TBL 26. Hafta l Galatasaray 70-75 Karşıyaka

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı normal sezonun 27. haftasında Pınar Karşıyaka'yı ağırlıyor.18 Nisan Cumartesi günü saat 17:00'da başlayacak olan karşılaşmaya Abdi İpekçi Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Tofaş'dan sonra Karşıyaka'ya da bir ders vermeliyiz. Çok daha istekli takım görmek istiyorum. Eze eze yenelim ki anlasınlar kim olduğumuzu.

Bu rotasyonla eze eze yenmeyi beklemekten çok galibiyeti alalım yeterli,playoff sıralamasında önemli çok,açıkçası gelecek taraftar etken olucak maçın gidişatına,umarım kazanırız..

Oldukça zor bir maç olacaktır. Tofaş maçında ki performansımız yeterli olmaz daha iyi savunma yapmalıyız. Ksk çok tehlikeli silahları olan bir takım. Dixon, Diebler ve Palacios'u iyi savunmalıyız. Onlara seri imkanı vermemeliyiz. İşi olmayan lütfen salona gitsin bu maçta seyircinin çok yardımı olacak. Taraftarın itici gücüne ihtiyacı var takımımızın.

Taraftar bir zahmet yerinden kalksın da maça gelsin artık, en azından 5-6 bin kişi olalım...

İlk maçta olanlardan dolayı Ergin hocanın da ayrıca hazırlanacağını düşünüyorum bu maça. Her ihtimale karşı ikili averajı da almak lazım.

Taraftar desteği çok mühim, başarılar aslanlara.

Kenarda Ergin ataman yerine Yagızer ulug olursa kazanacagimizdan en ufak süphem yok . Takıma aşıladıgı pozitif hava , zamanında oyuna müdahale edişi , aldıgı molalar , 6 kişi ile fenerbahce ülker'i yenmesi , son tofas macında ezici bir galibiyet almamiz .. Onun yonetiminde takımın disiplini göz ardı edilemez .. Ergin ataman'ın maddi sorunlar ve ayrılan oyunculardan sonra psikolojisinin saglıklı oldugunu düsünmüyorum .. 40 dakika boyunca surat asıp benchte oturacaksa bir zahmet yagizer ulug yonetsin takımı .. Son 2-3 aydır takımdan bu kadar sogumusken , Yagızer hoca'nın tofas macında oynattigi oyun ve mücadele ile tekrar keyif almaya başladim.

Biliyorum yeri değil ama empati yapmak lazım birazda,örneğin ben özel sektörde çalışıyorum ve hiçbir şekilde beklentilerim karşılanmıyor,paramı alamıyorum,elimde bütün olanaklar saf dışı bırakılıyor ve tepki vermeyeceğim ha,biz tepkimizi salonda 2 dk yönetim istifa diye dile getirdik belkide koç bu şekilde dile getiriyor,birazda hak vermek lazım kanaatimce,ben ne olursa olsun takımın başında ergin hocanın olmasından yanayım,bu takımı o kurdu ve kenarda o yönetmeli,illaki var hocanın bir bildiği buna canı gönülden inanıyorum,playoff zamanı ne kadar dar rotasyonda olsakda mutlu olacağımız bir yerde bitiricektir takım sezon,en azından savaşacaktır..karşıyaka maçının bizim tarafımızdan en önemli yanı taraftarın maça gelmesi,bu şekilde rüzgarı arkamıza alabiliriz aksi takdirde ibre bench derinliğiyle onlardan yana..umarım zorda olsa galip gelebilir ve rahat bir nefes alabiliriz..

Dış şutlarını riske etmezsek, ki maç trafiği de azalmışken bu hataya düşeceğimizi sanmıyorum, ikili averajı bile sağlayabileceğimiz bir maç olacaktır.

Takım hem dar rotasyon hem oyuncu karakteri sebebiyle haftada 3 maç yaptığı süreçte rakibin dış şutlarını hep riske etmek zorunda kaldı. Bu da çok fazla kayba sebep oldu ama biraz mecburiyetti.

Çok ciddi pivot sorunu var Karşıyaka'nın. Bu yüzden maça Palacios'u orta mesafe şutlarıyla kullanarak başlayacaklardır maça, Patric Young'u potadan biraz uzaklaştırmak için. Patric'i potadan uzaklaştırabilirlerse hem Gabriel ve Strawberry gibi potaya kat edebilen hem de Dixon, Diebler ve Barış gibi dışardan yüzdeli şut atabilen adamları değerlendirebilirler. Bu da iç-dış dengesi sağlar. Kazanabilmek için kurabilecekleri tek plan bu bence.

Bu planın da çok tutacağını sanmıyorum açıkçası. Young önceki maçlarda kendini dışarı çekmeye çalışan oyuncularla oynadı, kimi zaman da oyunlarına geldi ama hızlı öğreniyor. Artık bu tuzağa düşmez. (Umarım yani) Zaten onun nereye kadar gelişebileceğini bu tarz şeyler belirleyecek.

Bu maç pek Ege'nin maçı değil o yüzden Göktürk'ün daha fazla süre almasını bekliyorum/umuyorum.

Ilk maç kaç kaç bitmişti?

84-77 yenilmiştik. Fakat o maçta çok ciddi bir rotasyon sıkıntısı yaşamıştık. Böyle bir sorunumuz olmasaydı Karşıyaka'yı o gün yenerdik diye düşünüyorum. Ayrıca o gün TBF'nin çifte standartlı bir kurum olduğu tekrardan ortaya çıkmıştı. Hocamıza yapılan ahlaksızlıklara ses çıkartmayan TBF'nin hakemleri aynı olaylar İpekçi'de olursa ne yapacak çok merak ediyorum. ( Gerçi 2 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti ama taraftarlarında çıkartılması gerekiyordu. )

Bu maç mesaj maçı. Sıralamada üstümüzde olan takımlara karşı sahaya hep karakter koyduk. Ben Aslanlarımıza güveniyorum. Ufuk Sarıca'ya da gereken ders verilmeli. Hatta küfür edilirse Ergin hocanın da benchte oturup küfürleri dinlemesini tavsiye ederim.

Ordaki maçta hayvanlık yapan taraftar bozuntuları da gelsin. Bir dayağımızı yesinler özlemişlerdir:) İnanın şiddete karşıyım sadece böyle hadsiz, mal taraftar gruplarına sahip çirkef takımlara çok uyuz oluyorum. Kendilerini Spurs zannediyorlar. Fark atarak yeneriz inşallah intikam için falan değil artık maç kaybetmemeliyiz. Play-offlar yaklaştıkça bir seri yakalamalıyız, takım galip gelme alışkanlığı kazanmalı rotasyonumuz dar olsa da..

CC1C3ofWMAACXxp.jpg

Ye-Ne-Ce-Ğiz

Taraftar bir zahmet yerinden kalksın da maça gelsin artık, en azından 5-6 bin kişi olalım...

İlk maçta olanlardan dolayı Ergin hocanın da ayrıca hazırlanacağını düşünüyorum bu maça. Her ihtimale karşı ikili averajı da almak lazım.

Taraftar desteği çok mühim, başarılar aslanlara.

Taraftar ancak finale cikarsak ve rakip Fb olursa maca gelir. Sonrada sikayet ederler yok suna yenildik buna yenildik diye. Mac secen taraftarin degil sikayet etme, guncel konulardan konusmasini bile ciddiye almiyorum