TBL 22. Hafta | Pınar Karşıyaka 87 - 83 Galatasaray CC

Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

merhabalar,

bir yıllık bir aradan sonra hem foruma hem de basketbola dönmek çok güzel ama keşke bu dönüş galip geldiğimiz bir maçla olabilseydi.

son bir yılda basketbolda neler olduğunu çok uzaktan takip ettim. pek çok olay yaşandı, yeni transferlerimiz oldu. gidenler ve gelenler oldu. bu sene gerçekten iyi yabancı oyuncularla anlaşıldı. istenen verimi alamamış olsak da isim bazında iyi isimler takımımıza kazandırıldı. ama maalesef yerli oyuncu konusunda yeterli bir hamle yapılmamış olması en büyük zaafımız gibi gözüküyor. özellikle 3-2 kuralı takımımızı çok fazla etkiyor.

seyrettiğim tek maçtan hareketle genel bir yorum yapmak istemiyorum. Hem kısa hem de uzun rotasyonunda savunma konusunda ciddi sıkıntı yaşadığımızı söylemek isterim. Pota altında fatih sertliğinde bir uzuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Fatihin takımda kalması gerekirdi. Cemal'in kadroda olması da iyi olabilirdi. (sakat mı?). hakan köseoğlu ise iyi bir oyuncu ama 16 asist yapacak bir oyuncu değil. ona bu kadar kolay asisit fırsatı veren savunmamızı sorgulamamız gerekir.

Koray hoca ile yapılan samimi söyleşi (emeği geçen tüm dostların eline sağlık) aslında hepimizin okuması gereken önemli ipuçları içermekte. sancılı bir dönem geçireceğiz ve koray hocanın söyleşide belirttiği tüm korkular (vasat takımlara karşı mağlubiyetler, takım içinde eski oyuncularda bir takım bilinçsiz huzursuzluklar) aslında dün karşımıza çıktı. Koray hoca bunların olabileceğini öngörmüştü ancak çözüm üretememiş. daha doğrusu çözüm üretebilecek zamana sahip olamadı. umarım ilerleyen günlerde bu sıkıntı(lar) ortadan kalkacaktır.

bizi (forumu) yakın zamanda çetin bir tartışma bekliyor: Hosley. Bir grubumuzun Hosley'in takım düzenini bozan "bencil" bir oyuncu olduğunu savunacak diğerlerimiz ise takıma karkı sağlayan coachable bir oyuncu olduğunu savunacağız. hosley bence şu dönemde önemöli bir transferdir. gerekli de bir transferdir. ancak toliver için aynısını maalesef söyleyemeyeceğim. tolliver her ne kadar hücumda çok maharetli bir uzun olsa da istikrarlı bir savunması hiç bir zaman olmamıştır. kolejde dönem dönem çok sert oynasa da genel oalrak savunması istikrarsız bir oyuncudur. hosley de tolliver da hem şut hem drive hem de pota altında etkin olabilen benzer oyuncular. hosley farklı oalrak 3 numarada da oynayabilecek çabukluğa sahip. bu durumda pota altına tolliver yerine bir pivot tercih edilebilirdi (kaldı ki polat da tolliverın yaptığı katkı kadar olmasa da aynı bölgede benzer bir oyun yapısına sahip) ya da olası iyi bir oyun kurucu tranferi için beklenebilirdi.

her şeyi bir kenara bırakırsak önüzmüdeki sene için yerli kadroya en az 3 iyi takviye (bir oyun kurucu bir iki numara bir de 4-5 numara) yapılmalı. mevcut yabancılardan da bence graves-milojevic ve hosley takımda kalmalı. iyi bir oyun kurucu ve pivot ile seneye şampiyonluğun en büyük adayı olabiliriz.

Koray hocayı insan olarak çok severim ve çok sa sayarım. ama coach olarak yeterli olmadığını düşünüyorum. umarım beni yanıltır ve hepimizin istediği şampiyonluğu kendisiyle yaşayabiliriz.
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Hayatımda gördüğüm en rahat, ilgisiz bir takım sahadaydı maçta.. Taraftar inanmıştı ama takımda bunu göremedik. maç sonu 2 kez çağırdığımız halde tribüne bile kafasını kaldırmadan soyunma odasına doğru giden çocuklara helal olsun. Yenilmek falan önemli değil. Aslanlar gibi mücadele etsinler o formanın hakkını versinler zaten bizlere yeter.. ama takımda bir isteksizlik ve surat asıklığı hakim.

O tribünde izmirden, balıkesirden, manisadan ve yine çevre illerden gelen hiç susmayan taraftara helal olsun. maçı biz kazandık..
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

yorumları okuyunca gülüp geçtim yok hosley hüseyinin üstüne yürümüş yok hosleyin karşıyaka taraftarı ile bağı varmış. HÜSEYİN BEŞOK İZMİRLİDİR. ESAS OLAN HÜSEYİN İLE İZMİR TARAFTARININ İZMİR HALKININ ÖZEL BİR BAĞI VARDIR. son sözümde maç esnasında hüseyin dışarı diye bağıran karşıyaka taraftarına. hüseyini izmirde yolda görüp abi abi diye peşinde koşanlar.türübünde başkalarının arkasına saklanıp hüseyin dışarı diye bağırıyorlar. HÜSEYİN İZMİRLİ SENİNLE GURUR DUYUYOR
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Hocamız tutturmuş uyum sorunu filan,ya tamam uyum sorunu olabilir ama bu isteksizliği,ruhsuzluğu neyle açıklayacaksınız?

Şimdi soruyorum sizce oyuncularımız maçı kazanmak için gereken tüm mücadeleyi ortaya koydular mı? bir başka deyişle savaştılar mı?

Bana göre kesinlikle hayır size görede öyleyse, peki buna hakları var mı?Özellikle de üzerilerinde Galatasaray forması varken
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Arkadasim eğer izmirliysen bilmen lazim karsıyakalilar izmirli değiller!!! Kendilerin değimiyle 35,5 onlar.
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Ayrıca bu takım savunma filan yapmıyor,yapıyor ama yapmacık,adamlar çok rahat içeri girip dışardaki boş adamı buluyor

Hücumlarımıza gelince özellikle dikkat ediyorum bir hücum oyunumuz yok yani hücum yaparken bi stratejimiz yok tamamen biraysel topu alan sallıyor resmen,halbuki topu içeri indirin hüseyin gibi bir oyuncumuz var,içeri dribling yapın hosley,gurovic... gibi şutörlerimiz var

Artık hiç kızmıyorum gurovice işte Hosley geldi tam anlamıyla ondan da faydalanamıyoruz hucüm sistemimiz yok ki,ver gurovice maçı kurtarsın ver Hosley'e maçı alsın ver Cüneyt'e orta sahadan sallasın bizdeki sistem bu

Sene başını hatırlayın gencecik Buducnost bizi nasıl yendi, yıldızlarını kaybetmiş kiev?,erdemir? doğru basketbol oynadılar çünkü ,istersen 10 tane Hosley olsun bu takımın sistemi yokk!!!
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Murat Gülhan' Alıntı:
Arkadasim eğer izmirliysen bilmen lazim karsıyakalilar izmirli değiller!!! Kendilerin değimiyle 35,5 onlar.
biliyorum buçuklu çingen hesabı. hüseyini izmirde gördülermi abi abi derler. türübüne çıkınca kalabalık arasında hüseyin dışarı diye bağırırlar. zaten onlar tam 35 olamazlar.
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

son 12 mactır karsıyakayı izmirde yenemiyo bu takım....düsünülmesi lazım ama bundan önemli düsünülmesi gereken seyler var....takımda işler karısık...
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

telekom bjk ya fark atıyo su an ve 2.cilik gidiyo(lig sıralamasının ne kadar onemli olduğunu gecen sene bizzat gördük.)
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Uğur Deniz' Alıntı:
son 12 mactır karsıyakayı izmirde yenemiyo bu takım....düsünülmesi lazım ama bundan önemli düsünülmesi gereken seyler var....takımda işler karısık...

10 yıldı 11 yıl oldu karşıyakayı yenemiyoruz deplasmanda ama gel görki takımda zerre kadar bunun hırsı yok

Diğer tarafta da kurulduğu günden berimağlubiyet görmeyen ama buna rağmen,şımarmayan,her maçı aynı ciddiyetle oynayan Tekerlekli sandalye basketbol takımımız var

Aslında bizde de hata var asıl desteği hakeden takıma ilgi göstermiyoruz
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Cimbom'da korkutan tartışma Tarih: 16 Mart 2009 Pazartesi


Galatasaray Cafe Crown'un Pınar Karşıyaka deplasmanında aldığı bir molada yaşanan tartışma şaşkınlık yarattı.


Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'ya yenilerek 2. sırayı Türk Telekom'a kaptıran Galatasaray Cafe Crown'da Hüseyin Beşok ile yeni transfer Quinton Hosley'nin tartışması korkuttu. Sarı - Kırmızılıların aldığı bir molada pozisyon üzerine yaşanan tartışma büyürken oyuncular araya girdi ve tartışma engellendi. Ancak bu durumun takım üzerinde bir gerginliğe neden olma ihtimali teknik heyeti korkutuyor. Coach Koray Mincinozlu'nun iki oyuncuyla konuşacağı ve tartışmanın diğer maçlara yansımaması konusunda basketbolcuları uyaracağı öğrenildi.

basketdergisi sitemizi takip etmeye devam ediyo ama kaynak göstermemeyede devam ediyo 8)
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Öncelikle maçı daha çok isteyen takım kazandı.Takımın benchi büyürken takımda yaşanan uyumsuzluğun bir an önce önüne geçilmesi lazım, bu şekilde devam edersek,bütün hedeflerden uzaklaşırız.

Maça değinmek istemedim baştan sona kadar ne oynamaya çalıştığımız anlamadım,geçmiş yıllardan süre gelen bir sistemsizlıik sistem olmuş gibi geldi bana,anacak guard sıkıntımız bizi playofflarda çok zorlayacak.

Bir başka konu ise önümüzdeki yıl için bir işaret,Telekomla birleşme hayelleri tamamen yalan oldu.Böyle bir güç birliği yapılmayacak.

Koray hocam uzun zaman basketbola ara vermenize rağmen büyük bir hırsla bu takımın başına geçtiniz.Bunada en çok sevinenlerden biri benim ancak takım üzerinde dolaşan kara bulutları bir an önce uzaklaştırmassanız,sizinde çok istediğiniz kupa başka bir bahara kalacak.
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Bu maç barizbir şekilde Murat Kaya yüzünden kaybedildi ! Tam bir ivme yakaladığımız sırada yaptığı top kaybı yüzünden 2 üçlük yedik ve fark 8 e çıktı !
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Mustafa Kaya' Alıntı:
Bu maç barizbir şekilde Murat Kaya yüzünden kaybedildi ! Tam bir ivme yakaladığımız sırada yaptığı top kaybı yüzünden 2 üçlük yedik ve fark 8 e çıktı !

Senin Murat Kaya'ya garezin filanmı var aynı şeyleri tekrarlıyıp duruyorsun biraz sıkıcı olmaya başladın. ;)
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Saadet Unal' Alıntı:
[quote="Mustafa Kaya":2kc862b2]Bu maç barizbir şekilde Murat Kaya yüzünden kaybedildi ! Tam bir ivme yakaladığımız sırada yaptığı top kaybı yüzünden 2 üçlük yedik ve fark 8 e çıktı !

Senin Murat Kaya'ya garezin filanmı var aynı şeyleri tekrarlıyıp duruyorsun biraz sıkıcı olmaya başladın. ;)[/quote:2kc862b2]
Sadece gördüğümü sölüyorum ;)
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

O zaman fark 2 sayı iken Hosley boş üçlük kaçırdı maç onun yüzünden kaybedildi. Görmek değil üstüne yorumlamak lazım. Diğer oyuncular maçı çok istediler ama Murat iki top kaybı ile büyük ivmemizi kesti(!). Maçta kaç tane ivme yakaladıysak hepsi farkı 2 veya 4 e indirmeye yetti. Bu maçı takım olarak ne çok istedik nede mükemel oynadık. Malübiyeti tek insan üzerine yıkmak artniyetten başka birşey değildir.
 
Re: TBL | Karşıyaka-Galatasaray

Mustafa Kaya' Alıntı:
Bu maç barizbir şekilde Murat Kaya yüzünden kaybedildi ! Tam bir ivme yakaladığımız sırada yaptığı top kaybı yüzünden 2 üçlük yedik ve fark 8 e çıktı !


Sadece gördüklerini söylüyorsan hiç bir şey göremiyorsun demek ki.
Madem tek hataya bağlıyacaksın ozaman git son topu değerlendiremeyen Atkins'in hatasına bağlı.İlk yarı kız gibi savunma yapan takıma bağla.Resmen art niyetle oyuncu eleştirip birde göz kırpmalar filan yapıyorsun kolay değil o kadar.

Dediğim gibi sadece bunu görebiliyorsanda birşeyleri gözden geçir.
 

Üst