TBL Finali | 3. Maç | Galatasaray Liv Hospital 73-64 Fenerbahçe Ülker

Bpg9kTECYAAGj4h.jpg


"Konuşulacak çok şey var. Hepsini geçiyorum. Şartlar ne olursa olsun söz veriyorum bu yıl yine biz şampiyon olacağız."
Ergin ATAMAN
 
Hep olumlu tarafları görmeye çalışırım. Ergin hocaya çok inanan biriyim ama Malik te neden bu kadar ısrar ediyor anlamış değilim .10 maçtır hiç olumlu katkısı yok.
 
Maç boyu inanılmaz bi stratejiyle oynadık, oyun kontrolü hep elimizdeydi, mükemmel savunma yaptık. Bütün hücumlarımız dengeliydi ve hiç bi zaman ritm bulmalarına izin vermedik. Bizim izin verdiğimiz kadar oynayabildiler anca. Ergin hoca özellikle ilk maçtaki oyundan çok büyük dersler çıkarmış. İkinci maçtada iyi savunma yapmıştık ancak bu maçta tek kelimeyle mükemmel savunma yaptık diyebilirim. Melih'ten ekstra katkı bulmasalar ve biz hücumda ritmimizi yakalayabilseydik(Marko ve Arroyo özelinde) çok daha rahat bi maç geçirebilirdik. Maç sonunda ki o hırsı görünce Ergin hocada sanırım hepimiz şampiyonluğa daha çok inanmaya başladık
 
Güzel maçtı kazanmamız dışında seyir zevki olarak da, Ercegi ilk defa bu kadar etkin gördüm, demek sadece üçlük değil iki sayılık isabet de bulabiliyormuş isteyince ve zorlayınca. Ender bence sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı, Bonsuyu oyuna soktu resmen. Cenk ve Marko da kritik anların adamıydı, hepsini tebrik ediyorum. Sadece Maliki pek beğenmedim, cidden sırf savunma yapıyor dediğimiz Göksenin bile hücumda daha faydalı oynar bence.
 
Büyük Galatasaray ruhuyla büyük Galatasaray yüreğiyle kazanırız biz!!!

VARAN :1

KALDI 3 BEKLEYİN DAHA BU SİZİN BAŞINIZA GELECEK FELAKETİN SADECE BAŞLANGICI ŞİKECİLER!!!
 
12 13 serbest atış kaçırdığımız ve en önemli hücum silahımız olan 3 sayılık basketlerde de %35 civarında oynamamıza rağmen 73 sayı muazzam . Yediğimiz sayıyı konuşmayacağım bile .
 
10/23 serbest atış ve 7/21 üçlük yüzdemize rağmen, maçı savunmamızla kazanmayı başardık. FBÜ ilk çeyrekten itibaren, sayı farkını her açışımızda, mola sonrası üçlüklerle geri gelip, maça ortak olmayı başardı. Ancak kontrol hep bizdeydi. Ergin Hoca da bu maç molaları tam zamanında kullandı. Yerinde müdehalaleri ile rakibin oyun üstünlüğünü ele almasına hiç izin vermedi.

Bizim adımıza maçın en güzel yanı Bonsu'yu devreye sokmayı başarabilmemizdi. Maçı 9 sayı (1/7 serbest atış??) 6 rebound ile tamamlayan Pops, takımımız adına galibiyetin anahtarı oldu. Gelecek maçlarda da buna devam etmeliyiz. Malik de silkinip kendine gelebilse her şey bizim için çok daha güzel olacak.

Maça 5 sayı ile başlayan Zoriç'in erken faul problemine girmesi rakibimiz adına en büyük dezavantaj oldu. Hakemler ilk iki maçta çalmadıkları düdükleri çalmaya başlayınca, ne kadar sıkıntı çektikleri de iyice gün yüzüne çıktı. Play off maçları başladığından beri, evlerinde oynadıkları her maçı, hakemleri de yanlarına alıp, rakibi döve döve kazanıyorlardı.

Şimdi gelecek maçı evimizde kazanıp seriyi 2-2'ye getirmek kaldı. İnşallah başarıp önümüze bakarız.
 
Bugün gerçekten güzel bi mücadele ve güç gösterisi oldu özellikle bizim oyuncuların temasdan kaçmaması faullerden sonra bakışları vücut temasları falan açık açık meydan okuma mesajlarıydı.Maç sonunda oyuncuların ve hocanın hırsı sevindirici umarım herkesin isteği olan serinin 4-2 olarak bitmesi ve şampiyon oluşumuzu hep beraber kutlarız.
 
Hırslıyım, konsantreyim ve hatta belki de koçluk hayatımın en istekli dönemindeyim. Tekrar söylüyorum. Buradan seriyi 2-2'ye getirip sonra şampiyon olacağız.

Ergin Ataman
 
Sezon boyunca pivotunu (Jawai) ve en önemli skor ve savunma silahını (Gordon) kullanamadan, sezonun yarısında Marko ve Ersin'siz oynayan. Yani ilk beşin 1 bilemedin 2 oyuncusunu sezon boyu kullanabilen bir takım Final 8 yapıyor, 30 milyon Euro bütçeli rakibini eziyorsa, serinin sonucuna bile bakmadan söyelencek tek şey var. Ataman > Obradoviç.
Serinin sonu ne mi olacak? Ataman söyledi zaten.
 

Üst