Re: TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75
TBL | Efes Pilsen: 79 - Galatasaray: 75
Oncelik ile yeni transferlerimize deginmek istiyorum. Henuz yeni gelmelerine ragmen (Persembe) cok iyi mucadele edip takima guc katacaklarini belli ettiler. Hosley gecen sezon Karsiyakadan taniliyor idi. Tolliver ise pek tanilmiyor idi. Bugun ikisinide izleme firsati bulduk. Hosley ile basliyalim.
Hosley'in gelisi Gurovic'e yolun sonu gorundu anlamina geliyor. Bu sezon transfer ettigimiz Gurovic bekleneni veremedi. Kimine gore ruhsuzluk idi bunun sebebi. Kimine gore ise Gurovic'e set cizilmemesinde dolayi idi.
Koray hoca ne yapti Gurovic'e sadece 10 dakika sure verdi. Peki neden bukadar az sure aldi Gurovic?
Gurovic'in bu kadar az sure almasi Koray hocanin ve genelde Galatasaray taraftarin dusundugu gibi Gurovic'in bekleneni karsiliyamamasi. Ve gorunen o ki Koray hoca Gurovic'ten verim alamadigi icin memmun degil. Ne demisti Koray hoca katildigi basketbol programinda (Panorama).
Gurovic'e sahanin en zor aninda topu verseniz, Gurovic hic dusunmeden sokar. Peki Gurovic ne yapiyor? Gurovic sorumluluk almaktan kaciyor.
Biz Gurovic'i winner diye almistik. Malesef bizim isteklerimizi karsiliyamadi.
Gelelim Hosley'e. Hosley henuz ilk maci olmasina ragmen Koray hoca onu 3 numarada oynati. Hosley ise 3-4 numara oynamaya makul vasiflari olan bir oyuncu. Hosley ise bugun cok iyi oynadi.
16 S, 7 R,3 A, 2 T.C..
3/7 2 sayi. 2/4 3 sayi. 4/8 serbest atis.
Gelelim diger yeni transfer Anthony Tolliver'e. Kendileri ise bugun iyi oynadi.
Nbdl'den geldi. Kanayan yaramiz Ribaundlar'da artik eksik kalmayacagiz.
Tolliver 4 ribaund ile oynamis. Hosley ise 7 Ribaund ile oynamis.
Ikiside cok atletik. Tolliver terinin son damlasina kadar savasan, Eli duzgun
bir uzun. Tam bir takim oyuncusu. Genelde herseyi yapmaya calisyor.
Tolliver:
12 S, 4 R ile oynadi. 4/8 iki sayi 1/1 uc sayi 3/3 serbest atis. Goruyorsunuzki az ama oz top kulanmis. Eli duzgun olmasi ilk maci oynamasina ragmen isabet oraninin yuksek olmasi.
Pops olmadi diye uzulduk. Yanliz Tolliver'da az cok Pops gibi bir oyuncu. Onun yapabildigi isleri Tolliver'da yapabiliyor. Iki transferde kisaca tam isabet olmus. Emegi gecenler'e tekrar tekrar tesekkurlerim'i sunarim.
Adaptasyon suresini cabuk atlatmis gibi gozukuyor iki oyuncumuzda.
Zaman gectikce daha iyi olacaklar idir. Takim oturdukca gucumuze guc katacagiz.
Huseyin Besok 34 yasina ragmen herseyini ortaya koyuyor.
Yavas ayaklarina ragmen hucumda en onde giden o oluyor idi.
Iyiki varsin Huseyin Besok sen bizim sahadaki halimizsin. Elinden geleni yapiyorsun takimin kaybetmemesi icin savasiyorsun sana soyliyecek laflar birakmiyorsun. Tek kelime ile buyuksun.
Huseyin Besok 29 dakika 18 saniye'de.
23 S, 8 R, 1 A, 1 BL.
4/10 iki sayi. 4/5 uc sayi. (Ki bu bir uzun icin cok iyi bir yuzde)
3/5 Serbest atis.
Cuneyt Kaptan 33 dakika 27 saniye oyunda kalmis ve 10 sayi kaydetmis.
Rashid Atkins ise
12 S, 7 A, 4 R. . Buna ragmen formda begenilmiyor. Top'u elinde cok tutuluyor deniliyor. Acikcasi Rashid ile basliyor bizim savunmamiz. Iyi savunma yapiyor. Rashid gider ise savunma dagilabilir. Bende biliyorum Rashid ust duzey bir Pg degil. Yanliz bu sene onun ile devam edlicektir. Seneye bakilir bu seneki performansi begenilir ise kalir. Begnilmez is kalmaz. Benim bildigim sey ise Ms'den sonra Rashidin cok cok takim icin iyi gelmesi.
Seneye takim'da kalmasini istedigim yabancilar ise. Graves, Hosley, Tolliver.
Umarim kalirlar.
Kisaca 77-75 kadar getirdik oyunu ama faul yapinca Smith ikisinide atinca 79-75 oldu skor. Ve saniyeler kala Atkins uclugu yolladi ama olmadi.
Takim yeni transferler'e ragmen (ki onlar iyi bir oyun koydu ortaya).
Gravesin olmamasina ragmen takimin en skorer oyuncusu.
Maci son topa kadar getirdi ama olmadi. Acikcasi takimimiz bana umut verdi. Ve bu umut bana Play-Off' iyi bir derece yapma sansimizin yuksek oldugunu soyluyor.
6 yabanci olacagiz Graves'in gelmesi ile. Simdi birisi takimdan kesilecek. Yukarida belirtigim nedenlerden dolayi bu isim Gurovic olmalidir. Takimin en cok para kazanan oyuncusu. Takimin en az verim veren oyunculardan birisi kendileri. Beklentilerimizi karsiliyamadi kisaca.
Bu durumda Atkins,Graves,Hosley,Milojevic,Tolliver olacak yabancilarimiz.
Turklerimiz ise Cuneyt,Murat,Tufan,Erdem,Cemal,Polat,Huseyin.
Etti 12 kisilik saglam bir takim ve sezon basindan beri en derin Rotasyonlarimiz'dan biri.
Is Koray Hocaya dusuyor bir yabanci ile yollar ayrilacak. Teknik heyet konusup en iyi karari alacakdir mutlaka. Gurovic'e talip var ise gonderilecekdir buyuk ihtimal. Bunlar ilerleyen zamanlarda belli olacak idir. Koray Hoca Rotasyonu iyi ayarliyip bir takim olusturacak idir.
Bu rotasyonda oyuncularin surelerini en iyi sekilde paylastirip amac herkes'den ust duzey verim almak olacak idir.
Yenilgiye ragmen..
Yuruyoruz biz bu yolda.
Not: Yazim ile o kadar ugrastim'ki oturumum Gonder tusuna bastikdan sonra kapandi.
Iyiki yazimi Copy Paste yapmisim. Yoksa sinirden aglardim herhalde