Teknosa Türkiye Kupası

Olabilir sutorluk daha sonuca giden birsey. Alex iyi bu sene bakalım kimlerin canını yakacak. Sanırım 2. macta bizim yakar.

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Nedense bunu sahada göremiyoruz hiç :) Alex daha iyi şutör ama Chatman kadar komple bir oyuncu değil asla..
 
Ali Bozgeyik' Alıntı:
Beşiktaş şike yaptıysa Galatasaray'da yaptı ozaman gibi bir çağrışım yarattı yazınız ondan birden hırslandım,artık nedense...Neyse önemsiz bir konu...
Hayır bu maçta olduysa aynı mantıkla bakarsak o maçta da olmuştur diye yazdım, yoksa olduğuna inanmam asla zaten. Gereksiz konular bunlar boşver. Herkesin düşüncesi kendine tabiki, saygı duymak gerekir..
 
Grup maçları sonunda en rahat takım Fenerbahçe Ülker,Efes'in zorlandığını gördük,Telekom'u çıplak gözle izledim pek iyi değiller birtek serkan var sazı eline alabilen serkan susarsa telekom zorlanır,Biz inişli çıkışlı oyunlarla çeyrek final'e çıktık ben isterim Fenerbahçe Ülker ile Final oynayalım ama zor gibi.

Çeyrek Final Eşleşmeleri ne zaman belli olacak ?
 
Recep Fatih Sarımeşe' Alıntı:
[quote="Nilay KIZILOK":3u19qhq1]kusura bakma alex chatman'a 5 basar.

Abla ligin en iyi guardı tartışmasız Chatman bence.Ben Solomon&Greer'dan da daha iyi olduğunu düşünüyorum.(Bir de Ender vardı dimi :p )[/quote:3u19qhq1]

Bu sene ligin en iyi guardı Darius Washington olacak :)

İddaasına da girerim herkesle...
 
Kepez salaklığına doymasın. Çok mu zordu yürüyerek gelen guard'a 5-6 saniye kala faul yapıp topu tekrar eline almak? Maçı bıraktık demişler de bırakmasalardı madem, maçı bırakmak nedir? Matematiksel olarak 6 sayı olabilecek maçı bırakmak gerçekten büyük salaklık. Yaparsın faulünü, iki atışı yesen bile 5 fark olur, topu eline alırsın sallarsın bir tane zaten süre biter.

Chatman'a birileri bunları anlatmadı büyük ihtimal. Efes'in elenmesi üç büyüklerin kupa şansını oldukça arttıracaktı ama olmadı. Ben çok da üzülmedim açıkçası, Efes elenseydi büyük ihtimal suyun karşı tarafına gidecekti kupa. Ne bizde ne Beşiktaş'ta kupayı kazanacak potansiyel yok malesef.

Ben şike olduğuna da inanmıyorum. Tamamen maçın gazıyla yapılmış bir hareket. Yalnız Efes'in gruptan çıkmak için böyle bir baskete ihtiyaç duyması düşündürücü. Zira kadrolarının değeri gruptaki diğer üç takımın toplamından bile fazla sanırım.
 
Geçen yıl benzer durumla biz çıkmıştık, aktör yine Beşiktaş´tı. Beşiktaş adına yakışanı yapmıştır.

Geçen sene biz gruptan son anda Haluk Yıldırım´ın basketiyle çıkınca takım yerden yere vurulmuştu. Bu sene ise; Fener Ülker´i 4 maç üst üste yenerek şampiyon olan Efes Pilsen benzer bir durum yaşadı. Demek ki hayatın (sporun) içinde böyle şeyler var.
 
Kepez Belediyesi oturup defalarca izlesin, o "son 17 saniyede neler yapılmamalı" konulu bir ders içeriği bile hazırlanır basketbola yeni başlayan genç arkadaşlar için. Spikerin bile gördüğü ve düşündüğü şeyi coach Ted Baldwin ve takımın yıldızı Alex Gordon düşünemiyorsa turu sonuna kadar hak etmedikleri ortada..

Ayrıca herkes bu maça odaklandığından gözden kaçan bir mucize Pınar Karşıyaka'dan geldi. Tofaş karşısında son 4 saniyeye 3 sayı geride giren Pınar Karşıyaka, Toolson'ın 3 sayılık atışı basket faul olunca birde serbest atış ile maçı 80-79 kazanmayı başararak gruptan çıktı. Maçın son 10 saniyesine girilirken skor 79-74 Tofaş lehineydi ve Ryan Toolson 9 saniyede 6 sayı kaydederek takımına zaferi kazandırdı..
 
Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
... Spikerin bile gördüğü ve düşündüğü şeyi coach Ted Baldwin ve takımın yıldızı Alex Gordon düşünemiyorsa turu sonuna kadar hak etmedikleri ortada.
Basketbol otoritelerinin geçtiğimiz yıllarda Murat Özyer yerine tavsiye ettiği isim değil miydi şu Baldwin? Torino´da Murat Özyer yerine Baldwin olsa ne olurdu diye düşündüm de... Başladığı gibi biten bir Final 8!
 
Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Ferhat Yeşiltaş":l930o7qg] ... Spikerin bile gördüğü ve düşündüğü şeyi coach Ted Baldwin ve takımın yıldızı Alex Gordon düşünemiyorsa turu sonuna kadar hak etmedikleri ortada.
Basketbol otoritelerinin geçtiğimiz yıllarda Murat Özyer yerine tavsiye ettiği isim değil miydi şu Baldwin? Torino´da Murat Özyer yerine Baldwin olsa ne olurdu diye düşündüm de... Başladığı gibi biten bir Final 8![/quote:l930o7qg]


Onur bey kepez maçının sonunu seyrettinim mi? orda baldwin'in ne yaptığını,gördünüzmü?Alex gordonun bırakın oynamayı yürüyecek hali yoktu,yalnız şu bir gerçek torinoda Baldwin olsaydı yine yarı final oynardık o kesin ama yarı final maçınada hem oyuncular hemde taraftarlar daha inançlı maça çıkardı.


Tekrar eski yaşanan kabusları hatırlatmamı istemeyin.sizin koçunuzunda kupa maçında yaptığını gördük,sahada koçsuz bir telekom vardı ,bunu herkes gördü.
 
Mithat Abi'nin dediklerine katılıyorum Baldwin olsaydı yarı final kesin hatta final bile oynardık. 2006-07 sezonunda gidilen yeni yapılanmanın başında Baldwin olsaydı hatta o kadar uzağa bile gitmeye gerek yok geçen sezon ki 9,5 milyon dolarlık kadronun başında görev alsaydı final oynayıp kupayı bile alırdık.
Üç seon önceki yapılanmanın başında Baldwin olsaydıher sezon yeni yapılanma yeni kadro kurulmazdı yakındığımız sadece K.Tunçeri'nin çıktığı altyapımız A takıma yıldızlar kazandırırdı.
 
Mithat Duran' Alıntı:
Onur bey kepez maçının sonunu seyrettinim mi? orda baldwin'in ne yaptığını,gördünüzmü?Alex gordonun bırakın oynamayı yürüyecek hali yoktu,yalnız şu bir gerçek torinoda Baldwin olsaydı yine yarı final oynardık o kesin ama yarı final maçınada hem oyuncular hemde taraftarlar daha inançlı maça çıkardı.

Tekrar eski yaşanan kabusları hatırlatmamı istemeyin.sizin koçunuzunda kupa maçında yaptığını gördük,sahada koçsuz bir telekom vardı ,bunu herkes gördü.
Mithat Bey, maçları izlemeden istatistiğe dayalı yorum yapmayı sevmem ama ortada izlemeyi gerektirecek bir durum yok. Can (Altay) yapılması gerekenleri yazmış zaten. Bu taktiği vermek için dahi olmaya gerek var mı? Eğer kalan kısa sürede topu saklayacak oyuncu yoksa -bütçesi bizden fazla olan- Kepez´de, bu da ya önerdiğiniz Baldwin´in ya da Halil Abi´nizin ayıbı.

Murat Özyer´in çalıştırdığı takımlar kazanmıştır ya da kaybetmiştir ama her zaman inançlı çıkmıştır karşılaşmalara. Peki Koray Abi´nizle çıktığımız Efes maçını ve maçtan önce hocamızın verdiği demeci hatırlıyor musunuz?

Mustafa Bey, sorun Murat Özyer´le başlayan yapılanmada değil; sorun şubeyi yöneten, yönetmeye çalışan zihniyette. Özyer gitti, sizce bu sezondan itibaren kadro istikrarı sağlanacak mı? Pardon ya, Mithat Bey´e göre bu sezonki kadro istikrarımızı da Özyer bozdu. Geçen sezon süre vermeyeceğini, gönderilmesi gerektiğini söylediği Hüseyin Beşok´u aldı elimizden!
 
Sevgili Onur, hiç Chatman'e faule kadar gitmesine gerek yok olayın. Son 17 saniye Kepez mola aldı. Fark 5 sayı ve bu skor Kepez'i gruptan çıkartmaya yeter. Kenardan topu oyuna sokacak Kepez takımı, ne yapılmalı bu durumda? Guarda baskı yok ve topu aldı eline, mantıken (bunu düşünmek için basketbol eğitimi almaya gerek yok 3-5 maç izlemek yeterli) beklersin topla son 6-7 saniye kala hücuma kalkarsın girersin turnikeye, atarsın veya kaçar kalan sürede ribaund olsada rakibe hücum süresi kalmaz ve takım arkadaşın alırsada sayı atabilirsin o kısa sürede. Yada 17 saniyede dur olduğun yerde topu eline aldığında hiç sürmeden bekle, süre biterken havaya at bitsin maç geç turu.

17 saniye kala molada coach Baldwin eğerki şu yapılanı çizmişse gerçekten komik. Eğerki coach yukarıda yazdıklarımı çizmiş ama guard Alex kişisel istatistiği için acele hücum etmişse o zaman suçluyu uzaklarda aramasınlar. İzlemeyenler vardır, buyrun bakın amatör maçlarda bile yapılırmı bu komik hata.

http://www.dailymotion.com/video/xasg23 ... keti_sport
 

Üst