorursem burada ilk Ataman'a catarim. Forum Ataman'a elestirenler ve Ataman'in elestirenlerin altinda dusmanlik arayanlarin savasi haline dondu, dogru duzgun okunacak birsey kalmamaya basladi. Benim derdim bu.
Takımı eleştirmek başka bir şeydir, eleştirmeye fırsat kollamak başka bir şeydir. Bilen bilir , Jawai transferini en çok ben eleştirdim. Kaldı ki Ergin hoca bile zaman zaman formsuz olduğunu kabul etti.
Ancak kimileri var ki takım müthiş işler yaparken ortada yokken, rakip kim olursa olsun, şartlar nasıl gelişirse gelişsin hocayı eleştiriyorlar. İşte ben buna art niyet derim. Kolay rakiplere karşı kazandığımız maçlarda 2 sayfa yorum yapılırken, kaybettiğimiz maçlarda sayfalarca yorum yapışıyor, neden?
Kendimizden yüksek bütçeli takımlarla oynarken bile rakibimizi favori görmüyoruz. Maçı ortada olarak görüyoruz. Her şey bütçe değil diyoruz.Şartları benzer görüyoruz, Haliyle kazanamadiğimizda da başlıyoruz eleştirmeye. Madem öyle bir kerede kendimizden düşük bütçeli takımlarla oynarken rakibi favori görelim. Mağlubiyeti normal sonuç olarak kabul edelim.
Düşük bütçeli takımlarla oynarken bırakın mağlubiyeti, maç kafa kafaya gidip kazansak bile yine yağmur gibi eleştiri var. Denk bütçeli takımları ( Karşıyaka, Banvit ) zaten yenmeliyiz.
Kendimizden büyük bütçeli takımlarla oynadığımız maçlar da ortada, yine rakip net favori değil.. Peki niye kardeşim? Çünkü biz Galatasarayız, bizim genlerimiz bilmem ne, bizim formamızı koysan bilmem ne..
Bizim takım 5.5 milyon dolarlık takım. Ama maçların % 85 inde net favori biziz. % 10'u ortada, % 5'inde ise rakip favori. O maçlarda Real, Cska ve Golden State deplasmanları.
Bugünkü maçta bile adam çıkıp Efes maçın net favorisi değil diyorsa akşam Ergin hocaya sallamaya zemin hazırlıyordur