TBL l 2. Hafta l Galatasaray - Anadolu Efes

Oyuncuların 9 tanesi oynayanların Sinan hariç hepsi yeni.Bu sahada ilk defa ciddi bir maç oynadılar.Şutların girmemesinde bununda etkisi var.Biz sokamadık onlar soktu.Takımda ilk günler sorun görmüştümde artık çok sorunumuz yok.

Bir mağlubiyette aşırı tepki verenleri anlamıyorum.Uzun bir sezon var önümüzde.Daha kendi sahamıza bile alışmamız bir takımımız var.Seyircisiyle sahaya tam alışamadan çıkan bir tak.

Bizde basketbol oynadık.Şut sokmak rahatlık işi biraz.

Çok kötü oynamadık.Şutlarımız girse farklı olurdu.

Neyse rahat olun.Acımasız yorumlardan kaçının bence.Takım bunları haketmiyor :)

Eleştirene sen daha mı iyi biliyorsun mantığı çok saçma , o zaman forumu kapatalım veya komple şakşakçı olalım. Sonuçta kaç kişinin Ergin Ataman veya Yağızer hoca kadar basketbol geçmişi var ki veya Ahmet Kandemir kadar veya ne biliyim Murat Özyer kadar (onu eleştirmek günah değildi gerçi :D ) Fikirlere karşı fikirlerle gelelim sen daha mı iyi biliyosunlarla değil

Normal bir yenilgi olarak bakıyorum,rakip bizden daha kaliteli ve daha iyiydi.Bizim iyi olduğumuz alanlarda onlar daha iyiydi.Ekstra bir şeyler yapmamız lazımdı kazanmak için yapamadık onları.

Ben oyuncuları tebrik ediyorum çok iyi mücadele ettiler. Sezon öncesi de söylediğim gibi bu kadronun top'ı bence bu kadardır. Mccollum'un yetersiz oyuncu olduğunu da yazmıştım nitekim sezonun ilk hedef maçını kaybederken başrol oynadı. Bu kadro Efes-Fener gibi takımlar karşısında çok çok zorlanır ki maçı bizler yani taraftarımız kazandırır demiştim hala aynı görüşteyim. İşimiz çok zor ama benim şahsen söylenildiği gibi Eurocup ve ligde şampiyonluk beklentim yok çünkü basketbolu biliyorum. Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptı ama malzeme bu fazlasını beklemek hayal kırıklığı olur. Sadece Schilb ve Dorsey biraz daha form tutarlar işler çok az değişir başka da bir şey olmaz.

Bir taraftar olarak tespitlerimi toparlayıp izlenimlerimi tekrar yazayım her ne kadar hoca olmasakta.<3<3

Takımın başında hangi hoca olursa olsun antrenmanlarda ve maçlarda hem elindeki kadroyu kullanma hemde adil olması konusunda kendini sorumlu hissetmeli ve uygulamalı ilk düstur edilmesi gereken olay bu kanaatimce,maçlarda şu mola denen nimeti ve fırsatı kullanmalı yani tepmemeli bunlar doğru yapılsa maçlarda çok zorlansak dahi zaten iyi sonuçlar gelecektir bunları yapıp yapmama konusunda maalesef Ergin hoca artık iyice takım aleyhinde kullanır oldu daha doğrusu doğruları uygulamaz oldu bu hususta Yağızer hocayı bu doğruları uygulama konusunda daha yakın görüyorum bu benim düşüncem ve kanaatim.

İş dönüp dolaşıp transfere geliyor gibi Arroyo gibi winner bir skorerimiz ile Young gibi delicimiz olsa iş daha farklı olurdu
ama bu takım oynadıkça açılıyor o yüzden çok da umutsuz değilim skor çok normal

Abi arroyo gibi winner olsa savunmada granger yine patates ederdi arroyo yu. Dedigim gibi biraz da şans işi bu. 3 üçlük fazladan atsak biz galip gelcektik.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takım çok daha iyi olacak. Bugün en kritik anlarda Granger ve Brown el üstü atışlarla ekstra isabetler buldular. Bu da hem salonun hem de takımın ivmesini kırdı. Takımdan çok çok ümitliyim ve hocamıza da güvenim sonsuz... Aşırı karamsar yorumlar var fakat bu yorumlar da alınacak sonuclarla kısa sürede kaybolacaktır. Foruma da yeni katıldım herkese selamlar :)

Maç özelinde Şafak'a da ayrı parantez açmak lazım. Parkede iken katkısı gayet fazlaydı.
Hakemlere kimse değinmemiş, temaslarda takdir haklarını hep rakipten yana kullandılar. Özellikle 10 fark geriden gelip momentumun bize geçtiği dakikalarda.
Bu gün biz şanssızdık, Granger şanslıydı. Savunmadaki mücadeleyi beğendim, takım oynadıkça defolar giderilecektir. En azından üzerinde ölü toprağı olmayan bir takımımız var.

Arroyo olsa bileşenlerine ayırırdı Granger'i. Hem uzunları çok iyi beslerdi, skora ihtiyacımız olduğu anlarda da kaldırır atardı. Neyse konumuz o değil.

McCollum'dan Arroyo performansı falan da beklemiyoruz. Ancak "skorer" kimliğinin hakkını vermesini her maç bekliyoruz biraz acımasızca olsa da.

Schilb ve Dorsey'in de bir an önce formlarına kavuşmaları gerek. Üstüne hiç koymamaları can sıkıcı hale gelmeye başladı.

Ben herkesten farklı olarak maçın kırılma anını 3. Çeyreğin sonu olarak görüyorum Sinanin yaptığı hata ve üzerine 2+1 yememiz. Tam momentumu elimize alacakken o hata biraz da olsa bizim elimizden aldı maçı. Her neyse olan oldu yenildik lakin ben takımdan ümitliyim halen. Bence halen Sinan, Dorsey ve Schilb oyuna tam anlamıyla dahil olduktan sonra işler daha rayına girecektir.

Ama kesinlikle oyun kurucu eksikliğimiz var ya Şafaki biraz daha kullanmalıyız ya da oraya 7. Yabancı hakkımızı kullanmalıyız.

Bu arada maç güzeldi Grangerin arka arkaya soktuğu 2 tane el üstü üçlük maçı kaybetmemizi sağladı sağlık olsun. Daha iyi olacağız İnşAllah.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maçı hemen benchin arkasında izledim.Schilb'in ve özellikle Dorsey'in vücut dilleri kırmızı alarm veriyor.Takımdan çok kopuklar.Şu atmosferde bile maçın içine giremediler.
İsmail Şenol'un Dorsey'le ilgili yaptığı tespitlerine katılmamıştım ama meğer Trabzonspor maçındaki performansı yanıltmış beni.İsmail Şenol'un söylediği kadar varmış, Dorsey fizik ve mental anlamda vahim durumda.
Yalnız bu oyuncuların toparlanmalarını sağlayacak bir kadro yapımız ve oyun stratejimiz de yok malesef..
Toparlanırlar mı?Tabi ki toparlanmaları ihtimal dahilinde ama hiç umut vermiyorlar

-Mc Collum 1 değil 2 numara bence. Adama bu yükü vererek adamı da yıpratırız ama ondan birşey olmaz mantığında değilim.

-Bu maçı kazanamazdık daha kaliteliler düşüncesi yanlış. Efes hiç analiz edilmemiş 2 adamı savunamıyorsan suçu Collum veya başkasına atmayacaksın.

- 2.13 kala 9 sayı gerideyiz ama Ergin Hoca kafasında bitirmiş oturmuş izliyor. İmam cemaat ilişkisi sen böyle yaparsan takımdan savaşmasını bekleme.

-Klasik bir sezonu daha açtık. Saçma sapan yenilgiler al sonra bekle rakipler maç kaybetsin.

- Pota altını bir tık az kalite kurup şu takıma bir guard alaydık keşke.

-Schilp ve diğer oyuncular zamanla bence daha iyi olacak.

-Her sene bir yerimiz eksik. Bu sene guard konusu ama bu sorun bile bile geldi. Çaresine Koç bakacak.

-Bir arkadaş demişti ya Ataman olsa 5 sayı fazla atarız 5 sayı az yeriz gibi bir şeydi. Bu akşam Yağızer hoca olsaydı bence bu denli şavaşmadan kaybetmezdik.

-Artık Hocaaam'cılar realist olacak. Ataman'a transfer döneminde helal olsun dedim ama guard konusunu hep eleştirdim.

-3 sayı gerideyiz 6 sayı oldu fark, mola al bir set çiz ama yok... İsmail Şenol diyor ya; Ataman, Mc Collum'a git at falan dedi. Ya böyle bir şey olur mu Koç ?

- Tamam kaybedelim ama böyle saçma kaybetmek kanıma dokunuyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu maçın mazereti yok rahat kazanmamız gereken bir maçtı...Hayal kırıklığına uğradım...Huertel mi Granger mı bizim için daha iyi tartışması yapılabilir...Ama Huertel'in yanında Doğuş'ta yoksa bunun tartışması yapılmaz..40 dakika sahada kalan Granger'ı bir zahmet kontrol edemiyorsak maçı tartışmaya gerek yok bence...Adamı yıpratmak bir yana dakikalar geçtikçe daha yüreklendirdik...Rakibin kısa rotasyonu o kadar daralmış ki Diebler 36 dakika , Oğulcan 17, Furkan 28 dakika süre almış...Başka da kısası yok Efes'in...Tekrar yazayım..1-2-3 numaralar Granger, Oğulcan, Diebler,Furkan 40 dakikayı çıkardı ve bizi yendi...Kimse kusura bakmasın ortalama bir Eurolegue guardına ve yanındaki karakterli gençlere yenildik...İşin kötüsü 3.periyotun 3 dakikalık bir bölümü hariç kazanacak izlenimi bile vermedik...

Öncelikle Mccollum'un rolü iyi belirlenmeli...Mcccollum bu takımın eline baktığı oyuncu olmaktan çıkarılıp , skoreri konumuna sokulması gerekli...Micov,Sinan-Schilb ve hatta Safak üretkenlik anlamında katılım yapmalı, sorumluluk almalı ve güvenli oynamalı , uzunlarımızı setlerle oyuna sokmalıyız..Böyle olmadığı sürece Mccollum bu maçta çok iyi oynasa ve kazandırsa bile uzun vadedeki başarı isteğimize bir katkısı olmaz...

Ben herkesten farklı olarak maçın kırılma anını 3. Çeyreğin sonu olarak görüyorum Sinanin yaptığı hata ve üzerine 2+1 yememiz. Tam momentumu elimize alacakken o hata biraz da olsa bizim elimizden aldı maçı. Her neyse olan oldu yenildik lakin ben takımdan ümitliyim halen. Bence halen Sinan, Dorsey ve Schilb oyuna tam anlamıyla dahil olduktan sonra işler daha rayına girecektir.

Ama kesinlikle oyun kurucu eksikliğimiz var ya Şafaki biraz daha kullanmalıyız ya da oraya 7. Yabancı hakkımızı kullanmalıyız.

Bu arada maç güzeldi Grangerin arka arkaya soktuğu 2 tane el üstü üçlük maçı kaybetmemizi sağladı sağlık olsun. Daha iyi olacağız İnşAllah.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Katılıyorum kırılma anı 3. çeyreğin sonundaki 2+1 di.

Yendiğimiz 2 maçta dahi bir gün Mccollum bu sayıları atamayacak o zaman nasıl olacak soruları aklımıza geliyordu. Guard kesin alırız bence ama iyi bir seçenek kovalamak için maalesef biraz böyle idare edicez. Şafakı daha fazla kullanmalıyız çok potansiyelli ve beklediğimizden fazlasını verebilir. Çocuğu sürekli kenara hapsedince takıma zarar veriyor hoca. Sonuç olarak bence iyi yoldayız,belki kötüydük ama maç içinde şansızlıklar da yaşadık.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 - Micov ile bu gece en az 3 yıllık sözleşme imzalayalım,var mı bu vizyon ?

Bu takımda Micov ve C.Green en beğendiğim 2 oyuncu,Micov'un 3 numara için müthiş bir fiziği var,takımda guard olsa Micov çok üçlük atar,onun dışında seviyorum bu adamı yahu,soğuk kanlı ve bu sezon daha iyi

2-Schilb konusunda haklı çıktım,sabır dorsey'e gösterilmeli ama blake gitmeli,vakit kaybetmeden

Bu takıma acil guard lazım,çok iyi bir guard bulun,sadece takımı yönlendirsin,lider olsun,her maç 7-8 asist yapsın,bugün collum sayı atamadı tamam ama sadece 1 asisti var