TBL 2. Hafta | Kepez Belediye 74 - 63 Galatasaray CC (Ceza nedeniyle 20-0)

Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Ahmed Salih' Alıntı:
Cemal 22 yaşında ve şu an Türkiye'nin en kuvvetli yerli uzunu. İçeride pozisyon alma işini Cemal kadar iyi yapabilecek çok az oyuncu var. Bir pota altı oyuncusu için "pozisyon alma" çok önemli... Türkiye'de pota altı oyuncularını besleme konusunda koçlar pek sebatkâr davranmaz ama, bilhassa Litvanya ve Yugoslav ekolünde "iyi pozisyon alan, kuvvetli uzunlar" her zaman çok iş yapmıştır. Şu an Panathinaikos'un en önemli iç oyuncusu olan Nikola Pekovic'i 3 sene önce kaç kişi tanıyordu? Ben size Pekovic'in profesyonelliğe adım attığı ilk dönemleri anlatsam o zamanlardaki haline bakarak "bu oyuncudan birşey olmaz" diyenler de çıkacaktır.

Pekovic, muhteşem bir şutörlüğe mi sahipti, topla birlikte içeriye drive eden bir uzun muydu, ne yaptı, ne özellikleri vardı da bu kadar üst düzey bir oyuncu oldu?

Pekovic'in en önemli yetisi kuvveti ve içeride pozisyon alıp güçlü bitirebilmesiydi. Zamanla sırtı dönük oyununu geliştirerek, Dusko Vujosevic ustanın ona hazırladığı setlerde öne çıkmaya başladı ve bitiriciliğini daha da keskinleştirerek Partizan'ın ona endeksli oynadığı bir yılda patlama yaptı! Eğer o yıl Partizan, Pekovic'e sorumluluk vermeyip "bu oyucudan birşey olmaz, iki metreden şut atamıyor" düşüncesiyle hareket edip yerine Amerikalı bir uzun getirseydi şu an Pekovic'i Partizan benchinde görüyor olabilirdik.

Pekovic, ekstrem bir örnek olabilir ama, buna benzer birçok örneklemeyi yapabilirim. En son geçen hafta Efes Pilsen karşısında burada çok az kişinin tanıyacağı Aron Baynes'in Efes'in şöhretli/kariyerli uzunlarına nasıl üstünlük kurduğunu izledik. Baynes, olağanüstü yeteneklere mi sahip?! Hayır ama, çok güçlü! Cemal, Pekovic gibi olabilir demiyorum fakat, iyi kullanılırsa Aron Baynes gibi içeride durdurulması çok zor bir oyuncuya dönüşebileceğini, çünkü fiziksel özelliklerinin buna olanak sağladığını belirtiyorum. Zaten dikkatle izleyenler bilhassa bu sezon Cemal'in içeride topla buluştuğunda ya sayı yaptığını yahut faulle durdurulduğunu görebiliyorlardır. Ayrıca Oyak Renault maçında yaptığı 6 asisti tekrar izleyip, o asistleri kaç uzun oyuncu yapabilir sualini de sormak lazım. Cemal, elbette her maç 5-6 asist yapamaz ama, mühim olan o hareketleri yapabilecek seviyede olduğunu göstermesidir.

Kepez maçında ise neredeyse içeriye hiç top inmemiştir ve Cemal bu sebepten etkisiz kalmıştır. İçeriye top inmezse değil Cemal Nalga, yakın mesafede sırtı dönük oyuna dayalı hiçbir oyuncudan verim alamazsınız. Üstelik maçları dikkatli izleyenler Cemal'in asla istatistiklere oynamadığını da görürler.

Cemal Nalga'ın şayet üzerinde durulursa ve çok çalışırsa kesinlikle çok iyi yerlere gelebileceği kanısındayım. O hem çok iyi bir bitirici, hem de iyi bir savunmacı olabilir. Yeteneklerine güvensin ve mental yönden kuvvetli kalsın. Oyun içinde kendisine yapılan sertliklere karşı direnç göstermeyi öğrensin. Sahaya çıktığı her an sadece oyuna konsantre olsun.

Burada yapılan eleştirilere bakınca maalesef bu genç oyuncumuzun kaybedilmesi için ziyadesiyle mesnetsiz ve merhametsiz yorumlar görüyoruz. Hiçbir dayanak koymadan, Cemal'in iyi oynadığı maçlardan sonra bile "direkt oyuncunun motivasyonunu kırıcı" sözler okuyoruz. Şayet Cemal dayanaksız eleştirileri okuyorsa asla etkilenmemeli, zira en kolay şey geçmişi ve geleceği düşünmeden eleştiri yapmaktır.

Bu işin transferle yürümeyeceğini, öncelikle bir sisteme haiz olmak gerektiğini anlamak da zor değil. Transferle olsaydı Efes Pilsen 20-25 milyon dolar harcayıp, burada kimsenin ismini bile bilmediği oyunculardan kurulu takıma/takımlara yenilmezdi.

Daha evvel söylemiştim, tekrar edeyim. Kepez maçı, transfer yapılmamasından ötürü kaybedilmedi. Zira Kepez'den daha iyi bir kadromuz var, aksini iddia eden varsa iki takımdaki oyuncuların geçmişlerini araştırsın. Kepez, maçı daha fazla istedi, daha düzenli oynadı ve kazandı.


Ahmet bey analizlerinizi,ilgi ile takip ediyorum.Uzun süre sonra ilk defa size katımayacağım,öncelikle efes'in harcadığı parada büyük bir yanlışlık var!!!

İkinci husus Cemal'den bir pekoviç asla olmaz,aslında Cemal'den basketbolcu olmaz,herkes yaşını söylüyor,ama basketbolu öğrenmek için 22 yaş çok geç,adamın yeteneği kısıtlı,ayakları yavaş,çalışmayı sevmiyor,şutu yok,kuvvetli diyorsunuz,sırtı dönük oyunu yok,bakın beğenmediğimiz Fatih SOLAK bile,yazın çalışarak nasıl incelmiş adamın ağırlığı kalmamış.

Yani Cemal'den bir medet ummak,bence basketbola yapılan bir ihanettir.

Efeste oynamayan Santiago,300 bin dolar!!!!
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Kepez'den daha iyi bir kadroya sahip olduğumuz görecelidir hani uzun uzun da tartışabiliriz bunu ama Cemal konusu çok daha ayrı. Bu sene şans verilsin sonuna kadar madem içeriye uzun almadık, Cemal'le sonuna kadar yürüyelim ve tabii Okan Çevik de ona uygun oyun setleri ile içeriyi beslesin. Ve görelim bakalım Cemal gerçekten o beklenilen patlamayı yapacak mı yoksa yapamayacak mı. Yaparsa eğer Ahmed hocamın verdiği Pekovic örneğinde olduğu gibi, Türkiye çok iyi bir uzun oyuncu kazanmış olur olmazsa da bizim maksimum bir senemiz kaybolmuş olur ki zaten yıllardır kayıp gidiyor elimizden bu boş seneler. Bir tanesi de Cemal için gitsin ki bu sefer karşılığında ufak da olsa birşey kazanma ümidimiz var bence. Benim kişisel olarak bir ümidim olmasa da kendisinden, neden olmasın yani. Bugün Fatih Solak'ın geldiği nokta ortada iken Cemal'e de bu şansı verebiliriz bence.

Aynı şekilde Evren Büker'i de dahil edebiliriz bu sistemin içerisine. Ligi bitireceğimiz aralık zaten belli bari bu iki oyuncuya gereken ortamı yaratalım da Türk basketboluna iki tane üst seviyeye yaklaşan oyuncu yetiştirmiş olalım.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

5 numara gelsede bir sey degişmez takımın kumaşı kötu,yine sıralama takımı oluruz.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Herkes bir anda ustume gelmis. Napayım belki bi ihtimal diyordum. 5 numarasız olmayacağını bende biliyordum aslında. Cemal daha zor takımlara karşı, çok daha zorlanır. Ne diyeyim Allah buyuk.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Ali abi geç ile alakası yok aslında sadece 1.si ben takımımı çok seviyorum.

2.si ben 10 yılda basketbol oynadım basketbola cidden aşık bir insanım.

Biri gece 1 de 5erli basketbol maçı yapıyoruz gel dese giderim o derece.
Basketbol benim hayatım. Sırf bu yuzden Antalya Belediye'nin maçlarına
gidiyorum ben izlemek için.

Konumuza donersek Cemal bazen çok iyi oyanayabiliyor ama bu takımın 5 numarası değil.

Ne yazık ki kapasitesi belli. Kendini istese geliştirir mi bilmiyorum. Bunun için antremanlardan sonra ekstra çalışması lazım hiç çalıştığını sanmıyorum.

Ali Alpar' Alıntı:
bravo Nilaycım...

biraz geç oldu ama sonunda sen de gerçeği gördün. demek ki Cemal'i çıplak gözle izlemek gerekiyormuş,herkese de bunu öneririm :)

dünkü maçta hakikaten de MÜTHİŞ bir düello vardı. Türkiye'nin en yeteneksiz 2 uzunu (Cemal-Fatih) kapıştı. bu doyumsuz kapışmayı yeniden izlemek için maalesef 2.yarının 2.haftasına kadar sabretmemiz gerekiyor :)

bu arada korkmadan yazalım: bu sene hedef play-off...

selamlar...
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Nilay KIZILOK' Alıntı:
Ali abi geç ile alakası yok aslında sadece 1.si ben takımımı çok seviyorum.

2.si ben 10 yılda basketbol oynadım basketbola cidden aşık bir insanım.

Biri gece 1 de 5erli basketbol maçı yapıyoruz gel dese giderim o derece.
Basketbol benim hayatım. Sırf bu yuzden Antalya Belediye'nin maçlarına
gidiyorum ben izlemek için.

Konumuza donersek Cemal bazen çok iyi oyanayabiliyor ama bu takımın 5 numarası değil.

Ne yazık ki kapasitesi belli. Kendini istese geliştirir mi bilmiyorum. Bunun için antremanlardan sonra ekstra çalışması lazım hiç çalıştığını sanmıyorum.

Nilaycım,

basketbol oynadığını,oyunu ve Galatasaray'ı ne kadar sevdiğini çok iyi biliyorum. takım sevgisi konusunda ise burada yazan tüm kardeşlerimin Galatasaray'ı çok sevdiğinden hiç şüphem yok. ama söyleyeceğim şu dur ki, Galatasaray sevgisi kimsenin gözünü kör etmemeli. onun için sana bir önceki mesajda takılmak amaçlı 'bravo' diye hitap ettim :)

elimizdeki pivot Cemal ise elbette yapılacak birşey yok, tabii ki onunla devam edeceğiz,katlanacağız. yalnız buraya yazılan yorumları Cemal okuyacak da demoralize olacak diye kimse susacak değil. Cemal'in bu yaştan sonra basketbolunu geliştireceğine hiç ama hiç inancım yok, kapasitesi belli. herşeyden önce son derece açık görünüyor ki fundamental eksikliği var. kimse kusura bakmasın ama 'adam olacak çocuk b.....ndan bellidir' diye bir laf vardır hepinizin bildiği. kusura bakmasın da Cemal bu takımdan ekmek yiyorsa,para kazanıyorsa herşeyden önce biraz extra çalışacak, mesela hiç değilse her idmandan sonra serbest atış çizgisinden çok sayıda faul atacak. idmanları takip edemiyorum ama bunu yapmadığından adım kadar eminim. bu konuda beni yalanlayacak olan varsa çıksın söylesin.

aslında konuyu fazla uzatmamak lazım, herkes Cemal'i beğenmekte veya beğenmemekte sonuna kadar özgür olduğu gibi forumda da açık açık yazma hakkına sahiptir. ama konu Cemal gibi görünmekle beraber meselenin özü şubenin durumudur.

burada Cemal özelinde takıma yönlendirdiğim tepkilerin gerçek muhatabı şube yöneticileridir. hadi yabancıları 1 seneden fazla elde tutamıyorsunuz, Hüseyin gibi komple bir 5 numarayı bırakıp neden bizi Cemal ve Polat gibilere mahkum ediyorsunuz?

en büyük rakibin yıllardan beri kupalara ambargo koyup hersene Euroleague'de oynayıp Türkiye ligindeki maçlarını ter idmanı olarak kullanıyorken senin şubenin durumu bu ise, benim üzüntüm bunadır.

artık ne yapılırsa, nasıl bir tepki verilirse verilsin lütfen de herkes aklını başına alsın. sürekli "armanın peşindeyiz,yanındayız" gibi söylemlerle biryere varılmıyor.

sevgili Eyüp, sakın üzerine alınma,seni çok seviyor ve takdir ediyorum ama bence bu gidişe bir şekilde dur demenin zamanı gelmedi mi?

selamlar...
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Cemal'in pekoviç olabileceğini söylemek nasıl ekstrem bir örnekse,Cemal'in basketbolcu bile olmadığını söylemekte o derece ekstrem bir örnektir...Cemal'in her daim ilk beşte sahaya çıkmasını görmek isteyen biri olarak bu kadro yapısıyla yinede bir beş numaraya ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim..Onu kazanmak önemli ancak bir anda bir pozisyonun tüm yükünü ona vermekte acımasızca...
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

fb ile oynanan 4 maci da kaybettik bu sene cesitli branslarda, bu oyunla 5.haftada skor 5-0 olur bu rekabette.. gs basket tarihinin en kotu turk oyunculari kadrolarindan birine sahibiz bana gore su anda. tufan/murat ikilisi ne zaman acilacaklar diye godotyu bekliyoruz.. cemal kapasitesi az bir cocuk ama iyi niyetli, yedek olur ancak.. can/caner zaten gsnin levelinda oyuncu degiller. bu sene artik begenmedigimiz 4.luk bile zor. kanimca 7-10 arasinda bitiririz transfer olmazsa ve de bazi turk oyuncular gecmislerini hatirlamazlarsa..
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Kepez'in dışarıdan çok yüksek yüzde ile attığı bizim ise organizasyon namına yokları oynadığımız bir maçtı.

Play-Off yolunda önemli bir rakibe kaybetmek kötü oldu.

Ama kimse de bu takımdan fazlasını beklemesin potansiyel, kapasitesi bu takımın.

Çok iyi savunma yaptığımız günlerde üsttekilere belki sürpriz yapabiliriz ama onun dışında onlarla oynamış olmak için maçlar yapmış olmaktan başka çaremiz yok!..

5. bitirirsek büyük bir başarı olur bu kadro ile heleki Yarı Final rüya gibi birşey :p
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Halimize bakin:

"Play-Off yolunda önemli bir rakibe kaybetmek kötü oldu. "
Artik kendimize rakip olarak gördügümüz takımlara bakın,
bizi bu hallere düsecekmiydik?
Bravo bunda emegi olan herkese,
biz de dahil, rakiplerin yarisi kadar GS STORE ürünü almayarak,kulubün nadir de olsa gercekten güzel yaptigi seylere destek olmayarak bu basarisizlikta bizim de katkimiz var.
Artık bu gidişe DUR deme vakti geldi.
Yoksa her gecen sene daha da sıradan bir takim bizi bekliyor olacak....
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Bu takımdan hiçbir şey olmaz. Abdi İpekçi'de 10 bine oynasakta fayda etmez. Fitch'li, Dee'li kadrolar, şu kadroya 10 basardı. hiç olmazsa birisi mücadele ediyor, diğeri seyir zevki veriyordu. play off'lara kalırsak öpüp başımıza koyalım. Bir de basketbolu yalamış yutmuş insanlar umut dağıtmıyor mu şu takımla ilgili, aman aman... uzunu olmayan takımın nerede başarılı olduğu görülmüş ? şu gün Fenerbahçe ile bir maç yapsak sırf içeriden delik deşik ederler bizi.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Kepez'den daha iyi bir kadroya sahip olduğumuz görecelidir hani uzun uzun da tartışabiliriz bunu ama...

Aynı şekilde Evren Büker'i de dahil edebiliriz bu sistemin içerisine. Ligi bitireceğimiz aralık zaten belli bari bu iki oyuncuya gereken ortamı yaratalım da Türk basketboluna iki tane üst seviyeye yaklaşan oyuncu yetiştirmiş olalım.

Sevgili Çağlar, kanımca uzun uzun tartışacak kadar küçük nüanslar yok.

Galatasaray'ın yabancıları:
Simas Jasaitis: Litvanya Milli Takımı, Maccabi Tel-Aviv, Tau Ceramica, Lietuvos Rytas, Joventut Badalona, ULEB Cup şampiyonluğu, Euroleague final-four'u...
Mike Wilkinson: Makedonya Milli Takımı, Aris ile Euroelague'de top 16, Khimki'de Eurocup finali...
Radoslav Rancik: Slovokya Milli Takımı, Nymburk, Benetton, 2007-2008 sezonunda Eurocup'ta en değerli oyuncular arasına girme...
Darius Washington: Makedonya Milli Takımı, Nymburk, Aris ile Euroleague top 16...

Galatasaray'ın yabancılarından sadece Rancik 30 yaşında, diğerleri genç, kariyer çizgileri düşüşte değil.

Galatasaray'ın yerlileri:
Evren Büker: 2009 yazında milli takım kampına çağırılmış, bir önceki sezonun en çok gelişme gösteren oyuncularından biri, belkide birincisi...
Cemal Nalga: Kendi jenerasyonun en değerli uzunları arasında gösterilen, milli takıma çağırılan, Akdeniz oyunları Pescara 2009'da Sinan Güler, Engin Atsür, Barış Hersek gibi ligin kalburüstü oyuncularının yer aldığı kadroda sivrilmiş.
Can Akın: Efes Pilsen tecrübesi yaşamış, bir dönem Milli Takımda oynamış, son iki sezon istikrarlı bir şekilde Antalya'nın çıkışında rolü olan bir oyuncu...
Tufan Ersöz: Sakatlanana kadar adı Efes Pilsen'le geçen, mevcut oyuncular içinde Türkiye'nin en iyi dış şutörlerinden...

Kepez'in yabancıları:
Jovo Stanojevic: İyi bir kariyeri var ama, son dönemlerde takım bulmakta zorlanıyordu. Yaşı ilerledi, eski performansını büyük takımlarda gösteremeyecek düzeyde.
Alex Gordon: Kariyeri parlak değil ama, iyi bir oyuncu olabilir. Sezon başında kaç kişi Galatasaray'ın transfer etmesini isterdi?
Brad Buckman: Bir dönem NBDL'de oynadı, daha sonra ne yaptığını, nerede forma giydiğini bilen çok az kişi vardır.
Shan Foster: NCAA'den sonra İtalya ligi takımı Eldo Caserta'da oynadı...

Yerlileri:
Cüneyt Erden: Birkaç sene öncesine kadar ligin kalburüstü guardları arasındaydı ama, burada kendisini topu elinde fazla tuttuğu ve zorlama üçlükler denediği için defalarca eleştirdik. Tabii ki Milli olmuş, Efes Pilsen'de forma giymiş, kalitesini ispatlamış bir oyuncu fakat, Galatasaray'daki performansı hayli istikrarsızdı.
Ersin Görkem: Kanımca şu an Galatasaray'a transfer edilebilecek tek yerli oyuncuları...
Erdem Türetken: Galatasaray'dan gönderilmesi için defaatle eleştirilmiş bir oyuncu. Ben kendisini pek kritize etmezdim ama, Caner Topaloğlu ile mukayese edersek hangisinin artısı eksisinden fazla?
Fatih Solak: Ülker'de de oynamış, eski oyuncularımızdan biri... Milli takıma da seçilebiliyor. Ancak hücum yönü son derece sınırlı ve belli bir yaşa geldiği için oyununu geliştirmesi zor.

Nedim Dal, Bora Sancar, Levent Bilgin, Hadi Doğan bu oyuncuları hangisi Galatasaray'ın kadrosunda girebilir? Ancak burada ismini saymadığımız Murat Kaya, Kepez'in ilk beş oyuncusu olur, Polat Kocaoğlu çok rahat ortalama 20 dakika süre alır.

Galatasaray tek tek bakıldığında Kepez'den çok daha kariyerli ve kapasiteli oyunculardan kurulu ama, maalesef organizasyon ve odaklanma olarak değil Kepez'den, ligin en zayıf takımlarından biri.

Kepez maça çıkıyor, tribünler dolu, lazer gösterleri var, atmosfer sıcak; Galatasaray'ı yenebileceklerine inanmışlar. Staff'ları takımı belli bir düzene oturtmuş, böylelikle oyuncular azami kapasitelerine yakın oynuyor. Biz de ise ligin en iyi şutörleri arasında gösterdiğimiz Tufan 0/5 üçlük atıyor, Evren ve Cemal'in toplam sayısı 6! Verelim bu üç oyuncuyu Kepez'e, Kepez'den de Cüneyt, Erdem ve Nedim Dal'ı alalım, kazanabilir miyiz?!

Galatasaray'ın kadrosu iyi fakat, tribünleri dolmaz, "kazanma" beklentisi oluşmaz, çünkü kimse takıma inanmıyor.

Eksik görmek gerekiyorsa, kanaatimce oyuncu kadrosuna değil, başka hususlara bakmak lazım...
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Ahmed Salih' Alıntı:
Galatasaray'ın kadrosu iyi fakat, tribünleri dolmaz, "kazanma" beklentisi oluşmaz, çünkü kimse takıma inanmıyor.

Eksik görmek gerekiyorsa, kanaatimce oyuncu kadrosuna değil, başka hususlara bakmak lazım...
NOKTA.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Ahmed Salih' Alıntı:
[quote="A.Çağlar TORUN":1ej151yu]Kepez'den daha iyi bir kadroya sahip olduğumuz görecelidir hani uzun uzun da tartışabiliriz bunu ama...

Aynı şekilde Evren Büker'i de dahil edebiliriz bu sistemin içerisine. Ligi bitireceğimiz aralık zaten belli bari bu iki oyuncuya gereken ortamı yaratalım da Türk basketboluna iki tane üst seviyeye yaklaşan oyuncu yetiştirmiş olalım.

Sevgili Çağlar, kanımca uzun uzun tartışacak kadar küçük nüanslar yok.

Galatasaray'ın yabancıları:
Simas Jasaitis: Litvanya Milli Takımı, Maccabi Tel-Aviv, Tau Ceramica, Lietuvos Rytas, Joventut Badalona, ULEB Cup şampiyonluğu, Euroleague final-four'u...
Mike Wilkinson: Makedonya Milli Takımı, Aris ile Euroelague'de top 16, Khimki'de Eurocup finali...
Radoslav Rancik: Slovokya Milli Takımı, Nymburk, Benetton, 2007-2008 sezonunda Eurocup'ta en değerli oyuncular arasına girme...
Darius Washington: Makedonya Milli Takımı, Nymburk, Aris ile Euroleague top 16...

Galatasaray'ın yabancılarından sadece Rancik 30 yaşında, diğerleri genç, kariyer çizgileri düşüşte değil.

Galatasaray'ın yerlileri:
Evren Büker: 2009 yazında milli takım kampına çağırılmış, bir önceki sezonun en çok gelişme gösteren oyuncularından biri, belkide birincisi...
Cemal Nalga: Kendi jenerasyonun en değerli uzunları arasında gösterilen, milli takıma çağırılan, Akdeniz oyunları Pescara 2009'da Sinan Güler, Engin Atsür, Barış Hersek gibi ligin kalburüstü oyuncularının yer aldığı kadroda sivrilmiş.
Can Akın: Efes Pilsen tecrübesi yaşamış, bir dönem Milli Takımda oynamış, son iki sezon istikrarlı bir şekilde Antalya'nın çıkışında rolü olan bir oyuncu...
Tufan Ersöz: Sakatlanana kadar adı Efes Pilsen'le geçen, mevcut oyuncular içinde Türkiye'nin en iyi dış şutörlerinden...

Kepez'in yabancıları:
Jovo Stanojevic: İyi bir kariyeri var ama, son dönemlerde takım bulmakta zorlanıyordu. Yaşı ilerledi, eski performansını büyük takımlarda gösteremeyecek düzeyde.
Alex Gordon: Kariyeri parlak değil ama, iyi bir oyuncu olabilir. Sezon başında kaç kişi Galatasaray'ın transfer etmesini isterdi?
Brad Buckman: Bir dönem NBDL'de oynadı, daha sonra ne yaptığını, nerede forma giydiğini bilen çok az kişi vardır.
Shan Foster: NCAA'den sonra İtalya ligi takımı Eldo Caserta'da oynadı...

Yerlileri:
Cüneyt Erden: Birkaç sene öncesine kadar ligin kalburüstü guardları arasındaydı ama, burada kendisini topu elinde fazla tuttuğu ve zorlama üçlükler denediği için defalarca eleştirdik. Tabii ki Milli olmuş, Efes Pilsen'de forma giymiş, kalitesini ispatlamış bir oyuncu fakat, Galatasaray'daki performansı hayli istikrarsızdı.
Ersin Görkem: Kanımca şu an Galatasaray'a transfer edilebilecek tek yerli oyuncuları...
Erdem Türetken: Galatasaray'dan gönderilmesi için defaatle eleştirilmiş bir oyuncu. Ben kendisini pek kritize etmezdim ama, Caner Topaloğlu ile mukayese edersek hangisinin artısı eksisinden fazla?
Fatih Solak: Ülker'de de oynamış, eski oyuncularımızdan biri... Milli takıma da seçilebiliyor. Ancak hücum yönü son derece sınırlı ve belli bir yaşa geldiği için oyununu geliştirmesi zor.

Nedim Dal, Bora Sancar, Levent Bilgin, Hadi Doğan bu oyuncuları hangisi Galatasaray'ın kadrosunda girebilir? Ancak burada ismini saymadığımız Murat Kaya, Kepez'in ilk beş oyuncusu olur, Polat Kocaoğlu çok rahat ortalama 20 dakika süre alır.

Galatasaray tek tek bakıldığında Kepez'den çok daha kariyerli ve kapasiteli oyunculardan kurulu ama, maalesef organizasyon ve odaklanma olarak değil Kepez'den, ligin en zayıf takımlarından biri.

Kepez maça çıkıyor, tribünler dolu, lazer gösterleri var, atmosfer sıcak; Galatasaray'ı yenebileceklerine inanmışlar. Staff'ları takımı belli bir düzene oturtmuş, böylelikle oyuncular azami kapasitelerine yakın oynuyor. Biz de ise ligin en iyi şutörleri arasında gösterdiğimiz Tufan 0/5 üçlük atıyor, Evren ve Cemal'in toplam sayısı 6! Verelim bu üç oyuncuyu Kepez'e, Kepez'den de Cüneyt, Erdem ve Nedim Dal'ı alalım, kazanabilir miyiz?!

Galatasaray'ın kadrosu iyi fakat, tribünleri dolmaz, "kazanma" beklentisi oluşmaz, çünkü kimse takıma inanmıyor.

Eksik görmek gerekiyorsa, kanaatimce oyuncu kadrosuna değil, başka hususlara bakmak lazım...[/quote:1ej151yu]

Alex gordon konusunda da es geçmişsiniz,bu oyuncu geçen sene ligin sayı kralı,ve açıkça söylemek isterim,iki tane washingtonu sırtına alır dereye götürür,su içirmeden geri getirir.
Kusura bakmayın Ahmet bey ama nerdeyse Kepezi 3 .sınıf takım yaptınız.Bakın o Kepez efesi yendi,bizi yendi,feneri deplasmanda elinden kaçırdı,Beşiktaşa karşı,maçı son 3 dakikada kaybetti.

Siz bire,bir,kadroları ele almışsınız ve yalnızca kendi bakış açınızdan yorumlamışsınız,saygı duyarım,ancak forumdaki arkadaşlar sizin bu analizlerinizi objektif olduğu için okuyor,şimdi yazınıza bir bakon bakalım neresi objektif.

Cemal'in açıklamasında kalbur üstü diye tabir ettiğiniz oyunculardan hangisi ilk beş oyuncusu,kalbur üstü olupta ilk 5 başlamayan oyuncu olurmu.

Buckman konusunu es geçmişsiniz,isteseniz bu oyuncu hakkında detayşi bilgiye ulaşırsınız.Ben yazayım bu oyuncu bizim eski oyuncumuz Jason Robert Koch'la bire bir aynı özellikleri olan bir adam içerden dışardan atar.

Fatih 28 yaşında,size göre yaşlı,peki biz Cemal'e 22 yaşından sonra basketbolu öğrenmesi için dört gözle bakmıyormuyuz.

Cüneyt her takıma lazım bir adam,yaşı olgunluğuyla her zaman belli dakikalar içersinde iş yapar.

Sormak isterim Javo'nun yaşı kaç biz 36 yaşındaki Hüseyini kaçırdık diye dövünmüyormuyuz.

Yapmayın Ahmet bey bizim takım arka arkaya ,efes,beşiktaş,fener,ve kepezle oynasa kaç maçı kazanır.

Yani sizin deyişinizle bayağı kaliteli kadromuz,acaba dört maçta nasıl bir netice alır.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Ahmed hocam, detaylı cevap için teşekkür ederim.

Sanırım benim de ifade yanlışlığım var orada, isim isim baktığımızda sizin yazdıklarınızla paralel düşüncelere sahibim, bir kaç isim hariç Cemal Nalga gibi Alex Gordon gibi. Bu isimlerin yanına, taraftarı - organizasyonu - yapılanmayı - teknik ekip gibi parçaları eklediğimizde ortaya çıkan tablodan bahsediyorum ben esasen. Hepsini alt alta koyduğumuzda Kepez tarafı ağır basıyor benim gözümde, gönlümde çok daha farklı dengeler olsa da.

Fakat ligimiz için yeterliliği olan isimlere sahip oldukları da bir gerçek. Elinizdeki isimlerin kim olduğu kadar, onları nasıl kullandığınız da önemli şüphesiz. Geçen sezon yaşadığımız Gurovic örneğinde olduğu gibi. Ben hepsini tek hesapda toplayıp yazdım, ondan yanlış algılandı sanırım.
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

Sevgili kardeşim, yanlış ifade etmediniz, sadece detaylandırmadığınız için yanlış anlaşılmaların oluşabilmesine sebebiyet verdiniz :)

Aynı kanaatteyiz, Kepez'den daha iyi bir "oyuncu" kadromuz var ama, organizasyon, kazanma arzusu vb. gibi konularda gerideyiz. Bu konudaki bir önceki mesajımda da belirtmişim:
"Galatasaray tek tek bakıldığında Kepez'den çok daha kariyerli ve kapasiteli oyunculardan kurulu ama, maalesef organizasyon ve odaklanma olarak değil Kepez'den, ligin en zayıf takımlarından biri."

Verim alma husununu ise onlarca kez yazmışızdır. Zaten bu konudaki bir önceki iletimde de "Kepez'le oyuncularımızı değiştirelim, yine kaybederiz" diyerek ifade etmeye çalıştım.

Ben, "oyuncu" bazında Efes, FB Ülker ve Telekom'dan sonra şu an için en iyi dördüncü kadroya sahip olduğumuz kanısındayım fakat...
 
Re: Kepez Bld. : 74 - GALATASARAY : 63

İlk izlediğim maçtan sonra anlamıştım bu sene bizden bir şey olmayacağı. İnanç falan hikaye, basketbol psikoloji işi değil o kadar. Futbol olsa anlarım da, Efes çok mu kalabalık tribünlere oynuyor? İyi kadro kurduktan sonra her türlü iş yaparsın bu ligte, Dee-li , Fitch'li, hatta Hite'lı kadrodan geldiğimiz nokta budur. Zaten ne zamanki elimizdeki yabancıları 2 sene üst üste tutabiliriz ancak o zaman başarılı olabiliriz.
 

Üst