TBL 30. Hafta | Galatasaray 84-88 TED Ankara Kolejliler

Rezillikten başka bir şey değil açık ve net..
Yok maçı bilerek vermişiz de falan..Arkadaş Eskişehir Ts'yi yenseydi play-off dışındaydık.Takım bu sene hoca dahil tam bir buhran içinde..
Darüşşafaka-Efes yolu derken çattık Fbü tarafına ..
Euroleague>Eurocup>Eurochallenge oynuyoruz gelecek sene hayırlı olsun..

Adaş inan uçmuyorum...Sakin kafayla bir daha düşün derim Telekom ve Bjk nın yenemeyeceği kesinleşince 8. olmayı garantilemiştik. Fark 19 felandı ondan sonra olan oldu :) Evet bunun gibi bir kaç maç daha vermiştik önceden ama bu son maçtı diğer maçlardan farklıydı. Eğer Ergin Ataman kazanıp Fb den kaçmak isteseydi maç sonlarında çok agresif olurdu daha önce yaptığı gibi teknik faul alıp takımı ayakta tutardı en önemlisi son topda hiç bir şey çizmedi Carter'a birebire gitti ? Adamlar faul yapmayı denese 2 de 0 atması bile olası bir adam halbuki Carter ? Haksızmıyım :) Şimdi takımın önünde en az 13-14 gün var. İlk tur 1-1-1 oynanacak yani deplasmanda ilk maçı aldınmı ikinci maç final olur bu sanada avantajlı gelmiyormu ? Diğer yönden bakalım bu rotasyon ile 7. olduk diyelim hadi iki tur atladık finale geldik...Eeee şartlar sence nasıl olacak takım bu kadar diri çıkabilecekmiydi karşılarına ? Neyse ben sadece görüşlerimi yazdım çünkü hala umudum var ama senin görüşünede saygılıyım :)
Üstte yazılmış zaten Eskişehir maçı kazansa playoff dışı kalıyorduk o yüzden Ergin Ataman'ın bilerek yenilmesi imkansız. Olayı sadece FB olarak değerlendirmeyin Final Four'a kalmış herhangi bir takımla kim bilerek eşleşmek ister ki?

Boş verin, böylesi daha iyi oldu. Play offta rakip kim olursa olsun, bu kadroyla elenme riskimiz vardı. FBÜ ile eşleşmemiz, camianın yerlere düşen basketbol konsantrasyonunun tekrar yükselmesini sağlayacaktır. Tribünler full dolar, adrenalini yüksek maçlar izleriz. Elensek bile, ezeli rakibimize elenmemiz, yeni gelen yönetim üzerinde, basketbol için ciddi bir baskı oluşturur.

Kadınlarda Agü ile final oynuyoruz ama kimse yeterince ilgi göstermiyor. Tribünler boş... FB ile oynasak ortalık yıkılırdı.

Aynen katılıyorum, iki maçı da farklı kaybedip rezil olursak iyice yaw madara olduk fenere toparlayalım şu takımı bari derler.

Üstte yazılmış zaten Eskişehir maçı kazansa playoff dışı kalıyorduk o yüzden Ergin Ataman'ın bilerek yenilmesi imkansız. Olayı sadece FB olarak değerlendirmeyin Final Four'a kalmış herhangi bir takımla kim bilerek eşleşmek ister ki?

Trabzon rakip seçti çünkü onlarda garantilemişlerdi kazanıp kendi rakiplerini seçeceklerdi ''kazanacak''lardı öylede oldu ( Ergin hocada böyle düşünüp kumar oynamış olabilir ) açıkcası bizim kaybediceğimizi onlarda tahmin etmemişlerdir....Efes'ten kaçıp Daçka'ya gittiler. İstiyen buna Polyanna'cılık desin fark etmez benim görüşüm bu yönde Ergin hocanın kumarı tuttu bence iyide oldu. Fİnal Four oynayan takımla kim eşleşmek ister ki sorusuna da kaybedicek hiç bir şeyi olmayan, sezon boyunca hep yara almış, son maçta kimse ihtimal bile vermezken 6 yorgun savaşçı ile yenen ve hala son nefesini vermemiş ASLAN derim :)
Bırakalım bu maçı önümüze bakalım düşünen taraf biz değil onlar olsun !!!

Katılmıyorum size Yasin Bey.
Ergin Hoca bu işi bilerek yapmadı.
Bu sene bir an önce bitmiş olur.
Güzel olan tarafı bu.
Hayırlı olsun...

Bilerek yapti yerine takimi kaderine terk etti diyelim.Bu sezon genelde boyle yapmisti zaten sadece bu sefer biraz fazla abartti.Birakin rakip bizi yakaladiginda ,son topta bile mola alip oyun çizmedi. Aslinda eurolig konsantrasyonu ile basladi hoca ama 4.periyot ve uzatmada sezon klasigine döndu.
Bu takimin, bu oyun ve savunma ile tbl de rahat yenebilecegi takim yok.Tam performansinin karsiligi 8.lik. Kadro daralmasi sonrasi sadece 2 -3 hafta iyi oynadik o da Sinan nin muthis oyunu ile bizi bi tık ileri atmasi ile oldu.
Fenere karsi sansimizi elim gitmiyor yazmaya. 3 lük leri bos atacaklari bir mac belki.Ama bize 3 lük atamayani da dövüyolar bu ligde.
Ne umutlar ne hayeller ile basladigimiz ligde neleri konusuyoruz.Isin kotusu onumuzdeki seneden de bir umut yok. Adaylar basketbolu agzina bile almiyor. Helal olsun kizlara ve Ekrem hocaya.Benzer zorluklari yasadilar ama onlar hic yılmadı hiç bırakmadı.

Ergin Hoca tek maçlardaki konsantrasyon ve taktik bakımından en iyilerden biri. Bence böylesi iyi oldu. Elensek de kimse takımı suçlayamaz. Ancak ben sürprizlere de açığım. Hatta Carlos olsa iyice ümitlenirdim. Her koşulda güveniyoruz. Yeter ki ortaya ruh koyalım. #YenilmezArmada

Tam Ergin hoca maça motive olmuş falan derken son periyotta olanlar beni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Tam saha baskı yerken Ender'i kenarda unutması, Sinan'a top getirtmemesi... Carter müthiş başladığı maçta o top kayıplarıyla takıma ciddi zarar verdi.

Bu arada bir şey soracağım, üç takım aynı puanda ise sayı averajına bakılmıyor muydu? Bilgisi olan var mı?

Erkek takımımızın bu utanc dolu sezonda büyük galatasaray taraftarına verdiği ızdırap ve üzüntü icin ozur diler tum sorumluluğu alıyorum

@erginataman

Bu "cenabet" sezon ancak bu kadar "cenabet" bir son ile bitebilirdi,yani çeyrek finalde fb ile eşleşip "sportif anlamda dayak yiye yiye" 2-0 ile seriyi kaybederek.Tabi bu son maç özelinde bütün olumsuz durumlara rağmen Ergin hoca ve oyuncular doğru dürüst işlerini yapsaydı da bari TED'i yenip fb ile eşleşmeyerek sezonu kapatsaydk,hatta keşke geçen hafta İBB'ye yenilip play off a kalamasaydık.Bu son benim için son derece acıtıcı olacak,Ülker arenada resmen ezilerek yeniliriz,İpekçi'de de müthiş bir atmosfere rağmen yine yenilip seriyi yukarıda da belirttiğim gibi 2-0 ile kaybederiz.

Emin değilim ama seri 21 Mayıs'ta başlayacakmış,LİG TV'de öyle konuşuldu,ikinci maç için 3 gün ara verilirse 24 Mayıs'ta BJK ile futbol maçının olduğu gün İpekçi'de maçımız var demektir.

Not:Mahçup olmayı çok isterim ama işin gerçeği bu (2-0 fb).

Valla ne diyelim ben hocanın yerinde olsam sene falan basketbolla alakalı bişey duymak istemezdim adam hala GS markasını yüceltmeye çalışıyor yerin dibine girmişken bile. Basketbol şubesini gömmeye çalışanların kucağına bombayı koyuyor.

Dün hasta hasta salona gittim. 2.yarı haykırmaktan helak oldum birde üstüne akılalmaz bir şekilde mağlup olduk. Justin Carter müthiş atlet ama GS'ın oyuncusu değil. Şutu yok, ciddiyeti yok. Hayat onun için toz pembe herhalde ya da ne ülkeyi ne de GS'ı ciddiye almıyor zaten attığı tweet'ler bunun en büyük göstergesi. Son 5-6 maçtır hep aynı şeyi yazıyorum oyuncular ciddiyetsizler ve maçlar bu yüzden kaybediliyor diye.

Play Off'ta Fenerbahçe'yi geçme ihtimalimiz yok fakat onur mücadelesi için "adam" gibi oynasınlar. Bu tablonun sorumlusu en başta maalesef belli zümrelerin kahramanı Aysal'dır. Daha sonrasında elbette kenar yönetimidir.

İlk çeyrek sadece 5 sayı yediğin takıma yeniliyorsan bu işte bir terslik vardır ne olursa olsun. Bu takımın yaşadığı sorunları hiç bir takım yaşamadı orasını herkes biliyor. Ama ikinci yarıdan sonra ki vurdumduymazlık, isteksizlik, mücadele etmeme ayıptır. 6 kişiyle yendiğimiz Fenerbahçe maçından sonra takımda ki herkes sezonu kapatmış gibi bir görünüm verdi. Tabi ki bu şartlar altında oynamak kolay değil fakat kazanabileceğimiz bir çok maçı da kaybettik ve 8.sıradan zor bir şekilde play-off'a girdik. Rakimiz Fenerbahçe, saha avantajı da onlarda. Pek umutlu değilim bende. Sonuna kadar mücadele edelim, İpekçi'de ki maçı kazanalım kafi.

Maçı salonda izledim, özellikle Ergin Hocayı takip ettim. İlk çeyrek ve ikinci çeyrek güzeldi. Daha sonra hoca Carter Sinan ve Ender'in oyunlarına top kayıplarına çok sinirlendi. Benim aklımın almadığı bu üç oyuncu bu kadar lakayt nasıl olabiliyor. Bu sezon bizim için tam bir felaket oldu :(

AÇıkçası ben salona gelmeyen taraftarı da salondaki taraftarı da anlayamıyorum.

Öncelikle sık sık dediğim gibi GS'ın dar rotasyonu yok. Öyle bir algı yerleşti yoruluyorlar dar rotasyon vs vs vs diye. Onu kafanızdan atın abicim! Nİkolov ve Ege de neden bu kadar az süre alıyor Ergin Hoca anlatsın. Ne oldu bunlar oynarsa yenilir miydik? Yahu takım sabah akşam yeniliyor. Resmen loser takım olduk. Yenilmeye tepki vermiyor. Bakın herhangi bir oyunda (tavla okey basketbol futbol ping pong rugby misket vs) beni 10 kere üstüste yenin (ki yenemezsiniz de) 11. maç olay çıakrırım tepki veririm teknik faul alırım kavga çıakr yani. Tepki veririm bünyem bunu kaldırmaz. Ama bizim takım hahaha hihihi hiç tepki vermiyor taraftar desen ayrı hikaye takım 10 maç kaybetmiş gelen geçen bizi hem de ipekçi'de yeniyor. Bizimkiler de maç sonunda takımı alkışlıyor. Hayır küfür et demiyorum ama bir tepki ver onu yapmıyorsan bari takımı çağırma gidin sotunma odasına bu maçı düşünün ne lan bu!! falan diyin. Takım rahat taraftar rahat hoca rahat yönetim rahat ohhh aslan gibi şube:))

Yahu son maç TED yendi diye ted'e kızan taraftar vardı ahahaha Cevher son anlard a3lük attı diye "Cevher yakıştı mı!!" diye bağırdı biri:))) Yakışacak tabi! Kardeşim ben GS'lıyım! Benim rakiplerim bana en iyi oyunlarını oynayacak. Öyle FBJK tipitipler gibi değilim bize karşı hırslı oynadın diyip eleştirmem. Ama benim takımım da erkek gibi oynayacak Erkek basketbolunu. Vallahi billahi kadın basketbol takımı daha erkek gibi oynuyor maçlarını. Bunu ligş ampiyonu oldukları için demiyorum. Ciddi ciddi tepki verdikleri sert oynadıkları için diyorum.

Şimdi bu kadar laftan sonra diyeceklerime çüş!! diyebilirsiniz ama ben bu takımın final oynayacağını düşünüyorum. Bu sene Efes'İn şampiyon olacağını söylüyorum sezon başından beri. Bİlen bilir. Bu yüzden Play Off'ta FB ile eşleşmek istiyordum. 5. olalım KSK'yı eleriz FB lider olursa onunla oynarız Doğuş lider olursa Efes-FB birbirini yer diyordum. Ama Daha iyisi oldu. FB ile direk eşleştik. Şimdi FB F4'ten döndükten 2 gün sonra bizimle oynayacak. Orda ilk baskını yapıp evimizde işi bitirebiliriz. Ondan sonra da büyük ihtimalle Banvit ile yarıfinal maçı oynarız. Fİnal ise artık Allah kerim ama Efes ağır favori. O gün gelirse bunu ayrıca anlatırım neden böyle.

Ama tabii bu dediklerim kadrodaki oyuncuların normal oyunlarını oynaması durumunda geçerli. GS bozan bir takım. Oyununu boma üzerine kurarsa başarılı oluyor. Ama bunu full konsantrasyon ile yapmalı. Bunun için de seyirci desteği lazım. İddia ediyorum bu sene maçlarımızı 6-7bin seyirci ortalamasıyla oynasaydık GS ligi ilk 3 de bitirirdi. Çünkü takımın en çok istediği şey o motivasyon. Carlos da o taraftar olsaydı gitmezdi. Bu yüzdne bu sezona dair muhasebeyi yaparken taraftarı da hiçunutmayacağım. Bu fotumda bile sabah akşam ahkam kesmesine rağmen Xmaçı öncesi salona nasıl geleceğini öğrenmeye çalışan insanlar gördüm:((

Neyse
motivasyonsuz, -aynı sezonun son 4 ayında olduğu gibi- bir GS olacaksa sahada şimdiden hepsine yazıklar olsun! Sezon bitince de hepsi gitsin GS'dan istemiyorum hiç birini! Ha ben yürek koyarsam arkadan binlerce yürek de benim için yüreğini koyacak diyerek parkeye çıkacaklarsa o evden çıkma izni olmadığından digitürkü olmayıp twitter'dan maçı dinleyen 10 yaşındaki çocuğun yaşadıı heyecanı ağlamalrını hissederek oynarlarsa herşeyinolması mümkün. Aksi halde gitsinler çocuk kandırsınlar.

NOT: Son TED maçında rakip P.Kaya'yı önde baskıya koydu son periyot P.Kaya sadece onu yaptı (ki 7-8 faulü var hakemler sadece 1 -yazıyla bir- faul verdi ona) ve P.Kaya'nın bu önde basmasına karşı GS'da topu getiren Carter oldu:))) ERgin hoca bizimle alay mı ediyor diye düşündüm. Takımın Ender gibiPG'si var olmadı sİnan var ama top sürme olayı bendne hallice olan Carter top getirdi ve haliyle ağır sıçtık:(

Ergin Hoca benim için ülkenin en iyi coachu! Hiç tartışmam bile bunu. Ama ne verdiği hava ne maçlara inanmışlığı aynı seviyede değil. Oysa ordular komutanın inancıyla doğru orantılı savaşır. Takım loser olmuşsa bunun müsebbibini içerde aramak lazım

Bana bakmayın ben yarın da takımın arksında saldır cimbom derim ama önümdede saldıracak adam yiyen takım görmek isterim son 5 ayda görmesem de:(

Maçı izledim bana göre Ergin Ataman 7 olmak yerine 8 olmayı seçti elenmiyeceğimiz kesinlestikten sonra saldı takımı hiç bir hamle yapmadı son topun Carter ile kullanması bile bunun göstergesi :) Bana kalırsada en iyi hamleyi yaptı Fener ile hemen final fourdan sonra oynamak gayet mantıklı ( tarihi hezimete uğrama ihtimalleri olduğunu düşünürsek avrupa vitrininde madara olmuş bir Obrodoviç'in kontorlünü kaybetmesine yol açacaktır...Tabi tam terside olabilir mucize yapıp gelirlerse işler değişir ) Final Four yorgunluğu ve üstüne derby stresini kaldıramazlar diye düşünmüs olmalı.

Bende maçı izledim kesinlikle aynı fikirdeyim,hatta bariz bir şekilde maçı vermek için elinden geleni yaptı top kayıpları her maçta olur ama bu maçta yapılanları görseniz ağlarsınız o derece komik ve saçmaydı,sonuç olarak 8. olmak istedi diye düşünüyorum diğer maçların skorlarınıda göze alıp maçı dengede tuttu sonra verdi,topları carter'ın kullanması inanın artık en son isteyeceğim şeydir rahat 5-6 pozisyon çöpe attı