TBL 5. Hafta l Uşak Sportif 73-71 Galatasaray

Arkadaşlar tamam yorgunuzda bu maçı yorgunluğumuz yüzünden kaybetmedik. Son 5 dakika hücum yapamadığımız için kaybettik.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dorsey 'in formsuzlugu kabul edilebilir ama beden dili , jest ve mimiklerine bakılırsa arkadas cok farklı alemlerde .Kesinlikle takımdan kopuk , ben büyük oyuncuyum triplerinde . Barcelona'da oynadiktan sonra kibir kat sayısı fazlasiyla artmıs . Green, Lasme ,micov ve shlibb parkede bir yerlerini yırtarken bu arkadas usaklı d'angelo ile mac boyunca sakalasti , eglendi . Lasme- Patric young pota altı ikilisi muazzam olurdu .. En azindan Young'un savaşacagi konusunda süphemiz yok.

Mccollum u kullanmamizida anlam veremedim adam takimin skor sıkıntısı çektiği dakikalarda sayı atsın diye oynuyor bu takimda niye direksiyon onun eline verilmez gerçekten hala saskinim sinan da inatla deliciligini kullanmadı gerçekten moralim bozuldu bu maçı normal bir şekilde kaybetsek bu kadar takam ama ben bu kadar aptalca kaybedilen bir maç çok az görmüşumdür
Dorsey de artık yavaştan bir form bulsa iyi olacak yani bi taraflarını kaldiramiyor en azından savunmada iyi bir katkı verse .Ya tuhaf maçtan sonra ya ninzy maçınida kaybederiz yada çok iyi rahat bir galibiyetle farka koşarız gibime geliyor.

Takım hücum edemiyor ve biz faul yapıp son topu alıyoruz. Sonrasında öyle ya da böyle topu oyuna bile sokamıyoruz. Bu maç kenar yönetimine yazılır.

Arkadaşlar tek maç üzerinden yorumlamıyorum ama green le 4 numara kapanmaz bu çok net bence kesinlikle bi 4 numara gerek bu takıma

Şu saçmalıkları yapacaksak bu maçlarda yapalım da nazar diyelim geçelim. Dorsey için iki hafta önce beş haftada toparlanır demiştim, hala da arkasındayım, 3 hafta sonra filan toparlanmış olur fiziken.

Uşak her sezon aynı şeyleri yapıyor, bu işte de başarılılar. ABD li atletlerle yaşayan onlarla ölür :D Sonuçta adamlar risk alıyorlar ve en zor maçı kazanıp en kolayını verebilecek görüntüdeler.

Bu tip maçlarda Micov ve özellikle de Green i dinlendirerek fazla süre bulamayan oyuncuları rotasyona sokup bolca süre vermeliyiz. Çünkü bu tip maçları daha düşük tempoda oynayarak yorgunluk katsayısını düşürmek, düşük tempoya da alışmak ve çok süre alan oyuncular ile kendini her daim hazır tutan oyuncuları dinlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Guard konusunda da hala fikrim net. Bana göre ilkbaharda pf takviyesi lazım. Yoksa bu tempoda Green sakatlanır.

Her yenilgide hakem diye ağlayacaksak bırakalım bu işi. Son altı dakika sayı atamıyorsun topu beş saniyede oyuna sokamıyorsun sonra hakem yüzünden oldu görürsem söylerim. Ergin hocanın maç sonu tercihleri çok hatalı milli takımla izlanda maçında da böyle dağılmıştı savunması kötü bir takımmıyız da uşak gibi bir takıma karşı taktik faul yapıyoruz hayır maç uzasa rusyadan yorgun dönen sensin sana dezavantaj.

Neyse ayakların yere basması açısından iyi olmuştur diyip teselli bulalım takım sporlarında motivasoyn çok önemli ligin favorisi zannedersek kendimizi çok alırıız böyle mağlubiyet. Her maçı ciddiye almamız her maça asılmamız savaşmamız lazım nasılsa yeneriz kafasından sıyrılmalıyız.

Her yenilgide hakem diye ağlayacaksak bırakalım bu işi. Son altı dakika sayı atamıyorsun topu beş saniyede oyuna sokamıyorsun sonra hakem yüzünden oldu görürsem söylerim. Ergin hocanın maç sonu tercihleri çok hatalı milli takımla izlanda maçında da böyle dağılmıştı savunması kötü bir takımmıyız da uşak gibi bir takıma karşı taktik faul yapıyoruz hayır maç uzasa rusyadan yorgun dönen sensin sana dezavantaj.

Neyse ayakların yere basması açısından iyi olmuştur diyip teselli bulalım takım sporlarında motivasoyn çok önemli ligin favorisi zannedersek kendimizi çok alırıız böyle mağlubiyet. Her maçı ciddiye almamız her maça asılmamız savaşmamız lazım nasılsa yeneriz kafasından sıyrılmalıyız.

Herkes işini doğru yapacak. İki tane kasti faulu calamayıp 4 saniyede 5 saniye veren hakem için her şey soylenir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şu 4 maçlık zorlu maratonda en çok Uşak zorlar dedim ama yenileceğimizi hiç düşünmemiştim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaybedelim ama hakemin etkisi olmadan kaybedelim. Uşak çok iyi mücadele etti helal olsun ama son 5 saniyede olanlar ve daha önce olanlar artniyet olduğunu ortaya koyuyor. Buna da mı tepki koymayalım. Gönül ister ki hiç hakem konuşmayalım ama sürekli bize karşı bunlar oluyor. Gerçekten ben de son 6 dakikayı anlamadım

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sürekli bize olmuyor sen sadece bize olanı görüyorsun veya ortada ola kararlar karşı taraf lehine çıkınca haksızlık sayıyorsun. Bizim de yeri geliyor bir çok faulümüz es geçiliyor bazen 35 ere çizgiye gidiyoruz ama kimse de hakem bizi kolladı demiyor ben bu forumda hiç görmedim mesela. Bu nedenle hakemi suçlamak gereksiz herkesin yapabileceği çok basit bir kaçma yöntemidir bu. Maçın karar çeyreğinin son altı dakikasında sayı bulamadık var mı bunun izahı. Takımın en aklıyla oynayan adamı üzerinden bir tane hücum oynamadık o süre içinde var mı bunun izahı çizgiye gitmeyi çok az denedik var mı bunun izahı. Ama hakem tabi hakem yüzünden.

Sürekli bize olmuyor sen sadece bize olanı görüyorsun veya ortada ola kararlar karşı taraf lehine çıkınca haksızlık sayıyorsun. Bizim de yeri geliyor bir çok faulümüz es geçiliyor bazen 35 ere çizgiye gidiyoruz ama kimse de hakem bizi kolladı demiyor ben bu forumda hiç görmedim mesela. Bu nedenle hakemi suçlamak gereksiz herkesin yapabileceği çok basit bir kaçma yöntemidir bu. Maçın karar çeyreğinin son altı dakikasında sayı bulamadık var mı bunun izahı. Takımın en aklıyla oynayan adamı üzerinden bir tane hücum oynamadık o süre içinde var mı bunun izahı çizgiye gitmeyi çok az denedik var mı bunun izahı. Ama hakem tabi hakem yüzünden.
Ben bizim lehimize olduğunda ya da Uşakın lehine olduğunda diye ayırmıyorum. Şu maç özelinde bunu dile getirmek istedim. Burdan nasıl bu kanıya vardığınızı anlamadım. Tamam bu maçta son 6 dakikanın izahı yok sayı bulamadık hakeme bağlamayalım diyebilirsiniz ama ben olanı söylüyorum. Emin olun Galatasaray ın lehine bir hata olduğunda da tepki gösteriyorum. Ayrıca hakemler tarafından uzun süredir önemli hatalar yapılıyor bize karşı. Bunu da dile getirmek istedim. Eğer hata Uşakın aleyhinde olsa gene yazardım bundan emin olabilirsiniz. Sizin mantığınızla gidecek olursak kötüyüz diye hakemin yanlış kararlarına ses çıkarmamam mı gerekirdi hem de hiçbir açıklaması olmayan bu hatalar için

Herkes işini doğru yapacak. İki tane kasti faulu calamayıp 4 saniyede 5 saniye veren hakem için her şey soylenir.

Evet biz 6 dakika sayı atamayarak işimizi doğru yaptık. Takımın en kafası çalışan adamı üzerinden bir tane hücum planlamayarak işimizi doğru yaptık. Sana göre dört hakeme göre beş saniye olan olay yüzünden yenilgiyi hakeme bağlayalım. Bu kafayla herkes her yenilgiyi hakeme bağlayabilir

Ben bizim lehimize olduğunda ya da Uşakın lehine olduğunda diye ayırmıyorum. Şu maç özelinde bunu dile getirmek istedim. Burdan nasıl bu kanıya vardığınızı anlamadım. Tamam bu maçta son 6 dakikanın izahı yok sayı bulamadık hakeme bağlamayalım diyebilirsiniz ama ben olanı söylüyorum. Emin olun Galatasaray ın lehine bir hata olduğunda da tepki gösteriyorum. Ayrıca hakemler tarafından uzun süredir önemli hatalar yapılıyor bize karşı. Bunu da dile getirmek istedim. Eğer hata Uşakın aleyhinde olsa gene yazardım bundan emin olabilirsiniz

Taraftarlığın getirdiği doğal sonuç bu sana yapılan hatayı çoğunlukla görmezsin ortada olan yorum farkı olabilecek her şeyi kendi lehine yorumlarsın aksi karar verilirse haksızlık sayarsın. Hatta aleyhine hata biraz barizse emeğinin çalındığını iddia edersin. Taraflı olan bir beynin doğal çalışması bu direk sana değil zaten lafım genele. Bu kafayla her takım her maç sonunda hakeme bahane buluyor. Bizim de yeri geliyor lehimize hatalar oluyor .Örneğin diyelim ki hakem bizim sertliğimize göz yumuyor bunlar olduğunda bizim kafamızdaki değerlendirme çok iyi savunma yapıyoruz olurken rakibin gözünde hakem faullere göz yumarak bizi ezdirdi diyor. Olay bundan ibaret bu maçta skandal hatalar falan yok skandal olan bizim son altı dakikada yaşadığımız akıl tutulması. 6 dakika sayı atamayan bunu da saçma sapan tercihlerle yapan bir takım hakeme bağlayamaz bu durumu.

İki takımda kötü oynadı özellikle son periyotta. Son çeyrek 4 dakika sayı atamadık, rakip de atamadı. Galibiyeti iki taraf da hak etmedi. Normal sezon liderliğini Eurocup'dan daha çok önemsiyorum ve bu maçları umarım aramayız.

5 saniye kararı ortada kimsenin kronometre tutup saydığını düşünmüyorum eğer tutan varsa ve 4 saniye ise hakem hatasıdır. Son saniye basketi basket. Hakemlerin taraflı olduğunu düşünmüyorum.

Uzun zamandır böyle sinir bozucu bir maç izlememiştim. Son periyodun ikinci yarısında koçun saçma sapan biçimde maçı izlemesi, dış şutlara müdahale etmemesi falan akıl almaz şeylerdi. 71'den sonra benim saydığım 5 tane gereksiz dış atış kullandık, bir Allahın kulu da içeriye penetreyi ya da ikili oyunu akıl etmedi!

Gerekirse üçlük atanı sopayla kovalayacaksın ama içeride Lasme ve Dorsey'i kullanacaksın abi. Hoca neden izledi anlayamıyorum. Yazık oldu.

Yenilgiyi hakeme bağlamak kısa vadede çözüm olur sadece. Uzun vadeli çözümleri konuşmamız gerekiyor.

6 dakika sayı bulamıyoruz, %70 ile içeriyi işliyoruz ama içerden oynamıyoruz, takımın en sıcak elleri schilb&micov'a top değmiyor. Mola yok.

Telafisi olan bir maç, problem yok ancak rotasyonu genişletmek, Dorsey'i kullanmak adına bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Evet biz 6 dakika sayı atamayarak işimizi doğru yaptık. Takımın en kafası çalışan adamı üzerinden bir tane hücum planlamayarak işimizi doğru yaptık. Sana göre dört hakeme göre beş saniye olan olay yüzünden yenilgiyi hakeme bağlayalım. Bu kafayla herkes her yenilgiyi hakeme bağlayabilir

Ben biz işimizi doğru yaptık yazdım mı???? Zaten hatalı kısım senin dediğin son altı dakika deil ondan önce 45 sayı yediğimiz ilk yarı. Ama oyle yada boyle hakem kararı ile bu maç noktalandı bu kadar basit.