TBL 28. Hafta | Mersin BŞB 106 - 99 Galatasaray MP

Böyle durumda faul yapmadığımız için 3 kere uzatmalara gitmişti maçlar. Yani orada faul yaparak çok doğru bir karar verilmişti fakat faulden sonra bize kalan sürede Gordon yanlış tercih yapıp boş adama atacağına kendisi kullandı.

fark 3 sayı iken faul yapılır,2sayı iken degil...bahsettigin uzatmalar da fark 3 sayıyken yapılmayan fauller sebebiyle oldu...

galatasaray gibi savunmasıyla ön plana çıkabilen bir takım son 12 saniyede 2 sayı öndeyse o topu savunur ve açıkçası o faulü mahmutinin istedigini sanmıyorum...

edit: arkadaşların belirttigi üzere faulü oktay hoca istemiş ve bence yanlış bir tercih olmuş...

Rakip takımda Grundy , Scales gibi adamlar varken faul yapılması bana da mantıklı geldi.Bu adamlar el üstünden el atından felan sokabilen adamlar.Bu yüzden hocaya kızmamak lazım.Sonraki hucümde Lucas boş pozisyondaki oyuncuya vereceğine , şutuna güvendi ve kendisi kullandı ama olmadı.Sağlık olsun.Kalan maçları kazanmak şart oldu şimdi.

fark 3 sayı iken faul yapılır,2sayı iken degil...bahsettigin uzatmalar da fark 3 sayıyken yapılmayan fauller sebebiyle oldu...

galatasaray gibi savunmasıyla ön plana çıkabilen bir takım son 12 saniyede 2 sayı öndeyse o topu savunur ve açıkçası o faulü mahmutinin istedigini sanmıyorum...

edit: arkadaşların belirttigi üzere faulü oktay hoca istemiş ve bence yanlış bir tercih olmuş...

Fark 2 sayıyken 3'lük yeseydik maçı biz mi kazanıyorduk? Eğer faul yapmayıp tekrar üçlük yeseydik forum yıkılırdı yine. En azından faul yaparak maçın kaderini kendimiz belirledik. Karşı takımın eline bakmadık.

Fark 2 sayıyken 3'lük yeseydik maçı biz mi kazanıyorduk? Eğer faul yapmayıp tekrar üçlük yeseydik forum yıkılırdı yine. En azından faul yaparak maçın kaderini kendimiz belirledik. Karşı takımın eline bakmadık.

ben 3 sayı yiyip maçı kazanalım demedim,mersin gibi bir takıma karşı topu savunalım dedim...savunmada kalıp da 3 lük yeseydik kimse bişey diyemezdi çünkü dogru olanı yapmış olurduk ama buzzer'ı mersin atmış olurdu...beşiktaşa oly'e karşı 3 sayı öndeyken faul yapmayıp 2 sayıyla önde oldugumuz mersine karşı faul yapmak benim nazarımda dogru bir tercih degildir...

Bu yenilgi en çokta banvitin canını acıttı... 3lü averajda en geride olcaklar 2. basamaktan 3. basamağa inecekler maalesef... eden maalesef dediğime gelince banvit hayranı filan değilim ama oynadıkları düzenli basketbolla 2. liği haketmişlerdi bence şimdi onlarda bizim yada efesin yenilmesini beklicekler son 2 maçta biz yenilirsek banvit 1 efes 2 biz 3 oluruz efes yenilirse (olası bir fülker yenilgisi yada bu hafta telekoma) biz 1 banvit 2 efes 3. bu takımlar yenilgi almazsa 1. biz 2 efes 3 banvit (efesin banvit serisinde işi çook zorlaşacaktı hatta bence banviti favori yapardı ev sahibi avantajı) olmadı bu yenilgi ama yinede canları sağolsun 2 maçı kazanırsak lideriz saha avantajını rakiplere kaptırmamak lazım bu nedenle kalan 2 haftadaki hem erdemir (seyircisiz maalesef) ve play-off kovalayan aliağa deplasmanları çok kritik olacak sanki play-off maçları gibi oynamak lazım iki maçıda kazanın 2 maçıda sonrası ipekçide 12 bin aslan arkanızda nasılsa ordan kimse galibiyet alamaz...

şu 1 basketi mersine yatıran kişi kim ya merak ettim:) bende korktum vallaa bütün basketimi yatıracaktım son anda vazgeçtim:)

Yunanistan'da yüksek konsantrasyon ile oynanan Oly maçından 3 gün sonra Antalya'ya yenilmiştik İpekçi'de. Aynı şekilde Yüksek Konsantrasyonla (en azından konsantrasyon boşalması sonrası) oynanan FB maçı sonrası gelen Mersin mağlubiyeti. Şaşırtıcı değil. Ligin ilk maçında da bizi 3 periyot zorlamışlardı. Önemli maçlara konsantre olan bir takım ama her maç böyle oynamıyorlar. Bu yüzden sezon başı Play Off'a kalırlar dememe rağmen beni yanılttılar. GS için kaybedilmiş bir durum yok. Sadece bu iki yenilgiyle avantajımızı kaybettik. Umarım takım, lig liderliği için mücadeleye devam eder.

arkadaşlar bir sorum olacak.
şimdi yarın efes yendiği an 3 takımda aynı sayıda mağlubiyet galibiyet sayısında olcak o durumda da birinci miyiz?

eyvallah Gökhan arkadaş bir ironu yapsam 2 .bitirmek mantıklı olabilir mi? final serisinde bandırmada galip gelebiliriz finalde 2 7 eşleşmesi 3 6 ile oynacağından efes de 6 yı elerse gerçi o da fb ile oynacak yarın telekomu yendiğini varsayarsak 2 maç var arada fark kapanmaz 3 maçta die düşünüorum efes o kadar çapsızlık yapmaz 2 bitirelim derken 3. de olabiliriz ben kendi adıma 3.olmayı 31liüğe tercih ederim efesin 2.olduğu yerde efesle yarı finalde oynmaka daha mantıklı

diğer açıdan bakarsakta saha avantajını her daim almalıyız.benim düşünce sadece finale yorulmadan çıkmaktır yarı finaldede ters takım olan bjk ile eşleşmemektir.

Zorlu bir deplasman olacağını biliyorduk ama yakaladığımız ivme ile maçı zor da olsa kazanacağımızı düşünüyordum, olmadı...

Bir şey dikkatimi çekti son maçlarda; Yenilmez Armada eline bir kredi geçti mi hemen kullanıyor -Antalya maçında olduğu gibi- sonrasında huzura erip beklenen galibiyetleri alıyor. Tek bir olumsuz söz bile söylemeye dilim varmıyor, canları sağ olsun.

Tüm basketlerime mal oldu; ama bu takımın kredisi fazlasıyla var bizde. Sadece bir yenilgi bu, bir kayıp değil.

Zaten ulaşacağımız yeri biliyoruz. Takımımız daha ciddi maçlarda sazı eline almayı bilir.

ben de forumdan bize oynadım diye yenildik sanırım :) Canları sağolsun, elimize gelen fırsatı yine hemencecik kullandık, alalım son iki maçımızı da Play-Off da işi bize bıraksınlar :)