TBL 20. Hafta | Efes Pilsen 79 - 75 Galatasaray CC

Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Hosley'in gelisi Gurovic'e yolun sonu gorundu anlamina geliyor. Bu sezon transfer ettigimiz Gurovic bekleneni veremedi. Kimine gore ruhsuzluk idi bunun sebebi. Kimine gore ise Gurovic'e set cizilmemesinde dolayi idi.
Koray hoca ne yapti Gurovic'e sadece 10 dakika sure verdi. Peki neden bukadar az sure aldi Gurovic?

Gurovic'in bu kadar az sure almasi Koray hocanin ve genelde Galatasaray taraftarin dusundugu gibi Gurovic'in bekleneni karsiliyamamasi. Ve gorunen o ki Koray hoca Gurovic'ten verim alamadigi icin memmun degil. Ne demisti Koray hoca katildigi basketbol programinda (Panorama).

Gurovic'e sahanin en zor aninda topu verseniz, Gurovic hic dusunmeden sokar. Peki Gurovic ne yapiyor? Gurovic sorumluluk almaktan kaciyor.
Biz Gurovic'i winner diye almistik. Malesef bizim isteklerimizi karsiliyamadi.

Yazimdan bir kisim Copy-Paste yaptim. Bunun icin kulanmamis olabilir Koray hoca Gurovic'i. Teklif gelir ise gidici gibi. Bence Gurovic saha kenarinda oturur ise absurd olur. Takimin en cok para kazanan oyuncusu. Takimin en az verim veren oyunculardan birisi kendileri. Beklentilerimizi karsiliyamadi kisaca.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Şampiyonluğu düşünüyorsak ligteki sıramızı kaybetmemeliyiz. Sonuçta Efes'le eşleşmemiz halinde 1-0 geriden başlayacağız. Birinci veya ikinci sıradan play-off'lara katılırsak Efes ile ancak finalde karşılaşabiliriz. Çeyrek ve yarı final müsabakalarında kazanılmış 3 maç; finalin ise kazanılmış 4 maç üzerinden oynandığını düşünürsek 1-0'lık dezavantajlı seriyi finalde çevirmemiz daha kolay. Şampiyonluk yolunda 1-0 geriden başlama ihtimalimiz olan diğer takımlar ise Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom; Beşiktaş C.T'yı evimizde yeneceğimize sonuna kadar inanıyorum. Türk Telekom ise yine bizim maçımızda coşar ama bu kez şeytanın bacağını zor da olsa kıracağız. Yani olası play-off eşleşmelerinde Efes Pilsen'e karşı dezavantajlı başlamamız garanti; onda da en kötü ihtimalle 2. olursak statü gereği çevirme ihtimalimiz diğer turlara göre daha fazla.

Not: Bir arkadaşımız bu sezon için finalde her şartta 0-0 ile başlayacağına dair bazı konuşmalar vardı sanki demişti. Tbf'nin mevzuatından baktım ama öyle bir şey yok; yine 1-0 veya 0-0 başlayacak.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

şansımızın olmadığı açık maçta ama başka olmayanları da ekleyelim, erdemir maçının yıldızı murak hiç skor üretemedi, polatda öyle milon nun eski gücüne tam anlamıyla dönemediği ortada, kaptanda sakatlıktan çıktıktan sonra milo gibi tam anlamıyla formuna kavuşamadı, hala bir korku var üzerinde tekrar sakatlanmama üzerine. takımının skoreri graves in de olmadığını unutmayalım, bir arkadaş yazmış atkins graves le daha iyi oynuyor diye. aynı fikirdeyim o ikili sahada olunca daha iyi oynuyorlar. guroviç i ayrı bir alem zaten. bir sezon boyunca sadece geçen hafta yenildiğimiz avrupa maçında en skorerdi. ama ben play off larda kendinden patlama bekliyorum umarım yanıltmaz.
koray hoca ya çok büyük iş düşüyor artık yenilere yer açalım derken eskileri küstürmemek lazım, üstte belirtmiştim bir önceki maçta murat ve polat ın 45 sayısı vardı nerdeyse ama bu maçta murat 0 çekerken polat süre bile alamadı, dikkat etmek lazım bu oyunculara, tamam ahım şahım bir oyuncu değil polat ama katkısını görmemezlikten de gelemeyiz
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Dünkü oyunu gördükten sonra ligi 2. biterebilirsek final ve hatta şampiyonluk hiç zor değil.Bir de telekomu ankara'da yenersek...Telekoma karşı evsahibi avantajı da olsa 1-0 geriden başlamak çok can sıkıcı olabilir hele ki bizim maçlarda leblebi gibi şut soktukları gerçeği ortadayken.Onun dışında bjk yı yeneyeceğimize %100 inanıyorum ve fenere abdi ipekçide yenilsek bile ligi 2. bitirirsek en kötü ayhan şahenk geleneğini sürdürüp finale ulaşırız diyorum.Final serisi de büyük ihtimal Ayhan şahenk de olacağı için de 4 maçlık seride 1-0 geriden başlamak çok büyük dezavantaj olmayabilir.Yani toparlarsak bundan sonrası için öncelikli hedef lig 2.liği olmalı.Avrupada yola devam etsek bile lig 2.liği saydığım nedenlerden dolayı çok kritik olduğu için bu tarafa konsantre olmak şart.Belki de yıllar sonra final oynayıp şampiyon olmamızı sağlayacak kadar hayati derecede öneme sahip.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Son 4 haftaya kadar bi galibiyet serisi yakalamamız lazım.. Son 4 haftada da beşiktaş fener telekom aliağa'dan 3'ünü yenersek ilk 3 içerisinde oluruz heralde...

Playofflarda iyi eşleşmeler yakalayabilirsek finale kadar çıkarız. Geçen seneki hatamıza düşmememiz lazım...
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Yapmayın lütfen Rashid'e verilen süreyi Ms verseydik şimdi öyle bir oyuncu yoktu...Birisi çıkıp nedir senden çektiğimiz diye gözünü karartırdı... Bu taraftar sabırlıdır ama MS dayanacak kadar değil...
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

en önemli skor opsiyonumuz oynamadı,2 yeni transferimiz 2 günlük idmanla maça çıkdıtılar. bu şartlarda son ana kadar oyunuzu bırakmamamız ve efese ecel terleri döktürmemiz ilerisi için umut verici. şu an için en önemli sorunumuz rashid ve milandaki önlenemez düşüş..
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

en çok Polata yazık oldu gerçekten elinden geleni yapıyordu ama son transferlerden sonra ve milonun sakatlığı geçtikten sonra galiba benchde çok vakit geçireceğe benziyor..

Erdeme gram üzülmedim ne yazıkki..onun bu takımdaki en büyük katkısı benchden arkadaşlarını ateşlemek olmalı..saha kenarından bağırsın yeter
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

arkadaslar dün maçtaydım.öncelikle yenilme sebebimiz cok basit top kayıplarıyla inanılmaz kolay sayılar yedik.farkı 7-8 lerden 1 indirdiğimiz zaman okadar basit tok kayıplarıyla fast brak yedik.ayrıca graves oynasaydı kesinlikle maçı cok rahat alabilirdik.kritik atışlarda cok şansızdık.sebest atışlarda öyle.bu maçı kaybetmek için bütün olumsuzluklar bize denk geldi.efes okadar zorlandı ki erginin suratından bile belliydi.bizden daha cok stresliydiler.
ayrıca hakemler inanılmazdı.pozizyonlar için yourum yapmıcam.sadece bir pozizyon vardı efes kenar yönetimine teknik faul çalmıyolarsa hiç boşuna tarafsız maç yönetiyoruz demesinler.erginin çığlıklarını butun salon duydu hakem nedense duyamadı.
kısacası ben dünkü maçtan sonra cok umutlandım.yeterki sezonu 2. bitirelim.efesle finalde karşılaşalım.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Maçın kaybedilmesinde birçok önemli etken var fakat, ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı...

Bu maçta, maalesef birçok büyük maçta olduğu gibi yine hakemler çok ön plana çıktı. Tolliver'e çalınan fauller bu düzeydeki bir maçta kabul edilemez. Bilhassa son çeyrekte Efes'in tıkandığı anlarda çok ucuz faullerle oyunun gidişatını direkt etkilediler. Ergin Ataman tüm maç boyu itiraz etti, birkaç defa teknik faul alacak kadar hiddetliydi ama, es geçtiler! Üstelik maçtan sonra hakemlerden dert yanmışlar! "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" misali...

Acaba Engin Kennerman bizim maçlara özel olarak mı hazırlanıyor?! İlk yarıdaki Telekom maçında da aleyhimize kabul edilemez hataları vardı!

Oyun içinde yine maalesef basit hatalar öne çıktı.

Hızlı hücuma çıkarken kaybedilen toplar sonucu yediğimiz sayılar, -bu şekilde en az 10 sayı yedik-, pota altında kaçırdğımız kolay turnikeler, kritik serbest atışların kaçması, ribauntlarda geride kalmamız ve maç sonunda top paylaşımını iyi yapamamamız menfi yönlerimiz idi.

Bu maçta rotasyonu da iyi yapamadığımızı düşünüyorum.

Son haftaların formda oyuncusu Polat hiç süre almazken, Murat Kaya sadece 10 dakika, Bologna maçının en skoreri Gurovic 10 dakika sahada kaldı. Buna karşın Atkins 37 dakika, Cüneyt 33 dakika oynadı. Atkins'i 37 dakika oynatmak yerine, Murat'a biraz daha süre verip Cüneyt'in daha verimli olmasını sağlayamaz mıydık? Zira Cüneyt maç boyunca ekseriyetle şutör guard gibi oynadı ve Atkins'in elinde çok top kalması hasebiyle top yeterince paylaşılmadı. Gurovic belki savunmada istenen düzeyde olmayabilir ama, ben yinede bu maç en az 20 dakika sahada kalması gerektiği kanaatindeyim. Set hücümunda iyi olmadığımız için Gurovic'ten maalesef yeterince istifade edemiyoruz ve bu sebeple kabak Gurovic'in başına patlıyor!.. -Gurovic maç boyunca sadece bir şut kullandı, o da set içerisinde bir atış değildi- İdman eksiği olan Hosley'i 30 dakika kullanıp, Gurovic'i devredışı bırakmak doğru bir tercih midir?

İki yabancımızın henüz geldiğini, Milojevic'in sağlık sorunu etkileriyle oynadığını, Antonio Graves gibi takımın en kilit oyuncularından birinin süre almadığını ve uzun süredir yenilmeyen formda bir Efes'i son ana dek zorladığımızı düşünürsek ilerisi için iyi şeyler söyleyebiliriz.

Yeni transferlerimiz Quinton Hosley ve Anthony Tolliver kuşkusuz hem savunmaya, hemde hücuma farklı bir boyut kazandıracaklar. İki oyuncumuzda ilk maçları olmasına ve takıma birkaç gün evvel katılmış olmalarına rağmen olumlu intiba bıraktı. Hosley basit top kayıpları yaptı ama, bir süredir idman yapmıyormuş; henüz form düzeyi zirvede değil. Gün geçtikçe daha iyi olması muhtemel... Tolliver ise faul problemine girmesi hasebiyle 20 dakika oyunda kaldı ama, oldukça verimli ve istekli idi. Hem oyunu iyi biliyor, hem de yetenekli... Koray hoca iyi bir oyuncu seçmiş. Kanımca takıma uyum sağladıkça kadroda çok önemli bir yer tutacaktır...

Bundan sonraki maçlarda rotasyonu daha iyi düzenleyip, oyuncuların daha diri kalmasını sağlamak ve geniş kadronun avantajlarını iyi kullanmak lazım.

Efes'le finalde buluşmak dileğiyle!..
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Ergin ataman kadar pişkin bir antrenör görmedim....Daha hakemlerden ver yansın ediyor yani şu maçı izleyip antrenörleri tanımayan bir adam şu açıklamaları gördükten sonra bu gs nin antrenörümü der..Yazık..Ayrıca bu adam kendi başarısı uğruna bazı oyuncuları bitirdi...Kariyerlerinde kara bir leke olarak kalacak efes..
Sinan Güler
Engin Atsür
Bana göre Cenk akyol..
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Yani kim ne derse desin Efese yenildik ama cümle alemde Galatasaraydan korktu bu kadar basit...Bana göre Graves bu sene takımın en iyisi ve onun yoklugunda bile Efese kafa tuttuk ve onları bu sene tbl de terleten tek takım biz olduk..Finalde görüşelim..
Dipnotlar;
-Hosley antremansız böyle oynuyor(16 sayı 7 ribaund)
-Tolliver 20 dakkada bu işeri yapıyorsa(12 sayı 5 ribaund)

Koray hoca bu işten anlıyor...Teşekkürler hocam..
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Önder Sarıkaya' Alıntı:
Cim bom salladı ama yıkamadı.. EL'den elendiğinden beri Efes'in bu kadar zorlandığı bi' maç hatırlamıyorum..Efes'in serisini kırsa kırsa, Cim bom kıracak öyle gözüküyor.

Eyüpçüğüm bak, buraya da yazıyorum, haftaya yazılı var! Özelikle "Spor Sergi Ruhu" bölümünden sorucam, mazeret istemem! :)
Merak etme abi dün eve gider gitmez dersime çalıştım:)
 

Üst