TBL 23. Hafta | Banvit 75 - 67 Galatasaray CC

Rakoçeviçle efeste burada yenildi ukiçli lavrinoviçli jasikevicuslu ülkerde ecel terleri döktü shippli johnsonlı galatasarayda yenildi..neye göre değerlendiriyoruz yabancı oyuncu tercihini anlamadım ki..

Banvit haketti tebrikler..Ama taraftar gazıylada bir yere kadar..
 
İyi savunma yapmadık, çok top kaybı yaptık, öyle pozisyonlar oldu ki takımın aklı maçtan çıkmış gitmişti, hakemler de pek bizden yana sayılmazdı...

Yine de ikili averajı vermedik ama bir maçlık fazlamız gitti tabii ki. Bu maç önemli bir ders olacaktır.

Jerry malesef Rochestie'den fazla katkı veremedi. Rancik de tanınmayacak halde bu sene. Shipp ve Evren'in şutları olmasa da içeriye iyi penetre eden ve iyi savunma yapan oyuncular.

Bazılarına göre bugünkü tabloya bakarsak Tutku dışında herkesin gönderilmesi lazım. Bu takıma iyi bir şutör, iyi bir yedek guard ve iyi bir 4 numara lazım. Bu sene de hala final oynayacak kapasitedeyiz. Bir maçın kaybedilmesi hiç bir şeyi değiştirmez. Saçma sapan hakem kararlarıyla kaybettiğimiz Erdemir maçı olmasa bugün liderlik için sahaya çıkacaktık, bunu düşünenler pek yok.

Ben bu takıma sonuna kadar inanıyorum ve play-off'lar geldiğinde çok daha yüksek bir viteste oynayacağımızı düşünüyorum.

Keşke bugün alan savunmasını daha fazla yapsaydık ve Oktay Hoca Melih'in yerine kadroya Göksenin'i almış olsaydı. Kritik zamanlarda onun daha iyi savunma yapacağını düşünüyorum.

Ekleme: Sene başında hangi hedefle yola çıkıp ondan sonra Eurocup wild card'ı gelince kısa bir süre kala yeni transferler yapıldığını unutmayalım.

Ekleme 2: Banvit en yüksek viteste, biz de ikinci vitesteydik. Lehlerinde olan hakem hatalarının fazlalığını da düşünecek olursak ona rağmen bizi anca 8 farkla yenebiliyorlarsa bizim seviyemizi tartışmaya gerek yoktur.
 
Hayır benim anlamadığım hedef hedef diye herkesi kenara atabilirsin. Haluk için hedeflere hizmet etmez dendi, Tutku için savunması yok hedeflere hizmet etmez dendi.
Aykut beklediğim cevabı verdi aslında. Bizim hedefimiz hep en üst düzeydir ama bi karşılığı yok. Kimsenin bilmediği bir hedefe ulaşmaya çalışıyoruz.
Hedefin Erdal'ın dediği gibi birşey olması lazım. Bunun içinde elindeki bütçe vs. herşey bellidir.
Bunları hiçbir oyuncuyu savunmak için yazmıyorum. Sezon başında elinde sadece lig varsa bu ligi bilen Shipp, Shumpert, Rancik gayet mantıklı seçimlerdir. Pivot bölgesinede Euroligde yıllarca oynamış bir oyuncu. Guard seçimlerimizin ikiside hatalı gibi ama tek maçla yargıya varmak için bir sebep yok ortada.
 
Rakoçeviçle efeste burada yenildi ukiçli lavrinoviçli jasikevicuslu ülkerde ecel terleri döktü shippli johnsonlı galatasarayda yenildi..neye göre değerlendiriyoruz yabancı oyuncu tercihini anlamadım ki..

Banvit haketti tebrikler..Ama taraftar gazıylada bir yere kadar..

Yorumunuza katılıyorum. Bandırma zor bir deplasman. Ancak maç içerisinde skoru lehimize çevirecek pozisyonları çok kötü değerlendirdik, ben buna üzülüyorum. Baktığımız zaman ligde ilk 6'da yer alan takımlar arasında en az sayı atan biziz. eğer savunmada rakibimizi 70'in altında tutarsak genelde kazanıyoruz. Bu şekilde bir oyun tarzı ile üst sıraları hedeflemek zor. Baktığımızda Evren ve Rancik Galatasaray'da Shipp ise Bornova da skor açısından çok farklı oynuyordu. Ayrıca bizde pek varlık gösteremeyen Can'ın Olin'de skor olarak yaptıkları ortada. Bu sene hücumda çok şey kaybettiğimiz belli. bunun nedeni acaba Oktay hocanın savunma odaklı oyunu mu? Yeteri kadar hücum varyasyonu çalışmıyor muyuz? Ben bile televizyondan Tutku'nun uzunlara nasıl pas verebileceğini öğrendim. Rakipler bunu çözdüklerinden eskisi kadar katkı vermiyor. Alternatif hücumlar bulunmalı. Shipp'in skor gücünü ortaya koyacak setler oluşturulmalı.

Her ne kadar 8 sayı ile bu maçı kaybetmek avantaj gibi dursa da fikstür olarak zor bir döneme girdiğimizi düşünüyorum. Kalan 6 haftada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Olin ile oynayacağız. Bu maçlar da zor. Buna bakarsak değil ikincilik ilk 3.'lük bile gidebilir. O nedenle çok dikkatli olunmalı diye düşünüyorum.

Yabancılar konusundaki yorumum ise Rancik'in bu sene eğer imkan varsa play-off öncesi gönderilmesi ve oyuna daha fazla katkı verebilecek bir oyuncu alınması. Aliağa bile Kambala'yı getirip pota altında etkili olabiliyorsa biz de kendi çapımıza uygun bir yabancı alabiliriz.
 
O ucluk girip fark 2 sayiya inseydi, gorurdum ben o banvit taraftari gozuken fenerlileri. Neyse daha onumuzde 1 ay'dan fazla zaman var. En kotu 2. bitiririz insallah.
 
Çok üst düzey hedef nedir mesela? Eurolig oynamak mı yoksa f4 mü?
Çok ezbere yorum yapıyoruz.

üst düzey hedef fenerbahçe ülker seviyesinde bir takım olabilmek en azından 1-2 sene içinde olmasa da o yönde adımlar atmak lazım. bu sene yapılan işlerden herkes memnun sonuçta takımın ilk senesi ama seneye yabancı konusunda daha dikkatli seçimler şart. zaten milli takım türk oyuncuları fener ülker ve efeste yabancı kalitemiz de onların gerisinde olunca belli seviyeye kadar mücadele edebilirsin kupa almak için daha iyi yabancı seçimleri yapılmalı diye düşünüyorum. benim için hedef gelecek sene lig şampiyonluğudur olmasa bile en azından zorlamaktır. şu an çok ince bir noktadayız edirne fener beşiktaş maçları test olacak. edirneye kaybedersek ve playoff da eşleşirsek elememiz çok zor bir hal alır. onun için o maçı kazanmalıyız o maçta kaybedilirse güzelim sene heba olabilir. ben memnunum takımın havasından ama daha iyi olamaz mıyız?biizim söylemlerimiz gelecek planı ile ilgili yoksa şu an zaten fazla hamle şansı yok...
 
şunu da eklemek isterim ki banvit bu ligde düzen basketbolu oynayan takımlardan biri. biz edirne ve banvit belli düzenle oynayan ekipler. sene başı ülkerin de düzen basketbolu vardı sakatlıklardan sonra fener ülkerde düzen kalmadı şu an emirin eline bakıyorlar fenerbahçe deplasmanı banvit maçından kolay olacaktır fener ülker bu formla devam ederse ligde dengeler çok karışık şu an playoffta ritm bulmak önemli...
 
Ah o Shumpertin üçlüğü girseydi..

Kötü oynadığımız maçta sonuna kadar başa baş götürmek tebrikler bütün oyuncularımıza nazar olsun bu mağlubiyette.
 
Onur Yavuz abi gözlüğünü hakemlere vermeye çalışırken kameralara yakalandı. Çok güzel sahneydi aslında biri kaydetse çok güzel olur :) :) :) :)
 
Öncelikle sağlık olsun demek istiyorum. Haftaya Banvit Efes'e takılacaktır düşüncesindeyim. Maçı izleyemedim ancak istatistiksel olarak bakarsak Tutku dışında çok iyi oynayan olmamış zannedersem. Benim merak ettiğim, ikili averaj durumu ne oldu Banvit'le ?
 
Önünde olucaz Banvit'in ikili averajı aldık Allah'tan.

Bence bu saatten sonraki hedefimiz ülkeri deplasmanda devirip onların arkasında 2. bitirmek olmalı.(Olin'ide yenmeliyiz) Böylece bütün takımlara karşı saha avantajıyla mücadele ederiz. Ülker'e karşı 1-0 başlayacağımız için eşit olarak karşılıklı sahalarda maçlar oynanır ki bu işimize gelir.
 
Maça gideceğiz derken televizyondan bile izleyemedik..
Bundan sonra önceden plan yapmayacağım, yaparsam kendime bile söylemeyeceğim..
Dün 2 maçlık 1 maç oynadık.. Birini kaybettik ama ikili averaj bizde kaldığı için öbürünü kazandık..
Hayırlı olsun..
Yola devam.
 
Yeri gelir maçın bitimine 1 dk kala gitti maç diyenleri çok eleştiririm ama maçın bitimine 10 dakika kalmasına rağmen Onur´a (Uncu) dönüp maçı kazanmayı geçtim, ikili averajı vermemeye razıyım dedim.

Evet maçı çevirecek fırsatlarımız oldu, Tutku´nun 3. periyot sonunda yaptığı hata, Shumpert´in kaçan üçlüğü olsun... Ama Banvit kazanmayı bizden daha fazla istiyordu ve kazandı. Mersin´de çalan tehlike çanları, Telekom karşısında sirene dönüşmesine rağmen alınmayan önlemler bu sonucu doğurdu. Üzülmedim, daha doğrusu üzüntüm çok kısa sürdü. Çünkü istesem de kızamıyorum takıma. Eğer bugün ligde final, Avrupa´da Euroleauge ön elemesinden bahsediyorsak onların sayesinde.

Büyük ikramiyeyi kaçırana teselli ikramiyesi verir Milli Piyango, bizimkisi o hesap, tesellimiz olsun ikili averajı vermemek.


Onur Yavuz abi gözlüğünü hakemlere vermeye çalışırken kameralara yakalandı. Çok güzel sahneydi aslında biri kaydetse çok güzel olur :) :) :) :)

Eren, o kadar çok mesaj geldi ki telefona, ben de merak ettim doğrusu kameralara nasıl yansımış o an. : )
 

Üst