Re: TBL 8. Hafta | Galatasaray 76-86 Tofaş
Arkadaşlar iyi günler,
Bu platforma ilk defa katılıyorum.Tofaş maçı ile ilgili büyük bir detay gözden kaçmış.Biliyorsunuz maçın büyük bölümünde hep geriden gelip,bir tek oyuncunun olağanüstü savunması ve top kapmaları ile,rakibe yetişmeye çalıştık.Bu oyuncu Evren Büker'di.4.çeyreğin daha 3.dakikasında,yani maçın bitmesine daha koca bir 7 dakika varken,4.faulünü aldı.Evimin salonunda dört dönmeye,ekrana bağırmaya başladım.''Çıkar şunu hoca,5.faulünü alacak.Dinlendir,maçın sonuna doğru tekrar sokarsın diye.''Akdağ ve tüm teknik heyet atladı ve Evren 1 dakika sonra 5.faulünü aldı.Yani daha maçın bitmesine koskoca 6 dakika kala.Niye atladı diyorum.Zira,koç 5.faul çaldığında,başka bir oyuncuyu değiştirmeye kalktı.Hakem Evren'e çık dediğinde şaşırdı ve itiraz edip skorboard'u gösterdi.Tüm teknik heyet şakınlık içinde itiraz ediyordu.Zira Evren'in sırt numarası 16 idi,ancak skorboard 15 numaraya kadar ayarlanmış ve Evren'in sayıları ile faulleri 15 numaranın yanına kaydedilmişti.Dolayısı ile Evren dahil tüm benç ve teknik heyet skorboard'a bakıp 16 numaranın istatistiklerini görmüyorlardı.Bu affedilmez bir kenar yönetim hatası idi.Kenarda elinde defter,kalem,yaz boz tahtası tutan kravatlı ulemalar,ne işe yaradıklarının bilincinde olmadan maçı seyrediyorlardı.Bilmem faydası olur mu ama ben Galatasaray'ın yerinde olsam,maçın kasetlerine dayanarak,skorboard yanlışını öne sürerek maçın tekrarını isterdim.Galatasaray'a maçı bu teknik ve idari sorumsuzluk kaybettirmiştir.
Sevgi ve Saygılarımla
Can Tengizman