TED Kolejliler-Galatasaray (82-73)

Ankaralı gsbasketlilere tebrikler cidden..Canlı yayın konusunda da yardımcı olacaklar sanırım..Teşekkürler şimdiden :)

Re: TED Kolejliler-Galatasaray 28.10.07 Pazar 17:00

Bu müsabakada Dee Brown'un Henry Dobie'ye yapacağı bire-bir savunma çok önemli... Dee Brown maçın genelinde çok agresif bir şekilde topa baskı yapabilirse ve Dobie'yi 10 sayının altında tutabilirse rahat ve farklı bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

Rast gele...

Beyler maçı izlemeden Murat hocaya sallamayın yahu.SAçma bir yenilgi aldık.Bu takım deplasmanlarda maç zor kazanır izlenimi verdi gibi ama Ankara da deplasman sayılamz.Dobie hep bizi yakıyor.

Neyse bu hafta yeni transferimiz gelir heralde.

Ama bu yenilgi Karşıyaka maçının seyirci sayısını düşürebilir.

Yazık ne diyim...

Re: TED Kolejliler-Galatasaray 28.10.07 Pazar 17:00

Maçı izleyemedim, ama istatistiklere baktığımda yine dış savunmamızın s.o.s verdiğini görüyorum. Maçtan evvel Henry Dobie'nin etkisiz bırakılması halinde farklı yenilebileceğimizi belirtmiştim, fakat Dobie 18 sayı, 8 asist, 3 top çalma gibi yüksek bir performans göstermiş. Richard Shields'in 19 sayı atmasını normal karşılayabilirim, ama ona 13 ribaunt veriyorsak (Shields 1.90 boyunda!) kısa oyuncularımız onu yeterince rahatsız edememiş demektir. TED Kolejliler'in 45% üç sayılık yüzdesiyle oynaması da savunmamız adına eksi puan... Murat Özyer'in ısrarla denediği bir ikili varki, bu ikili oyundayken çok sayı yiyoruz. Cüneyt ve Murat Kaya aynı anda sahadayken dış savunmamız çok aksıyor. İkiside hızlı oyunculara karşı ağır kalıyor ve çok kolay geçiliyor. Dolayısıyla biri sahada iken, diğerini benchte oturtmakta fayda var.

Fatih sadece 21 saniye oyunda kalmış. Sakatlığı geçti ise Fatih'e çok ihtiyacımız olduğu açık. Hüseyin'in 32 dakika oyunda kalması yerine, 22-25 dakika kalması ve tam performans oynaması daha verimli olur. Gaines'in oyun içinde yaşadığı sorun inşaallah önemli değildir. Onun takımdaki rolü büyük... Dee Brown 25 sayı attı ve ilerisi için önemli bir mesaj verdi, Owens'ta istikrarlı bir şekilde skor üretimine devam ediyor, Tufan çift hanelere ulaşmış; bunlar olumlu yönlerimiz...

Haftaiçinde getireceğimiz yabancı takım için çok önemli... En başta hücuma farklı bir boyut kazandırmalı ve mutlaka savunma yönü güçlü olmalı.

İstatiskleri de göremedim.Almamız gereken bir maçı kaybetmişiz, çok üzüldüm.Yediğimiz sayı gerçekten fazla geldi.Sağlık olsun,desteklemeye devam.

Casa Ted'de Ozgur 14, Shields 19, Dobie 18 sayı atmıs. Dıs oyuncular bayagı sayı bulmuslar. Murat Avery Cuneyt'ten ikisi bile yanyana oynamamalı demistik. Avery gitti. Sıra Murat ve Cuneyt'in yerini devralabilecek, savunması iyi, sutor bir dıs oyuncunun alınmasına geldi. Dee ve Tufan'a eslik edecek birine.

Dıs oyunculardan, gerek hucum gerekse savunmada Dee ve Tufan dısında yuk cekecek oyuncumuz yok. Erdem ve Cuneyt, birinin sınırlı hucum gucu, otekinin vasat savunmasından oturu kısıtlı katkı verebilecek duzeydeler. Dısarıda 2 as + 2 rotasyon durumdayız. Gelecek oyuncu bunların ısıgında secilmeli.

Yenilgi belki hayırlı olabilir. Yonetimin 5 yabancı istegi karsısında koçun eli zayıflamıs oldu, bir acıdan.

Macın ozeti ne zaman verilecek bilen varsa..

arkadaşlar maçtaydım.. maça iyi başladık... ikinci yarı bir ara farkı açtılar, tekrar kapattık ama o dönemi iyi oynamadığımız için yenildik.Yalnız hakem iyi yönetim göstermediği kanısındayım. bence maçın geneli itibariyle kötü bir hakemle oynadık. yenilgide bunun da etkisi var.

kıza bi özet geçeyim iyi başladığımız solenebilir ama 1. periyodun ortalarından sonra ted in one geçtiğini taki 3 periyoda sonuna kadar bu arada erdem çok erken 3 faul aldı ilk periyodun başlarında hüseyin beklediğimizi altında oynadı. bi ara gaıness sakatlık geçirdik 3. peroada kadar oyuna girmedi. asıl karşılaşma 3 sonunda ve 4 periodda oynandı özllelikle tufanın yaptığı etkili savunva dee hızlı oyunu fark kapandı . daha sonra basit hatalarla fark 4-8 sayıarasıdan gitti geldi sonrada hamelerin teknik fauleri ve savunmada çaldıkları ucuz fauller iş koptu sonuçta kaybettik. kötü özet oldu ama idare edin

Maç için dicek şeyler zaten yazılır çizilir burada.

Bütün maç boyunca yan tarafta oturup sessizce maç izleyen;ayaga kalkmayan fenerli olsun diye yırtındıgımız anlarda anca ayaga tenezzül edip kalkan SEYİRCİLER,12 sayı geride oldugumuz anda maçı bırakın artık sadece destegimizi verelim son 8dakıkamız herkes elinden gelenin en iyisini yapsın diyip ciddi anlamda takımımızı maça ortak etmeye çalıstıgımız anlarda sesiniz çıkmazken takımımızı maça ortak ettıkten farkı 3e kadar indirdikten sonra ne yüzle ayaga kalkıp cimbombom diye bagırıyorsunuz!

Re:

Çağlar Torun' Alıntı:
Maç için dicek şeyler zaten yazılır çizilir burada.

Bütün maç boyunca yan tarafta oturup sessizce maç izleyen;ayaga kalkmayan fenerli olsun diye yırtındıgımız anlarda anca ayaga tenezzül edip kalkan SEYİRCİLER,12 sayı geride oldugumuz anda maçı bırakın artık sadece destegimizi verelim son 8dakıkamız herkes elinden gelenin en iyisini yapsın diyip ciddi anlamda takımımızı maça ortak etmeye çalıstıgımız anlarda sesiniz çıkmazken takımımızı maça ortak ettıkten farkı 3e kadar indirdikten sonra ne yüzle ayaga kalkıp cimbombom diye bagırıyorsunuz!

KARŞIYAKA MAÇINA BU TİPTEKİ TARAFTARLAR SAKIN GELMESİN. MAÇI TV VERECEK ZATEN ORDAN SEYRETSİNLER. :shock: :shock: :shock: :shock:

Kötü bir yenilgi oldu fakat yenilmemeliydik olmadı hiç... Ksk maçını alacağımızdan şüphe ediyorum çünkü casa'nın sağlam şutörleri yok fakat ksk'de iyi şutorler var! neyse umutsuzluğa kapılmaya gerek yok ama böyle maçları vermemeliyiz! 3 numara da artık biran önce gelsin artık geçen her vakit aleyhimize...

Re:

Burak Ceyhan' Alıntı:
Kötü bir yenilgi oldu fakat yenilmemeliydik olmadı hiç... Ksk maçını alacağımızdan şüphe ediyorum çünkü casa'nın sağlam şutörleri yok fakat ksk'de iyi şutorler var! neyse umutsuzluğa kapılmaya gerek yok ama böyle maçları vermemeliyiz! 3 numara da artık biran önce gelsin artık geçen her vakit aleyhimize...

abi nereye saglam sutörü yok. Shields, Dobie, Nezih bu ligin iyi sutörlerinden. Hele Shields isindigi zaman durdurulmasi cok zor bir oyuncu.

ksk kadrosunua bakalım ; Gary Neal ,Quinton Hosley ,Sean Marshall ,Barış Ermiş bu takımı sırtlayan oyuncular doğrumu

birde casa'nın kadroya bakalım; Richard Shields , Henry Dobie tamam iyi şutör nezih filan kim abicim ya...

Hem geçen yılki casa kadrosu daha iyiydi fakat biz yenmiştik unutmayalım!

Charles Gaines maçta sakatlandı belki temposunu düşürdü fakat istatisliklere bakıyoruz

Gaines ; 2 sayı ( 2 s : 1/2 2 5 rib 1 asist 1 tp 3 tk )

Owens ; 15 sayı ( 2 s: 3/11 3 s : 1/2 serbst atş: 6/9 , 9 rib , 1 asist , 1tp , 1 blok )

Hüseyin Beşok ; 7 sayı ( 2 s: 2/5 3 s: 0/2 serbest atş: 3/4 , 9 rib , 3 asist , 3 blok , 3 tk )

Erdem Türetken ; 0 sayı ( 2 rib )

Cemal Nalga ; 0 sayı

Peki buna göre ;

Gaines peki maç esnasında belki sakatlandı ama oyuncunun maçı bırakmaması lazım , azimli olması lazım Gaines'in ciddi bir sakatlığı olsaydı maça almazdı Murat Hoca!
Owens 3/11 gibi oranla oynamış peki diğer maçlarda böyle miydi Owens , burdan anlıyoruz ki önceki maçlara göre kötü performans sergilemiş Owens!
Hüseyin nerde o önceki maçlardaki hüseyin , içeride onu istediğimiz gibi kullanamadık istediğimiz verimi bu maç için alamadık , rib - asist- blok iyi ama sayı olarak bekleneni veremedi!
Cemal Nalga hala neden takımdı anlamıyorum...

Ayrıca bu maçı çok rahat alamasak bile maç kesinlikle bizimdi!

ama ilk macta 20 sayi fark yemistik ayni bu sezon ki gibi ligin henüz basinda. bu ligde kimse namaglup kalamaz. zor rakibi yenersin, nispeten daha zayif olana yenilirsin cünkü her hafta iyi oynaman mümkün degil.

Abi 20 sayı fark yemiştik de Casa'nı geçen sezon ki kadrosuyla bu kadrosu bir mi ?

Bu yılki kadromuz geçen yılki kadromuza oranla daha iyi !
Casa'nın geçen yılki kadrosu bu sezonki kadrosuna oranla daha iyi!

dobie 2 dane çok kritik 3 lük attı nba 3lüğündede ilerden üstelik elüstü . çok kritik zamanda yoksa maç tam dönüyordu . buarada murat kaya görev aldığı sürece çok iyi oynadı şüt kaçırmadı sanırsam.ama fatih rotasyonda hiç yok onu anlamadık saloncak sakatlığı geçmedimi

Maçı NTV yayınlamamakla iyi etti. Tam anlamıyla azap çektik. Yazılacak o kadar çok şey var ki. Kolej bizi birazcık etüd etmiş. Topu topu 3 setle oynuyoruz. Ve ne zaman set denediysek pas arası yaptılar. Bunlar olur da; şu kolejden nasıl 80 sayıdan fazla yeriz onu anlayamıyorum. Murat Hoca, adaşının ipini bugün çekmiş olmalı. Murat Kaya yerine savunmada bir kalas koysak daha faydalı olabilirdi. Murat?ın savunma zaafı, zaaf olmanın da ötesinde bir şey. bir aralar göstermelik el mel kaldırırdı. Onu da yapmaz olmuş. Neyse tek sorun murat da değil tabi. ya da maçın kaybedilme nedeni M. Kaya değil. Maç sürekli kolejin kontrolündeydi. Bu kontrolü kırmak için sevgili teknik ekibimiz hiçbir şey denemedi. Kolejin tüm hücumu penetrelere dayanıyordu. En azından bir alan savunması denenmeliydi. Savunma kötü giderken savunmaya direnç getirmek yerine hücuma direnç getirmeye çalıştık. Bence maçın kaybedilme nedeni de bu oldu. Kolejle karşılaştırıldığında pota altında büyük bir gücüz. istatsitiklere bakmadım ama pota altından onlar bizden daha fazla sayı buldular. Ribauntlarda bizden daha iyi görünüyorlardı. Daha fazla mücadele ettiler. Kısaca hak ettiler. Kolejin bizim ayarımızdaki takımlara karşı bu sayılara ulaşabileceğini sanmıyorum.

Bu kadar kötü oynamamıza ve basketbolun yanlışlarını yapmamıza rağmen (maç çıkışında Onur Yavuz maçı kaybetmek için her şeyi yaptık dedi. Katılmamak elde değil) maçı kazanabilirdik. Ama kazansak da yazacaklarım aynı olacaktı. En çok güvendiğim oyuncu olan dee bile o kadar fazla yanlış şut seçimi yaptı ki? Hüseyin de ise yorgunluk ve güçsüzlük belirtileri var. Uleb başlayınca Hüseyin?den daha da az verim alacağız. Fatih ise sadece 20 saniye oynuyor. Halbuki en az 10 dk. savunma için sahada yer almalı. Cüneyt ile Murat?ı yan yana oynatmamak gerektiğini burada binlerce kez yazdık ama dinleyen yok. Cüneyt ve murat yanyana olunca kısa savunması çöküyor. Ligin en vasat oyuncularından biri olan Özgür kariyer rekorunu kırmış olabilir. Bu arada Tufan?a da bir şey demem gerekiyor. İki üç haftadır savunmada hücum faulu almak için aşırı ?profesyonel? davranıyor. Oscar?a oynuyor. Hakemlerden de sonrasında azar işitiyor. O tip hareketler Galatasaraylılara hiç yakışmıyor. Fener?li oyuncularda sıklıkla gördüğüm ve bir de ender de gördüğüm ve ifrit olduğum hareketleri Tufan da görmek istemiyorum.

Neyse maça ilişkin söylenebilecek güzel bir şey yok. Ama umarım mağlubiyetin nedeni rakibi hafife almaktır. Bunun başka bir açıklaması olamaz.

Seyirci azdı. Ama birşey söylemeden geçemeyeceğim. marşla, türküyle bu iş olmaz. Fener seyircisinin cumhurbaşkanlığı kupasındaki etkinliğine bakınca bizim şu maçtaki pota arkası ancak türkü çığırdı. Ne zaman ki ıslıklarla rakibin oyununu bozmaya çalıştılar o zaman ayağa kaldıramadıkalrı tirbünün de desteğini aldılar.