TBL 20. Hafta | Efes Pilsen 79 - 75 Galatasaray CC

Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Ya tamam kaybettik ama 4 sayı farkla,Gravessiz,Hosley ve Tolliver'ın 1-2 antrenmanlı performansı ile kaybettik.Play-Off'lar için takım umut verdi en azından...
Haftaya Erdemiri yenip Play-Off a kadar en hasarsız şekilde gitmeliyiz ve öyle olacaktırda.
Takıma güveniyorum.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

hosleyin iyi olduğunu biliyorduk ama tolliverde çok iyiydi, takıma adapte olduklarında çok zevk alacağımız maçlar seyredeceğiz.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Hakemlerin bizi kestiği çok maç izledim ama bu kadarıda pes arkadaş, adece 1 pozisyon söyleyeceğim Kaya 1 pozisyonda sinirlenip topu öyle bir fırlattıki potanın alt kısmına hakem arkadaş sakin ol Kaya diyor, maçı resmen Ergin Ataman yönetti. birde şunu söyleyeceğim herkes Graves yok falan diyor ama bu maçta böyle mücadele olduysa onun olmadığındandır.

Tolliver harika bir oyuncu bu arada çok beğendim.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

ayrıca tekrar izlerken göreceksiniz toliverin son saniyede attığı turnike vardı sanırım 3,periyot..toliver attı kasun topu aldı potanın alt tarafına doğru fırlattı top çarpıp geri vurdu yüzüne komediydi.. :p :p :p
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Arda Öztürk' Alıntı:
Lider ile kafa maça çıkıyoruz.Efes'i bu kadar kötü yakalamışız bu kadar kötü günümüzde olmamıza rağmen kafa kafaya götürmüşüz maçı 15/24 faul atışı nedir abi Allah aşkına nedir ya yazık günah değilmi?Hiç mi konsantrasyon yok Efes maçını bırakmak bu kadar kolaymı ya...
Tüm mesajları okudum da bu mesaj dikkatimi çekti.

1. niye Efes'i bu kadar kötü yakaladık denir ki? Biraz takımın hakkını verelim. Herifler son haftallarda çat çat her takımı eziyorlar, biz onları sindirince Efes'i kötü yakalamış mı oluyoruz? Vay be.

2. Faul bu kaçar. Konsantrasyon eksikliği ile alakası yok. Bir gün birer bir gün girmez. Kısmet değilmiş. Geçen yılda sokamıyorduk bazı maçlarda ama konsantrasyon eksikliği olmuyordu ne hikmetse. (Büyük maçlar)

3. Maçı bıraktığımızı nereden anladın? Geriye düştüğümüz her anda bir şekilde cevap verip oyunda kaldık. Kalmadık mı?

Pisi pisine kaybettik maçı ama kimsede konsantrasyon eksikliği yoktu diyebilirim.

Ergin Ataman o açıklamaları da sadece bizden çekinmesindendir. Rotasyonunu bile rahatlıkla yapamadı. Hep bir korku vardı zaten bunu hakemlere durmadan tepki vererekte belli etti.

Açık ve net söylemek isterim. Bu takım Efes'te ki herkesi korkuttu. Onlarda ne kadar zor kazandıklarının farkındalar bu maçı.

Hakemler ise bilindik.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75




TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Oncelik ile yeni transferlerimize deginmek istiyorum. Henuz yeni gelmelerine ragmen (Persembe) cok iyi mucadele edip takima guc katacaklarini belli ettiler. Hosley gecen sezon Karsiyakadan taniliyor idi. Tolliver ise pek tanilmiyor idi. Bugun ikisinide izleme firsati bulduk. Hosley ile basliyalim.

Hosley'in gelisi Gurovic'e yolun sonu gorundu anlamina geliyor. Bu sezon transfer ettigimiz Gurovic bekleneni veremedi. Kimine gore ruhsuzluk idi bunun sebebi. Kimine gore ise Gurovic'e set cizilmemesinde dolayi idi.
Koray hoca ne yapti Gurovic'e sadece 10 dakika sure verdi. Peki neden bukadar az sure aldi Gurovic?

Gurovic'in bu kadar az sure almasi Koray hocanin ve genelde Galatasaray taraftarin dusundugu gibi Gurovic'in bekleneni karsiliyamamasi. Ve gorunen o ki Koray hoca Gurovic'ten verim alamadigi icin memmun degil. Ne demisti Koray hoca katildigi basketbol programinda (Panorama).

Gurovic'e sahanin en zor aninda topu verseniz, Gurovic hic dusunmeden sokar. Peki Gurovic ne yapiyor? Gurovic sorumluluk almaktan kaciyor.
Biz Gurovic'i winner diye almistik. Malesef bizim isteklerimizi karsiliyamadi.

Gelelim Hosley'e. Hosley henuz ilk maci olmasina ragmen Koray hoca onu 3 numarada oynati. Hosley ise 3-4 numara oynamaya makul vasiflari olan bir oyuncu. Hosley ise bugun cok iyi oynadi. 16 S, 7 R,3 A, 2 T.C..
3/7 2 sayi. 2/4 3 sayi. 4/8 serbest atis.

Gelelim diger yeni transfer Anthony Tolliver'e. Kendileri ise bugun iyi oynadi.
Nbdl'den geldi. Kanayan yaramiz Ribaundlar'da artik eksik kalmayacagiz.
Tolliver 4 ribaund ile oynamis. Hosley ise 7 Ribaund ile oynamis.
Ikiside cok atletik. Tolliver terinin son damlasina kadar savasan, Eli duzgun
bir uzun. Tam bir takim oyuncusu. Genelde herseyi yapmaya calisyor.

Tolliver: 12 S, 4 R ile oynadi. 4/8 iki sayi 1/1 uc sayi 3/3 serbest atis. Goruyorsunuzki az ama oz top kulanmis. Eli duzgun olmasi ilk maci oynamasina ragmen isabet oraninin yuksek olmasi.
Pops olmadi diye uzulduk. Yanliz Tolliver'da az cok Pops gibi bir oyuncu. Onun yapabildigi isleri Tolliver'da yapabiliyor. Iki transferde kisaca tam isabet olmus. Emegi gecenler'e tekrar tekrar tesekkurlerim'i sunarim.

Adaptasyon suresini cabuk atlatmis gibi gozukuyor iki oyuncumuzda.
Zaman gectikce daha iyi olacaklar idir. Takim oturdukca gucumuze guc katacagiz.

Huseyin Besok 34 yasina ragmen herseyini ortaya koyuyor.
Yavas ayaklarina ragmen hucumda en onde giden o oluyor idi.
Iyiki varsin Huseyin Besok sen bizim sahadaki halimizsin. Elinden geleni yapiyorsun takimin kaybetmemesi icin savasiyorsun sana soyliyecek laflar birakmiyorsun. Tek kelime ile buyuksun.

Huseyin Besok 29 dakika 18 saniye'de. 23 S, 8 R, 1 A, 1 BL.
4/10 iki sayi. 4/5 uc sayi. (Ki bu bir uzun icin cok iyi bir yuzde)
3/5 Serbest atis.

Cuneyt Kaptan 33 dakika 27 saniye oyunda kalmis ve 10 sayi kaydetmis.
Rashid Atkins ise 12 S, 7 A, 4 R. . Buna ragmen formda begenilmiyor. Top'u elinde cok tutuluyor deniliyor. Acikcasi Rashid ile basliyor bizim savunmamiz. Iyi savunma yapiyor. Rashid gider ise savunma dagilabilir. Bende biliyorum Rashid ust duzey bir Pg degil. Yanliz bu sene onun ile devam edlicektir. Seneye bakilir bu seneki performansi begenilir ise kalir. Begnilmez is kalmaz. Benim bildigim sey ise Ms'den sonra Rashidin cok cok takim icin iyi gelmesi.

Seneye takim'da kalmasini istedigim yabancilar ise. Graves, Hosley, Tolliver.
Umarim kalirlar.

Kisaca 77-75 kadar getirdik oyunu ama faul yapinca Smith ikisinide atinca 79-75 oldu skor. Ve saniyeler kala Atkins uclugu yolladi ama olmadi.
Takim yeni transferler'e ragmen (ki onlar iyi bir oyun koydu ortaya).
Gravesin olmamasina ragmen takimin en skorer oyuncusu.

Maci son topa kadar getirdi ama olmadi. Acikcasi takimimiz bana umut verdi. Ve bu umut bana Play-Off' iyi bir derece yapma sansimizin yuksek oldugunu soyluyor.

6 yabanci olacagiz Graves'in gelmesi ile. Simdi birisi takimdan kesilecek. Yukarida belirtigim nedenlerden dolayi bu isim Gurovic olmalidir. Takimin en cok para kazanan oyuncusu. Takimin en az verim veren oyunculardan birisi kendileri. Beklentilerimizi karsiliyamadi kisaca.

Bu durumda Atkins,Graves,Hosley,Milojevic,Tolliver olacak yabancilarimiz.
Turklerimiz ise Cuneyt,Murat,Tufan,Erdem,Cemal,Polat,Huseyin.
Etti 12 kisilik saglam bir takim ve sezon basindan beri en derin Rotasyonlarimiz'dan biri.

Is Koray Hocaya dusuyor bir yabanci ile yollar ayrilacak. Teknik heyet konusup en iyi karari alacakdir mutlaka. Gurovic'e talip var ise gonderilecekdir buyuk ihtimal. Bunlar ilerleyen zamanlarda belli olacak idir. Koray Hoca Rotasyonu iyi ayarliyip bir takim olusturacak idir.
Bu rotasyonda oyuncularin surelerini en iyi sekilde paylastirip amac herkes'den ust duzey verim almak olacak idir.

Yenilgiye ragmen..
Yuruyoruz biz bu yolda.

Not: Yazim ile o kadar ugrastim'ki oturumum Gonder tusuna bastikdan sonra kapandi.
Iyiki yazimi Copy Paste yapmisim. Yoksa sinirden aglardim herhalde :)
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

hsleyin serbest atış sorunu var doğrudur arkadaşlar ilk periyot kötü atar...
ama ısınca maça kaçırmaz geçen senede böyleydi....artık ona katlancaz..
bu sene gördüklerim boş smaçlardı artık değişim geiyor...
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Bu arada Hosley maç öncesi röpörtajda neler söyledi tv'den izleyenler yazabilir mi?
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

şunu hatırlıyorum

spormax:madridden neden ayrıldın?
hosley:eek:rdaki yönetim beni istemedi....
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

maçı kazanabilirdikte ama çok basit pas hatalar 2ye 1lerifalan degerlendirememe gibi mazeretler var ama biz genede iyi oynadık bundan dolayı çokda üzülmedim
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

beyler herkese selamlar oncellikle , bizimkiler ellerinden geleni yaptilar ,ama adamlar hayvan gibi kadro kurmus , bizim gibi 3 tane kadro cikar yani kadrolarini bolsek o yuzden ben gurur duydum, umarim ilerleyen haftalarda takim oturdukca hersey daha guzel olur, efesle de finalde tekrar karsilasirsak hersey farkli olur.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

bu takıma artık cok ama cok guveniyorum...bu sene hem bayanlarda hem erkeklerde sampiyon olacagız.zaten tekerlekli sandalye de yerimiz belli...
yani bu sene baskette tarih yazacaz...
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

İyi iki takımın güzel mücadelesi oldu. Bu mücadelede farkı ufak hataların belirlemesi muhtemeldi ve öyle de oldu. Malesef ki bu hataları yapan taraf biz olduk.
Sadece faul atışlarına bakmak bile maçın sonucunun ne denli değişik olabileceğinin göstergesi.
Bence maçın kırılma noktası 2. periyodun sonlarına doğru yaptığımız top kayıpları ve dönüşünde yediğimiz ard arda sayılar. Mesela kafa kafaya giden maçta bir top kaybı ve üçlük, hızlı hücumda pota altından kaçan atış sonucu yenen bi iki sayı daha, dönüşünde yine bom boş topa altından kaçan bir atış ve bi üçlük daha. 8-0 lık bir seri.
Söylemek istediğimi periyod sonuçlarına bakarak daha iyi anlayabiliriz;
1.Periyod:16-20 (GS)
2.Periyod:24-14 (EP)
3.Periyod:21-22 (GS)
4.Periyod:18-19 (GS)

Bu maç kaybedildi ama eminim inanmayanların bile aklında şampiyonluk fikri fısıldanmaya başladı. Gerek Hosley gerek Tolliver takıma uyum sağladıkça, Graves dönüp ve Milo ile tam randıman vermeye başladığında durdurulması güç bir takım ortaya çıkacaktır.
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Maçı birdaha izledim ve şampiyon'luğa olan inancım dahada arttı...Eskiden imkansız gözüyle bakıyordum,ancak artık zor ama imkansız değil diyorum...Çok iyimser bir adam değilimdir,ama efes gibi herşeyini oturtmuş Avrupanın en iyi takımlarından birisi karşında kafa kafaya oynamak beni bu düşünceye doğru itti...Bu arada Tolliver'ı oldukca beğendim,Hosley'i konuşmaya bile gerek yok...Güçlendikce ve takımla olan uyumları arttıkca dahada iyi olacaklar şüphesiz...Son olarak daha öncede yazdım yine yazayım...Artık şu gelsin bu gitsinleri lütfen bırakalım...Takım olmayı konuşalım...
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Maglubiyete ragmen genel olarak forumda herkes takimdan umutlu. Merak ediyorum, su kadroda Atkins yerine Dee Brown, bir de Fatih Solak olsaydi neler yapabilirdik?
 
Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75

Tam bir lig finali havasındaydı bu maç. İki takım arasında çok fazla farklar yok, iki ekibide tam kadro olarak lig finali serisinde görmek isterim açıkçası. Umarım bugün Akatlar'da Fenerbahçe'yi yenip bu iki takımın lig zirvesindeki yerlerini sağlamlaştırırız :)
 

Üst