TBL 30. Hafta | Galatasaray CC 86 - 92 Antalya BŞB

Stratejik yenilginizi alın, bir tarafınıza...

Bu takım 3. oldu diye Euroleague ön elemesine katılamazsa...

Yarı finalde Banvit gibi dişli bir takıma karşı saha avantajını veriyorsa...

Çeyrek finalde Beşiktaş gibi Olin'den daha güçlü bir takımla eşleşiyorsa...

Bunun neresi stratejik yenilgi ulan?

Geçen seneki Bornova-fb maçını unutmadık!

2vvuseo.png

Resmi site bu sefer kıyak geçmiş bize. Yenilgiye rağmen belki güldürür biraz yüzleri. Şamil Abi'de bu sefer gayet güzel çıkmış :)

edit: Burda bile stratejik mağlubiyet alındı diyenler var. Antalya'da playoff için oynadı.

Yahu bilerek yenilsek kimene ,rakip seçsek kimene,çabalayıp yenilsek kimene kimseye hesap verme gibi bir zorunluluğumuz yok.

Ancak bu takımın taraftarı olan insanlar maç satıldı vs gibi konuşup olay yaratırsa ozaman başkaları ne dese müstehak zaten, kendi içimizdekiler k.çımızı açarsa ozaman işimiz var,herkes öncelikle kendine gelsin,aklını başına alsın.Aksini düşünen varsada bir süre bu forumu komplo teorisi ile kirletmesin!!!

Maçı çok satmak istese bu takım şu şu şu oyuncular sakat der,ailevi sorunları var der karoya almazdı zaten.Göksenin'le,Melih'le Sertaç'la çıkardık sahaya.Tam kadro oynadık ama play-off eşleşmesi sebebi ile oyuncuların bu maça konsantre olamadıkları açıkça ortada.

He bu arada bize denk gelmez için bilerek maç kaybeden,biz misafirliğe gittiğimizde şerefsizlikte papuç bırakmayan,cibiliyetsiz,ahmakların planları bozulduğu için de inanılmaz mutlu oldum.

Ben yanlış anlamasın ama Kamil Bey'in yorumlarından inanılmaz rahatsız olmaya başladım.

Ayrıca forumda avatarına birisinin herhangi başka bir takımın amblemini koyması yasak olmalı. Bkz: Kamil Bey.

Bunun hala bir strateji olduğunu düşünenler varsa tek diyeceğim yok ARTIK ! Unutmayın hangi takımı tuttuğunuzu ..

Biz herhangi bir takım değiliz, biz GALATASARAY'ız. Maç satmak gibi bir planımız hiçbir zaman olmadı hiçbir zaman da olmayacaktır.Ne basketbolda ne de farklı bir spor branşında. Shipp turnikeyi kaçırmış, Shumpert bileren atmamış vb vb.. Bunlar bilerek olsaydı Shipp maçın son saniyesine kadar rakibin peşinden koşmazdı,top çalmaya çalışmazdı.Shumpert son anlarda coşmazdı.Jerry Johnson maçı kaybetmeye ramak kalmışken üçlüğü atmazdı.Bunların da hepsine GÖZBOYAMA diyenler varsa coach Oktay Mahmuti, verilen ufacık bir yanlış karara çıldırır mıydı ?

Hadi biz TV'den baktık maça giden arkadaşlarımızın neler dediğine bakın.Aynı görüşteler.Hatta maç bittikten sonra yayın kuruluşunun spikeri dahi maç satılmadı dedi.

Ve bunlara rağmen hala strateji diyenler varsa en yakın pencereye doğru yönelsinler bir zahmet !

Galatasaray her zaman bugün de olduğu gibi kazanmak için oynar. antalya şanslıydı ve kazandı. Her attıkları girdi diyebiliriz.
3. lük umarım bizim için hayırlı olur..

Demek isitediklerimi Doğanda çok güzel özetlemiş..bizim taraftarın en büyük özelliği acıtasyondur..Yine bağladık acıtasyona galatasarayımız yapmaza..Yahu böledir değil ama böle bile olsa strateji bile olsa satmak nedir ya Maç satmak böylemi oluyormuş:)

1-Fenerbahçe Ülker
2-Banvitspor
3-Galatasaray CC
4-Efes Pilsen
5-Pınar Karşıyaka
6-Beşiktaş CT
7-Olin Edirne Gençlik
8-Antalya B.Ş.B.

--------------------------------------
1-Fenerbahçe Ülker / 8-Antalya B.Ş.B. (A1)
4-Efes Pilsen / 5-Pınar Karşıyaka (B1)
2-Banvitspor / 7-Olin Edirne Gençlik (C1)
3-Galatasaray CC / 6-Beşiktaş CT (D1)

Yari Final
A1 / B1 (X)
C1 / D1 (W)

Final
X/W

Yanılmıyorsam play-off düzeni böyle olacak ve bu da bizim için en kötü final gibi görülebilir...

Yazılan yorumları okudum da utandım gerçekten. Nasıl düşünürsünüz bunun stratejik bir mağulubiyet olduğunu. Şu maçı seyreden haerhangi bir basketbol izleyici nasıl bir maç olduğunu görmüştir. Bu kadar el üstü 3'lük atılan bir maç görmedim hayatımda. Zaten maçtan önce Oktay Mahmuti çok güzel bir söz söyledi.' Bazı maçlar play-off maçıdır, bazı maçlar mesaj maçı bazıları da formalite maçıdır. Bu maç da bizim için şeref maçıdır çıkıp oyunumuzu oynayacağız dedi herzamanki gibi. Zaten maç başladı Antalya tatile gelmiş gibiydi, buda bizim takımın konsantre olmasını engelledi açıkçası. Böyle olunca sürekli maçta kaldılar ve son periyodda attıkları inanılmaz basketlerle maçı aldılar. Keşke Olin olsaydı da tokadı yapıştırsaydık tek üzüntüm bu.Beşiktaşı rahat eleriz.

Galatasaray her zaman bugün de olduğu gibi kazanmak için oynar. antalya şanslıydı ve kazandı. Her attıkları girdi diyebiliriz.
3. lük umarım bizim için hayırlı olur..

zaten maç bizim hakkımız değildi.sen gidip boş turnikeleri boş şutları kaçırırsan rakipte yüksek yüzdeli atınca yenilmeye mahkumsun.bunun altında art niyet aramayın.

Bugünkü maç ne stratejik ne de bilerek kaybedilmiştir.Antalya bizden daha akıllı hücum ettiği için ve Antalya'lı oyuncuları faul problemine sokamadığımız için yenildik bugün[Ayrıca hakemler beklenmedik şekilde yine çok kötüydü bugün!Luksa Andric'e çalınan son 2 faul komikdi].Ama 3 yabancı ve Muratcan Güler dışında kalan 2 isim[Gökper Gen-Polat Kocaoğlu] bugün Oyak Renault dışında hiç bir 1. lig takımında bu süreleri alamazlar.Böyle bir takıma yenilmemizde maçın öneminden çok daha üzücü oldu.

Bu mağlubiyette sezon başında Evren gitmişken "Muratcan Güler'in Evren'in yerini doldurmasına imkan yok.Muratcan, Evren'den 3 kat daha kötü oyuncu .Evren'in yerini Muratcan'la dolduramayız." diyen bana gelsin.

Herşey bir tarafa çok ayıp ettik Oktay Mahmuti'ye.

2si dandik 6 oyuncudan oluşan rotasyonlu bir takıma yenilmek gerçekten üzücü. Ne attılarsa girdiler Buckman&Hederson ikilisinin... Bu maçı bilerek kaybedip kaybetmememiz önemli değil, sonuç olarak kaybettik ve ciddi anlamda malzeme verdik. Özellikle Olin, Beşiktaş ve Tofaş cephelerinden baya laf yememiz muhtemel. Maçı izleyen herkes ne kadar çaba gösterdiğimizi farkeder ancak ne olursa olsun bu 3 takım baya laf edecektir bize. Bu açıdan üzücü bir durum cidden..

Beşiktaş serisi sanıldığı kadar kolay geçmeyecek diye düşünüyorum. Umarım en az yorgunlukla çıkmayı başarabiliriz bu seriden

Eğer bugün bizim kazanmamız play off serisi için bir avantaj oluşturacak olsaydı, rakibimizin çok iyi bir yüzdeyle şut kullanmasına rağmen yenilir miydik, kafamdaki soru işareti bu.

Mahmuti asla ve asla böyle bir düşünce içinde değildi çünkü maç başında yaptığı açıklamalar mesaj niteliğindeydi ama oyunculardaki rehavet ve savunmasıyla öne çıkan bir takımın 92 sayı yemesi hoş değildi.

Bu maçı bilerek kaybettiğimizi düşünenin Galatasaray'la ilgili bir söz söylemeye hakkı yok.

Evimizdeki Fener maçını kaybetseydik de böyle bir maçı kaybetmeseydik.

Kaldı ki stratejik filan da değil bu mağlubiyet, Beşiktaş serisi çok sert geçecek, Olin'i 3 maçta geçeceğimizi düşünüyordum. Banvit'e yarı finalde saha avantajını verdik, umarım oradan bir sürpriz çıkar da, şu Erdal Bibo şerefsizine de neyin ne olduğunu gösterme fırsatı buluruz.

Koca sezonun emeğini 1 maçla çöpe atmış olabiliriz, hayal kırıklığıyla noktaladık resmen.

yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, ben euroleugue' e davet hakkı alabilmek için normal sezon sıralamasının baz alındığını biliyodum. o yüzden 3. sıraya gerilediğimiz için çok üzüldüm antalya mağlubiyetine. şimdi yine euroleugue türkiyeden bir takım seçecekse bu takım yine banvit mi olucak? yoksa yoksa finalist takımı mı tercih ederler.. biri beni şu euroleugue konusunda aydınlatırsa çok memnun olurum.

Playofflarda bizim olduğumuz taraftan finale kalan takım alacak ön eleme davetini. Normal sezonun önemi yok.

Ama yarı finalde saha avantajını Banvit'e kaptırdığımız için final de zora girdi, o yüzden yine çok kötü oldu bu mağlubiyet.