TBL 4. Hafta | Galatasaray 80-63 Fenerbahçe

Her sene Abdi İpekçideki fener maçı öncesi buraya yazdığımı tekrar ediyorum.10 sayının altı mağlubiyet yazarım.O atmosferden çıkamazlar.Denk kadrolar ancak taraftar alıyor zaten maçı.
Ne diyorsak o.Gençliğimizi verdik bu işe.Şaka bir yana,normalde bu kadar iddialı olmam da,görünen köy kılavuz istemez.
O atmosferden değil fener,Golden State gelse çıkamaz.Sahaya 5-6 mt mesafede izliyoruz maçı,fenerli oyuncuların yüz hali ve vücut dili acınası durumda.
 
Dün maç öncesi kazanacağımızdan çok emin değildim ama takım ne yapılması gerekiyorsa hepsini yaptı. Özellike Blake nin kendini bulması ve Micov ile bu takımın beyni olması gerçekten bizi çok daha iyi yerlere getirecek.
Galatasaray'da Fatih hocanın yeri ayrıdır ama bence bu takımın Ergin ve Ekrem hoca ile ömür boyu sözleşme imzalaması gerekir.
 
Dün salondaydım atmosfer harikaydı takım kalitesi falan hikaye bizden 4-5 kat iyi olmadıkça İpekçi'den çıkamazlar. Ayrıca Schilb'e hemen gönderilmeli diyen arkadaşlar Schilb'i izlemiştir zamanla daha da iyi olacaktır. Ligi Lider bitirelim şampiyonluk gelir.
 
Maçtan yeni geldim.
Biz o salonda bir 20 maç daha kazanamayız.
Adamlar acayip baskı kuruyorlar.Hiç durmadan bütün salon bagırıyor.Müzik sesi hiç acılmıyor‚taraftar biraz bagırmaya başladımı müzik hemen susuyor.mola aralarında bile müzik çalmıyolar ki oyunculara taraftar baskı yapsın diye.

Yani ülker Arena da maçları oyuncu kalıtesiye kazanırız ama Abdi İpekçide bundan sonra zor..

<tbody>
</tbody>

aynı bizim salon mis gibi patlamış mısır kokuları ile karşılanıyoruz

maç rezalettir bu konya maçı falan değil 1 değil 2 değil kaç oldu

oraya git yenil dön öyle bir dünya yok



Rakip takım taraftarlarının gözünden arkadaşlar.:)
 
Maçı kazanma ve kazandırma hırsıyla salonun atmosferine, maçın heyecanına kapılıyor insan.Taktik teknik bir tarafa dün taraftarla bütünleşen coşkulu bir takım vardı.Ergin Ataman çok iyi hazırlamış takımı bu maça.Hepsini tebrik ederiz
 
Taraftar iyiydi hoştu da şu 3'lü sonrası Fener'in anasına küfretme geleneği maç içinde son bulmalı.
Ek olarak hakem ve rakip tahriklerine kapılıp sahaya madde atanlar da artık gelmesin salona arkadaş. Onların maç izleme özgürlüğü olmasın.
3. anons gelseydi olası playoff eşleşmesinde içerideki maç cezalı olacaktık. Böyle taraftar olmasın...
 
Taraftar iyiydi hoştu da şu 3'lü sonrası Fener'in anasına küfretme geleneği maç içinde son bulmalı.
Ek olarak hakem ve rakip tahriklerine kapılıp sahaya madde atanlar da artık gelmesin salona arkadaş. Onların maç izleme özgürlüğü olmasın.
3. anons gelseydi olası playoff eşleşmesinde içerideki maç cezalı olacaktık. Böyle taraftar olmasın...

Kesinlikle katılıyorum takım 15 sayı öne fırlamış, 2dk daha devam etsek 3. çeyreğin sonunda 20 sayının üstüne çıkartıp fişi çekeceğiz. Taraftar! ana avrat sövüyor, hakemler desen 3lüyü duyduğunda küfür başlasın da anons yaptırayım diye ağzında düdük bekliyor. Böyle bir saçmalık olmaz toplum olarak cehalet ve ahlaksızlık içimize işlemiş. Yanımdaki adam 3 küçük çocuğunu almış maça gelmiş, diğer tarafta eşiyle annesiyle maça gelmiş insanlar var, ağzından salya saçarak küfür etmek nedir?
Başka bir konu da oturma düzeni, 2 kombinem var sıra başı 1 ve 2 numara. Birinde çevik kuvvet oturdu diğerinde özel güvenlik. Kulüp sorumlusu "ne yapabilirim" diye elini açtı. Kime dert anlatacaksın ?
 
Dünkü maçtaki gereksiz küfür olmasa 30 sayı farkı bulmuştuk. Küfür resmen bizi frenliyor, bu konu maçtan önce anons veya pankartla taraftara hatırlatılmalı. Yoksa hem kazanıp hemde sayısız ceza alacağız gereksiz yere.Zaten adamları ezmişiz, yenmişiz daha ne gerek küfürlü tezaruhata, oyuncularımızın konsantrasyonuda kayboluyor.
 
Uzun bir aradan sonra İpekçi'ye gidebilme fırsatı buldum. Muhteşem bir atmosfer vardı. Oyuncuların maç sonu röportajlarından anlayabileceğimiz kadarıyla atmosferden çok etkilenmişler, özellikle Schilb ve Lasme. Büyük maçlarda böyle bir atmosfer yaratırsak bu oyuncu topluluğu içeride kolay kolay maç vermeyiz diye düşünüyorum. Ama eklemek de lazım, takım ritm bulmuşken ve arayı açmışken araya küfür sıkıştırıp anonsa neden olarak oyunun soğumasına neden olmamak lazım, Fenerbahçe maçlarında olan bir şey bu genelde.

Maça gelecek olursak; ilk yarıda devrenin sonlarını saymazsak kısa savunmasında zaaflar göze çarptı. Özellikle 3. çeyreğin başlamasıyla birlikte komple çok iyi savunma yaptık. Burada Lasme'ye ayrı bir parantez açmak lazım, ikili oyunlara karşı çok iyi savunma yaptı. Bu da tabi Udoh ve Vesely'i fazla işleyememelerine neden oldu. Hücumda neredeyse 40 dakikaya yakın topu çok iyi yönlendirdik. Pas dağılımı olağanüstüydü. Burada da Schilb ve Micov'a ayrı parantez açmak lazım. Özellikle Schilb'in ilk yarıdaki pas dağıtımına apayrı parantez lazım belki de, harikaydı. Schilb hakkında 1-2 kişi ağır eleştiriler yapmıştı bismillah daha sezon başındayken. Ama Schilb'in adapte olup kilit oyunculardan biri olacağı zaten belliydi, bu kadar kısa sürede adapte olması sevindirici özellikle.

Fenerbahçe maçı da gösterdi ki McCollum iyi bir skorer, topu Schilb-Micov-Sinan dağıtarak McCollum'u skorer olarak kullanırsak kendisinden daha rahat faydalanabiliriz, bu maçta özellikle penetreleriyle etkili oldu. Ama en başından beri söylediğim gibi, bu takıma saf bir oyun kurucu mutlaka lazım. Nba'den düşecekler mi beklenir, Çin Ligi'nin bitişi mi beklenir bilmiyorum ama bir guard hamlesi çok tatlı olur takım için.

Bu maça gelene kadarki süreçte hiçbir oyuncunun eleştirilmemesi gerektiğini söylüyordum, hedef süreç bu maç oynandıktan sonra değerlendirme yapmaktı benim için. Çünkü daha sezon başındayız, taşlar yerine yavaş yavaş oturacak.. Şu an için en büyük soru işareti Joey Dorsey olarak görünüyor. Fizikenden ziyade kafa olarak çok hazır olmadığını, maçlara konsantre olamadığını düşünüyorum. Geçenlerde Young'ın Ergin Ataman basketbolu hakkında eleştirileri vardı. Belki Dorsey'de de bu tür düşünceler hakimdir bilemiyorum, ama ben kafa olarak kendisine geldiği zaman istikrarlı bir katkı vereceği düşüncesindeyim. Ve performansının düzeleceğini inanıyorum.

Belki de bunu her önemli galibiyetten sonra söyleyeceğim. Başta Allah sakatlık vermesin tabii. Ama özellikle; umarım bu sene mali kriz yaşamayız. Böyle heyecan verici bir kadro kurulmuşken, Ergin Ataman bu sene iddaalı ve konsantre gözükürken ( Eurocup'ı alıp Euroleague'e gideceğiz, bakalım onu nasıl engelleyecekler demesi çok hoşuma gitti ) inşallah mali krizden dolayı önümüze taş konmaz.

Hakkımızda hayırlısı olsun, bu güzel galibiyet için tüm takımı tebrik ederim bir kez daha.
 
Dorsey, Duşan ve çok az da İzzet katkı verse tadından yenmez.
Mc Collum için ise olumlu fikirlere sahibim söz dinliyor kendi başına takılmadı ayrıca son periyotta attığı 3lük fişi çeken 3lük oldu.

Seni sayı kralı yaptıracağız.
 
Taraftar iyiydi hoştu da şu 3'lü sonrası Fener'in anasına küfretme geleneği maç içinde son bulmalı.
Ek olarak hakem ve rakip tahriklerine kapılıp sahaya madde atanlar da artık gelmesin salona arkadaş. Onların maç izleme özgürlüğü olmasın.
3. anons gelseydi olası playoff eşleşmesinde içerideki maç cezalı olacaktık. Böyle taraftar olmasın...


Basketbol maci bu tenis degil tabi ki de küfür olacak. Ulker arena da ya da akatlar da küfürleri duymazdan gelenler dun aninda yapti anonsu. 11 bin kisinin 10 bini kufure katilmistir dun hangi taraftar olmasin
 
25 TL'lik bilete çok pahalı yeaa diyip küfür olacak demek hoş değil! Maçın hasılatını gene TBF'ye ceza olarak ödeyeceğiz sanırım:( Bunun dışında orada üçlüden sonra AAFB diyecem diye kastırmanın manası ne? Sahaya atılanlara değinmiyorum bile! Beyinsiz sürüsü geliyor salona! Gelmesin öyle mal tribüne aman onun sesinden eksik kalalım! Yahu attığın paranın en azından (onun bakışıyla düşünmeye çalışıyorum) GS'lı oyuncuya gelme ihtimalini düşünmüyor musun? Biz de saha kenarında maç seyrediyoruz! Maç boyunca Hakeme laf diyoruz hiç birimiz küfür etmiyor! Maç bitti hep beraber ettik o küfürü! Maça içinde olmaz olmaz olmazolmamalı! Hakem bir anons daha yaptırsa olası Play Off eşleşmesinde sahamızda seyircisiz oynayacaktık FB maçını! Bu yüzden bizim için en önemli nokta bu küfür olayı olmalı! O olaya eğilmeliyiz Artık biz otokontrol ile herkese bunu anlatmalıyız! Kulüp de uA'ya bunu ayrıca iletmeli! Çünkü ben sahaya o yabancı maddeleri atanların GS'lı olduğunu düşünmüyorum! FB'li olup maça gelen çok kişi var! Provokasyon için ilk onlar sahaya yabancı madde atıyor da oalbilir! uA işte bunu atanları görüp cezasını vermeli plise teslim etmeli! Polis de "ııı bir daha olmasın!!" diyip serbest bırakmasın tutanak tutsun götürsün karakolda tüm gece kalıp anasını ağlatsın o sahaya madde atanların!

Ergin Hoca sağolsun! EL görsün işte seyirciyi! 300-400 seyircisi olanalr değil bizim yerimiz EL!! diyor ama EL'e alınmama sebebimiz zaten o seyircinin kendisi! Kızılyıldız maçı olaylarını unutturmaya çalışırken Münih'teki maçta yaşanan olayalr sahaya atılan cisimler Her israil takımı maçında yapılan ümmetçilik Yunan Sırp takımlarına karşı yapılan sabun köpüğü milliyetçilik! EL seni neden alsın? EL'n GS'ı EL'e almaması için sebepler alması için sebeplerden daha fazla!

Adam Fuck you sırbistan diyr :)))) Ahahahaha hayır bari fak yu sırbiya diye bağır ahahaha fak yu sırbistan ne yahu!! :))) Tarzanca bu oluyor işte işin garip yanı O sırada takımın yıldızları (hatta o maçta olağan üstü o maçı uzatmaya götüren üçlüğü atan ) Erceg ve Micov da Sırp!

Neyse bence o küfür ve yabancı madde atılması maçın sorundan daha önemli olduğu için ayzdım bunları! Çünkü FB'den cacık olmaz sezon başı dedim daha kadrolar kurulduğunda! Antic gibi eşeğe o kadar para verip bir de 2 yıllık anlaşma yaptılar! Vesely dedikleri övdükleri adam kaç numara oynuyor? PF veya C hiç bir açıdan ne oyun bilgisi var ne yeteneği! Fizik ve Hırs ile nereye kadar götürebilir? Ha Vesely 5 numara oynayıp yanına gerçekten şutu ve pota altı oyunalrı olan bir PF getirseler o zaman anlarım. Bjelica böyle biriydi. Vsely geçen sene yatsın kalksın ona dua etsin. Bu sene aşırı konsantre olduğu maçlarda gene bir şeyler yapar ama akarı kokarı bu! Ve bütün bunlara rağmen FB forumlarına baktım adamlar "uzunlarda GS'ı ezeriz kısalar maçı belirler vs" demiş:)) Hangi takımdan bahsediyorlar anlamadım. FB'nin 1-Potaya giden oyuncusu yok 2- Pivotu yok 3- Datome'yi PF oynatırsa SF yumuşuyor 4- Oyun kurucusu yok Yani FB'nin bence 4 oyuncuya ihtiyacı var. Hadi Hickman gelecek deniyor olsun 3 oyuncu!

GS'ın ise sorunalrı az çok herkes tarafından biliniyor. Ama ben şu an PG alınması taraftarı değilim. Hoca sorumluluğu dağıtıyor takımın oturması beklenmeli. Ben hala potaya dikine gidecek bir oyuncu ve/veya net şutör ihtiyacı var diyorum. Potaya direk gidecek adama koridor açacak bir dorsey de var! Dorsey'i öyle okumak lazım. Ona top indirelim o smaç vursun dan ziyade şut sonrası HR kovalasın penetre edene koridor açsın. Ki bunu çok iyi yapıyor. Maçın tekrarını seyrederseniz göreceksiniz dün de Blake'in attığı iki pota altı sayısında Dorsey 2 oyuncuyu engelliyordu müdahale edilmesini engelledi.

Neyse, Sezon başı "keşke Marko paşa gelse Micov yerine" diyenlere de çok defa analttım. Az önce Vesely için dediğim şeylere benziyor. Marko gaza geldiğinde iyi oynayacak biri. Hep konsantre olmalı. Ama Micov oyun aklıdır! En dekonsantre olduğu gün bile vereceği katkı olur. Neredeyse 5 numara bile oynayacak oyun bilgisi var! 1-2-3-4 rahat oynayabiliyor oyun içinde:) Blake için burada eleştirildiğini bilmiyordum. Çevremdekilere de çok defa dedim. Maçı beraber seyrettiğim kişiler biliyordur. Topun Blake'e verilmesi lazım o topu çok daha iyi dağıtır dedim defalarca. Ve ona şut için bir set hazırlanmalı. Eline en güveneceğimiz şutör de Blake!

İzzet gönderilmeli Duşan kiraya verilmeli bence. Ege'den zaman zaman yararlanabileceğimiz koşullar hazırlanmalı!

Ergin Hocam için diyecek bir şeyim yok! GS'ın bayrak adamalrından kendisi! Yalnız Yağızer Hocamın gitmesi iyi oldu! Çünkü Yağızer hocanın yarattığı bir tembellik vardı. Hoca için iş başa düştü dersine daha çok çalışıyor. Bunun etkilerini de göreceğiz :))
 
Kalinic gibi bir oyuncuya 1M Euro civarı sadece bonservis veren müthiş basketbol dehalarinin yönettiği bir takıma fark attik sadece. Abartılacak bir galibiyet değil.
 

Üst