TBL 5. Hafta l Uşak Sportif 73-71 Galatasaray

Bu kaçıncı nazar boncuğu ?
Aliağa-Telekom-Tofaş-Trabzon-Eskişehir-Neptunas

Bunlar bir bölümü. Değişen ne oldu ? Biz hala nazar boncuğu diyoruz ve üzülüyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Emre hocanin mac secme ve genelde bahsettigin seylerine ben de takigim ama bu mac secilmis ya da umursanmayan bir mac degildi. Yorgunluk vardi mac icinde de bir cok seyi denedi hoca. Son dklarda green iki tane sut kacirdi micov 4e geldi mccolum girdi sacmaladi rakibin 4ü agir basti hemen greene geri dönmek zorunda kaldik. Tek sorun belki mola alip bir set cizip oyuna etki etmeli idi ama bu da hocanin tarzi adam mola almiyor bu kadar net.

Arkadaşlar ne kadar karamsarsınız. Beş maç üst üste kazanan bir Galatasaray vardı. Beş maçtan sonra tek maç (hatamız da olsa) kaybedince üç yıl önceki sorunlar tekrardan dile gelmeye başladı. Bu takım geçen hafta Fenerbahçe'yi yenince de bizim takımımız, Eurocup da dört dörtle grup lideri olunca da bizim takımımız. Ligde ikinci sıradayken de bizim takımımız. Uşak'a tartışmalı hakem kararlarıyla ve koçun hatalarıyla yenilsek de bizim takımımız. Bize düşen tek şey takımı desteklemek. Geçen sezon takımımın maçlarını izlerken bende hiç istek olmuyordu. Ama bu sezon her gün bir maç olmasını istiyorum :) Bana bu basketbol aşkını veren takıma teşekkür ederim...

Ben koçun setleriyle oyuna etki etmediğine de katılmıyorum. 5 saniye ihlali yaptığımız pozisyonda ilkinde istediğimiz adamla top buluştu. İkincisinde de 5 saniye yapmasak top Micov'daydı ve şutu da sokmuştu. Sadece 5 saniyede topu oyuna sokmayı beceremedik.

3 senedir aynı olay devam ediyor;

Deplasmanlarda 10-15 sayı geri düş.
Koç'un umrunda değil öylece izlesin.
Maç sonu alakasız fauller.
Topu hala 5 saniyede çıkartamayan bir takım.
Ligin saçma sapan takımlarına alınan yenilgiler.
Ders alıcaz açıklamaları.
Sezon sonu gelir ve o cümle patlar 4-5-6'yız ama olsun Ataman'ın play off performansına güveniyoruz.

Efes yenilgisinde de söyledim Ergin Hoca karakterli bir hoca ama hatalarından asla ders almıyor şu maçı şöyle kaybedeceksen hesap vereceksin koç.
Neptunas, Aliağa, TS, Eskişehir bir çok rezil deplasmanlarda yamulduk ses çıkmadı. "Hocaaaaam" cılar diye romantik gruplar aman sorgulamayın sezon sonu 5-6 sıradan gireriz play off'a sonra sil baştan.

Bu maç sadece kaybedilmiş bir muharebedir, önemli olan savaşın bütününü kazanmaktır. ;)

Dün ne bayan basket takımımız nede erkek basket takımımız kazanamadı.En son olarakta futbol takımımız kaybetti.Çok kötü bir gündü.Yapacak bir şey yok.Bu maçla ilgili konusmak gerekirse kesinlikle ders çıkarmamız lazım.Önümüzde çok uzun yol varken ve bu yolun baslarındayken bu tür mağlubiyetlerin alınması avantajdır.Merak ettiğim tek bir sey var.Bu mactan sonra o özlediğimiz takımı görmeye devam mı edeceğiz yoksa hazırlık maclarındaki çift haneli fark yiyip sonradan geriden gelen takımımızı mı göreceğiz.Bunu merak ediyorum ve Eurocuptaki macımızı beklemedeyim.

Ohoo, her mağlubiyetten sonra böyle olacaksa işimiz iş. Arkadaş, sezonu namağlup mu tamamlayacacağız ? Zaten normal sezon liderinin bile 6-7 mağlubiyeti olacak. Önemli olan yenilginin şekli.Yabancı sınırı kalktı artık. Hiçbir takımı deplasmanda öyle rahat yenemezsin. Hele Uşak gibi seyircisiyle deplasman ambiansını yaşatan takımı çok zor yenersin

6 günde 3. maçını oynuyorsan, ilk ikisini güzel oyunlarla çok rahat kazanmışsan, 3. sünde de dişli bir rakibe son topta kaybediyorsan gayetle kabul edilecek bir sonuçtur bu.

Takım özelinde konuşacağım tek sorun Dorsey. Ufak tefek bireysel hatalarla, hakem hatasıyla maçı verdik. Lasme'nin çizgiden 2'de 0'ı , Green'in bomboş 2-3 tane 3'lükte isabet sağlayamayışı olmasa zaten maçı önceden koparmıştık

Arkadaşlar sakin olalım.
Öyle numara ver görüşelim falan hiç hoş değil.
Daha sakin olmakta fayda var.
Hepimizin derdi aynı iken böyle basit bir mesele yüzünden birbirimize girmeyelim.

Takım öyle bi başladı ki sezona biz kendimizi mağlubiyete hazırlayamadık. Aslında güzel bişey bu. Krasny maçı için canınız sağolsun demeye hazırken şu maçı kaybedince çıldırdık çünkü takım yüksekten uçuyor bu sezon. Velhasıl nazarlık diyelim ..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yıl tek inancım basketbol takımimiza. Destek olalim derim son ana kadar... Futbolda malesef rezil bir sezon yaşayacağız gibi duruyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir ay kadar önce bir sürü eksik buluyorduk takımda sonra sezon basladı galibiyetler geldi tepeye çıkardık sonra bir yenilgi yine diplere daldık bu yenilgili böyle karsılamamızda belki de önemli etken takım sezona görece iyi girince daha önce gördüğümüz bir kısmı halen devam eden eksiklerimizi gözardı edip abartılı bir iyimserliğe girmiş olmamızdı bence ortayı bulmak en iyisi sanki..

Kötü başlangıç oyuncuların yorgunluğuna, Geri dönüş Micov'un insiyatif almasına, öne geçme Ergin Ataman'ın Schilb hamlesine, mağlubiyet de Ergin Ataman'ın son 5 dakikadaki yanlış tercihlerine yazılır...
Bitime 3 4 dakika kala aldığı bir moladan Sinan'ın ikili oyunu sonrasında top kaybıyla başladık.Halbuki o top muhakkak ki Schilb'in veya Micov'un elinde olması gerekliydi.O 4 dakikalık periyotta doğru hamleyi yapsaydık maçı kazanmıştık.Çok kritik bir maçtı bu.Neyse sağlık olsun.
Ben şampiyonluk beklentisi olmadan, parkede Galatasaray forması olduğu için ve zevk almak için destekliyorum takımı.Bu tarz mağlubiyetler almamız normal çünkü maç takvimi çok sıkışık+dar rotasyon kullanıyoruz.Hayal kırıklığına gerek yok.Takım bence beklentilerin üstünde bir potansiyele sahip.Hayal kırıklığı yaşamadan, sabırla ve zevkle desteklemeye devam etmek gerek.

Krasny maçında direk rotasyon yapılmalıydı.3 te 3 ile gelinen noktada,ağırlık Uşak maçına verilmeliydi.Eurocup grubunda 6 galibiyet yetecek zaten,bundan sonra sadece içerde kazansak bile yetiyor gruptan çıkmak için.
Uşak tarzı maçlar sezonun en önemli maçları.Ligi ne olursa olsun fener'in üstünde bitirmeliyiz,yoksa şampiyonluk mucize.Ne onlar bizi nede biz onları deplasmanda yenemiyoruz.
2 sayı öndeyken faul yapıp son 9 saniyede hücum hakkı almak doğru tercihti ama berbat kullandık.Çok can acıtan bir mağlubiyet oldu.
Bu aşamadan sonra eurocup deplasman maçlarının bazılarına birkaç as oyuncuyu hiç götürmesek bile yeridir.Lig çok önemli,2 yada 3 haftaya deplasmanda darüşafaka maçı var.Kazanmak zorundayız.Bakalım ne olacak.En azından daçka maçı öncesi 3 yada 4 oyuncumuzu eurocup maçında hiç oynatmamalıyız.Şafak,ege,doğukan ve izzet'e 30 dk ya yakın süre verip,hafta sonu lig maçına diri çıkmalıyız.

Krasny maçında direk rotasyon yapılmalıydı.3 te 3 ile gelinen noktada,ağırlık Uşak maçına verilmeliydi.Eurocup grubunda 6 galibiyet yetecek zaten,bundan sonra sadece içerde kazansak bile yetiyor gruptan çıkmak için.
Uşak tarzı maçlar sezonun en önemli maçları.Ligi ne olursa olsun fener'in üstünde bitirmeliyiz,yoksa şampiyonluk mucize.Ne onlar bizi nede biz onları deplasmanda yenemiyoruz.
2 sayı öndeyken faul yapıp son 9 saniyede hücum hakkı almak doğru tercihti ama berbat kullandık.Çok can acıtan bir mağlubiyet oldu.
Bu aşamadan sonra eurocup deplasman maçlarının bazılarına birkaç as oyuncuyu hiç götürmesek bile yeridir.Lig çok önemli,2 yada 3 haftaya deplasmanda darüşafaka maçı var.Kazanmak zorundayız.Bakalım ne olacak.En azından daçka maçı öncesi 3 yada 4 oyuncumuzu eurocup maçında hiç oynatmamalıyız.Şafak,ege,doğukan ve izzet'e 30 dk ya yakın süre verip,hafta sonu lig maçına diri çıkmalıyız.
Ben acaip bileniyorum dacka macina bence ezip gececegiz.

Sevgili Onur Uncu'nun da dediği gibi, eğer şampiyon olmak istiyorsak ligi Fenerbahçe'nin önünde bitirmemiz lazım ve mümkünse Karşıyaka'nın da. Bunu yapabilmemiz için de benim gözümde kalibremizin altındaki takımlara karşı 1, en kötü ihtimalle 2 yenilgi şansımız vardı. Bu hakkı biraz erken kullandık. Bundan sonra bu tip yenilgi şansımız maksimum 1 tane var normal sezonu tepede bitirmek istiyorsak.

Maçın tekrarını izleme şansım oldu dün, özellikle meşhur son 6 dakikayı iki kere izledim. Koskoca 6 dakika sayı atamamanın izahı yok gerçekten. Elimizdeki maçı resmen vermişiz. Maç eğer ikinci çeyreğin ortalarında oluşan büyük fark kapanmayarak kaybedilmiş olsa bunu yorgunluğa bağlar he der geçerdim açıkçası ama son çeyrekte üstünlüğü ele almışken, maç sonunda da son topu kullanmak için taktik faul yapıp sonrasında topu oyuna sokamadan rakibe son hücum şansını verip savunma hatası sonucu maç kaybetmek hiç yakışmadı.. Hücumda Sinan, özellikle de Green gününde değillerdi. Dorsey de bana göre yine kafa olarak yoktu maçta, ama inatla umutla toparlayacağı düşüncesindeyim.

En başta da dediğim gibi, bu tip 1-2 yenilgi hakkımız vardı ve birini harcadık. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Hakkımızda hayırlısı olsun.