TED Kolejliler-Galatasaray (82-73)

Re: TED Kolejliler-Galatasaray 28.10.07 Pazar 17:00

Aslında yazacak çok şey var ama içimden bir şey yazmak gelmiyor. Daha doğrusu yazmaya başlarsam ipin ucunu kaçıracağımdan korkuyorum ilk kez. Onun için susmak en iyisi. Skor da istatistiklerde(hiçbir zaman güvenmediğim) birçok şeyi özetliyor zaten.

Ancak hiçbir şey bilmeyip çok şey bildiğini zanneden üyelere de takıma gösterdiğim hoşgörüyü gösterirsem bir kasa soda bile kesmez beni.

Hakemlerden çok şikayetçi oluruz Ankara´da. Hep hakkımızı yerler, aleyhimize çalışırlar. Hiç düşündünüz mü acaba neden? Ev sahibini koruma psikolojisi mi? Bir hakemin ev sahibini koruma psikolojisine girmesi için taraftar baskısı görmesi gerekir. Ama salona baktığınızda baskı yapacak bir grup varsa o da misafir takımın taraftarıydı. O zaman bir yerlerde hata yapıyoruz. Yaptığımız hata sakın top rakipteyken "4 sene üst üste şampiyon olduk" tezahüratını veya yine top rakipteyken marşlar söylemek vs olmasın!

Herkes önce kendi yanlışlarını görüp düzeltmeli etrafındaki insanların hatalarını söyleme hakkını elde edebilmek için.
 
Öncelikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim: Burada tezahürat yapanlar ve oturanlar diye, taraftarı ikiye bölmenin bir mantığı yok. Sırtına formasını geçiren herkes takımını aynı şekilde desteklemiştir.

Basketbol salonunda "4 kere üst üste şampiyon olduk..." gibi futbol tezahüratı yapılırsa, karşılığını beklemek mantıksızlık olur. Bir defa dışında "Bu sene baskette tarih yazalım..." tezahüratı yapıldı mı?

Uzatmaya gerek yok. Salondaki herkes oraya takımını desteklemeye gitti.

Maç hakkındaki yorumları Ahmet Arif güzel bir şekilde özetlemiş.

Ben, takımımızdan ilk 3 haftadaki başarıyı bulamadım. Takım bu maça iyi yoğunlaşmamış. Bir isteksizlik sezdim bugün ben takımda.

Gaines sakatlandıktan sonra, çok ribaunt verdik. Pota altında boş adam bıraktık. Bunlar da, bize sayı olarak döndü.

Tabii, hakemleri de es geçmemek gerekir.

Sonuçta, beklemediğimiz (yenilmemizin nedeni de, belki de bundan.) bir yenilgi aldık.

Sonraki maçlarda, bu maçtaki oyunumuzu sergilemeyip galibiyetlere devam etmemiz dileğiyle...
 
Kimseyi bölmeye calıştıgım fln yok ;taş bana geldi de..:)

bilet fiyatlarından dolayı oldukca azdık ama gene de yalnız bırakmadık.

Dediğiniz sıkıntılar ise basketbol kültürünün olmamasından kaynaklanıyor tribünde.İstanbulda da durum çok farklı degil ya da bjk ya da febe ülker tribünlerinde..Herkeste aynı skıntı var;en azından bu duruma sessiz kalınmıyor.

Bagırmayanlar olarak adleddiğim grubun da ulan bunlar 4 sene sölüyor ne alaka diyip sustugunu düşünmicek kadar da bu tribünün içindeyim.Her bransta öle onlar baskette de futbolda da..

Neyse üzerimize düşeni yaptık; sağlık olsun..

Haftaya zor bir maç beklıyor bizi.

edit: yazdıklarımda ters bişeyler görüyorsanız silinebilir..
 
maçı izlemediğim için bir yorum yapmayacağım ama bu maçın bu sonuçla biteceğini çok iyi biliyordum,sadece şunu söylemek istiyorum ne dolmaz çilemiz varmış hakikaten forever polyanna:D
 
Re:

Çağlar Torun' Alıntı:
... Dediğiniz sıkıntılar ise basketbol kültürünün olmamasından kaynaklanıyor tribünde.İstanbulda da durum çok farklı degil ya da bjk ya da Fenerbahçe ülker tribünlerinde..Herkeste aynı skıntı var;en azından bu duruma sessiz kalınmıyor.

Bagırmayanlar olarak adleddiğim grubun da ulan bunlar 4 sene sölüyor ne alaka diyip sustugunu düşünmicek kadar da bu tribünün içindeyim.Her bransta öle onlar baskette de futbolda da...[/i]

Çağlar; kısaca tribünün tozunu yutmuş biri olarak sana söyleyeceğim tek söz ; tribünde görmen gereken daha çok şey var. Görüp geçirdiklerinin yeterli olmadığı ortada...

Atalarımız yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Evet buradaki yiğit ne yazık ki Ankara´daki FB taraftarı. Cumhurbaşkanlığı finalinde salonda olan birisi olarak söylüyorum "öğrenmişler bu işi". O gün kupayı alan takım değil taraftardı. Çünkü ne zaman ne yapacaklarını gayet iyi biliyorlardı.

İkinci yarıda Telekom maçı var, gözlemle tribünleri. Pota arkasında "Bu sene baskette tarih yazalım" tezahüratı söylenirken bench´in arkasındaki tribünden destek göremezsen, rakip takım hücum yaparken pota arkası ıslıklarken eleştirdiğin tribün bu duruma tepkisiz kalırsa gelecek sezon basket maçlarında omuz omuza bağıracağım seninle.

Neyse çalışmaya devam... Cuma günü bayan basket takımımız da voleybol takımımız gibi sezona Ankara´da merhaba diyor.
 
Çok yazık oldu maçtan sonra sinirlerime hakim olamamam diye canlı yayından sonra siteye terkettim.Fakat eğer başa güreşiyorsan hafif sikletteki güreşçilere yenilmeyeceksin yenilmemelisin de.Bu iş böyledir.Murat Hoca bu maç zor olacak dediğinde bizler gülmüştük demek ki oyuncularda gülmüş ve sonuç bu olmuş.İlla bazı şeyleri anlamak için sert mağlubiyetler mi almak gerekiyor ancak böyle mi dersler çıkarılır bilmiyorum.Tekrar tekrar diyorum Murat Özyer'e takımın başında olmasından dolayı saygım sonsuzdur fakat antrenörlük bilgileri oldukça dardır.
 
maçta murat özyer çok sinirliydi maç boyunca oyuncular istediklerini sahaya yansıtmadı .özelliklee 4 periodda oyuncularla konuşması ta yukarıya kadar geldi . bu maçta kesin iyi bir dış savunmacıya ihtiyacım olduğu bir kez daha ortaya çıktı
 
Kazanmamız gereken bir maçtı fakat kazanamadık. Sağlık olsun diyelim. Umarım bu tür kazaları sık yaşamayız. Ayrıca dikkatimi çekti. Gaines sadece 2 sayıda kalmış. Nasıl oynadığını bilmiyorum ama tahminimce iyi bir oyun ortaya koyamamış. Çok fazla şişirdik, nazar değdirmiş olabiliriz. :)
 
İstatistikleri ya incelememek ya da tam incelemek gerek Emre, hemen çamur atma Gaines´e :) Gaines ilk periyotta sakatlanıp çıktı dördüncü periyotta tekrar girdi oyuna. Tabi girdikten sonra da sakatlığın etkisiyle pek etkili olamadı.
 
Maçı izleyenlere tek sorum olacak.Canlı takip ederken Eyüp beyede ilettim.
Owens ilk yarı 15 attı.Sonra 3. period neredeyse hiç oynamadı gibi gördüm.
Nedeni neydi ?
 
Abi ilk yarı 12 attı ikinci yarının başında da hemen basket faul kazandı 3 sayı da ordan 15 sayı . Ondan sonra bir kaç üst üste atış kaçırdı diye okudum.Ondan sonrada hoca kenara aldı diye biliyorum.Ah be abim bir daha Dobie suskun dememen dileğiyle :)
 
Ya suskun demedim.Dobie maçın sonunda açılır demiştim demez olaydım.
İzleyen biri cevap versin Burak kardeşim :) Cidden merak ediyorum neden kenarda unutulduğunu.
 
Murat abi owens 3/11 atış oranıyla oynamış murat hoca ilk yarıdaki performansını ve atış yüzdesini beğenmemiş olabilir hani çok top kullanmışsa eğer o yüzden kenarda tutmuş olabilir ! Sanırım öyle...
 
Valla yüzdesi düşük filan 15 sayı 9 rib atmış oyuncu skor sıkıntısı çekilen dönemde oynatılır bir sorun yoksa.Malum 5 dakikaya yakın skor bulamadık.
 

Üst