THY Euroleague | 7.Hafta | Olympiacos Piraeus 72 - 54 Galatasaray Liv Hospital

Bugün nispeten rahat olmamızda,her şeyin havada uçuşmamasında geçtiğimiz sezon rakiplerin 19-50 ve 91-35 gibi fahiş noktaları görmesi içten içe etken oluyor.Başka tutarımız yok,bu noktaya geldik.Olympiakos takımına ve taraftarına kızıyoruz da Begic'in lüzumsuzluğuna kadar adamlar bize karşı en ufak hırs barındırmıyordu maalesef.Hani İpekçi'de yapısal eleştrilere ortam sağlayan bir görüntü vardı,ben tribünün ortaya koyamadığı zekadan şikayetçi olsam da dolu bir maç yaşadık.Gördük,düşündük.Dün Olympiakosluların yarısı mayıştı o şekilsiz salonda,kavga olmasa hayata dair bilumum görüntü gözlerinin önünden geçecekti.Kavga sonrası Spanoulis taraftarın kendilerini yakmasından korkmasa,kalan süreyi fiziksel temas dahi olmadan bitirmeye çalışmasa 30+ olurdu maç.
Kuvvetli sakatlık şüphesi nedeniyle kimseden kontrat bulamayan Bonsu sahada Galatasaray'a en çok yakışan isim.Bir aydır bu böyle.Kavgası değerli,zira 70-46'ya gelen serbest atışta Begic'le boğuşması kavgaya ortam hazırladı.Bonsu,biraz da Ender ve Sinan dışındaki oyuncuların bir Olympiakosluyla diyalog kurabilme ihtimali dahi yoktu.Görüntü kanıksanıyor,kötü olan bu.Sahada baston yutmuş gibi duran bir yığın adam göreceksek sınırları zorlayalım,şu grupta bitsin macera demek geliyor insanın içinden.
Fenerbahçe Ülker maçı herro-merro noktasına geldi.Kayıp durumunda olası lig finaline kadar hiçbir maç anlam ifade etmeyecek bana.Rakip endişelendiğim ölçüde gelişemedi ama en azından basketbolun parametreleri çerçevesinde yorumlanabilir haldeler.Bizde basketbola dair bir emare göze çarpmıyor.O sebeple Cemal Nalga'nın 5 uzuna direndiği maç mı olur ne olur bilemiyorum ama o gün kazanmak zorunda takım.Lami cimi kalmadı.

UTANIYORUM!...Bonsu'nun kavgasından ziyade forumdaki 'vur aslanım kim tutar seni'havasından.Evet Begic dirsek atmış.Evet, belki bende aynı durumda olsam benzer tepkiyi veririm(Ama 1,2 yumruk neyine yetmedi bonsu).Ama olaydan sonra Bonsu'yu savunmakta nereden çıktı.Yapılması gereken sinirler yatıştıktan sonra özürdü ve bonsu twitter hesabından aynen aktarıyorum""Ailemden, takım arkadaşlarımdan, taraftarlardan, Galatasaray organizasyonundan, olympiakos'tan ve Euroleague'den özür diliyorum. Gerçek bir profesyonel olmaktan övünürüm ve bu benim için övünülecek bir an değildi" dedi.Nedir bu yaptığınız kafayı mı yedinizde kralcı oldunuz.Son dönemde ne basketbolda ne futbolda göremediğiniz ruhu,mücadeleyi kayıtlardan silmek istediğim o kavgada buldunuzda heyecanınız bundan mı?Mücadeleyi bu şekilde tarif ediyorsanız ya bildiklerinizi unutun ya da boks branşı açılması için klübü mail yağmuruna tutun.
Bonsu sahada zaten hırsıyla gölgesinden ürküten bir adam.Kavgayla sınanmasına gerek yok.Diğer oyuncuların sınanmasına gerek var gibi bir anlam çıkmasın ama bonsu ile daha fazla takılsınlar.Herkes hata yapar ve hatanın farkına varmaya tecrübe diyoruz.Kimi zaman bunu kendin çözersin kimi zaman akıl verene ihtiyaç duyarsın.Umarım Bonsu'nun sizin gibi akıl hocaları yoktur.Şimdi Bonsu ceza yiyecek.Tahrik mahrik farketmez.Tahrik oldum öldürdüm adamı gibi bir savunma olmaz.Herkes ceza alır ama basketbolda doğru düzgün bir otorite olmadığı için lobilerin ne kadar çalıştığına bakar iş.Şimdi Pivot yokluğunda gelen Bonsu 3 maç olmasın malaga-gora maçlarında kaza olsun da ben o zaman görüceğim buradaki Bonsu yorumlarını.Son olarak yazımdan hala anlaşılmadıysa net belirteyim:Asalım keselim demiyorum ama sırtına geçirdiği forma yüzünden "ne yapsa yeridir" tavrına karşıyım.
NOT:Eser Karadeniz Bonsu Gana asıllı ingiliz vatandaşı.Dolayısıyla senin İ.Bayülken'den alıntı savında taca çıkıyor.Sözü ırkçılık olmasın diye siyahi olarak söylememiş sanırım...

Sezon başından beri vasatız. Dün o seviyeye bile gelemedik. Oyun hakkında söylenecek söz yok. Maçın tek olumlu yanı Bonsu'nun tepkisi. Olay hoş olmasa da verdiği tepki normal. Asıl kötü olan Bonsu'ya yapılanlara rağmen oyuncularımızın çoğunun bunu izlemesi. Demek ki takım olmaktan çok uzağız. Futboldaki 2011-2012 sezonunu düşünün. Benzer olayda Ujfalusi, Melo, Engin hemen topçumuzu korurdu. Arkalarında Elmander falan bile olurdu. Melo'yu Engin'i karakter olarak beğenmeyebilirsin ancak takımın oyuncusuna bir şey yapıldı mı hop orda dur derler. Takım olduğunun bilincindeler. Ve sanırım başarıya ulaşmanın ilk yolu takım olmak. Misal bu sezon içerde Realden 6 yedik. Dışarda daha büyük rezillik 10 kişiyle 4. Oyun kötü daha fazla da yiyebilirdik ancak şöyle bir durumda sarı kart hatta kırmızı kart görmeyen oyuncunun olmaması çok üzücü bir durum. Olumsuz bir duruma isyan yok. Velhasılıkelam ne futbol takımımız ne basketbol takımımız bu sezon ''takım'' olabilmiş. Adı sadece GS basketbol takımı. Bu maç bunu gördük.