TBL l 13. Hafta l Galatasaray 90-76 Beşiktaş Sompo Japan

TBL l 13. Hafta l Galatasaray - Beşiktaş Sompo Japan

Her şey iyi ama bu oyunumuzda BJK'nin berbat savunmasının da rolü büyük. Ama bence 2 transferle EuroCup'ta şampiyonluk iddiamız var diyebiliriz.

Geçen senede 15-20 sayı öne geçip son periyot fark erimişti umarım öyle olmaz.
Dorsey MAŞALLAH KOÇUM [emoji122]?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Calebb Green'in olmadigi bir günde 7 kisilik rotasyon ve + Safak ile gayet iyi bir ilk yari oynadik .
Neredeyse dısardan attıgımız tüm sutlar isabetli oldu ..
İkinci yarida dar rotasyon sıkıntı yaratabilir . Mutlaka İzzet ve Ege 'nin süre almasi gerekiyor ...

Nasıl yediler 3+1 delirdim resmen ya müthiş biseydi bende diyorum şerefsiz hakemler şu izlemenin de sadece kritik yerlerde olmasına da sinir oluyorum böyle bir imkan var niçin kullanılmıyor maç boyunca

Salon full degil ama atmosfer cok saglam, takim da iyice costu atmosferle. Schilb, Mccollum ve Dorsey hucumda BJK'yi duman etti.

Ikinci yari da ayni sekilde devam ederiz insallah.

Caleb'in sakatlanması evet çok kötü oldu ama bir yandan da Dorseyin en etkili performansını ilk yarıda izledik. Gerçekten kendisini verdiği zaman bu ligin üzerinde oyuncu çok net gösteriyor,ligin Vesely ile beraber en iyi 2 uzunu bence ama ya biz kullanmayı bilmiyoruz tam manasıyla ya da basketi hobi olarak görüyor. Ayrıca forumda tartışıldığı zamanda acaba diyordum guard ihtiyacımız var mı diye buna emin oldum ki evet var. Bu kadar keskin şekilde farkın erimesine izin vermemiz oyun kurucu eksikliğimizden kaynaklanıyor,maç başında Dorsey ve Lasme ile ezerek 13-0 ´la başladık. Sonra bir anda pota altına top indirmeyi unuttuk. Arroyo'nun olması gereken sene bu seneydi esasında. O olsaydı McCollum 2 numaraya da kaydırabilirdik. BJK savunması da içler açısı. Bu da 15 sayılık farkı getirdi ilk yarıda. Fark olacak, galibiyetten çok Dorsey´in muhteşem performansı beni çok ümitlendirdi, umarım dalgalı şekilde değilde standarda bağlar önümüzdeki maçlarda..

Bizim bir yerimiz bozulmadan diger aksayan tarafimiz duzelmez. Sabittir bu. Allah korusun Sinan'a bir sey olsa McCollum 7 / 8 asist ortalamasi yakalar.

Yine aynı filmi izlemeyelim de içerde kaç mactir farkı açıp açıp kapattiriyoruz. Bu sefer bu olmasın artık yeter. Bir başka olumlu durum da hiç bir oyuncumuz faul problemine girmedi, ben Lasme´ den çok korkuyordum acıkcasi.

Şafak muhteşem bir plonjon yaparak topun disari cıkmasina izin vermedi ..
Her sorun bir firsattir . Caleb Green'in sakatligindan sonra Micov 4 oynamaya başlayinca Şafak´a gün dogdu ...
Böyle devam Şafak .

Bu arada Besiktas rezalet bir takım..

Abi şu mücadele neden Pınar maçında yoktu neden? Valla kafayı yiyeceğim ya. İstedi mi balyoz gibi iniyor takım rakibe. İstemediği zaman pamuk helva gibi...

Savunmamız bu tarz maçlarda tampon farkı koruyup maçı koparmaya yetmiyordu genelde. Bu görüntünün aksine bugün hem daha istekli ve caydırıcıydık hem de Beşiktaş'ın basketbolun temelini baya zorladığı oluyor. :)

Abdi İpekçi'deki derbileri son anlarında sayı kaygısı gütmediğimiz halde net skorlarla kazandık. Devrenin sonunda fisktürün en rahat bölümüne gelmişken Green'in yokluğuna rağmen galibiyetlerle bitirmeliyiz.