TED Kolejliler-Galatasaray (82-73)

Eyüp Abi'ye söyleriz Murat Hoca'yla irtibata geçer ; Hocam Casa Ted maçında Owens 15 sayı , 9 rbnt ile oynamışken neden çıkarttınız diye sorar :D :D Murat Hoca '' bende anlamadım '' filan diyormuş :D :D
 
Re:

Murat maçtaydım oyunu iyi takip ettiğimi söylemem zor. İlk yarıda Owens sergilediği mücadeleyle zaman zaman üstüne ölü toprağı serpilmiş takımı canlandırdı. İkinci yarıda Burak´ın dediği gibi üst üste sayı kaçırınca Murat Hoca kenara aldı sonra da unutmuş olsa gerek. Oysa ki faul problemi de yoktu.

Dün yazmayı unuttum maçın verdiği gerginlikten dolayı. Bir İsmet Hacıoğlu fanatiği vardı ki maçı mı takip edeyim, mesaj mı çekeyim, kadına mı cevap yetiştireyim şaşırdım.

Maçtan önce...
- Şu çocuk topu eline alınca " Hadi aslanım sen atarsın, başarabilirsin diye bağırın, o çok sever böyle şeyleri...
- İsmet Hacıoğlu mu?
- Evet ama sen nerden tanıyorsun İsmet´i?
- Ee Galatasaray´ın oyuncusu...
- İşte gidin şu pota arkasındaki çocuklara da söyleyin top ona geldi mi destek versinler.
- İyi de İsmet daha genç ve tecrübesiz, zaten maçı koparınca girer oyuna.
- Hayır maçın yıldızı olacak İsmet.

Maçta ikinci yarı devam ederken...
- Benchteki malzemecimizi bayrak sopasıyla dürterek söyle hocaya alsın İsmet´i oyuna.
- Malzemeci sus işareti yapar.
- Bir süre sonra malzemeciyi tekrar dürterek
- Hocayı çağırın bana nasıl almaz İsmet´i oyuna.

O gerginlikte güler misin ağlar mısın...
 
Bence murat hocanın kapasitesi yeterli deil.parasızken daha başarılı oluyoduk.Transfer politikası cok yalnış.biraz daha zorlasak 5 guard 5 pivotla oynucaz.bişey merak ediyorum cüneyt erdenle hocamız akraba falan mı?
 
Onur abinin durumuna bizzat şahidim. Adam mesaj gönderirken bir de kadına laf yetiştirmekle uğraşıyordu. Bu durumda da takip edemedi maçı. Biz de doğru dürüst edemedik. Hey Allah'ım. Maçın son çeyreği hepimiz bulunduğumuz bölümü terk ettik. :( :)

O yüzden, bu soruya ben de cevap veremeyeceğim.
 
Owens üsüste atışlar kaçırınca ve TED bu bölümde farkı açmaya başlayınca çıktı sanırım. Hüseyin'in yapması gerekeni yapıp içeriden pozisyon üretmeye çalışıyordu ki herhalde bu kadar çok üçlük deneyen takımımızda göze battı. Ben bu kadar üçlük atış denememize bir türlü anlam veremiyorum. Hüseyin ve Dee Brown gibi iki oyuncuya sahipken çok daha etkili şekilde içeriye toplu ve topsuz olarak inebilecek imkanlarımız var.

Pas alışverişleri sırasında çok topkaybı yaptık. Bana göre maçı kaybetmemizin en önemli nedeni buydu. Top kayıpları istatistiklerini bilmiyorum çok büyük fark da olmayabilir ama ilk bölümde takımda pas yapmaya çalışırken yapılan top kayıpları takımın pas yapmaya olan isteğini ve cesaretini düşürdü ve bunun sonunda istediğimiz gibi topu hareket ettirip uygun yerlerden topu potaya yollayamadık. Daha da önemlisi Hüseyin'i bir türlü topla buluşturamadık. Hüseyin'in maçtaki en hatırladığım hücumları pas verecek kimseyi bulamayıp üçlük denediği pozisyonlar ki maç daha kopmamıştı bu esnada.
Dobie'nin sondaki iki üçlüğü çok büyük atışlardı. Aslında daha iyi bir savunmacımız olsa belki yemezdik diyeceğim ama adam o kadar kendinden emin attı ki ikincisi üçlük çizgisinin baya gerisinden olduğu halde şuta kalkarken gireceğini hissetmiştim ben ne yazık ki. Dee Brown'ın da biraz işi kişiselleştirip Dobie'ye karşılık vermeye kalkması iyi olmadı bizim için o anlarda.

- Murat Kaya sabit şutörlük dışında hiçbir şey yapmadı. O kadar sabit oynuyor ki hakikaten sanki Murat Özyer ona hücumda bir noktada bekle ve top gelirse atabilrsen şut at demiş gibi. Savunmadaki isteksizliği de büyük problem.
- Erdem çok erken 3 faul aldı ama bu maçta sanki hakemler ona takmış gibiydi, ne yapsa faul çalındı.
- Cemal Nalga'da geçen seneki ışığı bile göremiyorum. Öylesine girdi, çıktı sanki oyuna.
- İstatistiklere baktığımda Cüneyt'in 30+ dakika oynadığını gördüm, inanamadım. O kadar etkisiz oynamış, maçtan sadece attığı şutları hatırlıyorum. İyi bir yüzdeyle de atmadı zaten.
- Tufan, takımın oyun kuruculuğunu yapmaya kalktığında güzel işler çıkartıyor. Onun kurduğu 2-3 hücumda boş şut bulup sayı bulduğumuzu hatırlıyorum.
- Dee Brown'ın maçın hemen başlarında Hüseyin'le yaptığı pick & roll muhteşemdi. Basket olmadı ama gerçekten muhteşemdi. TED Kolejliler savunmada yapmaları gereken herşeyi yapmalarına rağmen engel olamadılar. Turnike kaçtı ama bir dahaki sefere kaçmayacaktır.
- İlk yarıda bir fast break'te Brown, Önder Külçebaş'ın 1 adım gerisinden depar atarak potaya ondan iki adım önde ulaştı.

Son olarak top kayıplarından dolayı top çevirme işini askıya aldığımız bir maçta yenilmiş olmamız şutların girip girmemesiyle alakalı idi. Bizimkiler girmedi, Dobie'nin üçlükleri maçı tayin etti. Top kayıplarına rağmen pasların ve topun hareketinin devam ettirilmesi gerekirdi. Hüseyin Beşok'un içinde olduğu ikili ve üçlü oyunların maç içinde sürekli hale getirilmesi, Cüneyt Erden ve Murat Kaya'nın ve hatta bazen de Tufan'ın hücumda sabit durup şut atmayı bekleyen şutör psikolojisinden sıyrılması gerekiyor. Top hareket ettirildiğinde rakip savunmalar da hareket etmek zorunda kalacak ve pas alışverişleri sırasında yaptığımız top kayıpları azalacaktır diye düşünüyorum.
Savunmayla ilgili problemlere değinmiyorum fazla çünkü görebildiğim kadarıyla savunma tarafındaki en büyük sorun konsantrasyon eksikliğiydi. Bu kadar hücum ribaundu vermemeliydik bir kere. Gaines'in sakatlığı, Hüseyin'in de hücumda düşen verimiyle beraber savunma yapma isteğinin kaybolması bir faktör olabilir.
Haftaya Karşıyaka'yı da yenip 5'te 5 yapan iki takımdan biri olabilirdik, yazık oldu.
 
casa maçını izle4dim.öncelikle bilet parası fazla olmasına rağmen yine salonda epey seyirci vardı ve bende dahil o0lmak üzere pota arkasındaki bizler maç boyunca hiç susmadık çook zevkli maçtı.özellikle 72-70 yaptığımız zaman resmen yıkılıyordu çok güzel bir atmosferdi..

maç gelince casa maçı haketti.dobie ve shields tutmakta epey zorlandık..zaten dobie 72-70ken 8 metreden 3lük attı,takım ve seyirci coşmuşken direncimizi kırdı.owens bence çok faydalı oynadı özellikle ilk yarı dee ile ayakta kalan ender oyuncumuzdu..gaines sakatlanmasıydı oda ii oynuyordu ama sakatlanınca ritmi bozuldu. takıma bir 5 numara alınması lazım yada fatih ve cemal daha çok kullanılmalı.çünkü hüseyin resmen son periyot öldü yürümekte bile zorluk çekiyordu.bu sırada gaines ve owens ikilisi düşünülebilirdi bence..erdem çok ama çok kötüydü.cüneytte epey 3lük kaçırdı ...maçı kaybetmemizin sebebi ilk yarı yaptığım çok basit top kayıplarıydı..

son olarak hakemler çok kötüydü.kenar yönetimiz ve oyuncular çok çekti hakemlerinden elinden.tabiki bizlerde....

ayrıca bazı oyuncular ve murat hocanın keyfi hiç yerinde değildi maçtan önce acaba bilmediğimiz sorunlar mı var merak ettim..
 
Maçı izlemedim, istatistiklerede bakmadım ancak burada maçı yerinde seyreden arkadaşları okuyunca ve oynadığımız önceki bir inişli bir çıkışlı maçlarada bakınca sadece şunu diyorum. Bir önceki sene hatta bir önceki senelerden farksız Galatasaray Erkek Basketbol Takımına hoş geldiniz.
Ted maçını kazanamayan bir takım ve bu takımın başındakiler bu sene final hedefledik, şunu bunu yaptık deyipte kendilerini komik durumlara düşürmesinler.

İNŞALLAH SEZON SONUNDA BEN UTANIRIM...
 
Ben bu maçı bir yol kazası olarak görüyorum rakibimiz olamayacak bir takıma yenildik maça iyi hazırlanılmamş iyi konsantre olmamış takım umarım böyle bir hata bir daha yapmazlar.
 
Re:

Onur bey'in ismet hcaıoğlu fanatiği ile mücadele etti dönemlerde ben onlardan biraz uzak da olsam da hanım efendinin malzemeciyi taciz edişine tanık oldum:) Hatta ben de o sıralarda sevgili Murat Hocamıza alan savunması yapması için bağırıyordum ama hanım efendi gibi "sıcak temas"ta bulunabilecek bir konumda değildim. 5-6. sıradaydım. Sesim gür olduğu için duyurduğumu düşünüyorum ama hoca kaile almadı. Alan yapmak yerine; owens'ın savunmada aksamasından dolayı penetreleri karşılamak için Cemal'i aldı. herhalde bunu düşünmüştür. Ama tutmadı. Owens sanki çok da kenarda kalmadı. Ama Cemal'i denemek bana lüzümsuz geldi. fatih galiba sakat diye fazla oynatılmıyor. İlk yarıının son 21 saniyesinde savunma için aldık. Hüseyin ise çok fazla oynatılıyor. Hüseyin'i çok taklidr ediyor ve beğeniyorum ama yorgunluktan zaman zamanc kucağına gelen topları bile riabunt yapamıyor. iki amerikalı uzunu bu maçta yanyana kullanabilirdik. en azından rakip de gaines ya da owens'ı bire bir de zorlayacak uzun yoktu. owens ve gaines galiba yanyana 1 dakika bile oynamadı.

Bence maçtaki en büyük yanlışımızın geride olduğumuz dönemlerde maçı lehimize çevirmek için hücuma savunamdan daha fazla önem vermemiz olduğunu düşünüyorum. O dönemlerde hücumdan önce savunmayı düşünmüş olsak bence maçı kaybetmemiz için bir sebep olmayacaktı. Hücumda ise yanlış seçimler yaptık. sene başından beri takımdaki en iyi şey pota altını iyi kullanmamızdı. Maalesef bu maç iç dış dengesini hiç kuramadık. çok fazla üçlük kullandık. Şimdi istatistiklere baktım da. 32 ikilik 27 üçlük kullanmışız. Gerçekten çok fazla üçlük kullanmışız.

Maalesef bu mağlubiyetle fikstür şansımızı iyi değerlendirememiş olduk. Takım hazır değilken görece zayıf rakiplerle oynamamız iyi bir şanstı. Ancak bu mağlubiyet iyi olmadı. Umuyorum bu mağlubiyet basit bir yol kazasıdır. Türkiye kupasındaki kronik rahatsızlığın devamı değildir...
 
cassa ted gibi orta sınıf takımlar karşısında böyle mağlubiyetler alırsak zirvede kalamayız zira rakiplerimiz olan efes,fb,bjk ve telekomu yenmemiz şu görüntüye bakılırsa pek mümkün gözükmüyor.kredimizi o maçlarda kullanmalıyız.
 

Üst