TBL 17. Hafta | Anadolu Efes 78-85 Galatasaray

Benim için maçın favorisi Galatasaray dır.Kadromuz Efes i yenebilecek güçte.Ne biçim yorumlar yapıyorsunuz ya onu anlamadım.

Gayet güçlü bir takımımız var.Çok iyide bir koçumuz var.Konsantrasyon sorunumuz var okadar.Efes maçında bu sorunumuz da olmadığına göre kazanacağımız bir maç bizi bekliyor.Efesin bizden ne fazlası varmış.Ben hiçbir fazlalıklarını göremiyorum.

Rahat olun.akşam maçtan sonra beni hatırlayın.Kazanırız:)

Şu maçta Efes favori değildir diyen, akşam olası bir mağlubiyette Ataman'ı eleştirmeye fırsat kollayan adamdır, art niyetlidir. Net

Maç sonu yorumlar;
Efes farklı kazanırsa : Ergin Ataman hemen bu akşam istifa...
Efes son dakikada kazanırsa : Ergin Ataman hemen yarın istifa...
Biz son dakikada kazanırsak: Bu kadar kötü Efesi bile güç bela yeniyoruz...
Biz farklı kazanırsak : Gençleri niye oynatmıyorsun Ergin Hoca...
Gençleri de oynatıp farklı kazanırsa : Kilit anlarında genç oyuncuları oynatmazsan hiçbir değeri yok....

Kısaca Burak bugün kazansakda kaybetsekde bu forumda galibiyet keyfini çıkarmamız zor. Yazdıklarına katılıyorum, kağıt üzerinde favori Efes. Bunun aksini iddia eden, ya gönlünde GS sevgisi çok ağır basıyordur yada dediğin gibi. Ancak biz kazanırsak da süpriz diyemez kimse...

Abdi ipekçiye deplasmana gidiyoruz on arkadaş :)
İyi günde Galatasaray
Kötü günde Galatasaray
Yense Galatasaray
Yenilse de Galatasaray...

Her şeyin temelinde haksız rekabet yatıyor bana kalırsa. Biz her sezon hem bizden kat kat yüksek bütçeli rakiplere, hem bize düşman federasyona, hem de pısırık, beceriksiz kendi yönetimimize karşı mücadele etmek zorunda mıyız arkadaş? Ataman'ın elbet hataları var ancak yönetimin basiretsizliğinin yanında devede kulak kalır. Bir kere de biz sınırsız bütçeyle takım kuralım. Bir kere de Ataman'ın eline Duşan-İzzet yerine Tomic-Printezis verilsin arkadaş. Bir sezon da sakat oyunculara mahkûm olmadan basıp parayı istediğimiz oyuncuyu getirelim. O zaman başarısız olursa yerden yere vuralım ama şartlar eşit olsun.

Bence de bu saatten sonra Ataman'la başarılı olma şansımız pek yok. Lâkin yıllardır yaşadıklarımıza baktığımda bunda Ataman'a çok da suç bulamıyorum. Diğer yandan kadın takımımızın içinde bulunduğu imkânlar dahilinde verdiği mücadeleyi göz önüne alınca da, erkek takımından daha fazla özveri beklememizin hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Eskiden bu tarz "deplasman" maçlarında taktik-teknik yorumdan çok "truvacılık" konuşulurdu hadi hafızam beni yanıltıyor olsun taktik teknik yorum kadar konuşulurdu.Deplasman maçında ev sahibi takım tribünndeki 'sessiz" coğunluğun maç ilerledikçe sesini yukseltmeye başlaması ve bir andan sonra aslında kimin ev sahibi olduğunun somut olarak da ortaya çıkması çok keyifli oluyor(du).Temenni ederim bu maçta da öyle bir ambiyans yakalarız.

Bir takımın favori olması kağıt üzerindeki bütçeyle ilgisi yoktur. Favori olmak düşük bütçeyle de olabilir. Yetersiz finans koşularında daha makul fiyatlara daha iyi oyuncular keşfedip iyi takım olup, arkana aldığın müthiş bir taraftar kitlesiyle oluşturduğun sinerjiyle en büyük favori sen olabilirsin.
Yok onun şu kadar bütçesi var seninki 1/4 kadar ancak şapkadan tavşan çıkarırsan kazanırsın demek basketbolun ruhuna aykırıdır.
Ayrıca Mahmudi'nin kötü bir koç olduğunu asla düşünmüyorum. Darüşşafaka yapılanmasında o kafayla hiç bir koç başarılı olamaz. Orada yapılan transferlerin çoğunu yönetim kendisi yaptı. O şekilde oluşmuş yapay, taraftarı olmayan takımlar zaten hiç bir şekilde başarılı olamaz.

Bir takımın favori olması kağıt üzerindeki bütçeyle ilgisi yoktur. Favori olmak düşük bütçeyle de olabilir. Yetersiz finans koşularında daha makul fiyatlara daha iyi oyuncular keşfedip iyi takım olup, arkana aldığın müthiş bir taraftar kitlesiyle oluşturduğun sinerjiyle en büyük favori sen olabilirsin.
Yok onun şu kadar bütçesi var seninki 1/4 kadar ancak şapkadan tavşan çıkarırsan kazanırsın demek basketbolun ruhuna aykırıdır.
Ayrıca Mahmudi'nin kötü bir koç olduğunu asla düşünmüyorum. Darüşşafaka yapılanmasında o kafayla hiç bir koç başarılı olamaz. Orada yapılan transferlerin çoğunu yönetim kendisi yaptı. O şekilde oluşmuş yapay, taraftarı olmayan takımlar zaten hiç bir şekilde başarılı olamaz.

İyi koç olmanın sadece galibiyet-mağlubiyet anlamına geldiğini düşünmüyorum her ne kadar yatırımcıları da olsa patron sensin ve senin yetkin dışında işler dönüyorsa ona boyun eğip devam ediyorsan bu da seni iyi bir hoca yapmaz.

Salona doğru yola çıkalım. Kazanacağımıza inanarak gidiyorum. İlk maçı kaybetmemizin vereceği bir inanmışlık olacağını düşünüyorum.

Yani şimdi siz diyorsunuz ki 5.5 milyon dolara kurulmuş, takımdaki tek 4 numarası sakat olan, takımın en önemli skoreri sakat olan, oyun kurucu poziyonunda aşil tendonu koptuğu için sezon başından bu yana maç yapmayan ancak başkası bulunamadığı için transfer edilen bir oyuncu bulunan Galatasaray'ın; 25 milyon dolara, gayetle kaliteli oyunculardan kurulmuş, herhangi bir sakatı olmayan, başında da İvkovic bulunan ve hafta arası kötü bir mağlubiyet aldığı için bu maça daha motive çıkacak olan Efes'e karşı kağıt üzerinde bir eksiği yoktur. Yani bu maçın favorisi yoktur, öyle mi?

Size sadece pes diyorum.

Bu arada Efes'in başında Mahmuti yok. İvkovic yerine, Mahmuti olsaydı yine bütçe handikapına rağmen favori bizdik derdim. Gönül ister ki tüm rakiplerimizin başında Mahmuti olsun. İşte o zaman dediğiniz gibi bütçe olayı hikaye olur, her maça biz favori çıkardık

Ben mi anlaşılır yazmıyorum siz mi anlamıyorsunuz anlamadım.Söylediklerimi açarak tekrar ifade edeyim o halde...Bu maçın favorisi geniş rotasyonuyla Efes'tir tabi ki.Daha anlaşılır olması için %55-%45 veya 2.00-2.10 gibi oranlamarla destekliyim düşüncemi.Ama sizin söylediğiniz çok daha farklı.Maç oynanmadan mağlubiyeti normal bir sonuç görecek kadar, Ergin Ataman'ın şapkadan tavşan çıkarması gerekecek kadar üst düzey bir takım değil Anadolu Efes...Kazanmamız için yeteri kadar neden var. Zira Efes'in zaaflarını ve bu zaafları işleyecek bizdeki malzemeleri alt alta yazdığımızda bir A4 kağıdını doldurabiliriz...Kendi standardında ve istekli oynadığımızda kazanmamız için zaten sürprize ihtiyacımız olmaz.İnsanların beklentisi bu.
Maç başlamadan Ergin Ataman'ı eleştirmeye zemin hazırlayan varsa onlar da yanlış yapıyor, maç başlamadan mağlubiyeti normalleştirerek siz de yanlış yapıyorsunuz.

Hocanın bu maça özel hazırlandığını düşünüyorum. Olası bir Efes galibiyeti ile beraber Sassari'yi de yenersek üstümüzdeki ölü toprağı atılmış olur. Hoca ile beraber takım da maçı isterse biz bu maçı kazanırız.

Salonda umarım iyi bir hava yaratabiliriz. Takımın desteğe en çok ihtiyacı olan maçlardan biri dünkü rezil Agü maçından sonra umarım savaşan bir takım görebilirim.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben mi anlaşılır yazmıyorum siz mi anlamıyorsunuz anlamadım.Söylediklerimi açarak tekrar ifade edeyim o halde...Bu maçın favorisi geniş rotasyonuyla Efes'tir tabi ki.Daha anlaşılır olması için %55-%45 veya 2.00-2.10 gibi oranlamarla destekliyim düşüncemi.Ama sizin söylediğiniz çok daha farklı.Maç oynanmadan mağlubiyeti normal bir sonuç görecek kadar, Ergin Ataman'ın şapkadan tavşan çıkarması gerekecek kadar üst düzey bir takım değil Anadolu Efes...Kazanmamız için yeteri kadar neden var. Zira Efes'in zaaflarını ve bu zaafları işleyecek bizdeki malzemeleri alt alta yazdığımızda bir A4 kağıdını doldurabiliriz...Kendi standardında ve istekli oynadığımızda kazanmamız için zaten sürprize ihtiyacımız olmaz.İnsanların beklentisi bu.
Maç başlamadan Ergin Ataman'ı eleştirmeye zemin hazırlayan varsa onlar da yanlış yapıyor, maç başlamadan mağlubiyeti normalleştirerek siz de yanlış yapıyorsunuz.

İddaa Galatasaray'ın galibiyetine 3.10 oran vermişken Efes'in galibiyetine 1.25 veriyor. Ne 2.00'si 2'10'u makaramı yapıyorsunuz siz.Bakın bu benim yorumum değil. İddaa'nın yorumu.

Şimdi soruyorum size hani ben mağlubiyeti normalleştiriyormuşum ya , bu oranlara göre maçın normal olarak görülen sonucu nedir? Ben mi mağlubiyet normalleştirme çabasındayım, yoksa siz mi galibiyeti küçümseme çabasındasınız? İşte oranlar orda

Eğer bu oranlardan Gs maçı kazanırsa, bu maç özelinde Ataman son derece önemli bir iş yapmıştır. Bak ben demiyorum, iddaa diyor

Efes'te bir sey yok..cedevita eziyorsa efes'i biz niye ezemeyelim.. Favoriyi butce belirlemez ve bu efes bu sezon ne final oynar,ne de final4 yapar..

Efes'te bir sey yok..cedevita eziyorsa efes'i biz niye ezemeyelim.. Favoriyi butce belirlemez ve bu efes bu sezon ne final oynar,ne de final4 yapar..
Euroleague bambaşka bir platform o yüzden Cedevita şöyle böyle demek bizi doğru sonuçlara götürmez bence. Aynı Efes Euroleaguein şu anki en iyi takımı olan Fenerbahçeyi yeniyordu ve Euroleaguede yapamadığını ligde yaptı. Yani onu bir kenara bırakalım bence. Bizde Green olsa Jerrels yerinde daha sağlıklı ve iyi durumda olan bir guardımız olsa ben bu maç için çok ümitli olabilirdim. Ama maalesef yok hem de Efesin bize çok ters gelebilecek oyuncuları var. Ondan Efes favori diyorum hatta net favori

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi