TBL 27. Hafta | Galatasaray MP 84 - 72 Fenerbahçe Ülker

ülker arenadaki maçta da oyun olarak üstündük son 3 dakikaya 10sayı önde girmiştik ama noldu tomas gitti en kritik yerde 2 üçlük soktu maçın seyri degişti...unutmayalım oyun üstünlügü degil sayı üstünlügü maç kazandırıyor bunu beşiktaş maçında da çok net gördük...

Ben bizim takımımızı içerdeki Olympiakos maçı öncesi-sonrası diye ikiye ayırıyorum.O maça kadar hedef maç kazanamama baskısı vardı,sonunu getiremiyorduk hep.Ama o maçtan sonra bir şeyler değişmeye başladı.

Kısaca,şimdi dört maç yapsak Ülker Arena'da üçünü kazanırız bence...

Küçük bir düzetme,ilk maçı Sinan Erdem'de oynadık.Liderliği kaybetmezsek play-off yarı finalinde ilk ziyaretimizi gerçekleştirebiliriz.

Seneler sonra ilk defa bir Fenerbahçe maçına bu kadar net favori çıkıyoruz diye düşünüyorum.. Ama bu maça oldukça asılacaklardır çünkü kaybetmeleri halinde Beşiktaş saçmalık yapmadığı takdirde 5. olacaklar ve belki de çeyrek finalde nokta koyacaklar lige. Engin Atsür umarım bizim maça da yetişmez, en çok çekindiğim isimlerden biri açıkçası.. Başta da dediğim gibi, favori net biziz. Umarım galip geliriz ve liderlik için kalan 4 maç içinde belki de tek zorlu geçmesi beklenen şu maçı kazasız bir şekilde atlatmış oluruz..

"Derbiyi kazanmak istediğim kadar salonda bir olay çıkmamasını da istiyorum. Taraftarlarımızdan, Euroleague’deki atmosferi bize yaşatmalarını diliyorum. Geçen derbide olanları ben unuttum. Çünkü bu işin rengi yok. Bu her yerde böyle maalesef. Sporumuzu ileri taşımak istiyorsak, artık bu olayların olmaması lazım. Salonlar savaş alanı değil, oyuncular da savaşmaya çıkmıyor o sahaya. Taraftarımızdan küfür etmeden, sahaya bir şey atmadan bizi desteklemelerini istiyorum.”

Oktay hocanın yukarıdaki söylediklerini lütfen hiç kafalardan çıkarmayalım. Cehennemin nasıl olacağını bu sene EL maçlarında gayet güzel bir şekilde gösterdik. Rakip oyuncular çekindikleri gibi hayran da kaldılar çoğu maçtan sonra ifade ettikleri gibi. Her maçta yaptıkları gibi muhtemelen yine tahrik edip, bizi yoldan çıkarmaya çalışacaklardır. Bu oyuna gelmeyelim. Sahaya bir şey atan olursa bilin ki o bizden değil bir Fenerlidir. Hemen emniyeti uyarıp gereğini yapalım bu konuda.

Kadro maliyetleri, oyuncu kaliteleri kıyaslanınca bizden daha iyi oldukları gerçek. Ama takım olma hüviyetinden oldukça uzaktalar. Bizde ise tam tersi bir durum var. Takımın önemli dişlilerinden Shipp artık aramızda olmamasına rağmen yeri gayet iyi bir oyuncu olan Djedovic ile dolduruldu. Takıma da kısa sürede uyum sağladı. Bu yüzden eksiksiz çıkıyoruz diyebilirim bu maça. CSKA' yı bile dize getirdiğimiz İpekçi' de Fenerin şansının olduğunu düşünmüyorum ama yinede dikkatli olup son saniyeye kadar savaşalım ve onları eli boş gönderelim.

Evet bırakıp gidelim hep beraber. Bir tarafın bütçesi 25M , diğer tarafın 9M. Doğal olarak daha iyi oyuncular alınabiliyor. Bunda anlaşılmayacak ne var? Hatta bana göre Beşiktaşın oyuncu kalitesi bile daha iyi bizden.

o kadar da değil..tamam kaliteli yabancıları var,ama işin içine yerlileri falan da katınca bence bizim önümüzde değiller..

Bu sene fener yalakalıkları. Hem tff nin hemde tbf nin içerdeki fener maçlarımızı çarşamba gününe koyarak yalakalıklarını ortaya koymuştur. YAZIKLAR OLSUN BU ÜLKEDE FUTBOLU VE BASKETBOLU YÖNETEN ŞEREFSİZLERE!!!

Evet bırakıp gidelim hep beraber. Bir tarafın bütçesi 25M , diğer tarafın 9M. Doğal olarak daha iyi oyuncular alınabiliyor. Bunda anlaşılmayacak ne var? Hatta bana göre Beşiktaşın oyuncu kalitesi bile daha iyi bizden.

Bu konunun yeri belki burası değil, ama şaka mı bu? Fenerbahçe belki kıyaslanır, ki o da kıyaslanmaz. Önceki senelerde, geçen sene de dahil olmak üzere bizden kadro olarak daha iyiydiler, ama bu sene için, oyuncu kalitesinde de kesinlikle öndeyiz. Beşiktaş'ı hiç konuşmuyorum bile.

Önder abinin söylediğinde anlaşılmayacak bir şey arkadaşlar. Jamon Gordon bize yıldız olarak gelmedi, Andric bize yıldız olarak gelmedi, Göksenin aniden çıktı, Tutku ve Ender takımları tarafından sözleşmeleri uzatılmayarak bize geldi, Djedovic piyasası olan bir oyuncu değildi, Shumpert Efes'in çok az süre verdiği bir oyuncu olarak geldi. Evet şimdi bizde bu oyuncuların hepsi çok performanslı oynuyorlar ama fiyatları artmadı bu oyuncuların. Harcadığımız para 20 milyonlara çıkmadı. Biz Efes ve Fener gibi bütçe anlamında Avrupa'da Top 10'da yer alan bir takım değiliz. Oynadığımız oyun çok ileride ama Fener'in de koçunun oynattığı oyun kadrolarının çok gerisinde ve oyuncularının değerlerini düşürüyor.

Önder abinin söylediğinde anlaşılmayacak bir şey arkadaşlar. Jamon Gordon bize yıldız olarak gelmedi, Andric bize yıldız olarak gelmedi, Göksenin aniden çıktı, Tutku ve Ender takımları tarafından sözleşmeleri uzatılmayarak bize geldi, Djedovic piyasası olan bir oyuncu değildi, Shumpert Efes'in çok az süre verdiği bir oyuncu olarak geldi. Evet şimdi bizde bu oyuncuların hepsi çok performanslı oynuyorlar ama fiyatları artmadı bu oyuncuların. Harcadığımız para 20 milyonlara çıkmadı. Biz Efes ve Fener gibi bütçe anlamında Avrupa'da Top 10'da yer alan bir takım değiliz. Oynadığımız oyun çok ileride ama Fener'in de koçunun oynattığı oyun kadrolarının çok gerisinde ve oyuncularının değerlerini düşürüyor.

Tamam katılıyorum, ama aynı mantıktan yola çıkarak saydığın tüm oyuncuların da önceki koçları tarafından değerlendirilemediğini ya da henüz potansiyeline ulaşmadıkları dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe'nin kadrosunu küçümsemiyorum, aksine çok değerli oyuncuları olduğunu düşünüyorum. Spahija'da evet takımı iyi yönetemiyor, ancak iyi de oynatsaydı, bu seneki kadro bizimkinden daha kötü. Oyuncuların yüksek ya da düşük bütçeyle alınması sadece kalitesiyle alakalı değil, bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.

Fener taraftarı ya da koçu olsan bizim takımdan o sisteme alacağın oyuncular Gordon ve (Türk oldukları için rotasyona Furkan ve belki Ender) olur.
Oysa o takımdan bir çok kişi düşünmeden kalite olarak Ukic, Engin, Bogdanovic, Preldzic, Ömer Onan, Tomas, Kaya, Mirsad, sene başındaki burda yazılanları da görünce Gist gibi isimleri isteyecekken(karakter olarak bir çoğu istenmeyecek adam, maksadım kalite) demek ki çok iyi bir coaching ile onlar iyi sonuç alabilirmiş ve kadroları da bizden iyiymiş :) Neyse burası yeri değil, oyun olarak çok bariz fark var 2 takım arasında, bunu da sahaya yansıtacağız inşallah hafta içi.

Açıkçası spahija nın kötü teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. tomas-ukıc-ömer-mırsad sürekli sakatlıkla boğustu, engin çok az maçta oynadı. Eğer gist ve curtis çok yetersiz oyuncular.Ben bu sezon fenerbahçenin kadrosu çok yetersiz. Geçen sene giden lavrinoviç ve jasikevicus final 4 da oynayacaklar.

Açıkçası spahija nın kötü teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. tomas-ukıc-ömer-mırsad sürekli sakatlıkla boğustu, engin çok az maçta oynadı. Eğer gist ve curtis çok yetersiz oyuncular.Ben bu sezon fenerbahçenin kadrosu çok yetersiz. Geçen sene giden lavrinoviç ve jasikevicus final 4 da oynayacaklar.

O sistemde o 2 adamdan verim alamayıp istemediler yahu tamamen bireysel oynuyorlar, o sistemle oynayan bir takımın iyi yönetildiğini mi düşünüyorsun gerçekten? Topu hiç paylaşmıyohrlar, rakipler çatır çatır 2'li oyunları kullanırken önlem almıyorlar vs...

Tanju yapma Allah'ını seversen. Engin mi Tutku mu? Tomas mı Shipp mi? Mirsad eski Mirsad değil. Bu üçü, oyuncu olarak beğendiğim ve değerli isimler bana göre, ama yine de kıyaslamaya gelince, durum budur bence. Kaya nedir ayrıca, takıma zarar vermekten başka ne işe yarar son senelerde? Preldzic, Bogdanovic ve Ömer Onan'a kesin katılıyorum, ama diğer saydıklarını hiç kıyaslamam bile.. Spahija'yı tabii ki başarılı bulmuyorum, ama bu seneki Fenerbahçe başarısızlığında bu oyuncu kalitesindeki düşüşün de büyük etkisi olduğunu, bu durumun da Spahija'ya yüklendiğini düşünüyorum. Sonuç olarak Fenerbahçe'deki önceden istenebilecek(benim de isteyeceğim) birçok oyuncu, Lakovic gibi eski performanslarını sergileyemeyecek düzeydeler bana göre.

Sistem kısmını bilerek belirttim, o sistemde Shipp de iş yapmaz Tutku da işte problem orada, bire bir yeteneği fazla olan Engin ve Tomas varken kimse Shipp ile Tutku'yu istemez onlardan. Mirsad'ı yazma sebebim Kerem Gönlüm'ü isteyen çok ama Mirsad döndükten sonra Kerem'den çok daha iyi oynuyor he eski Mirsad zaten değil o varken Fb taraftarı da gidip bizim 4 numaraları istemez o pozisyona. Bu kıyasları yaparken bu bağlamda yaptım hatta Avrupa piyasası için de yaparsan Tomas çok değerli yani neyse gerek yok zaten bunlara, kalite kısmına girilmiş o kadar bütçeyle daha doğru kursalardı diyelim kadroyu siz beğenmiyosanız kadrolarını. Oynanan basketbola göre bu maçın açık favorisiyiz ama olur da süpriz şekilde kaybedersek karalar bağlamaya gerek yok, playoff çok daha önemli.

Maç ile alakalı değil fakat karşı yakadan gelmek zor mu gelen var mı maçlara? Futbolada farketmez ?

E5 üzerinden metrobüs, karşıya geçen otobüsler, hatta direkt Topkapı'ya otobüs var. Topkapı'dan da Abdi İpekçi önünden geçen dolmuşlar var. Minibüs caddesi ya da sahil tarafındaysan, Kadıköy/Söğütlüçeşme metrobüsü ile Topkapı durağında inip, dolmuşlara binebilirsin aynı şekilde. Sahil tarafındaysan Kadıköy'den vapurla kaşıya geçip Tramvay'la yine Topkapı tarafına gelebilirsin. Daha kolay yolu var mıdır şu an aklıma gelmiyor, arkadaşlar yardımcı olur.