TBL Finali | 5. Maç | Fenerbahçe Ülker: 76 - Galatasaray Liv Hospital: 63

Maçı katleden Ergin Ataman oldu.
Bakın ben Ergin Ataman kötü koç demiyorum.Ama kazanınca hemen göklere çıkarıyor millet.Takım kazandıysa koç sayesindedir diye bişey yok , kaybettiyse de koç yüzündendir diye bişey yok.Benim demek istediğim , takımın kaybettiği maçlarda hoca çok fazla rol oynarken , kazandığımız maçlarda o kadar rol oynamıyor.Takım daha çok oyuncuların gündelik performansına dayalı hale gelir oldu.Zaten takımın koçu Arroyo , o kötü oynayınca büyük ihtimal kaybediyoruz.

-Avrupada top50 takımın listesini çıkarıp bu takımların koçları arasında en az mola alan hocanın istatistiksel sıralaması yapılsa , 1 numarada Ergin Ataman olur.Yahu oyun çabuk bitsin diye mi mola almıyorsun nedir yani , çocuklar halleder nasılsa mı diyorsun , çizecek setimiz mi yok farklı varyasyonlarımız mı yok niye hiç zamanında mola almaz bu koç ? Ne zaman mola alınması gerektiğini şu forumdaki herkes ya da her basketbolsever veriyor , bariz mola alınması şart olan durumlarda bile devam ettiriyor , rakip esmeye devam etsin hızını kesmeyelim der gibi.Deplasmanlarda ciddi rakiplere karşı geriden gelip maçı kazanmayı bırakın , yaklaşamıyoruz bile bu sene.Fark 10+ olduğu gibi bitiyor neredeyse.İç sahada da taraftar sayesinde geri dönebiliyoruz ama taraftar sayesinde...

-Malik Hairston son yıllardaki en formsuz ayında şu anda belki de , adamın olmayan şutu iyice yok oldu , penetreleri de yemiyor.Yaptığı hiç bir şey yok hücumda.Ne diye alıyorsun bu adamı ? Zaten adamı seri boyunca ortalama 6-7 dk kullanıyorsun , 4 kısa savunmasında 4 numarayla eşleşsin diye tutuyor diyecem ama başkası olsa 2 sayı fazla yeriz belki ama Malik'ten daha fazla katkı verir hücumda.Malik şu an Göksenin'e döndü hücumda sıfır resmen , al şu Domercant'i artık , en azından tehdit oluşturur.

-25 farktan maçı 10 farka indirmiş , 7 farka indirecek üçlük fırsatı kazanmışız ikisini de kaçırmışız , yaklaşıyoruz , rakip tam o esnada top kaybetmiş hoca teknik yemese hücum bizde , hoca hakeme küfür ya da kötü bi laf ediyor teknik yiyor.Yahu teknik faul yemenin de yeri var.Hocanın yediği teknik fauller genelde Galatasaray hücum ederken oluyor.Yahu hem edeceğimiz hücumu yok etmiş oluyorsun , hem de rakibe serbest atış + yeni hücum olarak dönüyor bu.Oyuncusunu hırslandırmak için ateşli bi itiraz da yapmadı gitti arkasından hakeme bişey söyledi olan umudu da söndürdü.

-En çok zoruma giden bu Fener bize karşı ikiliklerde hep %75-80 civarı inanılmaz yüksek yüzdelerle hücum ediyor.Boyalı alanda çok rahatlar az mesafe uzasa bu sefer de boş şut buluyorlar.Abdi İpekçi'de savunmayı takım değil taraftar yapıyordu heralde.Adamlar elini kolunu sallayarak sayı atıyor bize.Savunma olmayınca hücumda da rezil oynuyoruz.1. maç ve 3. maçın ilk yarılarındaki yüzdeleri ben Galatasaray-Olin maçında bile görmedim , hem Fener uçuk yüzdelerle hücum etti hem biz 3. lig takımı yüzdeleriyle hücum ettik , şaka gibi.Hoca da sürekli izliyor.

Dünyanın en kolay işi eleştirmek , durmak yok eleştiriye devam .
Ergin Atamanda kimmiş kovun gitsin, ha adam zaten başka takımı tutuyor , forma aşkı ne gezer Ergin Ataman da , aynı Fatih Terim gibi , adam sırf ego , ha bide egosu olacak ne başarısı var ki , kaza ile geçen sene bir şampiyonluk almış , bizim takımı az çalışsam bende yaparım , zaten en çok 3 senede bir şampiyon olan bir takımız baskette.
Hata yapmak Ergin hocanın neyine , basketbolda hiç hata olur mu , hata yapacaksan git evinde yap be koç.
Zaten karşı takımı biz burada şampiyon yaptık , son maçı oynamayalım , direkt verelim kupayı karşı takıma.
Takım oyunlarında koçlar hata yapmaz , yapamaz , en çok biz biliriz , koçluk zaten sırf görüntü hiç altyapısı yok bu işin , işimden emekli olunca valla bende yapacağım koçluk.
Ha olmadı ,Genç arkadaşlar var aramızda , bu işin kitabını yazmış onlardan birini yaparız , hem Erin hocaya verdiğimiz paradan daha azına .
Yok olmadı , burada bir anket yaparız kim koç olsun diye , nede olsa piyasada hem yerli, hem de yabancı Ergin hocadan daha iyi basketten anlayan hem de forma aşkı olan bir sürü koç var.
Rakip desen , başta şikeyi bizde öğrenen ama eline yüzüne bulaştıran adı gibi Aziz , onurlu , dürüst ve sportmen bir başkan var.
Rakip taraftarı desen , dünyanın en centilmen taraftarı , şikeye karşılar , yalana karşılar , hakemler bu kadar karşılarında olmalarına rağmen tüm branşlarda başarılar.

İlahi Ergin hoca , senin ne işin Galatasarayın başında koç olarak , sen git biraz bu işi öğren de gel. Anladığım kadarı ile bu işi yen yapmaya başlamışsın.

Valla biz bu taraftar varken , rakip aramaya , düşman aramaya gerek yok. İçimizdeki İrlandalılar uzak olsun yeter.

Ben seni seviyorum be Ergin hocam , sana saygı duyuyorum be hocam , hata yapsan da seni seviyorum şampiyon yapmasan da seviyorum. Çünkü içindeki Galatasaray sevgisini çok açık görüyorum. Hem de şu bozuk gözlerimle , sen kafana takma şu sağlam gözle kendi egolarını göremeyen "gerçek" taraftarı

Şimdi koçu eleştirenler koçu sevmiyor mu demek oluyor, kovulmasını istemiş mi oluyor, koçun GS'li olmadığını iddia etmiş mi oluyor? Bu nasıl bir mantıksızlıktır? İnsan sevdiğini eleştirir, çünkü değer veriyordur, daha iyi olmasını ister, kalpleri aynı şey için çarpar çünkü! Kimse eleştirilemez diye bir kural yoktur! Saygı çerçevesinde herkes eleştirisini yapabilir. Buna da kimse birşey diyemez!

Arkadaşlar Salı günü yönetim biletli seyirci alacakmış salona cezamız 2 maçtan 4 maça çıkacakmış çok mantıklı hareket gibi geldi bana :)

Çok mantıklı hareket değil kardeş; Federasyonun tutumuna göre hareket etmeliler,eğer Pazartesi gününe kadar karşı tarafa ceza gelmez ise seyirci alınsın ama ceza gelirse bize verilen cezaya uyulmalı o zaman 7.ci maç için umutlu olabiliriz. Özellikle yöneticileri takip ediyorum,bakıyorumda hala Twit,le Mwit,le cevap verme sevdasındalar,ben dahil genel olarak taraftarlar ve forumdaki renktaşlar nasıl sinirlenmeyelim; Aha işte Şartlar oluştu biride çıksın yumruğunu vursun kulübün hakkını bangır bangır arasın çünkü haklıyız beyler haklıyız,Çık bir ULUSAL TV,ye veya basın toplantısına konuş anladıkları dilden konuş.Forumda Bu Basiretsiz Yöneticilere yakın birileri varsa iletsinler Rica ediyoruz iletsinler.Konuşmak için daha neyini bekleyecekler resmen eziyorlar ya. AYSAL ve ekibinin kim olduğunu biliyorum yapıları bu ama ayrıntılı yazarsam biliyorum BAN yiyeceğim,kendileri yapamıyorlarsa yapacak birini yönetime alsınlar o zaman.Çok daraldım bu pasif yönetimden çoook göz göre göre harcıyorlar bizi ...

Yazık oldu.Takım ve hoca deplasman maçlarını kafada tamamen silmişler.Mücadeleye bile girmeden yenilgiyi kabullenmişler.kabul edilebilir değil bu durum.

Ben bunun tam tersinin yani fener in bu psikolojide olacağını tahmin ediyordum.onlar deplasmanda o atmosferde bırakacaklar derken,bizimkiler çok daha düşük atmosfere rağmen başlamadan kaybediyorlar.
Emindim ben şampiyonluktan bu geceye kadar.Artık ümidim hiç kalmadı.

Haa birde şu var.Bu takım bu sene euroleauge de ne içerde nede dışarda tek bir büyük maç kazanamadı.f8 maçlarının tekini bile izlemedim ben bu yüzden.direk 3-0 olur tahminim vardı maalesef tuttuda.İyi takımlara karşı galibiyetimiz sıfır.Sadece içerde feneri yeniyoruz,onuda zaten taraftar döve döve yeniyor.

Bu takım hangi maçı gerekiyorsa aldı bu sene, özellikle de deplasmanda, direkt rakibimiz olan Bayern Münich ve Kuban maçlarını deplasmanda aldığımız için son sekize kaldık Euroleague'de. Bir de CSKA'yı yenmemiş olsak da averaj olarak istediğimizi aldığımız için.
Bu serinin ilk ve bu son maçında istediğimizi yapamadık, şampiyonluk zora girdi fakat yine de imkansız değil, özellilke takımın deplasman peformansına bakarak değerlendirdiğimizde.
Pazartesi kazanıp son maça taşımamız gerekli.. yapabiliriz. Olmasa bile bu sene bu takım büyük bir alkışı hak etti.

Evimizdeki maçı alalım. Ergin hoca iyi hazırlamalı takımı. Muhtemelen tescilli şikecilere ve ırkçı köpeklere 1 maç ceza gelecek. O zaman daha rahat oluruz.

hayatimda cok seviyesiz yonetici gordum. ama mahmut uslu kadarini olene dek gormem sanirim. 15 yasinda cocuklar yapmaz bugun yaptigini pantolonu indirip seni s...... nasil yonetici bu adam.

real madrid,barca,maccabi,Csk,olympiakos.bunların hangisini nerde yendik.10 maç yapıldı bunlarla,galibiyet sayısı 0.

Bayern le kuban ı büyük takım sayıyorsanız ne diyim.

Maçtan yeni geldim. Bugün gerçekten kötüydük, koçta kötüydü oyuncularda. Eleştirilecek o kadar çok şey var ki. Ama şimdi bunun doğru zaman olmadığını düşünüyorum. şuan kenetlenmeye ihtiyaç var. Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Hala oynanmamış en az bir maç var. Fakat iki gün evvel şeref ve haysiyetten bahseden şahıslara birkaç şey söylemek istiyorum. 40 dakika boyunca başta hoca ve cenk olmak üzere sürekli küfür edildi. hiçbirinden ses yok. Adamsanız çıkıp bu gecede konuşsanıza. Hakemlerde maalesef anons yaptırmadı. bildiğim kadarıyla saha kapanması için 3 anons ve maçın durması gerekiyor. tabi maç sonu hocaya yapılanları da atlamamak lazım. öncelikle 6. maçı almamız lazım. sonrasına muhakkak hocanın bir planı vardır. olmalı olmak zorunda..

Maçtan yeni geldim. Bugün gerçekten kötüydük, koçta kötüydü oyuncularda. Eleştirilecek o kadar çok şey var ki. Ama şimdi bunun doğru zaman olmadığını düşünüyorum. şuan kenetlenmeye ihtiyaç var. Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Hala oynanmamış en az bir maç var. Fakat iki gün evvel şeref ve haysiyetten bahseden şahıslara birkaç şey söylemek istiyorum. 40 dakika boyunca başta hoca ve cenk olmak üzere sürekli küfür edildi. hiçbirinden ses yok. Adamsanız çıkıp bu gecede konuşsanıza. Hakemlerde maalesef anons yaptırmadı. bildiğim kadarıyla saha kapanması için 3 anons ve maçın durması gerekiyor. tabi maç sonu hocaya yapılanları da atlamamak lazım. öncelikle 6. maçı almamız lazım. sonrasına muhakkak hocanın bir planı vardır. olmalı olmak zorunda..

Koç'umuzun ne kadar planı olursa olsun,şu; her yeri ve zamanı geldiğinde, kullanmamakta ısrar ettiği ama kullandığında tek taraflı avantaj sağlayacak MOLA gibi bir hakkı kullanmadığı vede oynadıkları sürelerde faydadan çok zararlarını görmekten bıktığımız belli başlı oyuncularda ısrar ettiği müddetçe ŞAMPİYON'luk hayali bu günkü maçtan sonra bitmiştir.Elbette destek vermeye devam edelim çünkü Koç'umuzunda takımımızında potansiyel ve kalitelerini biliyoruz ama her maçtan sonra yaptığı iddialı açıklamalardan dahamı az önemli bu kullanmadığı Molalar çok merak ediyorum,İster istemez kendisiyle çelişiyor bu Mola hakkını kullanmayarak.Ya işte bu kadar önemli bu Mola denen şey sanki kompleks yapıyor hayret bir şey ... Kimse kusura bakmasın ŞAMPİYON'luk giderseki o şerefsizlere hak ettikleri 7.ci maçta seyircisiz cezası verilmezse gitmiştir, % 50 Federasyon ve hakemler faktörü - % 50'si ise Koç ve hakkımızı korumayan Yönetim faktörüdür, buda benim düşüncem katılmayan katılmaz !!!

Salondaydım ben de ve takımı eleştireceğim.Umarım banlanmam :)

Açıkçası hiç beklediğim gibi bir maç olmadı ve hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.Neden derseniz;2,3,4.maçlarla rakibi genel olarak çözmüş iken,rakipte benchte koçları yokken ki koçlarının kalitesi malum,mental olarak onlardan daha iyi durumda iken bu pısırık hava bu yenilgiyi kabullenişi anlamadım ve çözemedim.Bugün sahadaki takımları ilk kez izliyor olsam aralarında klasman farkı var derdim.

Teknik detaylara bakarsak;Fenerbahçe Ülker'in geçen maç 2.çeyrekte biz farkı açmışken başa baş getirdikleri bir 5 vardı,Bo-Emir-Bojan-Kleiza-Oğuz.Bu 5'e yanıt vermekte genel olarak sıkıntı çekiyoruz.Rakip bu 5 ile net ribaund alıp tempo yapabilince fark malesef istenmeyen sebeplere geldi.Ne erken faullerle hücumları kesebildik,ne içeriyi kapatabildik ne de mola alıp sakinleştiremedik ne de rakibi sindiremediğimiz için koçlarının olmamasını avantaja çevirebildik.

Bu kadar kötü şeye rağmen maç 3.çeyrek ayağımıza gelmeye yeltendi ama koç malesef kendine hakim olamadı.Bugün maçı tamamen boşvermesine ve aldırmamasına kızmadım desem yalan söylemiş olurum.Bu maç deplasmandan çalınabilecek bir maçtı gözümde.

Bugün Göksenin kumarının fena işlemediğini düşünüyorum.Son 2 maçta da zaman zaman denenmeli,Ayrıca Furkan'ın sürelerinin çok olması lazım.Arroyo işi sıkıntılı.Bojan kendisini fena savunmuyor ama Arroyosuz iyi oynadığımız maçlar var bunları baz alıp plan program geliştirebiliriz.

Tribün olaylarına gelirsek;o salondan beklenmeyecek derecede destek gördü rakip takım ve baya da kötü tezahürat oldu.2 anons yapıldığını düşünürsek 1 maç çeza yolda.Umarım olur o iş.Ayrıca etkiyi arttırmak için saha içine ve rakip benchin arkasına fanatik amigolar koyma fikrini 3 yılda olsa geç farkına varmaları bizim adımıza kötü oldu.Bu tip ufak detaylar ne derseniz deyin baskıyı arttırır.Bir de son olarak ülkemizdeki taraftar yapısının genel olarak birbirinden farkının olmadığını bir kez daha gördük.Ne Fenerlisinin Galatasaraylıya taraftar dersi vermesine gerek var ne de bizim onlara.Çoğumuz birbirimizin aynasıyız.Elitiz dedikleri salonda yabancı madde atıldı,amigoluk yapıldı.2 gün önce ahkam kesen mahkemelere göre cezalı sıfatındaki kişinin yine boşa konuştuğunun tescili oldu bugün olanlar.

Inşallah 6.ve7.maçı kazanırız ve şampiyon oluruz. Takım kendine çeki düzen verecektir. Ben hiçbir zaman Ergin Ataman ve öğrencilerinden şüphe etmedim. Bu arada onlar, son maç için ceza alacaklar mı? Konu hakkında bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.