TBL Finali | 5. Maç | Fenerbahçe Ülker: 76 - Galatasaray Liv Hospital: 63

Medya Bilgilendirme: Basın Toplantısı

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Sedat Doğan ve Mehmet Karlı'nın katılımıyla bugün saat 15:00'de Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenlenecektir.

Medya mensuplarının bilgisine sunulur.

Dün arkadasım maçtayda aynen soyle bir not attı "bizim takımın benchin arkasındaki korumaları yıktılar tam ergin atamanın arkasında ses bombası patlattılar.Takım soyunma odasına giderken atılan çakmak ve bozuk paraları herkes gördü.Maç boyunca yapılan küfürlü tezahüratları söylemiyorum bile.Peki bize 2 maç ceza veren fenerasyon şimdi ne yapacaksın merak konusu ??"

İlk yarıda ki oyun kabul edilemez. Geçerli mazeretler var mı, var. İlk yarıda ki insanlık dışı faktörler oyuncularımızı gerçekten etkiledi. Konsantrasyonumuzu bozdu. Ama ne olursa olsun fark oralara kadar çıkmamalıydı. İkinci yarı iyi direndik maça ortak olma noktalarını birden fazla yakaladık. Tam o noktaya gelecekti ki çalınan teknik faulle fişi çektiler. Ergin Hoca'nın da o konuda suçu var. Maç öncesi yaşanan rezillikler ortada. Koz vermemeliydi, yakışmadı. Ama desteğim kendisine sonsuz. Final serisinin başından beri net bir tutum sergiliyor. Güveniyoruz.

Mola üzerinden hoca eleştirisi genel basketbol alışkanlıkları bağlamında haklı gibi dururken Ergin Ataman özelinde bakıldığında yersiz gibi duruyor. Zira her yiğidin yoğurt yemesi misali hocanın tarzının böyle olduğunu gördük. Son dakikalarda molaları kullandığına şahit olduk, hatta koyduk mu molası aldı diye başta biz kızdık, Galatasaraylılığını sorguladık. Hocanın tarzı bu. Ataman'ı takımın başında görmek istiyorsak tarzına ve alışkanlıklarına bizim uyum sağlamamız lazım, yerinde mola alan bir koç istiyorsak da Ataman'dan vazgeçmemiz lazım.
Belirli oyunculara takıntıları var ve zamanında mola almıyor. Bunlar genel anlamda doğru ama dediğim gibi Ataman özelinde yanlış. Aynı özellikleriyle bizi 23 sene sonra şampiyon yapan ve EL'de son 8'e çıkartan koça bu maçı o verdi gibi söylemlerle eleştirmek ona karşı haksızlık.
Hocayı eleştirmek başka, maçı Ataman verdi, katletti, egolarına kurban etti demek başka. Nasıl ki eleştirenler kendilerince gördüğü hatalar yüzünden (Mola takıntı vs) kişiler Ataman'ı eleştiriyorsa, başkaları da kendilerince gördüğü üslup hataları yüzünden eleştirenleri eleştirir.