TBL l 2. Hafta l Galatasaray - Anadolu Efes

Dunku mactaki kısa rotasyonumuz : Safak - Sinan - Mccollum - Goksenin - Micov - Schilb

Efes'in kısa rotasyonu : Granger - Furkan - Diebler - Ogulcan

Koc olsanız hangisini secerdiniz maç başında ? Bizi yenen Efes'in kadrosu çok mu yeterliydi ?

Uzunlara ön alanda baskı yaptırdığı alan savunmasıyla, 4 kısayı dinlendire dinlendire ve bizi uyuta uyuta yendi İvkovic (Sansıda yaver gitti ) ... Ergin Hoca benim en beğendiğim ve her zaman desteklediğim bir koç ama dünkü maçta teknik bir takım arızalar oldu..Herkesinde hata yapmaya hakkı olduğunu düşünüyorum...Biraz halsiz ve yorgun gördüm hocayı benchte ve roportajlarında da ...Transfer için ve oyuncuların yetersiz olduğunu söylemek için çok erken...

Bir koç mola alır almaz, dar rotasyon sever sevmez kendi tercihidir kimse birşey söyleyemez ama kullandığı oyunculara karşı adil olması ve onların sahada güvenli durmasını sağlaması çok önemli...Çok dikkatimi çeken birşey oldu dünkü maçta...Trabzon'un maçının ilk periyodu ile dünkü maçın ilk periyodu çok benzerdi..Mccollum pek birşey üretemiyor diğer oyuncularımızın katkısıyla maç başa baş gidiyordu iki maçta da...Trabzon maçında Yağızer Hoca Mccollum'u çıkarttı alternatif olarak baskılı savunmaya döndü ve maç koptu, ikinci yarının başına kadar da oyuna sokmadı..Oysa dünkü maçta, Mccollum çok erken ikiledi mola alındı ve herkes çıkmasını beklerken Mccollum moladan geri döndü..Bu bence takıma ve Mccollum'a kötü bir mesaj oldu...Bu bir nevi kardeşim 3. faulu alma savunmanı riske etme ama hücumda sana ihtiyacımız var , bu maç sensiz olmaz mesajıydı..Mccollum salladıkça salladı diğer oyuncularında sorumluluk alma sayısı düştü git gide düştü dakikalar ilerledikçe...Küçük ama dünkü maç özelinde önemli bir detay bence bu...Bu yanlış felsefe savunma tarafında da aynı şekilde gerçekleşti...Bu maçı sertleştirebilsek, 4 kısalı Efes'in yıpranmadan faul problemine girmeden bu maçı tamamlama şansı yoktu...

Kazadır olur , önümüzdeki maçlara bakalım...

Bence takim daha iyi olacaktir. Ama eksikleri de yazmak lazim.
1- ergin hoca kötü mac cikardi. Efesin kisa rotasyonu bu kadar darken onlari faul problemine sokabilirdik. Daha sert oynayabilirdik. Ilk yarida cok az faul yapildi. Daha cok penetre edilebilinebilirdi bu mac özelinde.
2- guard yok. Mccolum kesinlikle iki numara oynasin sinan ve safak götürsün biri. Daha verimli olur.
3- yine ergin hoca dogru besleri bulamadi. Dorsey ve schilbb ayni anda parkede olmasa daha iyiydi. Belki schilbb ilk bes baslasa daha iyi. Dorsey biraz toparlasa safak - mccolum - micov - green - dorsey yapariz. Lasme cok iyi ama fiziksel olarak dorsey cok kalin biraz toparlasa cok katki alacagiz. Green lasme ile birlikte oynarken ribaundlara daha dikkat etmeli aklinda ilk karsi sahaya gitmek oldugu icin arkasina bakmadan kosuyor iki tane ekstra ribaund verdik benim tvden gözlemledigim. Dorseyle iken kossun da lasme az kisa kaliyo daha dikkat etmeli bence. Bu detaylar bile takimin zamana ihtiyaci oldugunun göstergesi..
Ben sinan-göksenin-schilbb-green(izzet-ege)-lasme ile baslanip
Safak - mccolum - micov - green(izzet-ege) - dorseyli bi ikinci besin daha dogru olacagini düsünüyorum....

attachment.php

Dersten çıkıp koşa koşa maça gitme heyecanını yaşattığın için bile teşekkürler GALATASARAY :)

Rakip takımların bize karşı attığı üçlükleri artık şans olarak nitelendirme meliyiz bence. Pota altında atletik bir takım olsak da bunu şuana kadar gösterebilmiş değiliz çok hantal kalıyoruz orada rakip takım uzunları 2-3 blok vuruyor bizim uzunlara devamlı.

Schilb katkı vermeyi bırakın biraz çabalasa o bile yeterdi bana aslında ama onu bile yapmadı Şafakın top için yere atladığı pozisyonu izlemeli tekrar tekrar.

Koç ise klasik mola almama alışkanlığı ve hastalığın verdiği yorgunlukla maç içinde aktif olmadı bu durum sanırım oyunculara da yansıttı ki maçı kazanma adına sadece Micov ve Şafak çabaladı.

Bu takıma bir oyuncu şart oldu sanırım artık Schilbin 7. yabancı olacağı bir kadro düşünmeli. Son olarak da koçun artık şu gençleri oynatmama alışkanlığını bırakması lazım en güzel örneğini dün Şafak göstermiş oldu .Ben eminim ki Ege de girse idi olumlu işler yapacaktı . Rotasyona Duşan Şafak Ege de eklenmeli koç.

Ekli dosyalar

• 12178176_10153689899609483_1622836802_n.jpg
    12178176_10153689899609483_1622836802_n.jpg
    99.2 KB · Görüntüleme: 108
büyük problem hocanın şafağa süre vermemesi. düşünsenize daha maç yeni başlamış kendisinin rotasyonu olduğunuz adam biraz kenarda kalır diye girmeye hazırsın. bir bakıyorsun çıkmamış üstelik sahada hiç bir şey yapmıyor. bu resmen hakaret ve şafağa güvenmemek. ya mccolluma niye güvenirsin? her maç 40 atsın isterse. şafağı beğeniyordum, beğenmeye devam edicem. sene sonunda umarım şafağı unutmaz ergin hoca.

Dunku mactaki kısa rotasyonumuz : Safak - Sinan - Mccollum - Goksenin - Micov - Schilb

Efes'in kısa rotasyonu : Granger - Furkan - Diebler - Ogulcan

Koc olsanız hangisini secerdiniz maç başında ? Bizi yenen Efes'in kadrosu çok mu yeterliydi ?

Uzunlara ön alanda baskı yaptırdığı alan savunmasıyla, 4 kısayı dinlendire dinlendire ve bizi uyuta uyuta yendi İvkovic (Sansıda yaver gitti ) ... Ergin Hoca benim en beğendiğim ve her zaman desteklediğim bir koç ama dünkü maçta teknik bir takım arızalar oldu..Herkesinde hata yapmaya hakkı olduğunu düşünüyorum...Biraz halsiz ve yorgun gördüm hocayı benchte ve roportajlarında da ...Transfer için ve oyuncuların yetersiz olduğunu söylemek için çok erken...

Bir koç mola alır almaz, dar rotasyon sever sevmez kendi tercihidir kimse birşey söyleyemez ama kullandığı oyunculara karşı adil olması ve onların sahada güvenli durmasını sağlaması çok önemli...Çok dikkatimi çeken birşey oldu dünkü maçta...Trabzon'un maçının ilk periyodu ile dünkü maçın ilk periyodu çok benzerdi..Mccollum pek birşey üretemiyor diğer oyuncularımızın katkısıyla maç başa baş gidiyordu iki maçta da...Trabzon maçında Yağızer Hoca Mccollum'u çıkarttı alternatif olarak baskılı savunmaya döndü ve maç koptu, ikinci yarının başına kadar da oyuna sokmadı..Oysa dünkü maçta, Mccollum çok erken ikiledi mola alındı ve herkes çıkmasını beklerken Mccollum moladan geri döndü..Bu bence takıma ve Mccollum'a kötü bir mesaj oldu...Bu bir nevi kardeşim 3. faulu alma savunmanı riske etme ama hücumda sana ihtiyacımız var , bu maç sensiz olmaz mesajıydı..Mccollum salladıkça salladı diğer oyuncularında sorumluluk alma sayısı düştü git gide düştü dakikalar ilerledikçe...Küçük ama dünkü maç özelinde önemli bir detay bence bu...Bu yanlış felsefe savunma tarafında da aynı şekilde gerçekleşti...Bu maçı sertleştirebilsek, 4 kısalı Efes'in yıpranmadan faul problemine girmeden bu maçı tamamlama şansı yoktu...

Kazadır olur , önümüzdeki maçlara bakalım...

Güzel tespit.

Hocaya yazılacak kısımlardan biri kesinlikle Errick McCollum'un 2.faulü aldıktan sonra kenara alınmaması. ve Kısa rotasyonunda zenginlik bizde olmasına rağmen baskı yapılmaması. Şafak ilk yarıda da oyunda olmalıydı. 40 dakika tek guard oynayıp 1.faülünü 2. dakikada yapan Granger'a bir daha faul aldıramamak kabul edilemez bir durum.

7.yabancıda Schilb'i kenara almak Micov'u sıkıntıya sokabilir Göksenin 3 numaradan süre alacaksa sorun yok ancak Micov yine 35 oynayacaksa bu sezonun bitmesi zor. Ama bildiğim tek şey bir oyun kurucunun şart olduğu. Ocak ayı gelmeden

Güzel kardeşlerim o 3.cü çeyrek sonundaki Sinan'ın yaptığı hata sonrası yenilen 2+1 sayının ardından devamında eğer doğru işler yapılsa telafisi olabilir ancak Cem Şentürk'ün yazdığı gibi Granger'in oyundan hiç çıkmadan yorularak oyundan düşeceğine iyi savunuılmadığı için dahada cesaretlenip patır patır üçlük atmasının izahı ve telafisi yok işte,onuda o oyuncunun yorgunluğunun sonrası hata yapacak beklentisi içine girip şutlarını riske ederek kahraman olmasını sağlayan kenar yönetimi iyi düşünsünki aynı hataları sonraki maçlarda yapmasın,sonra biz bunları yazınca bazı arkadaşlarca kötü taraftar oluyoruz ama bizde hocaların ve takımın iyi olmasını istiyoruz be kardeşim.

Tabiki telafisi vardı fakat bu kadar kötü oynadığımız günde rakip yüzdeli sokarken biz gerçekten çok düşük yüzdeli oynadık 3. periyotun ortalarından itibaren maç bize dönmüştü son saniyedeki 2+1 direncimizi tamamen kırdı diğer çeyrekte 1-2 hücümdan boş dönünce maç zaten koptu hücumlardan boş dönme lüksümüz kalmadı bence kazanmamız gereken maçı verdik ama bu takım önceki 2 maçta iyi oynadığında neler yapabileceğini gösterdi.

Efesin eksikleri :
1-Krstic
2-Doğuş
3-Cedi
4-Heurtel
5-Birkan
Bu beşini sahaya sür playoflara kalırlar.
Galatasaray'da daki eksikler
1-Sağlam 1 numara
2-Zaman...

Maci tv den bir kez daha seyrettim salim kafa ile. Alan savunmasi ciddi sikinti yaratmis bize bunda yeni takim olmamiz ve esas olarak bu savunmanin anahtari olmasi gereken schilb in cok formsuz olmasi ve erceg tarzi sabit sutor bir 4 numara olmamasi etkili olmus. Trabzon ve Neptunas maclarini referans alarak bu maci degerlendirmek de cok dogru deil gibi, zira efes pota alti atletizm olarak bize bi numara fazla gelmis, diger maclarda biz cok agir basmistik, buda tempo yapmamizi kolaylastirmisti. Savunma olarak ikinci yari baya iyi oynadigimizi soyleyebilirim. Hatta efesin ikinci devre bireysel zorlamalar sonucu olmayan sayisi yok gibi ki zaten sayilirin nerdeyse hepsi granger ve brown dan gelmis. Micov bos uclugu atsa bence maci biz alirdik, donusu granger el ustu atti mac gitti.
Bu arada ivkovic'in sayi farkini dusunmeden 26 saniye kala son topu kullandirmamasi da ne kadar buyuk hoca oldugunun yaninda sportmen bir adam oldugunun gostergesi olmus.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sadece bir maç kaybettik.
Eksikliklerimizden ve sakatlıklarımızdan ders aldık ise büyük bir sorun yok bence.
Biraz sakin olalım dostlar :)

Ergin hocamız geçen yıl yaşadığı anormal sıkıntıların ardından bu sezonda o sıkıntıların ve travmanın etkilerini belliki tam atlatamamış vede kritik anlarda hata yapmaya devam ediyor,eleştirdiğimiz geçen sezonki ve yeni başlayan bu sezonda yapmaya devam ettiği hataları takımı şampiyon yaptığı sezonda neredeyse görmemiştik ( her ne kadar o sezon kadro kaliteli olsada ) kolay değil çok ağır sorunlarla uğraştı ve adam hem ruhsal hemde zihinsel olarak çok yıprandı üstüne sezon öncesi ücretinde indirime gittiler kim bilir kendisine yapılan haksızlıklarıda belki çok kafaya taktı ve haklıda bunları düşününce hem kendisini hemde takımı düşünerek 1 yıl dinlenmeyi tercih etse kendisine ilaç gibi gelecek,o 1 yıldada takımı Yağızer hocaya emanet etseler oda 1 sezon takımı idare eder ertesi sezon takımın başına daha dinç ve dinamik vede toparlanmış olarak dönerdi ama bunu düşündümü yada düşünürmü bilemiyoruz düşünse çok iyi olur aslında.

Ya arkadaşlar helikopter gibi 4 5 numaraları var. Mccollum dahil hiç bir guard kolay kolay içerden sayı atamaz o uzunlar varken. İçeri penetre edince ister istemez atış bozuluyor

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben hiç bir şey demedim ama öyle bir yazmışsın ki benim bile özür dileyesim geldi. Sakin olsanız birazcık? Daha sezon başı ve sezon içerisinda daha çok maç kaybedilecek.

Ben size yazmadım ki :) Ömer Yalçınkaya, GSTV'de konuşmuştu Sinan, Şafak, Collum var diye kısaca Koç ve Teknik Heyete dedim. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Öncelikle salonda rakibi ama özelliklede hakemleri etkileyecek tarzda bir atmosfer oluşturduğumuzu düşünmüyorum.Sürekli ve hemen hemen aynı düzeyde bir gürültü var.Bizim hücumlarda insan sesi rakip hucumlarda ıslık sesı oluyor bu gürültü.Bir süre sonra herkes bu gürültüye alışıyor.Uyaran devamlı ve aynı şidette olunca etjisi azalıyor. Baskılı değil gürültülü ortamda oynanan bir maç oluyor.Salondaki seyircinin büyük kısmı parkede oynanan oyuna yeterınce konsantre değil ya da oyunu pek umusamıyor/ bılmıyor.Hakeme reaksiyon olsada bu genelde bizim oyuncularım stafın tepkisinden hemen sonra oluyor.Bizim hücümlar belki biraz daha sesiz rakip hucumlar gurultulu olmalı ama en buyuk gürültü hakemlerın tartışmalı/yanlış kararlarındam sonra olmalı ama burada reaksiyon süresi de önemli oyunculardan staffde önce tribünden gelmeli tepki.

Açıkcası beklemediğim ve çok üzüldüğüm bir yenilgi oldu.İkili oyun savunamamız başka maçlarda da başımıza iş açabilir.Alan savunmasına kötü bir yüzde ile üçlük attık bu da yenilgide önemli bir faktör oldu buna zaten değinildi ama takım kimyasına baktığımızda aslında isitkrarlı bir saf şutörümiz yok diye düşünüyorum o yüzden bu sorunu baska maçlarda yaşayabiliriz .

Mccollumun pg özellikleri olmamasını kabullendım ama üst düzey savunma disiplinine sahip takımlara karşı skorer yönü ile de sahada olmaması kronik bir sorun haline gelirse ciddi yara alırız.Benim oyuncunun vücüt dili mimikleri ve takım arkadaslarının tepkisi ve takım arkadasları ile iletişimimden anladığım bencil bir oyuncu değil daha çok takım/staff ona bu rolu veriyor bırakıyor.Oyunculuğu ile ilgili şüphelerim var ama bence karakter olarak çok sağlam bir insan.

Dorsey ve Schilbin kopukluğu denilen şey aslında her iki oyncunun kendılerınden memnun olmaması ve sürekli kendileri ile bir hesaplaşma içersinde olması bana kalırsa adamlar kendi durumlarından dertli gibi geldi bana kafalar da bu dertlerıne gidiyor .Vurdumduymaz yada umursamaz değiller bence .

Bu arada bu takım hızlı oynamalı deniyor ama tamamen açık saha yoksa kaliteli geçiş hücümu yapmak içinde de guardların hem oyun bilgisi hem top hakimiyeti önemli . Mcollumun oyun bilgisi hatta belki top hakimiyeti geçiş hucumları için de çok yeterli değil Sinan da zaten pg değil topla çok da rahat değil tamamen açık alanı da üst düzey takımlar size çok nadir veriyor.Sonuç olarak organiasyon kapasitemiz üst düzeyde geçiş hücümuma dayalı bir oyun oynamak için yeterli mi ben pek emin değilim.

Can acıtan bir yenilgi oldu ama yaraları da sarmak gerek

Fena bi kadro kurmadık, gerçekten önemli silahlarımız var. Bazı oyuncuları eleştirmek ya da bazılarına methiyeler düzmek için henüz çok erken, 4-5 maç daha oynandıktan sonra ak/kara yavaş yavaş ortaya çıkar. Henüz pek verimli olmayan Dorsey ve özellikle Schilb'in birkaç maç sonra kendilerine geleceklerini düşünüyorum.

Şu ana kadar ki maçlar sonunda kesin olan bir eksik ya da sıkıntı varsa o da oyun kurucu eksiği. Bu eksik ne kadar zaman geçerse geçsin başımızı ağrıtacak. McCollum gerçekten çok değerli bir oyuncu, bir çok maçta da 15-20 sayı üzeri skor üretecektir. Ama bizim ek olarak gerçek bir guard almamız lazım, yoksa bu kadroya yazık olacak. Yabancı bir guard aldığımız zaman kim tribüne çıkar ya da kimle yollarımızı ayırırız bilmiyorum ama tek bildiğim iyi bir oyun kurucu almadığımız takdirde büyük hedeflere yürümemiz pek kolay görünmüyor.