TBL 27.Hafta | Fenerbahçe Ülker 83 - 80 Galatasaray CC

BBL 27.Hafta
Fenerbahçe Ülker-Galatasarayımız
Tarih:20.04.2011
Yer:Sinan Erdem Spor Salonu
Saat:20:00
Başarılar aslanlara.:)
 
Bu maçı alırsak olası seriye 1-0 önde başlayacağımızdan Fenerbahçe inanılmaz hırslı ve istekli olacaktır. Şurdan bir galibiyet 1-0 önde başlayacağımız bir final serisi demek olur bence. Haydi aslanlar işimiz zor ama başarabiliriz.
 
Bu maçı alırsak olası seriye 1-0 önde başlayacağımızdan Fenerbahçe inanılmaz hırslı ve istekli olacaktır. Şurdan bir galibiyet 1-0 önde başlayacağımız bir final serisi demek olur bence. Haydi aslanlar işimiz zor ama başarabiliriz.

Bayanlarda her şartta 0-0 başlıyor.Erkeklerde geçilmedi değil mi bu uygulamaya? :)
 
Fenerbahçe yine yüksek yüzdeli üçlüklerle oynayacaktır.Dış savunmaya dikkat etmeliyiz.
Derbi başlığını ben açtım umarım uğurlu gelirim.:)
 
İlk sayfada yerimizi alalım.
Kazanırsak olası final serisine 1-0 önde başlıyoruz.(yönetmelikleri kontrol ettim)
Allah utandırmasın.

evet olası final serisine 1-0 önde başlarız bu maçı kazanırsak-en azından bir değişiklik olmadıysa böyleydi kural-1-0 önde başlarsak 3 maç kazanmamız şampiyon olmamıza yetecektir
 
Çok sert ve zor bir maç olacak 2 takım açısından da. Her debide olduğu gibi kadro kalitelerinin değil (bunu bizim kadromuz kalitesiz anlamında söylemiyorum) amatör ruhların kapışması olacak. Bu maçtan çıkarılabilecek bir galibiyetin anlamı çok büyük olur. Bu konuda Aslanlarımıza güvenim sonsuz.
Sinan Erdem'e kükremeye gidiyoruz...
 
Çok zor maç olacağı belli. Ev sahibi avantajı ile yüzde 51 onlar şanslı görünüyor. Bizim ise en büyük handikapımız dış şutlar. Zaten bu sorunumuz olmasa gerçekten şampiyonluğun en güçülü adayı olurduk. Geçen sene Rancik, Wilkınson, Murat Kaya, ve önemlisi Jasaitis olduğu için nispeten rahattık bu konuda. Şimdi Shumpert'a o kadar yük biniyor ki işler yolunda gitmedi zaman tıkanıp kalıyoruz.
29 aralıktaki maçta bunu çok hissetmedik çünkü Fenerbahçe deplasmanda oynamanın verdiği tedbirli olma duygusu ile dış atış yoluna gitmedi. Fakat bu kez kendi evlerinde oynuyorlar ve bu konuda çok çekineceklerini zannetmiyorum. Gerektiği yerlerde buna karşılık vermek lazım.
Daha çok gerekeceği yer ise alan savunmasına karşı kuşkusuz. Tempo bulduğumuz her anda veya kritik anlarda bu silahlarını kullanacaklardır. Eminim buna çok güveniyorlardır.Bunu boşa çıkartabilirsek çok çok avantajlı oluruz.
Toparlarsak ibre bize dönük değil kesinlikle. Bizim ekstradan performans göstermemiz gerekiyor. Ukiç'in son maçlardaki formu bizim için kötü haber.
 
Resmen şampiyonluk maçı, yenersek eğer (ki Banvit 3, Efes 4 olur yüzde 90) 2. de olsak Finalde karşılaştığımızda 1-0 önce başladığımız için saha avantajı bizde oluyor yani herkes kendi sahasında yenerse şampiyon İpekçi'de belli oluyor. Tamam bunları konuşmak için çok erken ama bu maçın Fenerbahçe'yi sadece yenmiş olmaktan çok daha öte anlamları var. Zor ama umudum var benim bu takım bu Hoca ile her şeyi başarır.
 
Fenerbahce'de Kinsey ve Saras sakattı bu maçta oynamazlarsa iyi olur bizim için.Kinsey böyle maçlarda inanılmaz savunma yapıyor,hem rotasyon açısından hem de Fenerbahçe'nin Tomas ve Ömer ile birlikte savunmadaki temel taşı olduğu için oynamaması çok iyi olacaktır bizim için.Saras'da her ne kadar beklenen katkıyı vermemiş bile olsa guard yedeği olmadığı için oynamaması avantajdır bizim için.

İlk maç Shumpert 4 oynadığında oldukça etkili olmuştu bu maçta 4 oynarsa karşısınd Preldzic olacaktır,geçen sene Efes ile final serisinde bu ikili karşılıkli oynamış Preldzic genellikle üstünlük sağlamıştı.Tabi ondan önceki sene Shumpert ezmişti :) Bu maçta da umarım Shumpert ezer.

Fenerbahçe maçın sıkıştığı anlarda bize karşı alan savunması deneyecektir bu anlarda boş şutları mutlaka sokmalıyız yoksa işimiz çok zor olacaktır.Tutku ve Luksa'nın ikili oyunlar bu maçta en büyük silahımız olacak belki de bu ikiliyi ve Shumpert'ı ne kadar iyi kullanırsak galibiyet şansımız o kadar artar bence.

Bu kadar taktik analiz yeter,çarşamba oyuncularımızın sahada savaşıp bizi gururlandıracağına eminim,bu maçta yenilgide sürpriz olmaz zaten savaşıp son ana kadar mücadele edelim yeter.Kazanırsak da zaten alır bayrakları tura çıkmaya başlarım :D
 
Resmen şampiyonluk maçı, yenersek eğer (ki Banvit 3, Efes 4 olur yüzde 90) 2. de olsak Finalde karşılaştığımızda 1-0 önce başladığımız için saha avantajı bizde oluyor yani herkes kendi sahasında yenerse şampiyon İpekçi'de belli oluyor. Tamam bunları konuşmak için çok erken ama bu maçın Fenerbahçe'yi sadece yenmiş olmaktan çok daha öte anlamları var. Zor ama umudum var benim bu takım bu Hoca ile her şeyi başarır.
Hocam sen iste çocuğumu keseyim! :)
Bir de "final serileri" takımların aralarındaki maçlar ne olursa olsun 0-0 başlıyor -benim bildiğim kadarıyla-...
 
Evet Erkeklerde seriye 1-0 önde başlayabiliyorsun. Kadınlar da ise her ihtimalde final serisi 0-0 başlıyor. Bu yüzden maçın FB'li oyuncular açısından gergin gececeğini düşünüyorum. Maç hiç kopmazsa maçın sonuna doğru panik atışları başlar. Ayrıca yenmek dışında her ihtimale karşı bizi 11 sayı fark ile yenmek de isteyeceklerdir. Takımın oyun disiplininden kopmamasını istiyorum. Oyak Reno ile oynadığımız maç bu anlamda güzeldi. Takım oyun disiplininden hiç kopmadı maçın son dakikalarına kadar. Zordur bir basketbolcu için bu ama bunu başardık ise orada bunu daha iyi sağlarız. Oyak maçında Tutku ile Andric'in yaptığı ikili oyunların tamamında 3. bir oyuncu potaya doğru destek verdi sağdan veya soldan. Bu bazen Rancik bazen Shipp oldu. Aynısını bu maçta sık sık yapmalıyız. Hocaya ve takıma güveniyorum bize güzel bir maç seyrettirecekler bizim açımızdan.
 
Tutku'nun 2'li oyunları yetmeyecektir sadece hucümda. Mutlaka 1 hatta 2 tane daha opsiyonumuz olması lazım. Shumpert'ın vereceği katkı çok önemli hem 4 kısalı oynadığımız dönemde savunmada , hemde hucümda. Kazanmalıyız mutlaka 1-0 önde başlamak büyük avantaj olacaktır.

Hocaya ve takıma güvenim tam.

Saldırın Aslanlar !
 
Bence de Saras ve Kinsey'in oynayıp oynamayacağı çok kritik bir soru. Kinsey hem savunmada hem hucumda takımını ateşleyebilen bir oyuncu. Kinsey olmassa olay Ömer ve Tomas'a kalacak. Ömer'in Galatasaray maçlarındaki formuda malum. Saras da bence önemli katkı vermiyor ama Saras olmassa Preldzic 4 numarada Şampi'ye karşı oynamak yerine 2.guard olarak oynayacak. Böylece hem 4'te hem 1'te avantaj sağlayabiliriz. Onlar oynasın oynamasın biz kendi basketbolumuzu oynayıp maçın sonuna kadar kopmassak tribünün homurtusu ve 1-0 geride başlamanın korkusuyla panikleyeceklerdir. Umarım bu maçtan galibiyetle çıkar ve şampiyonluk kapısını aralarız.
 
http://www.tbl.org.tr/genel/dokuman/statu/Beko_Basketbol_Ligi_Statusu_10-11.pdf?sezon=2010-2011

3. Play-Off Final Müsabakaları :
Final müsabakaları kazanılmış dört (4) maç üzerinden oynanır. Eşleşen takımların normal ligde oynamış
oldukları maçlara bakılmaksızın Final Turuna 0-0 başlanır. ilk iki maç, Normal Ligi üst sırada bitiren takımın
sahasında, 3. ve 4.maçlar rakip sahada, gerekmesi halinde 5.maç ligi üst sırada bitiren 6. maç rakip sahada
ve 7. maç ligi üst sırada bitiren takımın sahasında olmak üzere sıra ile oynanır. Şayet “PLAY-OFF” serisine
1-0 üstün başlanır ise 1.maç normal ligi üst sırada bitiren takımın sahasında 2. ve 3. maçlar ise rakip sahada
oynanır 4. maçın gerekmesi halinde normal ligi üst sırada bitiren takımın sahasında, 5.maç rakip sahada ve
6. maç ligi üst sırada bitiren takımın sahasında oynanır.
Final müsabakaları sonunda rakibi karşısında 4. galibiyetini alan takım 2010-2011 sezonu BEKO Basketbol
Ligi Şampiyonu olur.

Ben bir şey anlamadım.Turgay Demirel İstifa!
 

Üst