Re: TBL | F.Ülker - Galatasaray
Cem hoca'ya güveniyorum oyunculara gerekeni söyleyecektir hem sözle,hem uygulamayla.
Oyuncular içten,isteyerek ve hırslarını sahaya yansıtırlarsa bu maçı alırız.
Valencia maçında 5 oyuncumuz;
d-wash-evren-jasaitis-wilkinson-rancik= 89 sayı atmış 5 kişilik bir rotasyon var,bench diye birşey yok neredeyse...
Eğer ki can akın,fatih solak,murat kaya,polat kaya,caner topaloğlu bu 5'liden 25 sayı civarında bir katkı alırsak benchteki oyuncularımızdan neden olmasın...
bizler inandık,sizde inanın
bizim için bu maçı alınnn...
Bu maçtan galip gelirsek ligdeki konumumuz farklı yerlere gelip,playoffa girer,yarı final yapabiliriz...
herşey bana göre bu maçın sonucunda saklı.
Ligin en geniş takımına sahip,evinde oynayacağı bu maçta seyirci faktörü çok güçlü olacak bir maça çıkacağız,bu maçı kazanırsak oyunculara güven aşılanır,özgüven artar,inanç,mücadele,hırs bir anda tavan yapar...
Bu maçı kazanmamızdaki en büyük rol bana göre; rakibimiz fenerbahçe olduğu için değil, kazanmamız gerektiği için kazanmalıyız mantığı olacaktır,zaten deplasman derbilerini bu yüzden kaybediyoruz bir nevi.
Evet yeniledebiliriz,herkes rakip fenerbahçe ülker olduğu için endişeli,kaygılı haklı olarak... Seyircide bu kaygı varsa oyuncuda daha fazlası olmaz mı?
Şimdi aslında herşeyi bir kenara bırakıp,bir Galatasaraylı olarak siz kendinizi oyuncu olarak görün ve fb ülker deplasmanında mücadele edeceksiniz,kaybetmemek için elinden geleni yaparsınız,kanınızın son damlasına kadar oynarsınız ama yenilirsiniz ama yenersiniz...
Mühim olan nokta da bu işte... Oyuncular taktik,teknik,kondisyon çalışmalarından daha çok psikolojik çalışmaya ihtiyac var. Oyunculara dünyanın en büyük derbilerin nerden geldiğini anlatacak birkaç saatlik video hazırlayacaksın, evimizdeki,deplasmandaki maçları izleteceksin atmosfer budur, rakibin seyircisi karşısında böyle maça çıkacaksınız vs. fazlası aklıma gelmiyor şu an ama bir şekilde o inancı oyuncunun kafasına yerleştirirsen,herşey çok farklı olur.
Herşey gönlümüzce olsun.