Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş Cola Turka
Kemal Aday' Alıntı:
Ahmet beye çoğu konuda katılmama rağmen ,yeni bir koç değişikliği bayan takımında yapılan 4'leme gibi başarılı olamaz.Hele Hakan Demir artık uzun süre büyük takım öalıştıramaz.Tekelspor da oyuncusunu yumrukladı ,BJK ta ise Adem ve Haluk'la kavga ettiği için gönderildi.
Her problem koç değiştirilerek halledilmemeli ,başka yerden çıkış bulunabilinir.Hele söz konusu Galatasaray ise
Kemal Bey, Hakan Demir ismini neden ortaya attığımı daha evvel izâh etmiştim. Hakan Demir'i sadece sezon sonuna dek, takımı ateşleyebilecek ve heyecan verecek biri olarak gösterdim. Uzun vadede asla Hakan Demir vb. koçlarla bu iş olmaz.
Koray Mincinozlu ile ne oyuncular arasında, ne de staff'taki kişiler arasında sağlıklı bir bağ kalmamış. Galatasaray bu kadar kaliteli bir kadroyla her hafta kötü ötesi bir basketbol oynuyor. Farkında mısınız, Koray Mincinozlu'nun göreve devam etmesi hergeçen gün şubenin imajını bozuyor. İnsanlar Galatasaray'ı kolay yenebilecekleri bir takım olarak görüyorlar. Ben 10 milyon dolarlık kadro kuracak olsam, rakibim 1 milyon dolarlık kadro ile mücadele ederek bana meydan okuyorsa ve beni sürklase ederek yeniyorsa utanırım!
Bahsettiğiniz yıllardan çok farklı bir dönemdeyiz. O günkü şartlar ile mevcut şartlar aynı mı?
Size soruyorum, bu takımı izlerken ne görüyorsunuz? Ben sezonun bitmesini bekleyen oyuncuları ve "koltukta daha ne kadar otururum" hesabını yapan bir koç görüyorum. Ve diyorum ki bu takım, alması muhtemel kötü sonuçlarla beni endişeye sürüklüyor. Bu takım neden göz göre göre mağlubiyete terkedilsin?! Siz Koray Mincinozlu'nun önümüzdeki maçlardan Aliağa dışındaki hangisini kazandırabileceğine inanıyorsunuz?! Lütfen "biz Galatasarayız, şöyle yeneriz, böyle yeneriz" mantığıyla hareket etmeyelim. Zira mevcut gerçekler böyle değil.
Haftalar öncesinden bu tablonun oluşabileceğini yazdık, uyarmaya çalıştık... Takım dip yapmış durumdaydı ve bir türlü ayağa kalkamadık. Sizde bilirsiniz ki, dip yapan takımların ani bir sıçrama yapması için takımı uyandıracak bir değişim gerekir.
Ben de diyorum ki, Mincinozlu o koltukta oturmayı haketmişse ve başarısız olmuşsa; Aziz Bekir'in hiç değilse kalan maçlarda baş antrenörlük yapma hakkı olmalıdır, kendisine sezon sonuna dek bu fırsat verilmelidir!
İstikarardan bu sezon için o kadar uzağız ki, istikrar üzerinden münazara yapmayalım. Zira sonuç alamayız.