TBL 5.Hafta | Galatasaray - Trabzonspor

dentmon'a boş uçluk atmasını sağlayacak oyun kurucu alalım zira top elinde kalınca ne adam geçebiliyor nede arkadaşlarına pozisyon yaratıyor.

Trabzonspor gibi bir takımdan evimizde 84 sayı yemek içler acısı durum. 5.haftaya geldik, hala zayıf takımları bile savunmada durduramıyoruz.

Önümüzde şöyle bir fikstür var;

11.11 Olympiakos
13.11 Fenerbahçe(D)
16.11 Zalgiris(D)
18.11 Daçka
21.11 Beşiktaş
25.11 Barcelona

Ligde önümüzde Fenerbahçe ve Beşiktaş derbileri var. Euroleague'de ise önümüzdeki 4 maçın 3'ü içerde.

Açıkçası Ergin Ataman'ın son şansları olduğunu düşünüyorum, şu maçlarda alınacak olası olumsuz sonuçlardan sonra hedef maç, bütçe, Russ Smith muhabbeti duymaya katlanacak gücüm yok.

dentmon çok izlenip mi alındı merak ediyorum sadece iyi üçlük yüzdesi var diye bu takımda. ya sağa çekilip 3 luk atıyor ya da boş kalınca.. mccollum oyun kurucu olarak beğenilmiyordu ama birebirde çok etkiliydi farklı hücümlar yaratıyordu ve savunmada çok daha iyiydi. dentmonun geçilmediği pozisyon yok

Schilb bunun 4 de 1 ini büyük maçlarda oynasın dahada eleştirmem ? Geçen sene zate bu tip maçları vardı. Önemli olan büyük maçlar. Önümüzde Oly - Fb maçları var bakalım bize nasıl bir hafta yaşatacaklar.

İçerdeki Fenerbahçe rezilliğinden sonra 3 maç oynadık. Yediğimiz sayılar 72, 90, 84. 72 yediğimiz maç da şu an ligde Ted'le birlikte düşmeye en yakın gözüken takım Gaziantep'e karşı. Takımdaki performans değişikliğini anlayamazsınız yenilen sayıdan ama kafa değişikliğinin ne raddede olduğunu anlamak için iyi bir veri olsa gerek. Ben mesela Ataman'ın yerinde olsam hücumda hiç pozisyon işareti yapmam. Zaten öyle çok karmaşık, önlenemez hücum sistemlerimiz olduğu da söylenemez. Guardımız bir pick bekliyor, 21. yüzyılda roll savunamayan takım varsa uzuna atıyor, yoksa ya top kaybı yapıp ya da dışarda üçlük arıyoruz. Ataman bir şeyler becermek istiyorsa bence yatsın kalksın savunmada ne yapacağım diye düşünsün. Ne ikili sıkıştırma, ne switch, ne de zone var takımda. Zaten hücumda düşmemek için kısa ağırlıklı 5'lerle oynuyoruz, daha o kadar maçta pota altındaki uzuna yardım götürdüğümüzü hatırlamıyorum. Her hafta bir uzun da yıldız çıkıyor bize. Bugün de Caleb Green'e basketbolu tekrar sevdirdik, Julian Wright'ı Trento günlerine bir yolculuğa çıkardık. Ataman savunma yaptıramıyorum diyorsa geçtim Euroleague'i, ligde bile nal toplarız biz. Günün basketbolunda savunma bilmiyorum diye mazaret yok artık. Öyle diyorsa da sırf kendi soktu diye şu taraftarın elinden Euroleague heyecanını almasın. Bıraksın, hiç yoktan 3 maçta taraftar Avrupa'da mücadele eden takım görsün. Bir takım kazanırken de mutsuz ediyorsa, bir şeyler kopmuş demektir zaten.

Ligde 4 galibiyetimiz var 12-13-14 ve 15. Sıradaki takımları yenmişiz i. Büyük başarı!!!!

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz gerçekten iyi hücum etmiyoruz. Çok sayı atıyoruz ama bu iyi hücum ettiğimiz anlamına gelmiyor maalesef. Ne bir setimiz var, ne başka bir şey. Oyuncular birbirlerini parmaklarıyla yönlendiriyor kimsenin hücumda ne yapabileceğimize dair bir fikri yok. Bize 70 aşağısında atan kulübün lisansını yırtacaklar sanırım 80 yemediğimiz takım yok.

Fiyat, performans anlamında Julian Wright, Deon Thompson yerine harika transfer olurmuş.

Ligde galibiyeti olmayan takıma da Schilb olmasa az daha yeniliyorduk. Haftalardır yerinde sayan fakat ukalaca açıklamalar yapan bir koça sahip Galatasaray'ımız maçtan maça daha vahim bir tablo oluşturuyor. Umut yok maalesef...

Schilib in geçen senede bazı maçlarda böyle yıldızlaştığını gördük. Umarım bu maçlarına yarısını Avrupa maçlarında gösterir.

Bu maçta da görüldü ki, halen buz dağına doğru bir yolculuk var takımda. Umarım geç olmadan birileri dümeni çevirmeyi başarır.