TBL 2. Hafta | Banvit 69-67 Galatasaray

Ben Bandırma'da normal sezon maçı kazandığımızı hatırlamıyorum. NŞA'da %90 kaybederiz. Şu hal devam ederse %100 kaybederiz.

Biraz silkelensek bile Davis ve Rowland oynarsa yine kaybederiz. Oynamazlarsa Hapoel'e karşı izlediğimiz Banvit karşısında biraz şansımız var. Hoca mola kullanırsa bir galibiyet neden olmasın.

Kızılyıldız maçı gibi bir maç olur.
Hedef maç olsaydı kazanırdik ama Ergin Hoca bu maçı hedef maçı olarak görmez.
Şu anda oyuncuların ve koçun aklında Valencia maçı var bence.
10 sayıdan az fark beni mutlu eder.
Yeter ki geçen sene ki gibi olmasın...

İyi hoş da geçen sezondan saha avantajının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ne demek Ergin Ataman pek önem vermez? Vermek zorunda, okul bahçesinde gazozuna maç mı yapıyoruz?

Hayır geçen seneden ders almadıysa o da Ergin hocanın garipliklerinden biri olur.

Şu Banvit'e kinim hala büyük. Lütfen şu maçı kazanın. ister ortalık gerilsin ister düüşmanlık olsun hiç problem değil. Ne yapın edin şu maçı kazanın. Fener dahil hiçbir takıma karşı böyle şeyler söylemem ama bu çok ayrı bir mesele. bence Galatasaray tarihi için

Oyundan cıktıgı icin sinirlenen Nolan smith Havluyu ergin ataman'a fırlattı . Hocada smith'in yanına gidip epey fırcaladı nolan'ı .. Hem üc kuruşluk basketbol oynamıyorsun hemde bir havalar .. Bu vesileyle Nolan'a yol verebiliriz .. 14-12 öndeyken oyuna girdi .. Skorun hali ortada .. Takımda en ufak bir ışık yok .. 2. ceyrekdeyiz mac kopmuş gözüküyor.

Bu mactan sonra Nolan ile yolların ayrılacagını düşünüyorum . Sen kimsin hocaya havlu fırlatıyosun .. Ergin ataman da oyuncunun yanına gidip , el ve beden dilinden anladıgım kadrıyla bu takımda olmadigini gönderilecegini anlattı .. Özellikle dikkat ettim. Nolan oyuna girmeden önce 14-12 öndeyiz oyun dengede gidiyordu .. Nolan oyuna girdi bütün kontrolü kaybettik . Nolan'a Galatasaray ve Eurolig net bir şekilde 2 gömlek büyük .. Adam akıllı tecrübeli bir Guard alınmalı . Olmuyorsa Ender - Arroyo geçen seneki gibi süreleri paylaşsın .. Bi zahmet nolan süre almasın.

Bizde pota altı hem savuma hem hücum problemli.
Tüm iş gene Arroyo'ya kalıyor , oda gününde değilse bizim maçı almamız imkansız gibi.
mümkünse acil 1 ve 5 numaralar değişmeli ( Nolan ve Javai )
seneye de bu Erceg takımda kalmasın , ne zaman sokacak bu atışları

Nolan'ın hareketi ve Ergin Hoca'nın tepkisi...

[video=youtube_share;Fh01LSKfCzo]http://youtu.be/Fh01LSKfCzo[/video]

Valla galatasarayın basketbolu bu sene tam kadro olmamıza rağmen geçen sene 5-6 sakatla olan kadromuzdan bile daha berbat oynuyor.Yani bunlar önemli maçlar kaybedilmesi halinde play-off avantajını kaybedebiliriz.Biz basketboldan azıcık anlıyoruz takımdaki sorunları görüyoruz acaba ergin hoca bunları hiçmi görüpte derdini birisine anlatmıyor.

İzlerken bazen dağlara taşalara allahım diyesim geliyor.Abi birde jawaii can maxim geçiyorsa kusura bakmayın harbiden jawaii lisansını iptal etmek lazım.
Acı konuşuyorum ama dost acı söyler arkadaş....

Şu halimizle takımda sorun çok gözüküyor, en önemli sorunlar Nolan Smith'in Arroyo'yu yedekleyememesi ve 5 numarada Furkan'ın alternatifsiz olması. Nolan fena bir oyuncu değil bence fakat hem takıma adapte olamadı hem çok savruk oynuyor hem de disiplinsiz gördüğüm kadarıyla yani Ergin Hoca ile en anlaşamayacak oyuncu tipinde gözüküyor böyle devam ederse en kısa zamanda yollanır gibi duruyor. Pota altında fırsat varsa Jawai ile Vuyukas yer değiştirmeli acilen. Şu maçın ilk yarısında da gördük ki Furkan çıkıp Jawai girdiği anda rakip üstünlük kurdu bariz bir şekilde çünkü Jawai alabileceği/alması gereken 3 savunma ribaundunu çekemedi, blok yapabileceği 2 savunmada zıplayamadı ve rakip pota altını yol geçen hanına çevirdi bunu görüp. Vuyukas'ın savunması ne durumda net bilmiyorum ama en azından fiziki sorunu yok, zıplayabilir, ribaund çekebilir diye düşünüyorum ve hücumu da ortalamanın üzerinde. Gördüğüm üçüncü en önemli sorun ise Aradori olmayınca Micov'un alternatifi yok, değiştiremiyoruz. Yani bence Smith ile Jawai yerine Vuyukas ile Aradori tercihleri yapılmalı lig için.

50-48 one geçiyoruz .. Faul problemine girmelerini çok iyi degerlendirdik .. İkinci yarı nolan'ı hic kullanmadık .. Cok iyide oldu