TBL | Yeşil Giresun 84-87 Galatasaray

Türkiye Basketbol liginde bu haftaki rakibimiz Yeşil Giresun.

Giresun'un son 3 maçı.

İBB 91 - 70 Giresun
Giresun 88 - 68 Konya
Trabzon 92 - 88 Giresun

Giresun kendi evinde oynadığı son 3 maçı kazandı. (Konya-Daçka-Ted)

Saat: 15:00
Yayın: Ligtv2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kalan lig maçlarımız içerisinde en korktuğum maç. Canaria maçı öncesi konsantrasyon sıkınrtısı olabiliri Bir kaza yaşamayız inşallah

Biz dahi hic konsantre olamamisken, playoff oncesi onemli virajlardan biri olmasina ragmen basligini ancak mac gunu actigimiz bir musabakada takimdan ust duzey performans beklemek zor.
Ben boyle sehir takimlarinin deplasmanini ayrica seviyorum. Futbolda ust duzey ligde takimi olmayan sehirlerin basketbol ile beraber yakaladigi hava ve salonda yarattigi atmosfer oldukca keyifli oluyor. Bence son donemde TBL'nin kalite seviyesini yukarilara cekmesinde boyle organizasyonlarin payi oldukca buyuk.

Ergin Ataman'in Jerrels ile beraber hangi yabanciyi kadro disi birakacagini merak ediyorum. Normal sartlarda Lasme'nin Istanbul'da kalmasini tercih ederdim, zira maci kaybetmek dahil gerceklesebilecek en kotu senaryo Lasme'nin sakatligi olur. Fakat lig yarisinin da kiyasiya devam etmesi hocayi bundan alikoyacaktir. Ben son donemdeki en formsuz yabancimiz olan Green'in de sut ritmini bulabilmesi acisindan kadroda tutulmasi ve uzun sure verilmesi taraftariyim.

Aslinda bugune dair en kritik nokta, gun nasil sonuclanirsa sonuclansin, aksam itibariyle Giresun macini geride birakip Gran Canaria macina odaklanmayi basarabilmek olacaktir. Muhtemel bir kotu sonucta forum dahil olmak uzere negatif sinerji yaymayi tercih edecek hemen herkes bir sure beklemeli. Zira asikar oldugu uzere, biz taraftarlar dahi Giresun macina konsantre olmakta zorlanirken, bugun icin takimin sonsuz kredisi var.

Cikip oynadiklari oyundan keyif alsinlar ve sakatlik belasini yasamadan Istanbul'a donsunler kafi,
Yuruyedurun..

Kazanırsak Fenerin önünde bitiririz. İstanbul dışı tek deplasmanımız. Biliyorum konsantre olmak zor ama yenmek zorundayız. Kesinlikle yenmeliyiz, yenilginin benim açımdan bahanesi yok açıkçası.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Giresun kendi evinde etkili bir takım ama birşekilde kazanıcaz .Artık kazanma alışkanlığını oturttuk özellikle de ligde.

Kazanmak veya kaybetmekten ziyade, bence grand canaria maçı öncesi böyle sert bir deplasman ortamında oynamak oyunculara iyi gelicektir alışmaları açısından. Maç özelinde bence en zor lig maçımız olucak, zorda olsa bence alıcaz maçı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Giresun koç değişikliğinden sonra çok dar bir rotasyonla oynuyor nerede ise 6 yabancıdan başka oyuncu süre almıyor.Son periyoda kadar başa baş gitsek bile yorulacaklardır.Oyun tarzı ve özellikle oyuncu profili açısından açısından ayrıntılarda farklar olsa da Giresunde Canaria gibi oyun hızlandığında ve ortalık biraz yangın yerine döndüğünde daha etkili olan bir takım bu açıdan da güzel prova olacak .Açıkcası bana bir şekilde alırız gibi geliyor.Deplasmanda kötü olduğumuz döneme nazaran daha fazla opsiyonumuz var.Birkaçı gününde olmasa da kazanma kapasitemiz yüksek.Kötü dönemde özellikle hucumda opsiyonlarımız çok azalmıştı.Onlardan bir ikisi gününde olmayınca kaybediyorduk.

Tribüne büyük ihtimalle Greeni gönderir koç bu arada. Schilbi bir daha göndermez Micov Lasme olmazsa olmaz James oynamalı. Davis zaten çok formda ayıp olur yani almazsa. Mccolluma da ihtiyacımız var oyun sıkışabilir çünkü. Green en makulü geliyor bana Greenin ritim bulmasını bekleyeceğimiz maç kesinlikle bu değil

Zor deplasman ama kazanırız... Kalan maçlarda kayıp yaşamayız...
Ligi ilk ikide bitirmek çok önemli, en kòtü ikinci bitirirsek şampiyonluk garanti bence... Hem Eurocup hemde lig bizim olacak...

Bence sezonun en önemli maçlarından biri.Bu sezon Giresun'u hiç izlemedim özet görüntüler haricinde.Hem takımın yakaladığı bu formun devam etmesi hem de lig ikinciliği belki de liderlik bakımından değerli bir maç olacağı ortadayken kaybetsekte olur havası pek mantıklı gelmiyor bana.
Ergin hoca umarım iyi konsantre olur bu maça,lig için en önemli viraj bence 1-0 olsun bizim olsun.

Hoca Chuck'ı sahaya sürebilir. Bence bu maçı Shilb yada oynarsa Green koparmalı. Madem Avrupa'daki önemli maçlarda elleri titriyor bu maçlarda titremesin o eller.
Chuck Davis tribünde,eğer dinlendirmek açısından değilse çok doğru bir karar gibi gelmedi ama diğer taraftan muhtemelen green biraz ritm bulsun,chuck davis zaten iyi katkı veriyor,green'i de biraz fotoğrafın içine sokalım diye düşünülmüşte olabilir tabi.

Bernard James çok kötü bugün Canaria maçı öncesi Lasme'yi dinlendirmemiz gerekirken 3 faul 2 top kaybı ile oynayıp kenara geldi.