THY Euroleague | 1.Hafta | Montepaschi Siena 75 - Galatasaray LH 84

Avrupa Basketbolu'nun kulüpler bazında en büyük organizasyonunun sahnesine çarşamba akşamı tekrardan çıkıyoruz.

İki sene önce Oktay Mahmuti'nin takımı ile tadı damaklarımızda kalan, "Son Topa Kadar!" mottosu ile geçirdiğimiz bir sezon yaşamıştık. Unutulmaz maçlar, unutulmaz atmosferler yaşanmıştı. Şimdi tekrardan o heyecanın içine giriyoruz, rakip ise o sezon bizi kendi evinde 25 sayı ile yenen Siena.

Geçen sene "Yenilmez Armada" olarak gücünü herkese gösteren takımımız, şimdi de Euroleague arenasında kendini kanıtlamaya çalışacak.

"I feel devotion.."

16 Ekim 2013 - Çarşamba
Saat 21:30
Yayın: NTVSpor

Maça doğru, GSBasket Anasayfa; Euroleague Başlıyor! | Montepaschi Siena Maçına Doğru.. | GSbasket.Org

Çok hızlı ve dinamik bir basket anlayışı olan bir kulüp.
Hunter,Nelson,Green,Hackett ve English gibi çok tehlikeli oyuncuları var.
Özellikle English iyi bir skorer ve şütör.Ona karşı iyi savunma yapmamız gerekecek Cenk ve Sinan ile.
Hackett ve Green de çok tehlikeli oyuncular. Gordon ve Göksenine bu 2 oyuncuyu savunma noktasında çok işler düşecek.
Spencer Nelson iyi bir potaaltı oyuncusu. Ribauntlarına dikkat etmek gerecek.Son maçta 13 sayı 15 ribanut ile muazzam bir oyun sergiledi.
Furkan ve Ersin'e çok iş düşecek ribauntlarda.
Özellikle bu maçta Ersin için şutlar hazırlayıp onu süpriz oyuncu olarak öne çıkarabiliriz.
Son 2 maçta çok fazla 3lük kullandık.
İlk maçta üçlükler girmeyince zorlanıp kaybettik.
2.maçta da üçlükler girince maçı aldık götürdük.
Bu maçta da aynı durumu bekliyorum
3lüklerimiz inşaAllah girerse rahat bir galibiyet alacağız.
Ama girmezse çok zorlanacağız.
Ülker ve Efes maçlarında savunmamız çok iyiydi ve 70 sayıyı 2 takıma da geçirmedik.
İnşaAllah bu maçta da o harika savunmamızı iyi kullanıp 70 sayı üzerine çıkarmazsak Siena'yı inşaAllah kazanma oranımız çok fazla artacaktır.
Henry ve Jawi inşaAllah bu maçta beklentileri karşılayabilirler.
Arroyo,Gordon,Cenk,Ersin ve Furkan her zamanki gibi yine ellerinden geleni yapacaktır.
Gordon inşaAllah Efes maçındaki ilk yarı performansını bu maçın tamamına yayarsa işte o zaman işimiz çok daha kolaylaşır.
Siena ile hazırlık döneminde oynadığımız 3 maçın 2sini kaybetmiştik.
Birde bu sene maçlarını Floransa da oynayacaklar ama yine de tribün baskısını iyi kullanacaklardır.
Benim koça ve takımımıza güvenim sonsuz.
İnşAllah bu maçı kazanıp Euroleague galibiyetle başlayacağız.
Allah utandırmasın...

Siena önceki senelere göre güç kaybetmeye devam ediyor ama hala Euroleague'nin en zorlu deplasmanlarından. O salonun soğukluğu atmosferi çok başkadır ama bizde 2 sene öncesine göre çok kuvvetlendik çok ortada bir maç umarım Euroleague'e iyi bir başlangıç yaparız.

Kağıt üzerinde Kadro kalitesi ne olursa olsun Palaestra'da Siena favoridir.Onları yenmek zor .

Siena'nın bu yılki yıldızı Kim English olacak gibi duruyor.Jamont'un bunu halledeceğini düşünüyorum.

Yenersek güzel bir başlangıç olur ama kötü sonuç alınırsa da karalar bağlamaya gerek yok.2 yıl önceki Siena maçlarını çoğu kişi hatırlıyordur heralde.

Ayrıca Siena Son 5 yılda Euroleague'de sahasında sadece 11 kez yenilmiş.

İlk çeyrek çok önemli. Fark ilk çeyrekten çift hanelere bile çıkabilir. Onları biraz durdurabilirsek diğer 3 çeyrekte işimiz kolay olur

Siena yeni Euroleague kurallarına göre maçlarını Palaestra'da oynayamayacakmış..Maç büyük ihtimalle Floransa'da ki Nelson Mandela Forum'da oynanacak

Efes maçındaki oyun yapısını baz almak yanlış tabi ancak o formatta oynamamalıyız. Benim tanıdığım , gözlemlediğim Ataman ; Siena'ya orada süprizi yapar döner. Oldukça hırpalayıcı bir takımla oynayacağız ve buna karşılık vermeliyiz öncelikle. Yoksa siliniriz. Kilit kelime ; sertliğe karşılık vermek olmalı. Niyeyse bu sene çok yumuşak bi takım olduğumuzu hissediyorum.

Grup için kilit niteliğinde bir maç.Siena deplasmanından çıkarılacak galibiyet ilk hafta olmasına rağmen yolun yarısını almak demek
Hackett,Green,English,benim her daim underrated bulduğum Ress gibi isimlere sahipler.Kesinlikle kolay olmayacak.

Ergin hoca için de ayrı bir motivasyonu vardır sanırım bu maçın eski takımı olduğu için

işin alın teri kısmında her zaman yüzümüz ak, tırnaklarımızla kazıya kazıya, play out'tan buralara kadar yükseldik,1 senede o kadar alıştık ki Euroleague'de olmaya, sonrasında 1 sene katılamamak, çok özletti. Yeniden burdayız, yeni bir teknik ekip, yeni bir kadro ama, felsefe hep aynı "son topa kadar!"

Kadromuz 2 sene öncesine göre çok daha potansiyelli tabi ki. O ruhu da tekrar yakalayabilirsek ve taraftarımız o seviyenin hakkını verebilirse bilhassa iç sahada yenilmez bir takım olabiliriz.

Ama bunun için kadronun en eksik yeri olarak göze çarpan pota altı sertliğini sağlayabilmemiz çok önemli.

Euroleague'de sanırım kadromuz

PG: Arroyo-Ender
SG: Gordon-Domercant-Sinan
SF: Markoishvili-Cenk
PF: Erceg-Macvan-Ersin
C : Jawai-Furkan

İlk 5 : Arroyo-Gordon-Marko/Cenk-Erceg-Furkan/Jawai

Bu sene eğer Euroleague standardının üzerine çıkacaksa bu kadro oyun sıkıştığında sorumluluk alan Arroyo ve Gordon gibi isimlerin yanına şutu ile Domercant, ve savunmada katacağı enerji ile Marko,Sinan gibi isimlerin de formda olması, ve Macvan'ın geçen senenin çok üzerine çıkması şart.

Çünkü pota altı kontenjanın da 3'lük atma becerisi olan tek isim Macvan. Ama geçen sene ne kendinden beklenen savunma sertliğini sağlayabildi ne de o daha önceden alıştığımız şutları sokabildi. O hali ile 5 numara olarak da oynaması imkansız zaten ve çok sırıttı. Umarım bu sene en azından bir tık üzerine koyabilir.

Kısaca Dom-Dom, Macvan gibi verim alamadığımız isimler de devreye girerse değmeyin keyfimize. Şu an çünkü kadroya baktığımda çünkü Kleiza gibi 1.sınıf bir uzun dışında ben bu kadroyu final four'u bu sene içi zorlayabilecek kapasite olarak görüyorum.

Eğer bildiğimiz salonlarında oynamayacaklarsa güzel haber.

Zor da olsa yeneceğimiz fikrindeyim.Efes maçında hem iyi oyun oynadık hem iyi moral depoladık

grupta ilk 4 maçın üçünü deplasmanda oynuyoruz. Bu 4 maçtan 3 galibiyet ile çıkarsak süper bir iş yapmış oluruz. Ondan sonrası gelir elbet..Şans bugün yanımızda olsun..

Tempoyu düşük tutmalıyız oyun hızlanırsa şansımız azalır ama sete sette onlardan çok daha iyi bir takmız maçın anahtarı erken atış kullanmamak

Maçı izleyememek gerçekten içime oturacak. Euroleague sevdalısı biri olarak Sarı Kırmızı renkleri bu kadar iddialı iken takip edememek, sahada görememek ve onlara destek verememek inanılmaz üzüyor beni. Galiba sadece Livescore bana yardımcı olabilecek o da uykuma yenik düşmezsem.

Bu düşüncelere sahipken forumda bu önemli maça gerekli ilgiyi görememek ayrıca üzdü beni. Şampiyon takımın büyük taraftarına yıllardır biriktirdiğimiz heyecanımızı yitirmek ya da bu heyecanı başka mecralarda sergilemek yakışmıyor ve bu benim canımı sıkıyor. İnşallah akşama burada güzel yazılar okurum ve futbolla biraz bozulan moralimi yerine getirebilirim. Takımımızı ve rakibimizi izleyemediğim için teknik yorum yapamıyorum ama duygularımı dile getirmekten kaçınmadım. Başarılar Galatasaray!

Her ne kadar önemli oyuncularını kaybetse de ciddi bir sistem takımıyla oynayacağız. Bu da demek oluyor ki her topu ciddi ve düzenli olarak kullanmalıyız. Hedefler tabii ki F4 değil ama şu maçı alırsak tüm lige dişimizi göstermiş oluruz diye düşünüyorum. Bu maçı kazanıp hafta sonu Beşiktaş, haftaya da Olympiacos galibiyetleri gelirse çok zor bir periyodu mükemmel tamamlarız. Umarız istediğimiz sonucu almış olarak döneriz İstanbul'a. Ben takımıma güveniyorum.

Enteresan bu kadar önemli bir konuda ki yorum sayısı 2. sayfayı geçmemiş. Umarım maç sonucu bizim lehimize olur da buralar hep yorum olur

Heyecana az kaldı..Takımımıza bol şanslar...
Erceg maçın kritik adamı olur...Siena'nın savunma ribaundlarını genelde Spencer Nelson topluyor..Şutları sokup onu dışarı çekebilirse önemli sayıda hücum ribaundu bulur içeriyi boşaltırız..Umarım lig maçındaki performansı devam eder...