TBL 27. Hafta | Galatasaray CC 111 - 94 Beşiktaş Cola Turka

Re: Galatasaray - Beşiktaş (Canlı)

Galatasaray Cafe Crown 111 - Beşiktaş Cola Turka 94
Galatasaray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi 27. haftasında Beşiktaş Cola Turka?yı 111-94 mağlup etti! Takımımız bu sonuçla ligin üçüncü sırasındaki yerini korurken muhtemel bir playoff eşleşmesinde Beşiktaş Cola Turka'ya karşı eşitliği sağladı.

Galatasaray Cafe Crown'da Anthony Tolliver 30, Quinton Hosley 20 sayı ile günün en skorer isimleri oldular.

Galatasaray Cafe Crown ? Beşiktaş Cola Turka
Salon: Ayhan Şahenk
Tarih: 18 Nisan 2009 Cumartesi / Saat: 19:00
Hakemler: Engin Kennerman, Serdar Ünal, Kaan Büyükçil

GALATASARAY CAFE CROWN (111)
Quinton Hosley 20 (7 ribaund, 4 asist)
Cüneyt Erden 6 (1 ribaund, 5 asist)
Hüseyin Beşok 12 (12 ribaund, 5 asist)
Dejan Milojevic 8 (4 ribaund, 2 asist)
Altay Özurgancı 3 (1 ribaund)
Rashid Atkins 21 (1 ribaund, 5 asist)
Antonio Graves 7 (2 ribaund, 1 asist)
Anthony Tolliver 30 (4 ribaund)
Alican Güney 2
Cemal Nalga 2 (1 asist)


BEŞİKTAŞ COLA TURKA (94)
Mehmet Yağmur 14 (1 ribaund, 4 asist)
Muratcan Güler 3 (2 ribaund, 1 asist)
Jimmy Baxter 18 (6 ribaund, 4 asist)
Haluk Yıldırım 15 (3 asist)
Adem Ören 6 (2 ribaund)
Mire Chatman 15 (3 ribaund, 5 asist)
Cevher Özer 7 (4 ribaund, 3 asist)
Ray Wesson 16 (7 ribaund, 3 asist)

1.P: 29-17
2.P: 34-27
3.P: 17-27
4.P: 31-23
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

İlk yarıdaki roller değişmişti, bugün iki takım sahaya çıkarken. Biz çalkantılı bir dönem geçirirken rakibimiz bize göre nispeten daha rahattı. Bu şartlarda kazanmak elbette güzel ancak bu yapılan yanlışların üstünü örtmemeli?

İlk yarıyı müthiş üçlük yüzdemizle 63-44 önde kapatırken, ilk yarının kahramanları 21 sayı atan Toliver ile 17 sayı atan Atkins oluyordu. Son zamanlarda eleştirilerden aslan payını alan iki oyuncumuz.

İkinci yarı başladıktan sonra 14/4´lük bir seri yiyince mola almamıza rağmen takımdaki düşüş önlenemiyor ve molanın ardında 7/0´lık bir seri daha yiyorduk. Bana göre maçın en kritik anı, bu bölümde Beşiktaş´ın Baxter ile hücumdan boş dönmesiydi. Boş dönmeseler uzun süre sonra öne geçme ya da beraberliği sağlama fırsatı elde edeceklerdi, ki bu onlara büyük bir moral verirdi. Sonraki bölümde Beşiktaş´ın üst üste yaptığı top kayıpları ile kendimize gelip farkı tekrar açmaya başladık.

İkinci yarıda dikkatimi çeken durumlardan biri de; ilk yarının en etkili iki isminden Toliver´ın oyuna 3. periyodun bitimine 48 saniye kala, ilk yarının diğer başarılı ismi Atkins´in ise karşılaşmanın 21. dakikasında oyundan alınıp, 35. dakikada oyuna girmesiydi.

Doğrusuyla yanlışıyla karşılaşmayı 111-94 kazanıyoruz. 111 sayı atmak güzel de 94 sayı yemek ne kadar güzel! Her maçta 111 sayı atabileceksek savunmanın SOS vermesi önemli değil. Ya atamazsak, rakibimiz de Beşiktaş´a göre çok daha iyi hücum oyuncuları olan bir takım olursa...

Halen savunma yapmıyoruz, halen sete dayalı bir oyunlarımız yok, halen molalar aleyhimize oluyor, halen?

Son olarak; kötü gününde değil de iyi gününde tartışmak daha iyi olur düşüncesiyle bugünü bekledim, Q. Hosley konusunda. Geçen sezon transfer etmediğimiz için şampiyonluktan olduğumuz iddia edilen büyük isim! Bugün istatistikleri bayağı şişkin duruyor, takımda en çok süre alan (30,14 dk) oyuncu olmasında da kaynaklanıyor olabilir. Sonuçta bir gerçek var ki bugünkü galibiyette O´nun da katkısı vardı. Peki gelişinden bu yana kaç mağlubiyet aldık? Neyse art niyetli olmamak gerek, geçen sezon tek başına gelecekti, takımın ahengini bozmazdı. Ama bu sezonun ikinci bölümünde A. Toliver ile birlikte gelince takımın uyumu bozuldu!
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Dabovic yine mi tribündeydi bana mı öyle geldi? :)

Maçın 2. yarısını izleyebildim,Fark 2 ye düştü ama yine de oyuncularımız durmadı,mücadelelerini çok beğendim...En azından geçen haftalardaki gibi ruhsuz değillerdi,hırslılardı...

Tebrikler,darısı fenere...
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Geçen hafta Tolliverı yerden yere vurmuştum, bu maçta bana cevap verdi sanırsam :)
Tolliver'ı tebrik ederim, bu hafta atışları girdi.Fakat asıl tebrik ettiğim yönü mücadelesi.Bazı pozizyonlarda kendini yere atması.İçeriden de oynayabileceğini göstermesi açıkcası beni Tolliver hakkında umutlandırdı, fakat yine olmayacak şutlar denemedi de değil.Ama bugün bu özgüvenle denemesini anlarım.Belki bende forumdaki kelle avcılığı modasına uyarak biraz erken konuşmuşum.Umarım daha çok içeriden oynamaya devam eder..
Gelelim taraftar içerisinde özel seyircisi olan ve diğer kellesi istenen oyuncuya "Atkins"...Bugün bir pozizyonda bence ligin en iyi PG'si olan Chatman'i madara etti.Faul problemine girmeden önce 17s 5a ile oynuyorduki asıl önemli olan tempoyu kontrol etmesi.Son haftalarda düşüş içindeki takımda bazıları görmek istemese de istikarlı bir şekilde yükseliş içinde olan Atkins bugün ikinci yarıda az oynamasına rağmen savunmada ve hücumda yine çok iyiydi, onun kenarda olduğu dakikalarda oyunu kuramadık, Chatman ve Mehmet rahatladı,fark iki sayıya indi.Şu anlaşıldıki takımda Cüneyt ya da Atkins'den biri mutlaka beşde olmalı... Bu arada eminim onu izlediklerine yine üzülenler olmuştur :)
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Bu maç ışığında, ileriyi görmemizi sağlayacak sağlıklı bir yorum yapmak zor. Beşiktaş tarzında oyun oynadık ve kazandık. Hüseyin yeniden dümene geçmiş gibi. Ona çok ihtiyacımız var maçın her saniyesinde. Keza Cüneyt'ede öyle.
Çok iyi sinyallerin alındığı bir maç olmadı gelecek haftaki maç öncesi. Ara ara savunma yaptık, top kaptık ama ara ara...
Son sözüm ise Melih Gümüşbıçak'a. Belki basketbol geçmişi var az çok biliyor ama bir maç böyle anlatılamaz. Chelsea-liverpool maçının anlatıcısından aşağı kalır yanı yoktu. Altay'a 2-3 dakika Alpay dedi, ayrıca fanatik Beşiktaş'lı imiş sanırım kendisi. Bu kadar belli etmesine gerek yoktu. İhsan Bayülgen2 oldu hatta daha ileriye taşıdı. Fark ikiye inince bi ses geldi kendisine ama nafile. Fark açılınca yine ligin sonuna demir atmış iki takımın maçını anlatır tempoda anlattı.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Kendi adıma sezonun en kalitesiz maçlarından birini izledim. Eminim çoğu basketbolsever de aynı görüştedir. Savunma adına hiçbir şeyin olmadığı; takımların hücum setlerinin tamamen üçlüklerden oluştuğu son derece sıkıcı bir maçtı bana göre.

Maçın sadece skoruna bakanlar Galatasaray artık kötü gidişe son vermiş, bu maçı farklı kazanmış diyebilir ama durum öyle değil aslında. Bugün de Galatasaray kötü oyununu sürdürdü. Tek fark şutların nerdeyse tamamının girmesiydi. Galatasaray 40. sayısını attığında 10. üçlük isabetini bulmuştu. Yani 40 sayıdan 30 tanesi üç sayılık atışlardan gelmişti. Dünya' da böyle oynayan başka bir takım yoktur heralde. bu kadar şuta dayalı oyunla bir maç fark atarsınız diğer maç süpürülürsünüz. Koçun ne yapıp ne edip bunu önlemesi lazım. Koçtan böyle bir şey bekliyor musun derseniz, beklemiyorum.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Sürekli üçlük attık. Şanslı günümüzdü ki, girdi çoğu. Girmeseydi, tamamen farklı olabilirdi sonuç. Bunun rahatlığıyla sonuca gittik. Maç başa baş gitseydi, sonuç böyle olur muydu, bilmiyorum.

Neticede galip gelmek ve daha ikinci maçlarımızı oynamadığımız Fenerbahçe ve Telekom'la aynı galibiyet sayısına gelmek güzel... Sırada, onları alt sıramıza düşürmek var.

Yalnız, Fenerbahçe, Beşiktaş değil. Üçlüklerle kazanamayız maçı.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Ben maçın ikinci yarısında aslında iki şekilde umut aldım.Topun sürekli içeri geçmesi hoşuma gitti.İyi savunma yaptık demiycem elbet ama 94 sayı yememiz birazda BJK'ın şutları 10-15 saniye arasında kullanmasından kaynaklanıyor, takımların yaptığı hücum sayıları artıyor böylece...
Diğeri bir pozizyon var, Hüseyin Hosleynin pasıyla kolay bir basket atmak üzereyken tekrar Hosleye pas verdi.Bu pozizyon 3 saniyemi çok dikkat etmedim ama burda bence Hüseyin şu mesajı verdi, "takım içindeki kişisel sorunları rafa attık, bundan sonra herşey yeniden GS için"....
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Yine saçma maçlardan birini izledik. İlk yarı 63 sayı çok iyi. Ama savunma diye bir şey yoktu iki takımda da. Üçlük yüzdesinin düşeceği aşikardı. Beşiktaş 3.çeyrekte farkı kapattı ama anlayamadığım ilk yarının en skorer ismi Tolliver kenarda. Attığı hemen her üçlük giren Atkins kenarda. Bugün çok hata yapan Graves sahada. Oyuna hiç katkısı olmayan Alican sahada. Alican oynarken 4 kişi oynuyoruz. Oyunu bile Hosley kuruyor. Hala hücumda eline topu alan atıyor. Çok disiplinsiz bir oyunumuz var. Bence bugünkü en olumlu iş, Beşiktaş farkı 2 sayıya indirdiğinde takım biraz kendine geldi de farkı tekrar açabildi. Önümüzdeki hafta işimizin çok zor olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Beşiktaş gibi savunma yapmayacağı aşikar.
Bir de Spormax'le ilgili yorum yazayım. Basketbol spikerlerini zaman zaman eleştirdik ama tutup da futbol spikerine bu maçı anlattırmak, üstelik böyle bir derbi maçına yorumcu vermemek anlaşılır değil. Çok özensiz bir yayındı.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Aslında maçı kazanmasını istediğim taraf Galatasaray'dı, iyiki de öyle oldu. Çünkü lig ikinciliği önemli olacak, Türk Telekom'daki düşüşü Fenerbahçe yerine Galatasaray lehine kullanmalı. Maça gelince fazla söze gerek yok, iki takımda %52 ile üçlük atıyor ve ortaya böyle bir skor çıkıyor. Gelecek hafta için önemli bir sınama oldu iki takım için de. Bu maç gibi olmayacak gelecek haftaya olan maç, en azından Galatasaray için öyle çünkü Beşiktaş her hafta böyle oynuyor zaten.. :)
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Maçta tek umut veren olay oyuncuların hırslı oluşuydu...Bu bir artı gerisi hala eksi...
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Milojevic neden az süre alıyor anlamıyorum. Tolliver'dan çok daha önemli bir oyuncu o. Özellikle de Play-Off'ta öyle olacak diye düşünüyorum. Karşılıklı bir konuşma yoksa hoca ile arasında az oynaması konusunda küstürülmemesi lazım.

Diğer konuya da yazdım, bize içeriden oynayacak uzun lazım. Milo'yu kazanmalıyız. Tolliver ile Efes'i Fener'i yenemeyiz.

Onun dışında takımın ve hocanın hırsı hoşuma gitti.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Milojevic Partizandaki gunlerinden pek fazla goruntu veremedi.Ayni sekilde Gurovic gibi..Nedenleri belli.Takimin balans ayarlarinda ciddi sikintilar soz konusu.Coach-Turk oyuncular-yabancilar iyi ve kotuler karisik olunca ortaya bir pasta dogru durust cikamiyor.Kotunun icinde iyide kayboluyor.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Böyle bir günde galip gelmek güzel hele hele telekom'un yenilip 2.şansımız yeniden çok yüksek olduğu bir güne yeniden merhaba demek daha ayrı bir mutluluk. Bu çok ayrı bir mevzu! Umarım bunun bilincinde oluruz bu birincisi.

İkincisi de; bu maç bana göre sıradan bir maçtı takımımız ne halde onu herkes biliyor belki bugün rakip bjk olmayabilirdi ya da %65-70 gibi yüksek yüzdelerle her maçı bitiremeyiz. Takımımızın olsun, Koray hocanın olsun hataları var. Bu maçın bence videosunu oturup 3-4 defa izlemeliler,ona göre plan proje yapmalılar.Bu maçta o kadar çok hata yaptık ki hem hücum da hem savunma da, hem oyuncu değişikliklerinde bunlar saymakla bitmez. Onur abim zaten bazı hatalara ve eksikliklere değinmiş. Eğer ki şampiyonluğu gerçekten istiyorsak yapmamamız gereken hataları tekrarlamamalıyız. Yoksa bugün bjk'ı ya da şampiyonluk hedefi olmayan bir takıma fark atmışsın pek bir şey ifade etmez.

Dikkatimi çeken bir şey var. Maçın bazı anlarında farklı 5'ler sahadaydı takımımızda. Sahadaki oyuncularımız birbirlerini o kadar iyi tanıyorlar,yerinde ve zamanında doğru hamleler yaptılar daha sonra 2 değişiklik geldi farkı koruyamadık.Yani birbiriyle uyum içinde olan 3-4 tane birbiriyle iyi anlaşan oyuncuların yer aldığı farklı 5 yaratmak çok mantıklı. Sadece söylemek istedim.Çünkü; Koray hocanın oyuncu değişikliklerine anlam veremiyorum.

Bu maçtan ne kadar çok ders alabilirsek o kadar iyidir aksi takdirde şampiyonluk hayal olur...

Ayrıca fb maçında oynayacağımız oyun şampiyon olacağımıza ya da olamayacağımıza kesin kanaat getirecektir.

1.)Yapılan set hücumları doğru mu?
2.)Savunmada yeterli miyiz?
3.)Yerinde ve zamanında yapılan oyuncu değişiklikleri?
4.)Oyuncuların birbiriyle maç içerisindeki uyumu?
5.)Oyuncuların maçı ne kadar istedikleri?
6.) Herşeyden önemlisi fb maçında '' takımımızda takım ruhu olacak mı? ''

Bu soruların cevabını fb maçından sonra umarım istediğim gibi alırım.fb'ye yenmek ya da yenilmemek önemli değil.Elbette zor bir deplasmana gideceğiz,10 bin kişilik seyirci baskısı,solomon'u kadrolarına katarak güçlendiler ama biz her türlü zorluklara rağmen oyuncuların ne kadar direnç gösterebildiği.Benim aradığım tek cevap aslında '' biz takım olarak elimizden geleni yaptık,varımızı yoğumuzu ortaya koyduk... ama yeneriz ama yeniliriz önemli değil yeter ki oyuncular bu cevabı sahada versinler!

Bugün ki maçta takımımızı destekleyen taraftarımıza teşekkürler.
 

Üst