TBL 5. Hafta l Uşak Sportif 73-71 Galatasaray

Ben biz işimizi doğru yaptık yazdım mı???? Zaten hatalı kısım senin dediğin son altı dakika deil ondan önce 45 sayı yediğimiz ilk yarı. Ama oyle yada boyle hakem kararı ile bu maç noktalandı bu kadar basit.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Biz beş saniyede topu oyuna sokamazken rakip beş saniye içinde hücum edip smaçla noktaladı. 5 saniyelik son top savunmasında smaç yemek skandaldır durum böyleyken hakem demek için utanmak gerekir bu maçta. Tekrar yazayım çünkü insan hakikaten inanmakta güçlük çekiyor son top savumasında beş saniyede smaç yedik.

Futbol takimi haftaiçi boş kaleye atamaz bugün uzatmada 2 yer yenilir. Bayan basket takimi yenilir, erkek basket takimi akil almaz şekilde son saniyede yenilir hangi günahın bedeli bu arkadaş nasıl kara bi haftadir. Mahvoldum...

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün son saniyelerde yenilgiler aldık.
Önce basketbol takımımız sonra da futbol takımımız son saniyelerde maçı kaybetti.
Bayan Basketbol Takımımızda aynı şekilde maçı kaybetti.
Şanssız bir gün oldu bizim için.

arkadaşlar yine döktürmüşler. Yok 6 dakikada sayı bulamadık, yok mola almadık, yok son 5 saniyede smaç yedik diye. Kimse unutmasın ki P.tesi akşam saat 8 de çok üst düzey bir maç, rusya yolculuğu (en az 5-6 saat koşuşturma) rusya da bir maç, istanbula dönüş seyahati ve uşaka seyahat. takımın yorgun olduğu gün gibi aşikar. buna rağmen takım rakibin olağanüstü üçlük isabetinden sonra 17 sayıdan geri geldi. biz 6 dakika sayı atamamışız. peki bu altı dakika da rakip kaç sayı attı ? Kim ne derse desin biz bu kadar olumsuzluğa rağmen adil bir yönetim ile, hatta son topu oyuna sokmada 5 e kadar sayabilen bir hakemle bu maçı alabilirdik. Arkadaş bizim lehimize de hakem hataları yapılıyor demiş. Hangi maçı hakem hatası ile aldığımızı soruyorum. Ne kadar kritik son topa kalan maç olduysa hep aleyhimize hakem hataları olmuştur. Bazı arkadaşların dediği gibi farklı kazandığımız bir kaç maçta lehimize düdük çıkmış olabilir. Ama yine de bu maçı telafi edebileğimize inanıyorum.

Biz beş saniyede topu oyuna sokamazken rakip beş saniye içinde hücum edip smaçla noktaladı. 5 saniyelik son top savunmasında smaç yemek skandaldır durum böyleyken hakem demek için utanmak gerekir bu maçta. Tekrar yazayım çünkü insan hakikaten inanmakta güçlük çekiyor son top savumasında beş saniyede smaç yedik.

Efendi gibi cevap yazıyorum, o yüzden sende burda alt tarafı bir basketbol maçı tartışırken benim neden veya nasıl utanacağıma dair anlamını aşan cümleler kullanma. Takımın koçun hata yapması veya son topta smaç yemek bizim takımın sorumluluğu. Ama maçı o noktaya getiren hatayı yapan görevini layığı ile yapamayan Zafer Yılmaz denen hakem. Bu benim fikrim, senin fikrin başka olabilir saygı duyarım ama bunu dediğim için utanmam gerektiği lafı talihsiz olmuş. Bu yaşımda neden utanıp neden utanmayacağımı gayet iyi biliyorum.

Basketbola dair görüntülerin engellendiği günlerde Mehmet Beygirci'nin her maç başlığına full kaydı koyması çok değerli gerçekten. Muazzam bir arşiv oluşturmuş oluyoruz ve belirli sıkıntılardan dolayı sosyal medyadan yayınlayamıyoruz tüm kayıtları. Forum için forumdakiler için büyük nimet. Eline sağlık Mehmet.

Schilb skoru 71-69 yapınca kalan süre 06.06 yani 6 dakika 6 saniye 1 tek sayı dahi bulamadık.
Cidden üzücü bir durum bizim için.
Schilb o kadar iyi iken ona top vermememiz ona ayıp oldu ama.

Son 6 dakikada mola aldı mı Ergin hoca diye sormuş bazı arkadaşlar.
Evet aldı arkadaşlar.

Canları sağolsun bizimkilerin.
Nazar boncuğu olsun.
Kimse inşAllah 10 hafta yenilgi beklemesin daha ligte.
Bu son yenilgimizdi ligte inşAllah.
Uçuşa hazırlanın...

Bu kadar atletik oyuncuya sahipken, potaya gidişlerde sayı bulma olasılığımız bu kadar yüksekken bazı bölümlerde neden ısrarla zorlama üçlükler deniyoruz hiç anlamıyorum.

Faul kararı bana kalırsa doğruydu.Zihinler anlaşılabilir şekilde oyuna sokulamayan topa takılıyor fakat son 6 dakikada sayı bulamamak bana kalırsa büyük resmimiz.Fenerbahçe'ye karşı mükemmel bir ikinci yarı oynasak da 2 hafta öncesindeki Efes maçını da birebir aynı senaryoyla kaybetmiştik.Mağlubiyetin ekstra olduğu doğru.Eurocup yorgunluğunun etkisiyle performansımız düştü diye düşünmek de zihinlerde anlamsızlık doğuruyor.Zira Eurocup'ta 2. olmanın dahi takvimlerimizde derin bir anlamı olmaz ve kupa "ölme eşeğim ölme" statüsüyle ilerliyor.
Yukarıdaki olumsuz bölümdense bu şekilde 1-2 ekstra mağlubiyetin dahi 30 maçlık normal sezonda tolere edilebilir olacağını,şayet gelişim doğuracaksa bugün özelinde pek bir şey kaybetmediğimizi görmek bana makul geliyor.Bu dönemin en anlamlı maçını hayli keyifli bir şekilde kazandık ve normal sezonu FB'nin,yine tercihen KSK'nin üstünde bitirmek play-off öncesi yegane hedefimiz olmalı.Şampiyonluk adına hayati bölüm burası.Bu bağlamda anlara takılmayı,enseyi karartmayı gerekli görmüyorum.

Ne olursa olsun 6 dakika boyunca bir basket bile bulamamamız, topu oyuna sokamayışımız ve yediğimiz son sayı kabul edilemez durumlar ne yazık ki.

Lider bitirmenin ve saha avantajının ne derece önemli olduğunu gördüğümüz bir ligde şu maçı böyle basit bir hata ile kaybetmemeliydik.

Dun Usak maci bende Rize macindan 2 kat daha buyuk etki yaratti. Hala cok uzgunum, Schilb'e nazar mi degdirdik ne yaptik...
Ben dun aldigimiz maglubiyeti 6 dakika sayi atamayan takimda McCollum'u hic dusunmeyen staffa yazarim.
Mac icerisinde fark 14'lere cikarken Ergin hoca kenarda bacak bacak ustune atmis oturuyordu, tamam takima guveniyorsun ama isin oralara gelmemesi gerekiyordu.
Son olur umarim.

3 senedir aynı olay devam ediyor;

Deplasmanlarda 10-15 sayı geri düş.
Koç'un umrunda değil öylece izlesin.
Maç sonu alakasız fauller.
Topu hala 5 saniyede çıkartamayan bir takım.
Ligin saçma sapan takımlarına alınan yenilgiler.
Ders alıcaz açıklamaları.
Sezon sonu gelir ve o cümle patlar 4-5-6'yız ama olsun Ataman'ın play off performansına güveniyoruz.

Efes yenilgisinde de söyledim Ergin Hoca karakterli bir hoca ama hatalarından asla ders almıyor şu maçı şöyle kaybedeceksen hesap vereceksin koç.
Neptunas, Aliağa, TS, Eskişehir bir çok rezil deplasmanlarda yamulduk ses çıkmadı. "Hocaaaaam" cılar diye romantik gruplar aman sorgulamayın sezon sonu 5-6 sıradan gireriz play off'a sonra sil baştan.

Schilb skoru 71-69 yapınca kalan süre 06.06 yani 6 dakika 6 saniye 1 tek sayı dahi bulamadık.
Cidden üzücü bir durum bizim için.
Schilb o kadar iyi iken ona top vermememiz ona ayıp oldu ama.

Son 6 dakikada mola aldı mı Ergin hoca diye sormuş bazı arkadaşlar.
Evet aldı arkadaşlar.

Canları sağolsun bizimkilerin.
Nazar boncuğu olsun.
Kimse inşAllah 10 hafta yenilgi beklemesin daha ligte.
Bu son yenilgimizdi ligte inşAllah.
Uçuşa hazırlanın...

Bu kaçıncı nazar boncuğu ?
Aliağa-Telekom-Tofaş-Trabzon-Eskişehir-Neptunas

Bunlar bir bölümü. Değişen ne oldu ? Biz hala nazar boncuğu diyoruz ve üzülüyoruz.

Bu maçı geçen senelerde oynadığımız maçlardan ayırmak gerek. 6 günde çıktığımız 3. maçtı. İlk iki maçı oldukça iyi takımlara karşı net skorlarla kazandık. Bu maçta son saniyelere önde girdik.Basit bir hakem hatası ve oyucu hatalarıyla maçı kaybettik.Ayrıca 17 sayıdan döndük.Geçen sene olsa havluyu orada atmıştık. Kaldı ki Uşak iç sahada ligin en etkili takımlarından biri.

6 gündeki 3. maç olmasına rağmen ki bunların ikisi deplasman kimse mücadele etmediğimizi söyleyemez.

Geçen hafta Pazartesi sabahı bu forumda anket yapılsa muhtemelen herkes ezerek gelen Fenerbahçe ve Krasny galibiyetlerinden sonra son topta kaybedilecek Uşak mağlubiyetini kabul ederdi

Bu maçın tek açıklaması mental yorgunluk. Ama bununla başa çıkmamız lazımdı. Bu tür malubiyetler olabilir. Bazı takımlar büyük maçlara ayrı bir konsantre ile hazırlanıyor, Uşak da onların başında. FB Konya'ya yenildi, Efes keza iki malubiyet aldı. Ergin Hoca harika yönettiği iki maçtan sonra malesef çok kötü maç yönetti. Bu konuda Emre'ye katılıyorum. Ancak takımın ayaklarının yere basması için belki de bu maç gerekliydi. Umarım Novgorod maçında Uşak maçını unutturacak bir oyun oynarız.
Bu arada son pozisyonda hakem öyle bir sayıyorki, sanki ilkokul çocuğuna 5' e kadar say demişler. 5 saniye ihlali filan yok. Bu elbet kötü oyunun değil ama malubiyetin bal gibi de mazereti olabilir...