TBL 17. Hafta | Anadolu Efes 78-85 Galatasaray

Lasme ve Micov çok iyi oynadılar. Ayrıca Göksenin her geçen gün biraz daha üzerine koyarak oynuyor. Taraftarımızın da desteğiyle kazanmayı bildik. Umarım bu standartlarda mücadeleye devam ederiz.

nLBy4V.png

Efes bütçesinde bir takımı 40 dakika 1 sayı bile geri düşmeden ve sadece 7 kişiyle yendik. Gerçekten tabanımız da tavanımız da uçurum İsmail Şenol'un dediği gibi ne ilginç takımız.

Ergin Ataman isteyince Avrupa'da yenemeyeceğimiz takım yok. Dün bunu birkez daha gördük. 5 kişiyle 25 milyon dolarlık takım diye kaybedeceğiz takımı baştan sona kadar eze eze yendik. Efes isim değiştirdikten sonra kaybeden bi kulüp kimliğine büründü efes pilsen zamanındaki winner kulüp durumunda değiller. İlerisi için umut veren bir galibiyet. Micov'a saygılarımla.

Bu Efes Lasme'yi nasıl sattı hala inanamıyorum.
Micov'u bu performansıyla seneye elimizde nasıl tutucaz merak ediyorum.
Göksenin savunmasıylada hucümuylada işte bu dedirtti. Granger'da Hurtel'i de durdurdu.
Green için 1 ay dediler 2 ay oldu. Artık dönsün, yoksa bu Dorsey bizi çıldırtacak.

Hoca Dorsey i silmiş anlaşılan. Maç sonu o açıklama öyle ağızdan kaçan açıklamalar olamaz. Dün canımı sıkan tek durum bu oldu. 5 numara açığını nasıl kapatırız, Davis yeterli olur mu belirsiz açıkcası. Yada hoca ters motivasyon ile Dorsey i motive etmeye alışıyor desem, çok mu iyimser olur....
Sezon sonuna kadar bizi hedefte tutacak bir galibiyetti. Tebrikler...

Hiç değinmedik. Çember altı ikilisi Derrick Brown / Bryant Dunston olan bir takıma karşı iki sayılık atışlarda 19/25 %76 ile isabet bulmuşuz. Muazzam.

Lasme'nin pota altındaki müthiş enerjisi ve forvetlerin yüzdeli oyunuyla iyi bir iş çıkardık.Yalnız iki takımın da savunmaları felaketti.Neyse ki Efes'in Granger'la yaptığı hamlelere Schilb ve Micov'la hemen cevap verdik.
Dorsey'in sezon başından beri bu durumda olması çok acayip.32 yaşında çok tecrübeli bir oyuncu.Çok güzel bir şehirde yaşıyor.Oynadığı takım düzgün ve karakterli oyunculardan kurulu.Nasıl bir sorunu olabilir de bu kadar umursamaz oynayabilir.

Ergin hocayla kimyası tutmadı bununla da ilgisi olduğunu düşünüyorum. Ergin hocayla uyuşabilecek bir karakteri de hiç yok

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi bu galibiyetin daha da anlamlı hale gelebilmesi için ligde haftaya Royal Halıyı yenmemiz gerekiyor deplasmanda. Hafta içi evimizde Sassariyi geçerek iyi bir hava yakalamalıyız ve sonrasında ligde galibiyetler serisi gelmeli. Mccollum ve Green in çalışmalara başlayacağı söylendi. Hoca da biraz rahatlar artık. Allah daha başka sakatlık ve ters olay yaşatmasın bu şubeye. Dorsey konusunu ise bilemiyorum yollar ayrılır gibi duruyor yakın süre içinde sanki. Kazanalım diyeceğim ama takımdaki diğer adamlara ayıp olur, herkes bir şey çabalarken Dorsey bebek gibi haller içinde, çok yazık.

Bu galibiyete elbette ben de çok sevindim. Özveriyle oynayan başta Micov ve Lasme olmak üzere tüm oyuncuları da yürekten kutlarım.
Ama Ergin Hoca'ya eleştirimi yapmadan olmaz. Her sene aynı filmi izlemiyor muyuz? Geçen senelerde Arroyo o yaşında bir Fenerbahçe maçını 45 dk oynamamış mıydı? Her sene onca oyuncu transfer edip böylesine zorlu maçları 5 ya da 6 kişi ile oynamak normal midir? Sonra bu oyuncular neden sakatlanıyor diye sormanın bir mantığı var mıdır?
3 gün sonra böylesine önemli bir Avrupa maçınız varken oyuncuların suyunu çıkarmak bana hiç de mantıklı ve adil gelmiyor.

Evet, Dorsey bunalım adam, sorun adam ama Ergin Hocam da böyle adamları (hani Lucescu gibi) az pışpışlayım da bana lazım olanı almaya bakayım demiyor, tamam, eyvallah. Tarzı böyle. Ama pohpohlamasan da sürekli her açıklamanla saldırma be hoca. Yani elinde yok madem başka birisi, her fırsatta aşağılama.

Dorsey ile ilgili bu maçtaki, ya da All Star organizasyonundaki açıklamaları ilk değil. Bu sene onunla ilgili öncesinde de bir sürü açıklama yapmıştı. Belli ki bu herif ters piskoloji falan yemiyo. Elinde de Lasme'den başka alternatifin yok. Azcık sen dümen suyuna gidiver bari sen sonuna kadar. Elinde imkan varsa vur neşteri takıma, yoksa nabza göre şerbet ver bari. Lasme'ye bir şey olsa pota altı Chuck Davis'le falan barbaros bulvarına döner arkadaşlar. Lasme bile size olarak biraz hafif kalıyo zaten. Bi de ona da bişey olsa Dushan'la, Davis'le perişanları, sefilleri oynarız. Oynadığı kadar oynatsın şu gamsız herifi sene sonu da tenhada döver göndeririz :)) Gerçi onu dövecek civanmert çıkarsa direk onu koyalım pota altına :))

Tüm takıma ve koça tebrikler, vura vura kazandık bence :) Efes aslında çok kaliteli ve inanılmaz potansiyelli bir takım, ligde fena gitmediler ama Euroleague performansları cidden şaşırtıcı ama İvkovic bu belli olmaz, bir anda gaza yüklenir falan :)

Hoca keşke Jerrels ve Dorsey'e gösterdiği sabrı biraz olsun Şafak, Ege ve Duşan'a gösterse, belki onlar da motive olur daha çok çalışır ve takıma yararlı olurlar tıpkı Göksenin gibi ya da geçen sene başında Furkan'ın yaptığı çıkış gibi. Nedense hoca riski sevmiyor ve adam yetiştirme derdinde hiç değil, ancak başı sıkışınca bir oyuncuya şans veriyor ve hasbelkader o oyunucunun da o kısa sürede muazzam performans vermesini bekliyor, tamam kendine göre bir sistemi olabilir eyvallah ama takımın menfaati ve geleceği için bunu yapması lazım yoksa her sene aynı terane, 3-4 oyuncu kalsın geri kalanı değiştir, keşke biraz üzerine koyarak gidebilsek.

Harika bir galibiyet oldu,üstteki rakiplerimizin Euroleague macerasından dolayı tökezleme ihtimalleri karşısında bu ekstra denebilecek galibiyet artı oldu.Emeği geçen herkese tebrikler,ellerine sağlık.

Bugüne dek hep eleştirdim bu sefer takdir vakti; çok güzel iş başardık. Tribünde bize ayrılan yerde elimizden geldiğince destek verdik. Umarım Mccollum-Green bir anca katılırlar kadro daha da genişler. Mccollum kritik yerlerde biraz daha guard gibi oynayıp doğru tercihler yapabilse çok şey değişecek ama bakalım. Son olarak da J.Dorsey için birkaç şey söylemek istiyorum. Bizim için büyük hayal kırıklığı oldu. Saha içinde sezon başından beri konsantre ve ciddiyet sorunu var. Kendisi sanırım bizi hafife alıyor fakat aslında kendi hanesine eksi yazıyor farkında değil.