TBL 17. Hafta | Anadolu Efes 78-85 Galatasaray

Zaten her sene normal olan Efes veya Fb'nin kupayı alması. Aksi sonuçlar ise büyük sürpriz ve coach başarısıdır.

Ama sizin gibiler öyle bir hava yaratıyor ki, sonuçlardan sonra öyle eleştiriler getiriyorlar ki, sanki normal olan kupayı bizim almamız gerekliliği gibi. Fb ve Efes'in kupayı almasıysa büyük sürprizmiş gibi.

Akşam oynayacağımız maçın dünyanın her noktasındaki muhtemel sonucu yukarda yazdığım gibidir. Aksi bir sonuç bizim için coach başarısı, rakip takım içinse coach başarısızlığıdır

Öyleyse Galatasaray'ı desteklemenin ne anlamı var, gidip Efes veya Fb ya da Cska destekleyebilirsiniz. Galatasaray Basketbol şubesi sadece Ergin Atamandan oluşmuyor arkadaşlar. Başarıları var takdirini gördü, görüyor da. Nasıl yönetim, maça gitmeyen taraftar eleştiriliyorsa hata ve yanlışlarında Ataman da eleştirilecek bu böyle.

Zaragoza, Neptunas, Uşak, Banvit, Türk Telekom, Karşıyaka, Sassari, Nizhny

bütçesi 6 milyon dolardan küçük takımlar hepsine kaybettik. Her şeye bütçe diye bakacaksak epey işimiz var. Hiç sahaya çıkmayalım o zaman :)

O tarz takimlara kaybettiginde, maçında önemine göre eleştirebilirsin.

Ben bu maç özelinde konusuyorum. Dörtte bir bütçenle kurulan Ted'i 15 sayiyla yendiginde hocayi övme ihtiyaci hissetmiyorsan, zafer cigirtkanligi yapmiyorsan, dört katı bütçenle kurulan Efes'ten 15 sayi fark yediginde de sesini kesip, oturacaksin

O tarz takimlara kaybettiginde, maçında önemine göre eleştirebilirsin.

Ben bu maç özelinde konusuyorum. Dörtte bir bütçenle kurulan Ted'i 15 sayiyla yendiginde hocayi övme ihtiyaci hissetmiyorsan, zafer cigirtkanligi yapmiyorsan, dört katı bütçenle kurulan Efes'ten 15 sayi fark yediginde de sesini kesip, oturacaksin

Burada ya da başka bir ortamda, küfür etmedikçe üslubunu bozmadıkça kimse hiçbir Galatasaray taraftarını susturamaz. Kimi eleştirip kimi konuşacağına da karışamaz. Forumlar, sözlükler vs bunun için var.

Öyleyse Galatasaray'ı desteklemenin ne anlamı var, gidip Efes veya Fb ya da Cska destekleyebilirsiniz. Galatasaray Basketbol şubesi sadece Ergin Atamandan oluşmuyor arkadaşlar. Başarıları var takdirini gördü, görüyor da. Nasıl yönetim, maça gitmeyen taraftar eleştiriliyorsa hata ve yanlışlarında Ataman da eleştirilecek bu böyle.

Zaten tuttuğun takımın her maçı kazanması gerektiğine inanıyorsan, o saydığın takımları tutmalısın. Yok ben 5.5 milyon dolara kurulan GAlatasaray'ı tutacağım diyorsan o zaman bazı maçlarda fark yiyebileceğin realitesini kabul edeceksin

Burada ya da başka bir ortamda, küfür etmedikçe üslubunu bozmadıkça kimse hiçbir Galatasaray taraftarını susturamaz. Kimi eleştirip kimi konuşacağına da karışamaz. Forumlar, sözlükler vs bunun için var.

Tabi ki kimse seni susturamaz. Ama dörtte bir bütçenle kurulan takıma fark attığında '' yeaa zaten normal sonuç, neyini öveyim'' diyorsan, dört katın bütçenle kurulan takımdan fark yediğinde ortalığı yangın yerine çeviriyorsan, bu senin art niyetli olduğunu gösterir.

Ben sadece art niyetli olmayan bir taraftarın yapması gerekeni yazdım. Ha art niyetliysen ve bu tarz fırsatları kolluyorsan istediğin gibi ortalığı karıştırabilirsin sıkıntı yok

Ergin Atamanı körü körüne destekleyenlerden de körü körüne eleştirenlerden de gına geldi artık. Anadolu Efes maçının favorisi Anadolu Efestir evet bunun aksini söyleyen çıkacağını sanmıyorum ama bunu bütçeyle açıklamanın bir mantığı yok. Darüşşafaka da bizden çok daha yüksek bütçeli ama biz onlardan daha iyi takımız mesela. Ayrıca maçları oyuncu bütçesi oynamıyor, bütçeye göre sıralama mı yapalım ligde anlamadım. Anadolu Efes maçına kaybedersek olağan olabilir yalnız coaching hataları olursa elbette koç eleştirilir. Atıyorum maç başa baş giderken koç son periyotta bariz hatalar yapıp maçı verirse ya zaten Efes bizden iyiydi bu bile yeter mi diyelim? Galatasaray felsefesi bu değil, biz çok yüksek bütçeli takımlara kafa tuttuk yendikç. Ergin Hocanın son döneminde biraz unutuldu bunlar ama öyle yani. Son olarak kimse kimsenin ne diyeceğine ayar vermeye kalkışmasın, son dönemde moda oldu burda maalesef

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatını GS Basketbol Takımı Fikstürü ile yaşayan bir kişiye "sesini kesip oturacaksın" diyemezsin. Hem Ergin Ataman değil miydi "Galatasaray'ın oynadığı hiçbir maçta rakip takım favori olmaz" diyen?

Hoca da aynı mentaliteyle maça hazırlanmaz inşallah.Kazanmayı sürpriz olarak görerek kaybetmeyi normalleştirebileceğimiz kadar güçlü bir takımla oynamıyoruz çünkü.Mesela D.Doğuş'un şu rezalet kadrosuyla 100 defa karşı karşıya gelsek hiçbirinde D.Doğuş favori olmaz.

Efes'in de bizim kadar ciddi problemleri var.İlk maçta Heurtel'in oynamayacağı maçın başlamasından 2 saat önce belli olmuştu, bizim planlarımızı alt üst eden de bu olmuştu bence.Göksenin ve Sinan'ın Heurtel'e yapacağı baskı çok kritik.Oyunu ne kadar Saric'le Brown'ın birebirlerine yıkarsak kazanma şansımız o kadar artar.

Hayatını GS Basketbol Takımı Fikstürü ile yaşayan bir kişiye "sesini kesip oturacaksın" diyemezsin. Hem Ergin Ataman değil miydi "Galatasaray'ın oynadığı hiçbir maçta rakip takım favori olmaz" diyen?

Ben art niyetli olanlara, sesini kesip oturacaksın diyorum. Art niyetli olmayanlar, takımını samimice sevenler kendini belli ediyor. Ergin Ataman bir coach'tur, takımını motive etmek için bu tarz açıklamalarda bulunur. Bu kadar basketbolu takip ediyorsan ve bu açıklamanın motivasyondan başka bir şey olmadığını anlıyamıyorsan o da senin sorunun

Yoksa Ataman da zaman zaman maç seçerek, takımının oynadığı her maçın favorisi olamayacağını, uygulamalarıyla kabak gibi göstermiştir. Ama anlayana..

Hoca da aynı mentaliteyle maça hazırlanmaz inşallah.Kazanmayı sürpriz olarak görerek kaybetmeyi normalleştirebileceğimiz kadar güçlü bir takımla oynamıyoruz çünkü.Mesela D.Doğuş'un şu rezalet kadrosuyla 100 defa karşı karşıya gelsek hiçbirinde D.Doğuş favori olmaz.

Efes'in de bizim kadar ciddi problemleri var.İlk maçta Heurtel'in oynamayacağı maçın başlamasından 2 saat önce belli olmuştu, bizim planlarımızı alt üst eden de bu olmuştu bence.Göksenin ve Sinan'ın Heurtel'e yapacağı baskı çok kritik.Oyunu ne kadar Saric'le Brown'ın birebirlerine yıkarsak kazanma şansımız o kadar artar.

Dediğin gibi Darüşafaka Doğuş'la 100 defa karşılaşsak hiç birisinde Darüşafak Doğuş favori olmaz. Çünkü adamlarda ciddi bir coach basiretsizliği var.

Benim de tam olarak dediğim bu. Eğer 15 milyonluk Daçka, 5.5 milyonluk GS'ye karşı favori olamıyorsa; bu maçlar özelinde Daçka'nın hocasının zaafiyetinden, bizim hocanınsa başarısından bahsederiz

Galatasaray gibi oynayip kaybedene kimse sesini cikarmaz, sahada gazi kacmis kola gibi omuzlari dusuk oyuncu gormek istemiyorum.

Yine ayni goruntuyu verirse takim insanlar elestirir, elestiremiyorsak haber verin yazmayalim.

Kimse eleştirmez mi? McCalebb'in Marko'nun koluna vurup şampiyonluğu çaldığı maçta bile eleştiriler oldu.Nasıl 7-8 sayı farkla öne geçip maçı verirmişiz de son topta niye daha iyi hücum edememişiz de..

Avrupa'nın en kariyerli hocası Obra'nın 30 milyon dolarlık takımına karşı, saha dezavantajına rağmen şampiyon oluyorduk. Yine de oynadığımız seriyle alakalı burada bir ton eleştiri oldu. Emin misin kimsenin eleştirmeyeceğine?

Kimse eleştirmez mi? McCalebb'in Marko'nun koluna vurup şampiyonluğu çaldığı maçta bile eleştiriler oldu.Nasıl 7-8 sayı farkla öne geçip maçı verirmişiz de son topta niye daha iyi hücum edememişiz de..

Avrupa'nın en kariyerli hocası Obra'nın 30 milyon dolarlık takımına karşı, saha dezavantajına rağmen şampiyon oluyorduk. Yine de oynadığımız seriyle alakalı burada bir ton eleştiri oldu. Emin misin kimsenin eleştirmeyeceğine?

Cesitli mecralarda Popovic'in Spurs'u dogru oynatmadigini bile okuduk elestirenler mutlaka cikar ama en ufak elestiriyi Ataman dusmanligi olarak algilayip gereksiz bir savunma kalkani olusturmak bu tip forumlarda egreti duruyor ondan bahsediyorum. Bugun mactan once Ergin hocayla 5 sene sozlesme uzatilsin ben mutlu olurum, iki saat sonra takimi Efes karsisinda demotive sekilde gorursem burada ilk Ataman'a catarim. Forum Ataman'a elestirenler ve Ataman'in elestirenlerin altinda dusmanlik arayanlarin savasi haline dondu, dogru duzgun okunacak birsey kalmamaya basladi. Benim derdim bu.

TBL 17. Hafta | Anadolu Efes - Galatasaray

Daha mac oynanmis, ama mac uzerinden deil Ataman uzerinden donen kisir otesi bir tartisma. Spor da yenmek oldugu kadar da yenilmek de var. Onemli olan karakter koymak
Bu macin favorisi Efes, bu net. Butce ile falanda alakasi yok, sonucta zaten kisitli rotasyonun tek 4 numarasi ve en onemli skor opsuyonu sakat. Ama daha once bundan cok daha zor durumlarda hoca efes maclarinda galibiyet cikardi. Benim umudum var acikcasi, saric en cok cekindigim oyuncu bu mac ozelinde.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cesitli mecralarda Popovic'in Spurs'u dogru oynatmadigini bile okuduk elestirenler mutlaka cikar ama en ufak elestiriyi Ataman dusmanligi olarak algilayip gereksiz bir savunma kalkani olusturmak bu tip forumlarda egreti duruyor ondan bahsediyorum. Bugun mactan once Ergin hocayla 5 sene sozlesme uzatilsin ben mutlu olurum, iki saat sonra takimi Efes karsisinda demotive sekilde gorursem burada ilk Ataman'a catarim. Forum Ataman'a elestirenler ve Ataman'in elestirenlerin altinda dusmanlik arayanlarin savasi haline dondu, dogru duzgun okunacak birsey kalmamaya basladi. Benim derdim bu.

Takımı eleştirmek başka bir şeydir, eleştirmeye fırsat kollamak başka bir şeydir. Bilen bilir , Jawai transferini en çok ben eleştirdim. Kaldı ki Ergin hoca bile zaman zaman formsuz olduğunu kabul etti.

Ancak kimileri var ki takım müthiş işler yaparken ortada yokken, rakip kim olursa olsun, şartlar nasıl gelişirse gelişsin hocayı eleştiriyorlar. İşte ben buna art niyet derim. Kolay rakiplere karşı kazandığımız maçlarda 2 sayfa yorum yapılırken, kaybettiğimiz maçlarda sayfalarca yorum yapışıyor, neden?

Kendimizden yüksek bütçeli takımlarla oynarken bile rakibimizi favori görmüyoruz. Maçı ortada olarak görüyoruz. Her şey bütçe değil diyoruz.Şartları benzer görüyoruz, Haliyle kazanamadiğimizda da başlıyoruz eleştirmeye. Madem öyle bir kerede kendimizden düşük bütçeli takımlarla oynarken rakibi favori görelim. Mağlubiyeti normal sonuç olarak kabul edelim.

Düşük bütçeli takımlarla oynarken bırakın mağlubiyeti, maç kafa kafaya gidip kazansak bile yine yağmur gibi eleştiri var. Denk bütçeli takımları ( Karşıyaka, Banvit ) zaten yenmeliyiz.

Kendimizden büyük bütçeli takımlarla oynadığımız maçlar da ortada, yine rakip net favori değil.. Peki niye kardeşim? Çünkü biz Galatasarayız, bizim genlerimiz bilmem ne, bizim formamızı koysan bilmem ne..

Bizim takım 5.5 milyon dolarlık takım. Ama maçların % 85 inde net favori biziz. % 10'u ortada, % 5'inde ise rakip favori. O maçlarda Real, Cska ve Golden State deplasmanları.

Bugünkü maçta bile adam çıkıp Efes maçın net favorisi değil diyorsa akşam Ergin hocaya sallamaya zemin hazırlıyordur

Dediğin gibi Darüşafaka Doğuş'la 100 defa karşılaşsak hiç birisinde Darüşafak Doğuş favori olmaz. Çünkü adamlarda ciddi bir coach basiretsizliği var.

Benim de tam olarak dediğim bu. Eğer 15 milyonluk Daçka, 5.5 milyonluk GS'ye karşı favori olamıyorsa; bu maçlar özelinde Daçka'nın hocasının zaafiyetinden, bizim hocanınsa başarısından bahsederiz

Coaching kıyaslaması yaparak "D.Doğuş karşısında Galatasaray favoridir" tezini sunmak gayet makul ammavelakin Efes-GS maçıyla ilgili Ergin Ataman'ın şapkadan tavşan çıkarması gereken bir maç olduğunu bütçeleri kıyaslayarak söylemek abest bence.Sonuçta oynanan oyun poker değil.
Ben Efes'in bu kadar sorunsuz ve üst düzey bir takım olduğunu düşünmüyorum.Kaybetmek için nedenlerimiz var ama kazanmak için de nedenlerimiz var.
Benim beklentim maçın hiçbir anında oyundan kopmayan, maça asılan istekli bir takım görmek.Topu iyi paylaşırız ama şutlar girmez, iyi savunma yaparız ama ilk maçta olduğu gibi Efes'in olmadık şutları girer, maç başabaş gider ama yetersiz rotasyondan dolayı takımın enerjisi yetmez.Amenna.Eğer takım bir çok deplasmanda olduğu gibi yine reaksiyonsuz kalırsa, Ergin Ataman hamle yapmakta gecikir veya yanlışlık yapılırsa tabi ki eleştirilir hatta yangın yerine de döner.Olayın doğası bu.

Coaching kıyaslaması yaparak "D.Doğuş karşısında Galatasaray favoridir" tezini sunmak gayet makul ammavelakin Efes-GS maçıyla ilgili Ergin Ataman'ın şapkadan tavşan çıkarması gereken bir maç olduğunu bütçeleri kıyaslayarak söylemek abest bence.Sonuçta oynanan oyun poker değil.
Ben Efes'in bu kadar sorunsuz ve üst düzey bir takım olduğunu düşünmüyorum.Kaybetmek için nedenlerimiz var ama kazanmak için de nedenlerimiz var.
Benim beklentim maçın hiçbir anında oyundan kopmayan, maça asılan istekli bir takım görmek.Topu iyi paylaşırız ama şutlar girmez, iyi savunma yaparız ama ilk maçta olduğu gibi Efes'in olmadık şutları girer, maç başabaş gider ama yetersiz rotasyondan dolayı takımın enerjisi yetmez.Amenna.Eğer takım bir çok deplasmanda olduğu gibi yine reaksiyonsuz kalırsa, Ergin Ataman hamle yapmakta gecikir veya yanlışlık yapılırsa tabi ki eleştirilir hatta yangın yerine de döner.Olayın doğası bu.

Yani şimdi siz diyorsunuz ki 5.5 milyon dolara kurulmuş, takımdaki tek 4 numarası sakat olan, takımın en önemli skoreri sakat olan, oyun kurucu poziyonunda aşil tendonu koptuğu için sezon başından bu yana maç yapmayan ancak başkası bulunamadığı için transfer edilen bir oyuncu bulunan Galatasaray'ın; 25 milyon dolara, gayetle kaliteli oyunculardan kurulmuş, herhangi bir sakatı olmayan, başında da İvkovic bulunan ve hafta arası kötü bir mağlubiyet aldığı için bu maça daha motive çıkacak olan Efes'e karşı kağıt üzerinde bir eksiği yoktur. Yani bu maçın favorisi yoktur, öyle mi?

Size sadece pes diyorum.

Bu arada Efes'in başında Mahmuti yok. İvkovic yerine, Mahmuti olsaydı yine bütçe handikapına rağmen favori bizdik derdim. Gönül ister ki tüm rakiplerimizin başında Mahmuti olsun. İşte o zaman dediğiniz gibi bütçe olayı hikaye olur, her maça biz favori çıkardık