Yiğit kısaca final 0-0 başlar 4 olan şampiyon olur diyor. TKBL ile kurallar aynı. Bende böyle biliyodum zaten ama iki gündür yazılanları okuyunca kafam karışmıştı. Doğru biliyormuşum.
-Eşleşen takımların normal ligde oynamış
oldukları maçlara bakılmaksızın Final Turuna 0-0 başlanır.
-1-0 üstün başlanır ise
Bu ne demek? F.Ülker 1-0 önde başlayabilir,diğer ihtimallerde normal ligde oynamış oldukları maçlara bakılmaksızın final turuna 0-0 başlanır.
1.si Final serisi
2.si Play-off serisi çeyrek final, yarı final falan. Yani ben böyle anladım.
http://www.tbl.org.tr/genel/dokuman/statu/Beko_Basketbol_Ligi_Statusu_10-11.pdf?sezon=2010-2011
3. Play-Off Final Müsabakaları :
Final müsabakaları kazanılmış dört (4) maç üzerinden oynanır. Eşleşen takımların normal ligde oynamış
oldukları maçlara bakılmaksızın Final Turuna 0-0 başlanır. ilk iki maç, Normal Ligi üst sırada bitiren takımın
sahasında, 3. ve 4.maçlar rakip sahada, gerekmesi halinde 5.maç ligi üst sırada bitiren 6. maç rakip sahada
ve 7. maç ligi üst sırada bitiren takımın sahasında olmak üzere sıra ile oynanır. Şayet “PLAY-OFF” serisine
1-0 üstün başlanır ise 1.maç normal ligi üst sırada bitiren takımın sahasında 2. ve 3. maçlar ise rakip sahada
oynanır 4. maçın gerekmesi halinde normal ligi üst sırada bitiren takımın sahasında, 5.maç rakip sahada ve
6. maç ligi üst sırada bitiren takımın sahasında oynanır.
Final müsabakaları sonunda rakibi karşısında 4. galibiyetini alan takım 2010-2011 sezonu BEKO Basketbol
Ligi Şampiyonu olur.
Ben bir şey anlamadım.Turgay Demirel İstifa!
Bu yönetmelik bizim Federasyon´a yakışacak cinsten. Nereye çekersen oraya gider...
Fener Ülker´in finalde eşleştiği takıma karşı 1-0 üstünlük hakkı varsa paragrafın son bölümü uygulanır. Eğer Fener Ülker´in seriye 1-0 geride başlama durumu doğmuşsa paragrafın başlangıç kısmı uygulanır ve normal sezonda yapılan maçlar dikkate alınmayıp seri 0-0 başlar.
Turgay Demirel hakemlerini kur gönder de bizi yensinler..
Hakemlere muhtaç olan, aciz duruma düşenleri kurtar her zaman yaptığın gibi..
Bu arada Abdi'de yine bilmemne varmış, Beşiktaş maçımız da pazartesi oynanıyormuş..
O da güzel.. Maç zor olacak ya tribün çok kalabalık olmasın.
Allah muhafaza kazanırız falan..
Bu girdaptan tek çıkış bence bizim Fenerle play-off finali oynamamız..
Şu anda basketbol diye bir spor olduğundan habersiz milyonlarca taraftar var.
Ancak onlarla final oynarsak, spor gündeminin en başına o final geçerse, Galatasarayı sevenler sahiplenirler..
Böyle Adnan Polat gibilerin kırıtması ile olacak işler değil.