THY Euroleague | 7.Hafta | Olympiacos Piraeus 72 - 54 Galatasaray Liv Hospital

Şerefsizler 2 ye tek girmeye çalışmış ama Bonsu yediğinin daha sertini atmış. İsmail Şenol 3 maçı geçmeyeceğini düşünüyorum diye yazmış.

Kavgayı başlatan belli adam arkadan dirsek vuruyor Bonsu ne yapsın ? Vuracak tabi ayırıyorum ayağına 2'ye 1 yapmaya çalışmışlar Bonsu sallamış hepsini. Alacağı ceza canı sağolsun.

Max 2-3 maç alınır bence hem işin bir ucunda Oli nin 2 sporcusu var hem de Eurolig yönetimi biraz adaletli ise böyle vermeli. Bu gözler neler gördü de ne cezalar verildi veya verilmedi Euroligte. Hemen hatırladığım bir Batiste var.Asıl beni rahatsız eden Ender ve Sinan'in takım arkadaşın ensesine kaçar bir şekilde vuran Printezis e tepki göstermeleri gerekirken ayırmaya çalışmaları. Erceg e hiç değinmiyorum maçta zaten yormadım kendimi terlemedim ne güzel bir de kavga edip bir tarafımı mı yaralıyım modunda dolaşıyor ortada.
Maça gelirsek sahada Galatasaray takımı yoktu bilmiyorum hangi takım vardı ama bu takım böyle mücadele eden Galatasaray olmamalı. Gerekenlerin yapılması lazım artık.Ergin Hoca'nın takımda artık performans olarak olmayan bazı kelleleri almalı.
Ek:3.olursak galiba tekrar Oli ile eşleşiyoruz o zaman bizim için hedef belli 3.lük.:)
Ek2: Diğer hakemler ayırmak için gelirken Lamonica'nın ceylan gibi kaçışıda çok hoş olmuş.:)

Bu kadar ruhsuz bu kadar sönük bir oyun gerçekten şaşırtıyor beni deplasmana giderken takım koşarak mı gidiyor anlamadım gitti ...
Arroyo gine dillere destan çok mu abarttık acaba kendilerini ... Ercegi pas geçiyorum ... Sinan , Ender gine ekstra katkı verdiler Furkan çok tutuk du Malik bekleneni veremedi maalesef çok kötü oyun ve kötü bir yenilgi...

Gelelim son dakikalarda ki kavga ya maçın 3. çeyreğin de sinirlenip kapamıştım yayını sonra baktım ki ortalık karışmış videoları izlediğimde Bonsu tamamen tahrik edilmiş Begicin dirseği çok bariz belli ardından Printezis de saldırıyor ee Bonsu da haklı olarak o anlık sinir ile vuruyor bence 2 maç dan fazlası ağır bir ceza olur... Bu arada Begic ve Printezis en az 3 maç ceza almalı...

bonsunun ruhu yeter bizim aradığımız bu işte be o kadar dolmuşum ki son günlerde hem futbol hem basket takımının ruhsuzluğu karşısında bonsunun indirdiği her yumrukta zevkten dört köşe oldum. olay budur abi, isyan edeceksin isyan etmeden hiçbir başarayı kazanamazsın. mağlubiyet sonrası koşarak forma değiştiren adamlar değil böyle hiçbir yerde kendini ve arkadaşlarını ezdirmeyen adamlar lazım bize her zaman. bonsunun yanında olmazsa eğer bu kulüp ve gerekli kişiler hepsi de allahından bulsun onlara bu kulübü dar etmezsek bizim ayıbımız olsun.

2 maçtır 54 sayı atıyoruz.Bu maçta %34 ile ikilik ve 2/14 isabetle ile üçlük attık.O iki üçlüğü de zaten son çeyrek oyun hızlandıgında ve rakip savunma yapmıyorken Ender ile Cenk attı.Yahu oldum olası düşük tempoda oynayan takımları sevmem biz iyice bu tempoya giriyoruz bazı büyük maçlarda.6-7 saniyede kendi sahamızı geçiyoruz sonra 5-6 saniye sırtı dönük sektiriyoruz ardından hadi oyun kuralım da sayı atalım , var mı böyle bişey ya.Geçen sene savunma özürlü Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda bile sırf bu 'önemli maç , düşük tempoda oynayalım' mantığıyla 60 sayıyı zor attık maçlarda.Bu sezon 5 kez ciddi rakiplerle oynadık , Oly(iki kez) , Fener , Banvit , Unicaja.Bu maçlarında hiç birinde 70 atamadık , euroleaguedeki bu 3 ciddi maçta da 55 sayıyı geçemedik.Hoca sürekli düşük tempoda oynattırıyor bu sezon bu nedir arkadaş.Arroyo stil olarak ayakları yavaş oldugundan ve yaşı ilerlemiş olduğundan düşük tempoyu tercih ediyor , e süresini 5dk azalt da yeterki tempoyu biraz daha yükseltelim , ki Arroyo'da hücumda daha rahat pozisyon bulur , skor ve asist yapar.Attığımız şutların %80 i zorlama.Son iki euroleague maçında turnikeleri ve hücum ribaunduyla yapılan sayıları , yani şut olmayan pozisyonları çıkarın , attığımız şutlarda şut yüzdesi maximum %20dir.Rahat şut pozisyonu bualamadığımızdan gerçek şut yüzdesi yerlerde sürünüyor.

Maçın tek güzel tarafı Bonsu'nun kendisine saldıran iki Oly'liye deplasmanda geri vites attırmasıdır.Pisliği başlatan taraf Begic olduğu için Bonsu'ya kızmıyorum , çok da iyi yaptı.Bu saatten sonra ceza önemli değil gruptan her türlü çıktık umarım bir kez daha Oly ile eşleşecek şekilde çıkarız gruptan.Artık kaçıncı olmak gerekiyorsa.

Ergin Atamanın yorumu beni şoke etti . Bonsu neyi yanlış yaptı koç birde gelmiş ceza vereceğiz diyorsun.

Ataman basın toplantısında şunları söyledi:
"Ofensif anlamda korkunç bir maç yaşadık. Yüzde 14 üç sayı, yüzde 32 isabeti ile şut attık. İlk yarıda savunmamız kötü değildi ama hücumda hiçbir şey yapamayınca fark oldu.

Olaylar için oyuncum adına özür dilerim. Pops Mensah Bonsu'ya en ağır ceza vereceğiz. Sanırım Euroleague takımlara zarar vermemek için oyunculara maç değil, para cezası verecektir.

Burada harika bir atmosfer vardı ancak takımlarımızın iki yabancı oyuncusu kavga etti. Bu Türk ve Yunan takımlarının dostluğunu bozacak bir olay değil. Sonuçta iki yabancı oyuncunun kavgasıydı."

Lisede filan çıkışta kız arkadaşımla buluşacaksam , öğle tatilindeki basketbol maçlarında koşmaz ve terlemezdim. Hatta gamsızca şut atardım. Maksat beyaz gömleğin yakaları ter izi olmasın.
Erceg sadece bundan para kazanıyor. Bana para vermiyordu kimse. Başka da diyeceğim yoktur.
He bir de kavga olsa girerdim mevzuya her şeye rağmen.

Klasik Ergin Ataman yorumu, yakışmıyor. Özür dileyecekse ruhsuz oyun için özür dilesin. Yanlış transferler yaptırdım desin. Haklı konumundaki oyuncu için özür dilemesin!

Bakalım oly ne ceza alacak seyircilerinden dolayı. Maç hakkında söylenecek birşey yok heralde. Dün umutlu olduğumu yazmıştım ama takımdaki ruhsuz isimleri unutmuşum.

Bonsu'nun yaptığına bakıp diğer oyuncular ve taraftar artık önümüzdeki iki maçta gereken ruhu parkeye yansıtmalı. Böyle olmazsa ve maçlar kaybedilirse en az sorumlu olan Bonsu'dur.

bazı arkadaşlar ergin hoca ya sallamışlar ama adam ne desin 'eline sağlık bonsu' mu desin... hangi hocanın bunu demesini bekliyosunuz ve gördünüz. he bana göre de kavgayı sevmem ama bonsu iyi yaptı...

Ne özürü arkadaş. Kusura bakmasında Ergin Hocaya bir haller oluyor, her fırsatta oyuncunun basının önüne at, taraftarın önüne at, şimdide yunanlılarınmı önüne atacaksın. Dün İhsan BAYÜLKEN çok güzel bir konuya parmak bastı: "ben kafasına darbe alıpta tepki vermeyen Amerikalı görmedim" dedi. Begic denen o.ç Bonsuya ribaunt mücadelesinde vuruyor, Bonsu da tepki veriyor, sonra da Printezis saldırıyor Bonsuya. Ergin Hocada çıkıp özür diliyor, bu nasıl bir saçmalık. Hocam özür dilenecekse kavga için değil bu kadar kolay nasıl teslim oluruz, bu kadar ruhsuz nasıl oluruz onlar için özür dile. Ben dün maç öncesi sadece mücadele ve sahada dik duruş görmek istediğimi söylüyordum, Olm her zaman kendi sahasında favoridir, yenilmen önemli değil ama herkese kolay lokma olmadığını göstermen gerekirdi diye düşünüyordum, ne oldu ne duruşu, ne mücadelesi. Takımımızın çok eksiği var katılıyorum ama ya mücadelemize ne oldu. Son topa kadar sloganımıza ne oldu?
Takıma gelirsek Erceg+Macvan artık iyice can sıkmaya başladı. Arroyoyu tuttunmu takımımız sıradan bir lig takımına dönüşüyor. Pota altında Furkanla Bonsu dışında mücadele eden yok. 4 numaradanda katkı gelmeyince rakipler iyice pota altına gömülüyor. Halbuki 4 numaradan iyi bir katkı alsak, pivotlarımız daha rahat oynayacak ama Erceg ve Macvan 4 numaradan çok kendilerini 3 numara sanıyorlar galiba. Ayrıca artık Domercent düzelmeyecek, malesef,adam korkuyor, adam zıplayamıyor, adam el üstünü geçtim boş şut bile atamıyor, biran önce sirkelenmemiz lazım, pota altına türk takviye yapmamız lazım, mutlaka transfer şart, eğer yabancı oyuncu alamıyorsak Türk piyasasından mutlaka ama mutlaka oyuncu almalıyız....

Oly minimum ceza alır heriflerin sağlam lobisi var,ama biz o kadar şanslı olmayız 3 maçtan fazla olursa euroleague de oynamak için yeni bir uzun alınabilir,belki bir kaç aylık

Bu sezon için top 8 beklentisine girmemek gerek. Şu şartlarda top 16 yapmak benim için kâfi.

TOP 8 için elbette savaşacağız ama olmazsa da dünyanın sonu değil, anlatmak istediğim bu özetle.