TBL l 2. Hafta l Galatasaray - Anadolu Efes

3-Maçı yağızer koç yönetse sonuç ne olurdu ? Ege Arar'ı neden kullanmıyoruz,bu takımın başında ivkovic olsa ege her maç 7-8 dakika oynardı,fark bu herhalde ivkovic genç yetiştiriyor ergin hoca günü kurtarıyor,efes ivkovic için geç bile kaldı,yazacak çok şey var aslında ama yazarak doğru ifade edemeyebilirim yinede anlayanlar anlamıştır

Katılıyorum kırılma anı 3. çeyreğin sonundaki 2+1 di.

Güzel kardeşlerim o 3.cü çeyrek sonundaki Sinan'ın yaptığı hata sonrası yenilen 2+1 sayının ardından devamında eğer doğru işler yapılsa telafisi olabilir ancak Cem Şentürk'ün yazdığı gibi Granger'in oyundan hiç çıkmadan yorularak oyundan düşeceğine iyi savunuılmadığı için dahada cesaretlenip patır patır üçlük atmasının izahı ve telafisi yok işte,onuda o oyuncunun yorgunluğunun sonrası hata yapacak beklentisi içine girip şutlarını riske ederek kahraman olmasını sağlayan kenar yönetimi iyi düşünsünki aynı hataları sonraki maçlarda yapmasın,sonra biz bunları yazınca bazı arkadaşlarca kötü taraftar oluyoruz ama bizde hocaların ve takımın iyi olmasını istiyoruz be kardeşim.

4-Herşeye rağmen basket keyfini yaşadım,ntvspor'a teşekkürler,takım bana heyecanda veriyor ama gençlerde devreye sokulmalı,takviye yapılmalı son olarak 3 maçtır aynı forma ile çıkıyoruz ,şaşırmadım zaten yetimiz şube olarak siz buna şükredin derler,elbet bir kahraman yönetim gelecek o zaman salonda olacak,rüya takımda,eurolig şampiyonluğuda gelecek,formalarda güzel olacak,herşey güzel olacak,o günler gerçekten gelecek

4-Herşeye rağmen basket keyfini yaşadım,ntvspor'a teşekkürler,takım bana heyecanda veriyor ama gençlerde devreye sokulmalı,takviye yapılmalı son olarak 3 maçtır aynı forma ile çıkıyoruz ,şaşırmadım zaten yetimiz şube olarak siz buna şükredin derler,elbet bir kahraman yönetim gelecek o zaman salonda olacak,rüya takımda,eurolig şampiyonluğuda gelecek,formalarda güzel olacak,herşey güzel olacak,o günler gerçekten gelecek

İnşaallah kardeşim o günleri umarız bizde moruklaşmadan ve ölmeden görebiliriz bekliyoruz işte belki gerçekleşir diye.(y)

Yaşça benden daha büyük olan abilerimiz ve ablalarımız moruk kelimesinden alınmasınlar,nede olsa aynı akibete uğrayacağız kaçış yok.<=-P

İçimizde bir hayal var
Basketbol'a aşık bir başkanımız olsun
Basketbol salonumuz olsun,en az 15 bin kişilik,sarı kırmızı koltukları olsun
Bize rüya takımı kurma imkanı sağlayacak dev bir sponsorumuz olsun
Euroleague'in en büyük favorisi olalım,kadromuzda hem dünya yıldızları hem alt yapıdan çıkmış 17-18 yaşlarında Türk basketboluna damga vuracağı söylenilen gençler olsun
Herşey profesyonelce ama Galatasaray ruhu kaybedilmeden yapılsın.

İçimizde bir hayal var
Basketbol'a aşık bir başkanımız olsun
Basketbol salonumuz olsun,en az 15 bin kişilik,sarı kırmızı koltukları olsun
Bize rüya takımı kurma imkanı sağlayacak dev bir sponsorumuz olsun
Euroleague'in en büyük favorisi olalım,kadromuzda hem dünya yıldızları hem alt yapıdan çıkmış 17-18 yaşlarında Türk basketboluna damga vuracağı söylenilen gençler olsun
Herşey profesyonelce ama Galatasaray ruhu kaybedilmeden yapılsın.

İNŞAALLAH. (y)(y)(y)

Efes bu yıl daha atlet bir ye bu kadar yüzdeli oynayan Granger olunca sonuç normal...herif 40 dak oynadı...tek guardları olduğu için baştan herifi hırpalamaya çalışsaydık belki bir şansımız olurdu

Bu maçın mazereti yok rahat kazanmamız gereken bir maçtı...Hayal kırıklığına uğradım...Huertel mi Granger mı bizim için daha iyi tartışması yapılabilir...Ama Huertel'in yanında Doğuş'ta yoksa bunun tartışması yapılmaz..40 dakika sahada kalan Granger'ı bir zahmet kontrol edemiyorsak maçı tartışmaya gerek yok bence...Adamı yıpratmak bir yana dakikalar geçtikçe daha yüreklendirdik...Rakibin kısa rotasyonu o kadar daralmış ki Diebler 36 dakika , Oğulcan 17, Furkan 28 dakika süre almış...Başka da kısası yok Efes'in...Tekrar yazayım..1-2-3 numaralar Granger, Oğulcan, Diebler,Furkan 40 dakikayı çıkardı ve bizi yendi...Kimse kusura bakmasın ortalama bir Eurolegue guardına ve yanındaki karakterli gençlere yenildik...İşin kötüsü 3.periyotun 3 dakikalık bir bölümü hariç kazanacak izlenimi bile vermedik...

Öncelikle Mccollum'un rolü iyi belirlenmeli...Mcccollum bu takımın eline baktığı oyuncu olmaktan çıkarılıp , skoreri konumuna sokulması gerekli...Micov,Sinan-Schilb ve hatta Safak üretkenlik anlamında katılım yapmalı, sorumluluk almalı ve güvenli oynamalı , uzunlarımızı setlerle oyuna sokmalıyız..Böyle olmadığı sürece Mccollum bu maçta çok iyi oynasa ve kazandırsa bile uzun vadedeki başarı isteğimize bir katkısı olmaz...

Yaziya tamamen katiliyorum, bu sene Ataman icinde bir test olucak aslinda. Yaklasik 4 hatta efes yillarinida katarsak 6 senedir belli bir sablonda oynatiyor. Bu sene ise farkli bir takim var elinde. Ozellikle ilk defa bu tip bir guard ve 4 numara rotasyonu ile oynardi, ayrica elindeki 5 numaralardan illaki birini post oyunu olan bir oyuncu secip atici 4 numara icin alan acardi. Bakalim nasil olucak, yalniz surasi galiba biraz netlesti, bu takim kosmak zorunda, yuksek atis rakamlari ile oynamak zorunda. Oteki turlu dorsey green mccollum ve schillib den alacagimuz verim cok duser. Ornegin Dorsey su anda fizik olarak iyi deil belli ama iyi de olsa kosmadan oynatirsak bi yarar alamayiz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Salonda yaklaşık 8 bin kişi vardık, atmosfer de gayet iyiydi. Desteğe gelen herkesin ayağına sağlık.

Bugün her şeye rağmen kazanabilirdik ama hakikatten çok kötü şut attık. Faul atışlarında bile sıkıntı yaşadık zaman zaman. Granger'ın üstüste attığı iki son saniye üçlüğü ağır yaraladı takımı, büyük şanstı Efes için... Yazık oldu.

Micov, Lasme ve Şafak'a özel olarak teşekkürler. Maçın hakkını verebilenlerdi bizim adımıza.

Efes'in kadro planlaması geçen sezon olduğu gibi bu sezon da gayet iyi, hele bu sezon çok çok kaliteliler kısalarda da uzunlarda da. Bugün eksiklerinden yararlanmamızı bekliyordum ama kötü şut yüzdemiz, oyunun temposunu arttır(a)mamız ve Mccollum'un devreye girememesi üzdü.

maçı salonda izledim. çok güzel bir atmosfer vardı. kırılma anlarında efes daha iyi oynadı. dış şut yüzdemiz çok kötüydü. özellikle oyun kurucu pozisyonunda ezildik.

Herkes oyun kurucu yok diye bas bas bağırırken Sinan var Collum var Şafak var diyenler Efes macının hesabını versin.

Bu maçın telafisi var.
Bu maçta şanssızdık.
Bu maçta iyi oynadık kaybettik.
Bir bakıyoruz play off'un uzağındayız sonra biz play off takımıyız. Döngü bu son 2 senedir.

Ataman'ın özel bir yeteneği var.2 senedir nerede işe yaramaz abd li guard var bulup getiriyor.Geçen yılki o saçmasapan guard ve bu sene mccolum.Yazık.Bu yılı baştan kaybetmek istemiyorsak ne olursa olsun iyi bir guard bulmalıyız,mccolum da sadece eurocupta süre almalı atıcı guard olarak.

Geçen sene el izlerken çok beğendiğim ve keşke alsak dediğim granger'ın durumu ortada.Çok mu zordu acaba almak.Ataman'ın tarzı çok belli.Guard takımı yapmaya çalışıyor sürekli yönettiği takımları.Arroyo gibi bir şansı vardı,yıllarca Arroyo taşıdı takımlarını,o gittikten sonra 2 yıldır o tarz guardlara yöneliyor,sonuç fiyasko.

Karşıyaka takımı Dixon'dan sonra Kenan Sipahi ile nasıl yapı değiştirip başarısını sürdürüyorsa,bizim hocanında artık kalıplaşmış alışkanlıklarını terkedebilmesi ve ortaya yeni bir şeyler çıkarması gerek.

Dün maçın hiçbir anında kazanacağımızı hissetmedim.Son dakika aksiliği sebebiyle maça gelirken yarı yoldan dönmek zorunda kalıp tv den izledim.Eminim ki salonda bulunanlar içinde oyunu dikkatli takip eden hiç kimse maçı kazanabileceğimizi hissetmemiştir.

Ataman maalesef büyük maçlarda,büyük koçlara karşı büyük taktik zaafiyet yaşıyor.2 sene euroleague'de çok zayıf takımlar hariç hiçbir deplasman maçını kazanamamıştık,hatta çoğunda ciddi fark yemiştik.Deplasmanda derbi zaten kazanamıyoruz,anca içerde taraftar ve yarattığı atmosfer sayesinde kazanıyoruz.Maç içi doğru 5'i bulmak,oyun içi doğru müdahale ve doğru zamanda mola alma konularında çok yetersiz kalıyor Ataman,özellikle karşısında bizden aşağıda olmayan bir takım ve koç varken.

İvkovic'in gençlere tanıdığı şans umarım bizim hocaya bir ders olmuştur.En azından Şafak,Ege ve Dusan'ı daha fazla kullanır,onlara sorumluluk verir.Bunu inatla yapmamaya devam eder vede en kısa süre içinde doğru düzgün bir guard aldırmazsa geçmiş olsun.Hedefi büyük olan bir takım olamayız,beklediğimiz şampiyonluklar hayal olur.

Bu takım çok daha iyi yerlere gelecektir. Bizim Efes gibi çok geniş kadromuz yok. O yüzden Schilb, Dorsey in güçlenmesi bize direk etki yapar, bu takımı daha üst seviyelere getirir.
Mc Collum atmosferi kaldıramadı. Normaldir. Oda zamanla alışacaktır.
Eksiklerimiz var mı var, Efes in kadro müthiş mi, evet. ama KSK nin geçen sene başında ki kadrosu bzide olsa burada herkes burun kıvırırdı. Senen sonunda neler oldu. Bu kadro geçen seneden daha iyi. Toparlayacaktır takım. Şuanda ivme kazanmanın hiç avantajı yok hatta dezevantaj bile oluşturur (Real Madrid in 2 yıl önceki halini unutmayalım ).
Sakin olalım, ufak maçları kaybetmeyelim yeterli.

Şunu da yazayım, Ataman Ivkovic,Obrodovic gibi gençlere şans vermiyor. Evet vermiyor ama elinde de iş sıkıştığında sokacağı derin bir kadrosu yok. Efes dün Oğulcan ı oynattı ama bakınca kadrolarına geriye kalan 4 oyuncusunun en az 3 birebirde daha iyi oyuncular karşılarınkinden.
Bunu düşünüp o şekilde de yorum yapmak daha adil olacaktır.
Ben bu takımdan daha ümitliyim.
Geçen sene ki pota altında ki Vou,Jawai,Erceg gibi cam gibi kırılgan oyuncuları düşününce bu takım için sabretmek gerektiğini düşünüyorum.

(Şafak- McCollum- Micov- Green- Lasme) beşini bir arada sahada tutmak verim verebilir. Ön alanda fazla çelimsiz kalırız belki ama McCollum'dan verim almak için organizasyonu üzerinden almamız şart. Guardların fizik sıkıntısını perdelemek için Green-Lasme yerine, Dorsey-Lasme de olabilir bu beşte. Şafak geldiğinde hiç ümitli değildim şahsen ama şu maçta, şu ortamda verdiği katkıyı görünce bence daha fazla süreyi hakediyor.

Ergin Ataman'dan çok doğru bir anda Şafak hamlesi geldi.Şafak da hem attığı üçlükle hem de ortaya koyduğu enerjiyle takımı ateşledi.Takımın temposu ve enerjisi yukarı çıktığı anlarda McCollum'u alıp takımı kısaltsa ikinci kroşeyi atabilirdik Efes'e.
McCollum dün yine çok istekliydi yalnız şansızlık mı diyim acemilik mi diyim heyecan mı diyim bilmiyorum.Denedi, zorladı, istedi.Perdeyi iyi kullanıp potaya gittiği pozisyonlarda kendi standardını ortaya koysa kafadan 6 sayılık daha katkısı olurdu.
Yalnız Green'le Lasme gerçekten takımı sahiplenmiş çok iyi adapte olmuşlar.Dorsey'le Schilb sanki maçtan yarım saat önce yoldan çevrilip maça getirilmiş gibiler.Takımla alakaları yok.Dorsey sürekli kendisiyle konuşuyor kendi kendine el hareketleri yapıyor; kenara gelirken de ribaund alırken de hatta sayı bulurken de.Kendisine mi söyleniyor takımın oyun tarzından mı memnun değil anlamadım.
Göksenin hemen hemen her maç öncesinde ısınırken çok lakayıt davranıyor.Ege Arar'ın ısınırken çok fazla dış şut isabeti buldu.Şafak'la Ege kesinlikle şans bulmayı kesinlikle hakediyor.
Maçı kazanırız kaybederiz.Ama dün oynadığımız basketbol(3.periyot hariç) hiç keyif vermedi.Ergin Ataman maçın 3. periyodunu 5 6 defa izleyip iyi analiz etmeli.

Ben takımı beğendim, şöyle bişey var bu takım daha 1 aylık uyum süreci konusu olduğu aşikar keza Schilb takıma en son katılan oyuncu hala uyumun u'sunu bile yakalamış değil.. Lasmeye gelelim burda Lasmeye sallayan arkadaşlar vardı onlar ne düşünüyorlar acaba çok merak ediyorum tek tek bulup sormak istemiyorum itiraf etsinler şimdi :) neyse Dorsey artık kendisini zorlaması gerek, Micov varya Micov bu sene takımın 1 numaralı akıl ismi, Şafaktan daha fazla verim alınabilir ama Mccollum batırdı açıkcası dünkü maçı bu nasıl sayı makinesi anlamış değilim kalın bir uzun sıçradığında mümkün değil bitiremez bu arkadaş umarım yanılırım iler ki günlerde

merhaba,

Dünkü maç bize gösterdiki şafak ı devamlı kullanmalıyız. Mc collumun verimisiz olduğu durumlar da hem strateji değiştirir rakipini oyununu bozarız hemde tam saha baskıda bi kişi daha fazla oluruz. Takımın yeni olması, birbirine alışamadığı bi kaç poziyonda çok belli oldu bence. Ama takım için en önemli parça şu anda mücov ve onu yedeklyecek olan aklına da ihtiayç duyduğumuz schilib. Bunlar olmadan bizim takımın ilerlemesi maalesef zor.