TBL 27. Hafta | Galatasaray CC 111 - 94 Beşiktaş Cola Turka

Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Koray Mincinozlu'yu anlamaya calisiyorum ama olmuyor! Bir takim bu kadar cok oyuncu degistirirmi??3 kisi giriyor 3 kisi cikiyor.Takimin sekli her 2 dakikada bir degisiyor.Iyi giden takim bir anda geriye gidiyor.Sabit bir 5'in olacak mumkun oldugu kadar o 5 ile oynayacaksin.Performans vermeyen,gununde olmayan oyuncuyu veya sistem geregi digeriyle degistireceksin.Hayir yani,yakın zamanda 5 oyuncuyu birden degistirirse sasirmamak lazim.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Takımın hırsı en çok hoşuma giden şeydi birde savunma yaptığımız zaman gerçekten takımı izlemek bi ayrı güzel rahat oluyor. Beşiktaş gibi bir takımı 20 sayıdan geri getirmemeliydik neyse bakalım ilerleyen maçlar ne gösterecek bize playoff lar için ama açık konuşayım böyle oynarsak Fener bizi pis yener.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Takımın duruşu bu maçta daha iyiydi ama şunu kabul etmek lazımki çok büyük şut yüzdesiyle oynadık ve bu her maçta olmaz bunuda biliyoruz.
Koray Hoca eski basketbol mantalitesi ile koçluk yapıyor bu bana yetersiz geliyor.Setlerin takım karekterine uyduğunu düşünmüyorum.Ayrıca gelsiğinden beri şut sallayan Tolliver'ın kulağını hala çekmiyorsa Koray Hoca ona yakışmıyor bu pasiflik.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

İlk geldiğinde Tolliver ile ilgili olarak '' Mevkine göre iyi bir dış şuta sahip oyuncu '' olarak tanımlanmıştı...Şimdide bu yönünü ortaya çıkarıyo belkide...Evet bazen gereksiz şutlar sallayabilyor ama özgüven meselesi...Nasılki Graves bundan 2 maç önce 3 e 1 hücümda üçlük atıp sokuyosa Tolliver'ın da iyi gününde bu şutları atması gerekiyo...Bu bir dezavantaj değil avantaj benim görüşüme göre...Saygılar
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

graves büyük maçlarda neden oynayamıyo acaba? son 7 maçtaki gibi oynadı takım girmeyen şutlar girdi kazandık bu yani..
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Hakan Apak' Alıntı:
İlk geldiğinde Tolliver ile ilgili olarak '' Mevkine göre iyi bir dış şuta sahip oyuncu '' olarak tanımlanmıştı...Şimdide bu yönünü ortaya çıkarıyo belkide...Evet bazen gereksiz şutlar sallayabilyor ama özgüven meselesi...Nasılki Graves bundan 2 maç önce 3 e 1 hücümda üçlük atıp sokuyosa Tolliver'ın da iyi gününde bu şutları atması gerekiyo...Bu bir dezavantaj değil avantaj benim görüşüme göre...Saygılar

Ne de olsa sezona San Antonio Spurs'de Tim Duncanin yedegi olarak basladi.Oradan gelen tecrube soz konusu.Bence 1 sene daha ust duzey NBA'de oynayip sure alsaydi Avrupanin yeni Terrence Morrisi olurdu.Bence o yolda ilerliyor su an.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Şu oynadığımız oyunun adı basketbol hariç herşey.



Neye nasıl güvenerek bu kadar dışardan oynayabiliyoruz anlamıyorum.Ama insanın takımı izleyesi gelmiyor.Çünkü izlenecek bir şey yok.Yarın Fenere karşı böyle fantazi basketbol oynarsak darma duman oluruz.Çok saçma işler oluyor.Oyun kurucular Atkins ve Cücü daha ilk saniyeden kaldırıp atıyorlar.
Atsınlar 24 saniye dolarken atsınlar ben yine razıyım.
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

Can Yapici' Alıntı:
[quote="Hakan Apak":hxzqwgq1]İlk geldiğinde Tolliver ile ilgili olarak '' Mevkine göre iyi bir dış şuta sahip oyuncu '' olarak tanımlanmıştı...Şimdide bu yönünü ortaya çıkarıyo belkide...Evet bazen gereksiz şutlar sallayabilyor ama özgüven meselesi...Nasılki Graves bundan 2 maç önce 3 e 1 hücümda üçlük atıp sokuyosa Tolliver'ın da iyi gününde bu şutları atması gerekiyo...Bu bir dezavantaj değil avantaj benim görüşüme göre...Saygılar

Ne de olsa sezona San Antonio Spurs'de Tim Duncanin yedegi olarak basladi.Oradan gelen tecrube soz konusu.Bence 1 sene daha ust duzey NBA'de oynayip sure alsaydi Avrupanin yeni Terrence Morrisi olurdu.Bence o yolda ilerliyor su an.[/quote:hxzqwgq1]

Kesinlikle...Kendine güveni geldiği an nasıl oynayabildigini dün hepimiz gördük...Bir post oyuncusunun en büyük silahi dış şuttur hele ki üçlük yeteneği varsa sonuna kadar kullanmalıdır çünkü karşı post savunmacıları genelde üçlük çizgisinin oralrda adamı pek umursamadıgından bizim için rahat sayılar bulunabilir...Bkz >> Bjk koçunun Cevher'e Tolliver ı üçlükte yakın savunması için bağırdığı an :) Saygılar
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

Belliydi bu maçın böyle olacağı ama iğrenç bir basketbol vardı sahada. O sahadan oraya fırlatmalar,rastgele şut atmalar,berbat savunmalar. Yanarım da gece bu maçı izlemek için ayakta kaldığıma yanarım. GSW-Suns maçı izledik sanki ya(o bir iki sene öncesi).
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

All Star Cimbomun / GÖKHAN GERMAN


Her ne kadar Galatasaray son 7 maçta 5 yenilgi alsa da, kazandığı 2 maçı da birer basketle alsa da, maçın adı ?derbi? olunca akan sular duruyor.

Bu sezon düşüşe geçen bütün takımların imdadına ?derbi? yetişti.
Derbi geleneği dün de devam etti Ayhan Şahenk?te.
Toplam 205 sayı üretildi maçta. Artık NBA?de bile böyle skorlara rastlanmıyor neredeyse...
Aslında her iki takımın da oyun tarzı bu.
Koş koş basketbolu...
Topu potaya mümkün olduğunca çabuk atıp, tempolu oynamak.
Savunmalar ikinci planda.
Düzenin adı, düzensizlik...
Bu atılan topların neredeyse tamamı basket olunca, ortaya da 111-94?lük skor çıktı.
Özellikle ilk yarıda Galatasaray?ın 63 sayı üretmesi, akıl alır gibi değildi. Maça 9/11 üçlük isabet oranı ile başladılar, devreyi 13/19?la bitirdiler. Tam 39 sayıyı üçlükten buldu Galatasaray.
Her ne kadar karşılarında hiç savunma direnci görmeseler de, idmanda bile bu kadar yüksek yüzdeyle şut atmak büyük başarı.
Derbinin havası, suyu farklı oluyor işte... O kadar farklı oluyor ki, 2. yarının hemen başında ?kazandım? havasına giren Galatasaray basketbol oynamayı bırakınca, 5 dakikada 21 sayı bulan Beşiktaş, bir devrede 63 sayı yediği maça ortak olmayı başarmıştı. Ama son barutlarını attılar, maç da orada bitti zaten.
Son periyot bir All-Star havasında geçti. Ne kimse geri koştu, ne de savunma yaptılar.
Adeta şov maçı gibiydi.
Beşiktaş?ın gücü zaten bu. Çok kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyorlar.
Ama Galatasaray bu olmamalı. Kazandılar ama, her zaman 16 üçlük sokamazsınız.
Atılan 111 sayı kimseyi yanıltmamalı.
Dünkü derbi çok sıradışı bir maçtı. Ölçü alınmamalı.



İMZA..
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

Maçtan evvel takımın son maçlardaki oynadığı oyunla, bu maçı kazanamayacağını yazmıştım. İddialı bir söylevdi... Maçtan önce yöneticilerle yapılan toplantılar, yiyelen yemekler oyuncuların bu maça konsantre olmasını sağlamış. Bunun olacağını öngeremedim... İlk yarıda muazzam bir şut yüzdesi vardı. Her zaman diyoruz, bu takımda çok büyük potansiyel var!.. Bu 10 milyon dolarlık kadro, oyuncularımız sıradan oyunucular değil!

Haftalardır yerlerde sürünen şut yüzdesi oyuncuların oyuna konsantre olamamasından ve isteksizliklerinden kaynaklanıyordu. Bu hafta isteyince 111 sayı atıverdiler. Beşiktaş kötü savunma yaptı, o ayrı mesele ama, oyuncuların istedikleri zaman neler yapabileceklerini göstermesi babında önemli bir maçtı.

İlk yarıda atılan 63 sayı tamamen dış ve orta mesafeli şutlar üzerineydi. Şutlar girince sorun yoktu fakat, üçüncü çeyrekte şutlar kaçmaya başlayınca Beşiktaş farkı 2 sayıya dek indirdi! Bir anda kroki duruma düştük. Zira tüm oyun planımız dışarıdan şut atmaya bağlıydı ve şutlar girmeyince tıpkı geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi kilitleniyorduk! Beşitaş kısa sürede o kadar fazla efor sarfettiki, devamını getirecek mecâlleri kalmadı. Fark iki sayıya indikten sonra bir anda yaptığımız skor patlaması Beşiktaş'ın direncini kırdı.

Peki ilk yarıyı 63-44 önde geçtikten sonra, bu maçı kaybetseydik ne olacaktı? Kaybedebilirdik, zira 6-7 dakikada tüm farkı erittiler. O kadar fazla şut soktuk ki, yediğimiz onca sayıya rağmen skoru hep önde götürdük. Peki Beşiktaş'ın oyuna hükmettiği üçüncü periyotta Koray Mincinozlu ne yaptı? Hiç!.. Fark azalırken aldığı moladan sonra takım oyuna hiçbir tepki vermedi, ta ki, Beşiktaş yorulana dek! İyi gününde olan Tolliver neden 19 dakika oyunda kaldı? Geçtiğimiz haftalara kıyasla takımda değişen iki şey vardı: İlki şutların girmesi. İkincisi oyuncuların daha istekli olması... Düzensizlik ve oyun içindeki istikrarsızlık devam etti.

Hakemler için de birşeyler söylemek lazım... Başta Engin Kennerman olmak üzere, hakem triosu çok kötü bir yönetim gösterdi. Kaybetmedik ama, aleyhimize çaldıkları, çalamadıkları faullerle oyunun temposunu kestiler. Bilhassa Milojevic, Hüseyin ve Tolliver'a çalınan bazı fauller vardı ki evlere şenlik! Çoğu pozisyonda ezbere düdük çaldılar. Sonuç her zaman aleyhimize olmasada, Engin Kennerman'ın olduğu maçlarda kararlar nedense hep aleyhimize tezahür ediyor!

Kazanmak güzel fakat, hâlâ önümüzdeki hafta için endişeliyim. Dilerim o gün şutlarımız dünkü gibi yüksek yüzdeli olur. Ancak karşımızda Beşiktaş kadar kötü savunma yapan bir takım olmayacağı kesin.

Her neyse... Alınanan her galibiyetin tadını çıkartalım. Haftaya üzücü bir fark oluşmasın kâfi...
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

güzel bir galibiyet oldu...Babam benim caferağadaki maçlarımdan beri salonlara gelmiyordu...Ayağı uğurlu geldi sanırım inanılmaz şut soktuk...İşin savunma yönünde sıkıntılarımız var...94 sayı beşiktaştan yememeliyiz...Ama beni çok mutlu eden şeylerde vardı takım birbirine çok bağlıydı atkins birkaç maçtır toparlandığının sinyallerini veriyordu tolliver ın hırsı takım gibi oynadık...Ben yaşına rağmen HÜSEYİN in bu hırsına ve forma aşkına hayranım...Takımı toplayan hırsıyla takımı ve taraftarı ateşleyen çok BÜYÜK bir oyuncu ben kalıbımı basarım hosley le olan tartışmada içerde yine alttan alan o olmuştur takımı toplayan birinci adam odur.Kötü oynarsa onu bu forumda eleştirmek haksızlıktır...İsterse 0 sayı atsın o ÇOK BÜYÜK oyuncudur...Onsuz bu takım düşünülemez...Bişey daha mutlu etti beni bir gözüm hep benchdeydi aziz hocoyla koray hoca arasındaki diyalogları izledim...İlk başta soğuk gibilerdi ama ikinci yarıda farkı indiğinde koray hoca mola almıyordu ancak aziz bekir alalım dedi ve koray hoca mola istedi..Bunu kimseyi eleştirmek için söylemiyorum umarım aziz bekir görevden alınmaz...Koray hocayıda maçtaki heyecanı ve hırsından dolayı tebrik ediyorum...Zor ama umarım haftaya armaya yakışır bir mücadele ortaya koyup fenerbahçeyi yeneriz...Maça gelen herkese teşekkürler...
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

Galibiyet güzel ancak üzücü olan bu tarz oyun sistemi ile yalnız Beşiktaşı yeneriz,oda debi hırsı ile önümüzdeki fener ve telekom maçlarında bu tarz oyun maçın sonunda üzülmemize sebeb olur,takım bir çıkış maçı arıyordu beklediğim gibi bu maç o maç oldu,amaoyun ve savunma eksiğimiz,gün gibi aşikar.

Haftalardır formsuz oyuncular ve teknik kadro,artık üzerinden ölü toprağını atıp biraz silkinir gibi oldular sanırımgerçek form seviyesine,playofflarda ulaşacağız.

Maçın sonunda iki tarafta %55 ile üçlük atmış,evvelki seneler Şag,lakersdan yeni ayrılmış phil jakson yeni bir sistem arayaşına girmişken hatırlayanlar bilir dış şuta yönelmiş her maç yaklaşık 30 civarı üçlük atıyorlardı girerse kazanıyor girmesse kaybediyorlarıdı.

Kısaca üçlük ile yaşayan üçlük ile can verir sözünü hatırlatırım!!!
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

İzlediğim en ilginç maçlardan biriydi..oyun felan oynamadan sadece şutlarla maç kazandık..

Sevindiğim tek nokta ise Hüseyin ve Hosley arasındaki dialog ve Hüseyinin kendi atacakken Hosleye verdiği asist
 
Re: TBL | 27. Hafta Galatasaray: 111 - Beşiktaş: 94

İsteyen herkes kendini kandırabilir, takımda değişen tek şey üçlüklerin girmesi geri kalan herşey aynı tas aynı hamam.
 

Üst